/ Kokkekniv test: 21 beste på markedet

Kokkekniv test: 21 beste på markedet

Bilde av 3 kokkekniver og tekst som sier: 21 beste kokkekniver, best i test

Innhold

Kokkekniver er essensielle verktøy for enhver matlagingentusiast. Med riktig kniv kan du oppnå presisjon og effektivitet på kjøkkenet. I denne omfattende guiden vil vi utforske de beste kokkeknivene på markedet og gi deg all nødvendig informasjon for å ta et velinformert valg. Enten du er en erfaren kokk eller en nybegynner, vil denne artikkelen gi deg innsikt i hva du bør se etter når du kjøper en kokkekniv, samt hvilke merker som er verdt å vurdere.’

Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til kitchn.no, tilbords.no og bakerenogkokken.no.

Hva er en kokkekniv?

En kokkekniv er en type kjøkkenkniv som ofte brukes av profesjonelle kokker og matlagingentusiaster. Den er kjent for sitt skarpe, brede og tunge blad, vanligvis mellom 20 og 30 cm i lengde. Kokkekniven er designet for å håndtere forskjellige matvarer, som kjøtt, grønnsaker og fisk, og kan utføre oppgaver som kutting, hakking, skjæring og filetering. Bladet er vanligvis laget av rustfritt stål, og håndtaket av følgende: tre, plast eller metall. Dette er et viktig verktøy på kjøkkenet og er kjent for sin allsidighet og holdbarhet.

21 beste kokkekniver

Under har vi laget en liste med de 10 beste kokkeknivene du kan få tak i. Alternativene under er testet basert på pris, kvalitet, brukervennlighet og variasjon. Alle merkene under har 1-5 dagers levering:

1. Victorinox Kokkekniv 19 cm Brun

Bilde av kokkekniven fra Victorinox.
Bilde av kokkekniven fra merket Victorinox.

Denne Victorinox kokkekniven er en utmerket allround kniv med et brunfarget blad på 19 cm. Kniven har et ergonomisk håndtak som gir en eksepsjonell balanse, og bladet er laget av slitesterkt rustfritt stål. Med denne kniven kan du enkelt kutte både grønnsaker og kjøtt.

Med en bladlengde på 19 cm er denne kniven perfekt for presisjonsskjæring. Victorinox er et velkjent kvalitetsmerke fra Sveits, kjent for deres verdensberømte Swiss Army Knives. De garanterer at deres produkter oppfyller de høyeste standardene på alle områder og går aldri på kompromiss med kvaliteten.

Oppsummering:

 • Egner seg kjøtt og grønnsaker.
 • Slitesterkt og rustfritt stål.
 • Kjent for sin skarphet og presisjon.

Kjøp Victorinox kokkekniv 19 cm i fargen brun på Kitchn.no (829,-)

2. Brusletto Kokkekniv 20 cm

Bilde av kniven fra Brusletto - 20 cm.
Bilde av kniven fra Brusletto (20 cm).

Denne allsidige kokkekniven er den mest brukte kniven på kjøkkenet, og det er ikke uten grunn. Med denne kniven kan du enkelt håndtere grønnsaker, kjøtt og fisk. Kniven er tilgjengelig i en originalstørrelse på 20 cm, men det er viktig å finne størrelsen, grepet og balansen som passer best for din hånd.

Knivserien er produsert med tysk stålkvalitet, og har en hardhet på 57+/-2 rockwell. Dette betyr at du får en skikkelig kniv som er holdbar og slitesterk. Håndtaket er laget av høykvalitets komposittmateriale med et sofistikert design som gir et behagelig og sikkert grep.

Oppsummering:

 • Egner seg for grønnsaker, kjøtt og fisk.
 • Tysk stålkvalitet som varer i mange år.
 • Sofistikert design med et sikkert og behagelig grep.

Kjøp modellen fra Brusletto med mål 20 cm på Kitchn.no (989,-)

3. Fiskars Hard Edge Kokkekniv Stor

Bilde av modellen fra Fiskars.
Bilde av modellen fra Fiskars.

Hard Edge kokkekniven er en pålitelig og solid følgesvenn på kjøkkenet. Den er designet for å takle selv de mest krevende kutteoppgavene. Med sitt tykke rustfrie stålblad og den banebrytende LZR-EDGE teknologien, beholder denne kniven skarpheten opptil 4 ganger lengre enn vanlige kniver.

Håndtaket er utformet i et patentert ergonomisk 3-D design, som sikrer et perfekt grep uansett situasjon. Kniven kan vaskes i oppvaskmaskin, men håndvask anbefales for å opprettholde optimal ytelse. Med en bladlengde på 200 mm, er denne modellen ideell for alle typer kutteoppgaver på kjøkkenet.

Oppsummering:

 • Egnet for alle typer kutteoppgaver på kjøkkenet.
 • Rustfritt stålblad som beholder skarpheten fire ganger lengre enn normalt.
 • Designet for et godt og trygt grep.

Kjøp Fiskars Hard Edge kokkekniv på Kitchn.no (529,-)

4. Brusletto Hunter Premium Chef Kokkekniv

Bilde av Brusletto Hunter Kokkekniv.
Bilde av Brusletto Hunter Kokkekniv.

Hunter Premium Chef er en eksklusiv håndlaget kokkekniv fra Brusletto. Den er designet, utviklet og produsert for hånd på deres fabrikk på Geilo. Kniven er svært lett og har et tynt og sylskarpt knivblad laget av samme stål som Brusletto’s friluftsliv/jakt kniver. Dette gjør at kniven holder seg skarp og er enkel å slipe. Skaftet har samme form som deres bestselger Brusletto Hunter, som har fått gode tilbakemeldinger fra erfarne turfolk, jegere og fiskere.

Skaftet er farget/oljet masurbjørk. Knivbladet er designet for å være et svært godt verktøy på kjøkkenet, og kombinasjonen av skaft og knivblad resulterer i en fantastisk god kokkekniv. Vi anbefaler å vaske kniven for hånd, da treskaftet ikke tåler oppvaskmaskin. Det anbefales heller ikke å bruke kniven til å skjære i bein, da dette kan skade den tynne kniveggen.

Oppsummering:

 • Laget av nordmenn, for nordmenn.
 • Kjent for sin skarphet og presisjon.
 • Produsert for hånd med følgende kjennetegn: Lett, tynt, lynskarpt knivblad.

Kjøp Brusletto Hunter Premium Chef kokkekniv på Kitchn.no (1 899,-)

5. Victorinox Kokkekniv 25 cm Treskaft

Bilde av Victorinox Kokkekniv 25 cm Treskaft.
Bilde av Victorinox 25 cm Treskaft.

Denne trancherkniven fra Victorinox er en perfekt allround arbeidskniv som vil imponere selv de mest kresne kokker. Med en lengde på 25 cm og et ergonomisk treskaft i Kebony, gir den en ideell balanse og komfort under bruk. Kniven er spesielt velegnet til hakking av grønnsaker og annet grovarbeid, og dens skarpe og presise blad gjør det enkelt å oppnå perfekt kutt hver gang.

Oppsummering:

 • Gir fantastisk balanse og komfort under bruk.
 • Spesialdesignet for grov hakking og grønnsaker.
 • Presisjon hver gang.

Kjøp 25 cm Victorinox modellen på Kitchn.no (1 209,-)

6. Victorinox Fibrox Kokkekniv 22 cm

Victorinox Fibrox Kokkekniv 22 cm

Denne kokkekniven er det ultimate verktøyet for kjøkkenets større skjæreoppdrag. Den skarpe og robuste stålkniven kan enkelt skjære gjennom alle typer mat, enten det er store kjøttstykker, grønnsaker eller frukt. Den er ideell for både profesjonelle kokker og oss vanlige “hobby kokker”. Kniven har en elegant svart farge som passer inn i ethvert kjøkken. En annen fordel er at den tåler maskinvask, noe som gjør den enkel å vedlikeholde og bruke.

Oppsummering:

 • Skarp og robust – med rustfritt stål.
 • Kutter alt fra kjøtt, grønnsaker til frukt.
 • Egner seg for både profesjonelle og hobby kokker.

Kjøp Victorinox Fibrox kokkekniv 22 cm på Kitchn.no (799,-)

7. Mac Kokkekniv BK-80 21 cm

Bilde av Mac Kokkekniv BK-80 21 cm.
Bilde av Mac BK-80 21 cm.

Denne kokkekniven er ideell for å hakke grønnsaker, urter, kjøtt og beinløs fisk i tynne skiver. Den har vunnet flere tester og har til og med blitt omtalt som “Magisk!” Kniven er produsert i Seki City, Japan, kjent for sin ekspertise innen knivproduksjon.

Mac knivene er kjent for sin skarphet og perfekte balanse. Mange av knivene er håndlagde og hver eneste kniv blir håndslipt. Stålet som er brukt er rustfritt med høyt innhold av kullstoff, legert med krom, molybden og vanadium for økt holdbarhet. Eggen er slipt bratt, noe som gjør at den holder skarpheten lenge før den må etterslipes.

Oppsummering:

 • Egner seg for kjøtt, benløs fisk, grønnsaker og urter.
 • Kniven har blitt omtalt som “magisk”.
 • Kjent for sin skarphet og balanse.

Kjøp Mac kokkekniv på Kitchn.no (1 349,-)

8. Global Classic Kokkekniv Hulslipt G-77 20 cm

Bilde av Global Classic Kokkekniv Hulslipt G-77 .20 cm

G-77 Classic kokkekniven hulslipt 20 cm fra Global er den ultimate følgesvennen for enhver kokk. Med sitt allsidige design kan denne kniven brukes til alt fra presis skjæring til hakking av ulike råvarer. Den perfekte vekten på knivbladet gjør det enkelt å håndtere store kjøttstykker og rotgrønnsaker med presisjon og kontroll. Den hulslipte modellen er spesielt imponerende, med små fordypninger i knivbladet som forhindrer råvaren fra å sette seg fast under skjæring. Med denne kokkekniven vil du oppleve en problemfri og effektiv matlagingserfaring hver gang.

Oppsummering:

 • Kjent for sin kvalitet og presisjon.
 • Fordypninger i knivbladet som sørger for at mat ikke setter seg fast under skjæring.
 • Hulslipt 20 cm.

Kjøp Global Classic kokkekniven på Kitchn.no (1 769,-)

9. Fiskars All Steel Kinesisk Kokkekniv

Bilde av Fiskars All Steel Kinesisk Kokkekniv.
Bilde av Fiskars Alle Steel modellen.

Få enestående ytelse og lang holdbarhet med Fiskars All Steel kokkekniven i Kinesisk design. Denne kniven er laget av høy-kvalitets rustfritt stål, og er ideell for skjæring og hakking av kjøtt, grønnsaker og frukt. Med sitt sterke og høye blad kan den til og med brukes til å skjære gjennom kjøtt som innholder ben. Kniven er laget av japansk høy-karbon stål, som gir utrolig holdbarhet, og dens sømløse støpte design gir et tidløst estetisk utseende. Den optimale balansen gir en komfortabel og naturlig kutteopplevelse. For å bevare knivens kvalitet anbefales håndvask. Designet i Finland.

Oppsummering:

 • Laget av høy-kvalitets rustfritt stål.
 • Kjent for sin utrolige holdbarhet.
 • Eget for skjæring av kjøtt (med ben), grønnsaker og frukt.

Kjøp Fiskars All Steel kinesisk kokkekniv på Kitchn.no (999,-)

10. Mareld Europeisk Kokkekniv 21 cm

Bilde av Mareld Europeisk Kokkekniv 21 cm.
Bilde av Mareld Europeisk Kokkekniv 21 cm.

Mareld Europeisk kokkekniv er en allsidig kniv som passer til de fleste oppgaver på kjøkkenet. Med sitt litt bredere blad er den solid og stabil i bruk. Håndtaket er utformet slik at det gir et sikkert grep uansett hvordan du holder kniven. Marelds kjøkkenkniver har et design som er forankret i tysk knivtradisjon og er laget av rustfritt stål av høy kvalitet. Med en hardhet på 55-57 HRC har kniven en slitesterk egg som tåler utfordringer på kjøkkenet og er enkel å slipe. Håndtaket er laget av lett pakke-tre, et hardt og kompakt materiale som er vannavstøtende og bakteriehemmende. Med Mareld Europeisk kokkekniv får du en kniv av høy kvalitet som gjør matlagingen både morsommere og enklere.

Oppsummering:

 • Allsidig kniv som passer det fleste oppgaver på kjøkkenet.
 • Sikkert grep.
 • Materiale er vannavstøtende og bakteriehemmende.

Kjøp Mareld europeisk kokkekniv på Bakerenogkokken.no (599,-)

11. Fiskars Edge Fransk Kokkekniv Stor 19 cm

Bilde av Fiskars Edge Fransk Kokkekniv Stor 19 cm.
Bilde av Fiskars Edge Fransk Kokkekniv Stor 19 cm.

Edge er en serie kniver helt i sort fra Fiskars, og denne kokkekniven er intet unntak. Med et knivblad laget av japansk rustfritt stål, kan du være sikker på at denne kniven er både holdbar og skarp. Edge kombinerer et sylskarpt design med like sylskarpe kniver. Dette gjør den både enkel å bruke og enkel å rengjøre. Med en lengde på 19 cm er denne kniven perfekt for å dele kjøtt og kutte grønnsaker. Og det beste av alt? Den kan vaskes i oppvaskmaskinen, noe som gjør rengjøringen enda enklere. Med sin soliditet og robusthet, er denne japanske rustfrie stålklingen en pålitelig følgesvenn på kjøkkenet. Og til en pris på bare 255 kr, er det virkelig et kupp.

Oppsummering:

 • Kjent for sitt lynskarpe blad.
 • Enkel å bruke.
 • Egner seg for kjøtt og grønnsaker.

Kjøp Fiskars Edge Fransk kokkekniv på Bakerenogkokken.no (255,-)

12. Wüsthof Ikon Kokkekniv 20 cm

Bilde av Wüsthof Ikon Kokkekniv 20 cm.

Wüsthof Ikon kokkekniven er et eksepsjonelt kvalitetsprodukt som har bevart familietradisjonen siden 1814. Med 200 års erfaring og ledet av den syvende generasjonen Wüsthof, er dette verdensledende merket anerkjent for sin eksepsjonelle kvalitet. Kniven er produsert i en av deres tre fabrikker i Solingen, Tyskland, som er kjent for sin ekspertise innen knivproduksjon. Med en bladlengde på 20 cm, tilbyr Wüsthof Ikon-serien solide kniver som passer både hjemmekokker og profesjonelle.

Oppsummering:

 • Spesialtemperert rustfritt stål.
 • Kvalitet som varer i mange år (gjelder også skarpheten til bladet).
 • Skaftet er laget av grenadilletre – verdens hardeste treslag.

Kjøp Wüsthof Ikon kokkekniven på Bakerenogkokken.no (2 071,-)

13. Fiskars Norden Kokkekniv

Bilde av Fiskars Norden Kokkekniv.

Fiskars Norden-serien tilbyr den ultimate kokkekniven for de som søker optimal funksjonalitet og allsidighet. Denne kniven er designet for å være egnet for alle områder innen matlaging. Med et imponerende robust og holdbart knivblad på 19,8 cm, laget av tysk stål med høyt karboninnhold, kan du være sikker på overlegen ytelse og langvarig skarphet.

Det vakre og stilfulle skaftet er laget av finsk varmebehandlet bjørk, og det ligger perfekt i hånden din for optimal komfort og kontroll. Fiskars har virkelig tatt hensyn til tidløs og nordisk mattradisjon i designet av Norden-serien, og resultatet er produkter som ikke bare vil være et vakkert tilskudd til kjøkkenet ditt, men også gjøre hverdagen din enklere.

Oppsummering:

 • Kjent for sitt robuste og holdbare knivblad på 19,8 cm.
 • Egner seg for kjøtt, grønnsaker og frukt.
 • Optimal komfort og kontroll.

Kjøp Fiskars Norden kokkekniv på Bakerenogkokken.no (1 055,-)

14. Zwilling Four Star Kokkekniv 26 cm

Bilde av Zwilling Four Star Kokkekniv 26 cm.
Bilde av Zwilling Four Star Kokkekniv 26 cm.

Four Star er en fantastisk kokkekniv fra det anerkjente tyske firmaet Zwilling, som har imponerende 280 års erfaring innen knivbransjen. Med et bredt utvalg av kniver tilpasset alle formål og ambisjonsnivåer på kjøkkenet, er det ingen tvil om at Zwilling vet hva de driver med.

Four Star-serien er spesielt designet for å være lette og komfortable å jobbe med. Knivene er laget med en hardhet på 57 HRC, noe som sikrer en utrolig ytelse og langvarig skarphet. Dette gjør kniven til et pålitelig verktøy som vil vare i mange år fremover.

Oppsummering:

 • Knivmerke med 280 års erfaring.
 • Lett og komfortabel kniv.
 • Langvarig skarphet.

Kjøp Zwilling Four Star kokkekniv på Bakerenogkokken.no (1 001,-)

15. Zwilling Bob Kramer Damask Kokkekniv 20 cm

Bilde av Zwilling Bob Kramer Damask Kokkekniv 20 cm.

Denne fremragende Bob Kramer kokkekniven fra Zwilling er ideell for presisjonsskjæring av kjøtt og større grønnsaker, samt hakking av urter. Det ergonomisk utformede skaftet i Micarta gir en behagelig opplevelse, slik at du kan jobbe med kniven i lange perioder uten å få vondt i hånden.

Knivbladet har en ultrahard kjerne av SG2 pulverstål, som er innstøpt i 100 lag av to forskjellige typer stål, hver med sin egen hardhetsgrad. Dette resulterer i en kniv med utrolig skarphet og enestående skjærekapasitet. Bladet er isherdet ved -196 °C med CRYODUR® teknologi, noe som gir en hardhet på rundt 63 Rockwell. Dette gjør kniven svært slitesterk samtidig som den beholder sin fleksibilitet. Hver eneste kniv er unik med sitt individuelle damaskmønster, takket være en spesiell behandling som endrer overflatestrukturen på hvert lag. Kokkekniven finnes i flere størrelser for å passe ulike behov.

Oppsummering:

 • Egnet for proffe og hobby kokker.
 • Kjent for å være en “fremragende kniv”.
 • Utrolig skarphet og presisjon.

Kjøp modellen fra Zwilling Bob Kramer på Bakerenogkokken.no (3 525,-)

16. Wüsthof Classic Hvit 20 cm

Bilde av Wüsthof Classic Hvit 20 cm.
Bilde av Wüsthof Classic Hvit 20 cm.

Denne moderne og enkle kokkekniven er utstyrt med et elegant hvitt håndtak som gir et tidløst design. Med den perfekte balansen i vekten, er denne kniven ikke bare vakker å se på, men også utrolig behagelig å bruke. Du vil oppleve en enestående komfort i hånden mens du enkelt håndterer matlagingen. Med denne modellen blir matlagingen din forenklet, og du kan virkelig nyte hvert øyeblikk på kjøkkenet.

Oppsummering:

 • Elegant hvitt håndtak.
 • Kjent for sin balanserte vekt for bedre kutting.
 • God kvalitet.

Kjøp modellen fra Wüsthof Classic i hvit på Bakerenogkokken.no (1 012,-)

17. Victorinox Kokkekniv 15 cm Brun

Bilde av Victorinox Kokkekniv 15 cm Brun.
Bilde av Victorinox 15 cm Brun.

Denne Victorinox kokkekniven på 15 cm i brun farge er et pålitelig verktøy for enhver kokk. Laget av rustfritt stål med et tynt og skarpt knivblad, gir den mulighet til å skjære grønnsaker, frukt og kjøtt i jevne stykker, samt tynne skiver etter ønske. Det ergonomisk formede og håndpolerte treskaftet gir et komfortabelt og solid grep. Victorinox er et anerkjent sveitsisk merke kjent for sin kvalitet, og har en lang historie med produksjon av kniver, inkludert de verdensberømte “Swiss Army Knives”.

Oppsummering:

 • Takler de fleste matvarer (f.eks: paprika, zucchini eller kylling).
 • Laget i Sveits og kjent for sin gode kvalitet.
 • Slitesterkt rustfritt stål med trehåndtak av fineste kvalitet.

Kjøp 15 cm modellen fra Victorinox på Kitchn.no (699,-)

18. Modern House Kokkekniv 20 cm

MODERN HOUSE North Kokkekniv
Bilde av MODERN HOUSE North Kokkekniv 20 cm.

Dette er en allsidig kokkekniv som egner seg godt til både kjøtt og grønnsaker. Den kan skjære både tynne og delikate skiver, samt større kjøttstykker. Kniven er en del av North knivserien, som er produsert i tysk stålkvalitet med en hardhet på 56+/-2 rockwell. Dette gjør kniven stabil og av god kvalitet, noe som vil gi deg glede i mange år. Håndtaket er laget av ask og har et ergonomisk og komfortabelt design som ligger godt i hånden.

Oppsummering:

 • Egner seg for kjøtt og grønt.
 • Laget i tysk stålkvalitet (Hardhet på 56+/-2 rockwell).
 • Ergonomisk og høy kvalitet som varer i mange år.

Kjøp MODERN HOUSE North modellen på Tilbords.no (759,-)

19. TRAMONTINA Verttice kokkekniv Naturlig Tre

Bilde av TRAMONTINA Verttice kokkekniv Naturlig Tre.
Bilde av TRAMONTINA Verttice Naturlig Tre.

Tramontinas Verttice serie tilbyr en kokkekniv i ypperste klasse som er perfekt for å fullføre knivsettet ditt på kjøkkenet. Denne kniven er laget med et blad i rustfritt stål og et håndtak av naturlig tre, noe som gir den en elegant og holdbar utseende. Med sin motstandsdyktighet og slitestyrke er denne kniven uunnværlig for å gjøre din daglige matlaging enklere. Uansett om du er en profesjonell kokk eller bare en matlagingentusiast, vil denne kniven være et pålitelig og påkostet valg.

Oppsummering:

 • Kjent som en kniv i “ypperste klasse”.
 • Rustfritt stål og naturlig tre som gir et elegant utseende.
 • Høy skarphet som varer.

Kjøp TRAMONTINA Verttice modellen på Tilbords.no (399,-)

20. LION SABATIER Ideal Kokkekniv

Bilde av LION SABATIER Ideal Kokkekniv.
Bilde av LION SABATIER Ideal kokkekniv.

Knivserien Ideal fra Lion Sabatier er en klassisk, helsmidd knivserie som er laget av ett stykke stål. Den har optimal vekt og balanse, og ligger behagelig i hånden. Kniven har et skarpt blad laget av hardt, rustfritt stål (X50Cr Mov15 kromstål) med høyt kullinnhold. Skaftet er tilgjengelig i oliventre eller POM-C, og er festet med tre gjennomgående messingnagler. Kniven er lett å vedlikeholde og holder seg skarp lenge. Den er også enkel å rengjøre, men maskinoppvask anbefales ikke.

Oppsummering:

 • Helsmidd knivserie av høy kvalitet.
 • Optimal vekt og balanse.
 • Skarpt blad og rustfritt stål.

Kjøp LION SABATIER Ideal Kokkekniv på Tilbords.no (689,-)

21. EVA SOLO Nordic Kitchen Kokkekniv

Bilde av EVA SOLO Nordic Kitchen Kokkekniv.
Bilde av EVA SOLO Nordic Kitchen Kokkekniv.

Nordic kitchen-kniven er en fantastisk kokkekniv som kombinerer japanske tradisjoner med moderne design. Knivbladet er laget av japansk damaskusstål (AUS 10) og består av hele 67 lag, noe som gir en utrolig holdbarhet og skarphet. Med en japansk vinkel på 13-15 grader på hver side, oppnår kniven maksimal skarphet uten å gå på kompromiss med fleksibiliteten.

Knivbladets smale rygg gjør det enkelt å skjære gjennom matvarer, men man bør unngå frysevarer og ben på grunn av knivens spesifikke bruksområde. Skaftet er utformet etter håndens form, noe som gir en behagelig og ergonomisk grip. Knivbrystet er også utformet slik at man kan legge tommelen på det, slik at man får bedre trykk og kontroll over kniven. I tillegg er knivryggen avrundet for ekstra komfort.

Oppsummering:

 • Kvalitetskniv.
 • Utrolig skarpt stål i 67 lag.
 • Ergonomisk.

Kjøp EVA SOLO Nordic Kitchen modellen på Tilbords.no (1 990,-)

Mest stilte spørsmål om kokkekniver og svar

Bilde av forskjellige kokkekniver.
Bilde av forskjellige kokkekniver.

Hvorfor skaffe seg en kokkekniv?

Det er flere grunner til å skaffe seg en kokkekniv:

 1. Effektivitet: En kokkekniv er designet for å være allsidig og effektiv i kjøkkenet. Den har en skarp og lang blad som gjør det enklere å kutte, hakke og skive ingredienser raskt og presist.
 2. Sikkerhet: En skarp kniv gir bedre kontroll og reduserer risikoen for å skli eller skli ut mens du bruker den. En god kokkekniv gir også bedre balanse og ergonomi, noe som reduserer belastningen på håndleddet og armene.
 3. Allsidighet: En kokkekniv kan brukes til en rekke oppgaver på kjøkkenet, som å kutte kjøtt, grønnsaker, frukt, brød og mer. Du trenger ikke å ha flere forskjellige kniver for ulike oppgaver, da en god kokkekniv kan takle de fleste oppgaver.
 4. Kvalitet og holdbarhet: En god kokkekniv er vanligvis laget av høykvalitetsmaterialer som rustfritt stål eller karbonstål. Disse materialene er holdbare og kan vare i mange år med riktig pleie og vedlikehold.
 5. Kokkeopplevelse: Å bruke en skarp og pålitelig modell kan gjøre matlagingen til en mer givende opplevelse. Det kan øke presisjonen og hastigheten, og gjøre det enklere å oppnå de ønskede resultatene i matlagingen.

Samlet sett er en kokkekniv en viktig investering for de som er seriøse med matlaging og ønsker å ha et godt utstyrt kjøkken.

Hva bruker man kokkekniv til?

En kokkekniv brukes til å kutte, skjære og hakke ingredienser i matlagingen. Den er designet med en lang, bred og skarp knivblad som gjør det enklere å håndtere store og harde ingredienser som kjøtt, fisk, grønnsaker og frukt. Kokkekniven er en av de viktigste knivene i et kjøkken og er egnet for både profesjonelle kokker og hjemmekokker.

Relatert: Brødrister test: 10 beste på markedet

Hva slags kniver trenger man?

 1. Kokkekniv: En allsidig kniv med bredt blad som brukes til å skjære, hakke og kutte grønnsaker, kjøtt og fisk.
 2. Brødkniv: En kniv med et tagget blad som er spesielt designet for å skjære gjennom brød uten å smuldre det opp.
 3. Fileteringskniv: En tynn og fleksibel kniv som brukes til å fjerne bein og skjære av fileter fra fisk.
 4. Skrellekniv: En liten kniv med et kort blad som brukes til å skrelle og fjerne skall fra frukt og grønnsaker.
 5. Santoku-kniv: En japansk kniv med et bredt blad og en rett kant som brukes til å skjære, hakke og kutte både grønnsaker og kjøtt.
 6. Universalkniv: En mindre kniv med et smalt blad som kan brukes til flere formål, for eksempel å skjære mindre grønnsaker eller kutte opp ost.

Det er også andre spesialiserte kniver som kan være nyttige avhengig av personlige preferanser og matlagingsteknikker.

Hvor stor kokkekniv?

Størrelsen på en kokkekniv kan variere, men vanligvis er den mellom 20 og 30 centimeter lang.

Bilde av kokk som bruker kniv fra listen over.

Hva er forskjellen mellom japanske og vestlige kokkekniver?

Forskjellen mellom japanske og vestlige kokkekniver ligger i design, materialer og bruksområder.

Design: Japanske kokkekniver har vanligvis en tynnere og lettere konstruksjon sammenlignet med de fleste vestlige kniver. De har også en mer buet eggprofil, som gir en mer presis skjæring og hakkingsteknikk. Vestlige kniver har derimot en mer rett eggprofil, som gir bedre kontroll ved kutting og skjæring gjennom harde ingredienser.

Materialer: Japanske kniver er ofte laget av høykarbonstål, som gir dem en skarpere egg og bedre holdbarhet. De kan imidlertid være mer utsatt for rust og krever mer vedlikehold. Vestlige kniver er vanligvis laget av rustfritt stål, som er mer motstandsdyktig mot korrosjon og enklere å vedlikeholde.

Bruksområder: Japanske kniver er spesialisert for forskjellige bruksområder. For eksempel er den tradisjonelle japanske Santoku-kniven ideell for generell kutting, hakking og skiving av grønnsaker og kjøtt. Nakiri-kniven er spesialisert for grønnsaker, mens Sashimi-kniven er optimal for presisjonsskjæring av fisk. Vestlige kniver, som kokkekniven eller kjøttøksen, er mer allsidige og kan brukes til en rekke oppgaver.

Hvordan skal jeg ta vare på mine kokkekniver for å forlenge levetiden?

For å forlenge levetiden til dine kokkekniver, er det viktig å ta godt vare på dem. Her er noen tips:

 1. Rengjøring: Etter hver bruk bør du vaske knivene grundig med varmt vann og mild oppvaskmiddel. Unngå å bruke sterke kjemikalier eller slipemidler som kan skade knivbladet. Tørk knivene grundig etter vask for å unngå rustdannelse.
 2. Unngå oppvaskmaskin: Kokkekniver bør ikke vaskes i oppvaskmaskin, da det kan føre til at de blir skadet eller sløve. Håndvask er den beste måten å rengjøre knivene på.
 3. Oppbevaring: Knivene bør oppbevares på en måte som beskytter bladet. Bruk en knivblokk, magnetlist eller knivholder for å holde knivene på en sikker og organisert måte. Unngå å oppbevare knivene løst i en skuff, da dette kan føre til at de blir skadet eller sløve.
 4. Skjærefjøl: Bruk alltid en skjærefjøl av tre eller plast når du bruker knivene. Unngå å bruke harde overflater som glass eller stein, da dette kan skade knivbladet.
 5. Slipe og vedlikehold: For å opprettholde skarpheten bør knivene slipes regelmessig. Bruk en knivsliper eller få knivene profesjonelt slipt. I tillegg kan du bruke en bryne eller en keramisk stål for å jevne ut knivbladet mellom slipingen.
 6. Bruk med forsiktighet: Bruk knivene til riktig formål og unngå å bruke dem til oppgaver de ikke er ment for. Unngå å skjære på harde eller frosne matvarer, da dette kan skade knivbladet.

Hvor kan jeg kjøpe gode kokkekniver i Norge?

Du kan kjøpe gode kokkekniver i Norge på ulike steder. Noen av de vanligste stedene å kjøpe kokkekniver er i kjøkkenutstyrsbutikker, spesialiserte knivbutikker, stormarkeder med kjøkkenavdeling og nettbutikker. Noen populære butikker i Norge som tilbyr et bredt utvalg av modeller av god kvalitet inkluderer Jernia, Kitch’n, Tilbords, Clas Ohlson og KitchenTime. Det kan også være verdt å sjekke ut lokale kjøkkenutstyrsbutikker i ditt nærområde.

Relatert: Japansk kokkekniv test: 7 beste på markedet

Oppsummering

Kokkekniver er uunnværlige verktøy for enhver som ønsker å oppnå kulinarisk perfeksjon. Ved å velge riktig kniv og lære riktig bruksteknikk, kan du forvandle matlagingen din til en ekte kunstform. Vi håper denne guiden har gitt deg den informasjonen du trenger for å velge riktig modell. Som nevnt anbefaler vi at du tester flere kniver for å finne den som best dekker dine behov.

Smartkjøkken

Vi håper du liker innlegget vårt. Takk for at du har tatt turen innom.

Litt om oss:
Smartkjøkken ble etablert i starten av 2023 og har på kort tid blitt en populær leverandør blant nordmenn. På nettbutikken vår finner du smarte kjøkkenprodukter. På bloggen vår gir vi deg våre beste anbefalinger.

Vi håper å se deg igjen!

Produkttester

Bilde

10 beste airfryere

Bilde

12 beste toastjern

Bilde

10 beste pizzaovner

Bilde

15 beste vaffeljern

Bilde

10 beste kokebøker

Facebook
Twitter
LinkedIn

Smartkjøkken

Vi håper du liker innlegget vårt. Takk for at du har tatt turen innom.

Litt om oss:
Smartkjøkken ble etablert i starten av 2023 og har på kort tid blitt en populær leverandør blant nordmenn. På nettbutikken vår finner du smarte kjøkkenprodukter. På bloggen vår gir vi deg våre beste anbefalinger.

Vi håper å se deg igjen!

Produkttester

Bilde

10 beste airfryere

Bilde

12 beste toastjern

Bilde

10 beste pizzaovner

Bilde

15 beste vaffeljern

Bilde

10 beste kokebøker

Vår produktkatalog

Andre artikler

Har du noen ideer? 🤩