/ Airfryer test: 10 beste på det norske markedet

Airfryer test: 10 beste på det norske markedet

Bilde av 10 forskjellige airfryere, bilde illustrerer vår airfryer test

Innhold

Airfryer har blitt en populær kjøkkenmaskin i norske hjem. Denne maskinen lar deg tilberede mat på en sunnere og raskere måte enn tradisjonelle metoder, og det beste er at den ofte gir et bedre resultat. Hvis du er på utkikk etter en airfryer, har vi samlet de 10 beste på det norske markedet for deg.

Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til kitchn.no og tilbords.no.

10 beste airfryere

Under har vi laget en liste med topp 10 airfryere du kan få tak i. Noen av merkene er internasjonale og mulig å kjøpe fra norske leverandører. Vi har sørget for at alle leverandørene har minimum 1-5 dagers levering. Alle modellene under er vurdert basert på brukervennlighet, pris og kvalitet.

1. Cosori Dual Blaze airfryer

Bilde av Cosori Dual Blaze airfryer.
Bilde av Cosori Dual Blaze utgaven.

Cosori Dual Blaze Airfryer (mørk grå) er en innovativ og brukervennlig airfryer som gjør matlaging til en lek. Med sin avanserte teknologi og doble varmeelementer, garanterer denne modellen jevn steking fra alle kanter, noe som resulterer i deilig og sprø skorpe uten behov for å snu maten underveis. Med denne utgaven kan du glede deg over crispy chicken, løkringer og pommes frites uten å bekymre deg for høyt fettinnhold. Den reduserer fettinnholdet med opptil 90%, slik at du kan nyte maten med god samvittighet.

Med en romslig kapasitet på 6,4 L / 2,5 kg, er denne airfryeren ideell for familier på 3-6 personer. Den medfølgende matkurven har et non-stick-belegg som gjør rengjøringen enkel og problemfri. Du kan enkelt fjerne kurven og skylle den i vasken, eller sette den i oppvaskmaskinen for en grundigere rengjøring.

Oppsummering:

 • Prisnivå: Middels
 • Kapasitet: 2.5 kg / 6.4 L
 • Antall innstillinger: 12 stk
 • Maks temperatur: 205°C
 • Touch skjerm: Ja
 • Vekt: 6.22 kg
 • Dobbelt varmeelement
 • Smartstyring via app: Ja

Kjøp Cosori Dual Blaze airfryer på Kitchn.no (3 290,-)

2. OBH Nordica Easy Fryer

Bilde av OBH Nordica
Easy Fryer.
Bilde av OBH Nordica Easy Fryer.

Denne fantastiske airfryeren er en ekte gamechanger. Med sin store kapasitet og flere funksjoner, vil den gi deg knallgode resultater hver gang. Med sin tre-i-en-funksjon vil denne airfryeren tillate deg å frityrsteke, grille og dampe mat ved hjelp av varmluft. Dette vil bevare næringsstoffene og smaken i råvarene.

Takket være den moderne teknologien, vil luften bli raskt oppvarmet og sirkulert med en kraftig vifte. Den hurtige sirkulasjonen vil skape en tilberedningseffekt som gir maten en frityrstekt smak uten bruk av olje. Resultatet vil være en perfekt sprø overflate med en saftig og mør innside. Du kan til og med tilberede grønnsaker og halloumi på denne måten.

Oppsummering:

 • Prisnivå: Middels
 • Kapasitet: 6.5 L
 • Maks temperatur: 200°C
 • Touch skjerm: Ja
 • Oppskriftsbok: Ja
 • Vekt: 7.9 kg
 • Steam-funksjon: Ja
 • Enkel å rengjøre: Ja

Kjøp OBH Nordica Easy Fryer på Kitchn.no (3 399,-)

3. Cosori Premium airfryer

Bilde av Cosori Premium airfryer.
Bilde av Cosori Premium airfryer.

Cosori Premium Airfryer har blitt anerkjent som årets kjøkkenprodukt for 2022/2023, og har også blitt kåret til “best i test” i 2022. Denne utgaven skiller seg ut med sitt førsteklasses design og unike funksjoner, alt til en rimelig pris. Med imponerende 11 forhåndsinnstillinger som er skreddersydd for å tilberede ulike matretter, er Cosori Premium Airfryer ideell for å lage deilige kyllingretter, fristende fiskeretter, sprø pommes frites, saftig brød og søte desserter.

Matlagingen blir enkel og resultatet er alltid perfekt. Med Cosori Premium modellen kan du tilberede mat 1,5 ganger raskere enn med en vanlig ovn, slik at du sparer tid på kjøkkenet uten å gå på kompromiss med kvaliteten. Varmluftssteking gir maten en sprø og deilig konsistens som vil imponere alle som får smake.

Oppsummering:

 • Prisnivå: Middels/lav
 • Kapasitet: 2.2 kg / 5.5 L
 • Antall innstillinger: 11 stk
 • Maks temperatur: 205°C
 • Touch skjerm: Ja
 • Vekt: 5.6 kg
 • Inkludert oppskriftsbok: Ja

Kjøp Cosori Premium airfryer på Kitchn.no (2 499,-)

4. Champion Airfryer

Bilde av Champion Airfryer
Bilde av Champion Airfryer.

Med Champion Air Fryer 3,5L kan du enkelt og raskt tilberede sunn og deilig mat til hele familien. Denne airfryeren lar deg lage alt fra klassiske pommes frites til krydrede kyllingvinger og brokkoli med varmluft, og gir deg en fantastisk smak og sprø tekstur. I tillegg er denne en del billigere enn de andre alternativene.

Alt du trenger å gjøre er å legge inn maten, justere temperaturen og tiden, og slå på maskinen. Resten tar airfryeren seg av. Du kan justere temperaturen mellom 80-200 grader, og timeren vil automatisk slå den av når den innstilte tiden er ute. Med en effekt på 1500 W og 360° luftsirkulering får du en jevn og effektiv tilberedning av maten.

Kjøp Champion Airfryer på Tilbords.no (1 175,-)

5. Sabor Ultimate Airfryer

Bilde av Sabor Ultimate airfryer 5L svart.
Bilde av Sabor Ultimate airfryer 5L svart.

Sabor Ultimate Airfryer 5L svart er en førsteklasses airfryer som skiller seg ut på markedet. Med sitt elegante design tar den seg flott ut på kjøkkenbenken samtidig som den tar minimalt med plass. Denne modellen er ideell for store familier ettersom den har en kapasitet på 5 liter.

En av hovedegenskapene til denne airfryeren er dens lekre design som passer inn i ethvert kjøkken. Den er av topp kvalitet og leverer deilige og sprø resultater. Den bruker minimal mengde olje, noe som gjør maten sunnere uten å miste smaken. Med sin hurtig roterende varmluft sørger den for en sprø stekeskorpe og en saftig innside på maten.

Kjøp Sabor Ultimate utgaven på Kitchn.no (2 489,-)

6. Cosori Pro Airfryer

Bilde av Cosori Pro Airfryer.
Bilde av Cosori Pro modellen.

Cosori Pro Airfryer er en svært allsidig airfryer som gir deg muligheten til å lage sunn og deilig mat med minimalt behov for olje. Med sin avanserte Air Crisp-teknologi, som sikrer jevn tilberedning og en uimotståelig sprø tekstur på maten, er denne modellen høyt ettertraktet av mange. Med en imponerende temperaturkapasitet på 230 grader, kort tilberedningstid og redusert støynivå, er Cosori Pro et must-have på kjøkkenet.

Med en kapasitet på 4,7 liter er denne airfryeren ideell for familier på 2–4 personer. Den tar minimalt med plass på kjøkkenbenken, samtidig som den imponerer med sin evne til å tilberede store mengder mat. Med 9 forhåndsinnstilte matprogrammer kan du enkelt lage ulike retter uten å bekymre deg for innstillinger og tid. Enten du ønsker å grille grønnsaker til perfeksjon eller trylle frem smakfull sjømat, vil Cosori Pro være din ultimate superovn – til en ikke så gal pris heller.

Kjøp Cosori Pro airfryer på Kitchn.no (1 999,-)

7. OBH Nordica Actifry Genius

Bilde av OBH Nordica Actifry Genius.
Bilde av OBH Nordica Actifry Genius.

Actifry Genius er en airfryer som er spesielt utviklet for å lage sunn mat til hele familien. Denne innovative frityrkokeren er ikke bare brukervennlig, men også enkel å rengjøre. Med Actifry Genius kan du nyte deilige retter uten å bekymre deg for overdreven bruk av olje.

Denne utgaven bruker den patenterte Dual Motion-teknologien, som kombinerer sirkulerende varmluft med forsiktig røring, for å sikre en jevn og perfekt steking av maten. Dette betyr at du kan lage alt fra sprø pommes frites, stekt ris, smakfulle wokretter og sunne grønnsaker, til saftig fisk, mørt kjøtt og fristende desserter.

Kjøp Actifry Genius airfryer på Tilbords.no (2 999,-)

8. OBH Nordica Easy Fry & Grill

Bilde av OBH Nordica Easy Fry & Grill.
Bilde av OBH Nordica Easy Fry & Grill.

Med OBH Nordica Easy Fry & Grill XXL airfryer kan du nyte frityrstekt og grillet mat uten å bekymre deg for helseeffektene. Denne innovative modellen bruker minimal eller ingen olje for å tilberede sunne og velsmakende måltider. Med en kraftig vifte som sirkulerer varm luft i høy hastighet, får du perfekt fritert mat uten olje.

Det som gjør Easy Fry & Grill XXL unik er dens evne til å tilberede to forskjellige retter samtidig. Med den avanserte teknologien kan du lage sprø pommes frites og saftig grillet kjøtt samtidig. Airfryeren veileder deg trinn for trinn gjennom tilberedningsprosessen, og beregner automatisk tiden slik at begge rettene blir ferdige samtidig.

Kjøp OBH Nordica Easy Fry & Grill på Kitchn.no (2 699,-)

9. Philips Premium Airfryer

Bilde av Philips Premium Airfryer.

Den innovative Philips Airfryer XXL gir deg maksimal smak og minimalt med fett. Med Smart Sensing-teknologi tilpasser modellen automatisk tid og temperatur under stekingen, slik at du får perfekt stekte retter hver gang. Med NutriU-appen får du eksklusiv tilgang til hundrevis av lekre oppskrifter som kan inspirere deg til å bli en mesterkokk.

Airfryeren har en syv ganger raskere luftstrøm enn andre tradisjonelle alternativer, noe som gir deg sunnere fritert mat som er sprø på utsiden og mør på innsiden, med opptil 90% mindre fett. Philips Premium XXL er allsidig og kan brukes til å frityrsteke, bake, grille, steke og varme opp. Med Philips Air Flow og sjøstjerneutformingen får du jevn steking fra alle sider, slik at du kan nyte perfekte måltider hver gang. Imidlertid tilhører denne en av de litt dyrere prisklassene på markedet.

Kjøp Philips Premium Airfryer på Philips.no (4 178,-)

10. Emerio Airfryer XXL AF-115668

Bilde av Emerio Airfryer.
Bilde av Emerio Airfryer.

Emerio airfryer er en moderne modell som lar deg tilberede mat på en sunnere måte uten å bruke mye olje. Med en kapasitet på 3,6 liter er denne airfyeren perfekt for større familiemiddager. Den digitale airfyeren er utstyrt med et praktisk digitalt display som gir deg full kontroll over tilberedningen. Du kan enkelt justere temperaturen etter oppskriften du følger for å oppnå nøyaktig tilberedning.

En av de beste egenskapene til denne airfyeren er dens evne til rask oppvarming. Du kan enkelt sette timeren og la airfyeren ta seg av resten. Når maten er klar til servering, vil summesignalet gi deg beskjed. Emerio Smart fryer AF-115668 er også svært enkel å rengjøre. Den avtakbare kurven kan enkelt settes i oppvaskmaskinen, noe som gjør rengjøringen etter bruk mye enklere.

Designet til airfyeren er både funksjonelt og moderne. Den er laget av BPA-fritt materiale og har sklisikre føtter for god stabilitet. Takket være Cool Touch-teknologien kan du trygt berøre enheten mens maten tilberedes.

Kjøp Emerio airfryer på Elkjop.no (899,-)

6 ting du bør vurdere før kjøp

Bilde av person som har spørsmål om airfryere.
Bilde av person som har spørsmål om airfryere.

1. Størrelse og kapasitet – En av de første tingene du bør vurdere er størrelsen på airfryeren. Dette vil avhenge av hvor mye mat du ønsker å tilberede samtidig og hvor mye plass du har på kjøkkenet. Hvis du har en stor familie eller ofte lager mat til mange gjester, kan det være lurt å velge en modell med større kapasitet. På en annen side, hvis du har begrenset plass på kjøkkenet, kan en mindre modell være mer praktisk.

2. Effekt og temperaturkontroll – Effekten til airfryeren vil påvirke hvor raskt maten tilberedes. Jo høyere effekt, desto raskere blir maten ferdig. Det er også viktig å se etter en utgave med god temperaturkontroll, slik at du kan tilberede maten nøyaktig etter dine preferanser. Noen modeller har forhåndsinnstilte temperaturer for ulike typer mat, mens andre gir deg muligheten til å justere temperaturen manuelt.

3. Funksjonalitet og tilleggsfunksjoner – Mange airfryere kommer med ekstra funksjoner som kan være nyttige på kjøkkenet. Noen modeller har for eksempel en grillfunksjon som gjør det mulig å grille maten i tillegg til å steke den. Andre har innebygde timerfunksjoner eller forhåndsinnstilte programmer for ulike matvarer. Tenk på hvilke funksjoner som er viktige for deg og velg en som passer dine behov.

Relatert: 7 beste airfryere fra Cosori

4. Brukervennlighet og rengjøring – En annen viktig faktor å vurdere er hvor enkel airfryeren er å bruke og rengjøre. Sørg for å velge en modell med en intuitiv brukergrensesnitt og tydelige kontroller. Det kan også være lurt å se etter en modell med avtakbare deler som kan vaskes i oppvaskmaskinen, noe som gjør rengjøringsprosessen mye enklere.

5. Kundeanmeldelser og omdømme – Før du tar en endelig beslutning, er det alltid lurt å lese kundeanmeldelser og sjekke omdømmet til produsenten. Dette kan gi deg verdifulle innsikter i kvaliteten og påliteligheten til utgaven du vurderer å kjøpe. Ta deg tid til å undersøke ulike merker og modeller, og velg en som har gode anmeldelser og et godt omdømme blant brukere.

6. Pris og garanti – Til slutt, men ikke minst, bør du vurdere prisen på airfryeren og hva som følger med garantien. Prisene kan variere betydelig avhengig av merke, modell og funksjoner. Sett et realistisk budsjett og velg en som gir deg mest verdi for pengene. Sørg også for å sjekke garantivilkårene og hva som dekkes i tilfelle feil eller skader.

Mest stilte spørsmål og svar

Bilde av en ubrukt airfryer.
Bilde av dame som har spørsmål.

Hva er en airfryer?

En airfryer er en elektrisk kjøkkenmaskin som brukes til å tilberede mat ved hjelp av varmluft i stedet for olje. Den er designet for å gi et sunnere alternativ til tradisjonell fritering.

Hvordan fungerer en airfryer?

En airfryer fungerer ved å sirkulere varm luft rundt maten for å tilberede den jevnt og sprøtt. Maskinen har et varmeelement og en vifte som blåser varm luft rundt maten. Dette skaper en effekt som ligner på fritering, men uten behov for store mengder olje.

Hva er forskjellen mellom en airfryer og en vanlig frityrgryte?

Forskjellen mellom en airfryer og en vanlig frityrgryte ligger hovedsakelig i tilberedningsmetoden. Mens en vanlig frityrgryte bruker olje til å fritere maten, bruker airfryeren varmluft. Dette gjør airfryeren til et sunnere alternativ, da den krever mindre eller ingen olje for å oppnå et sprøtt resultat. Airfryeren kan også brukes til å steke, grille, bake og varme opp mat, og noen modeller har tilleggsfunksjoner som dampkoking og grilling. En vanlig frityrgryte har vanligvis kun én funksjon, nemlig fritering.

Kan jeg bruke airfryer til å varme frosne pommes frites?

Ja, du kan bruke airfryer til å varme frosne pommes frites.

Relatert: Vaffeljern best i test: 15 knallgode alternativer

Hvor mye mat kan jeg tilberede i en airfryer samtidig?

Mengden mat du kan tilberede i en airfryer avhenger av størrelsen på airfryeren. Generelt sett kan du tilberede omtrent 500 gram til 1 kilo mat samtidig i en vanlig airfryer.

Bilde av laks og potet som har blitt brukt i en airfryer.
Bilde av laks og potet som har blitt brukt i en airfryer.

Hvor lang tid tar det å tilberede mat i en airfryer?

Tiden det tar å tilberede mat i en airfryer varierer også avhengig av matvaren og størrelsen på porsjonen. Som et eksempel tar det vanligvis rundt 15-20 minutter å tilberede frosne pommes frites i en airfryer.

Hvordan rengjør jeg en airfryer?

For å rengjøre en airfryer, bør du først koble den fra strømkilden og la den avkjøles. Fjern deretter kurven og skuffen fra enheten. Vask disse delene grundig med varmt vann og mild såpe. Du kan også bruke en myk børste eller svamp for å fjerne eventuelle rester. Tørk delene grundig før du setter dem tilbake i airfryeren.

Kan jeg lage sunn mat i en airfryer?

Ja, du kan lage sunn mat i en airfryer. Airfryeren bruker varmluftsteknologi til å tilberede mat med minimal bruk av olje. Dette betyr at du kan tilberede mat som pommes frites, kyllingvinger, grønnsaker med mindre fett. Du kan også grille, bake og til og med steke mat i en airfryer uten å miste smak og tekstur.

Kan jeg steke kylling i en airfryer?

Ja, du kan steke kylling i en airfryer. Airfryeren er flott til å tilberede kylling, enten det er kyllingvinger, kyllingfileter eller til og med en hel kylling. Du kan bruke mindre olje og fortsatt oppnå en sprø og saftig tekstur. Følg oppskriften for kyllingsteking i din spesifikke airfryermodell for best resultat.

Hvilke matvarer kan jeg tilberede i en airfryer?

Her har du noen eksempler:

 • Pommes frites: Airfryeren gir sprø og deilige pommes frites uten behov for mye olje.
 • Kylling: Du kan tilberede kyllingvinger, kyllinglår eller kyllingfileter i airfryeren for å få en sprø og saftig tekstur.
 • Fisk: Airfryeren kan brukes til å steke fisk som laks, torsk eller ørret, og gir en sprø skorpe samtidig som fisken forblir saftig.
 • Grønnsaker: Du kan tilberede en rekke grønnsaker i airfryeren, for eksempel brokkoli, paprika, søtpoteter eller blomkål, og få en sprø tekstur uten å bruke mye olje.
 • Kyllingnuggets eller fiskepinner: Airfryeren kan brukes til å tilberede frossen mat som kyllingnuggets eller fiskepinner, og gir en sprø skorpe.
 • Bakverk: Du kan også lage små bakverk som muffins eller små pai i airfryeren. Det gir en sprø skorpe og raskere tilberedningstid.
Bilde av potet frites før og etter.
Bilde av potet frites før og etter.

Hva er fordelene med å bruke en airfryer?

 • Mindre bruk av olje: Airfryeren bruker bare en brøkdel av mengden olje som tradisjonelle frityrkokere bruker. Dette gjør maten sunnere og reduserer kaloriinntaket.
 • Rask tilberedning: Airfryeren bruker varmluftsteknologi, som gjør at maten tilberedes raskere enn i en vanlig ovn. Dette sparer tid og gjør det enklere å lage mat i en travel hverdag.
 • Sprø og deilig tekstur: Airfryeren gir maten en sprø og deilig tekstur, som ligner på mat som er stekt eller fritert. Dette gjør at du kan nyte favorittmaten din uten å ofre smaken.

Hva er ulempene med å bruke en airfryer?

 • Begrenset kapasitet: Airfryeren har vanligvis begrenset plass, så du kan ikke tilberede store mengder mat samtidig. Dette kan være utfordrende hvis du lager mat til mange personer eller ønsker å tilberede større retter.
 • Kan være støyende: Noen airfryere kan være ganske støyende når de er i bruk på grunn av viften som sirkulerer varmluften. Dette kan være plagsomt for noen, spesielt dersom du lager mat som en del av en sosial setting.
 • Krever litt tilvenning: Airfryeren kan kreve litt tilvenning for å oppnå ønsket resultat. Du må kanskje eksperimentere med temperaturen og tilberedningstiden for å få maten akkurat slik du vil ha den.

Kan jeg bruke airfryer til å bake?

Ja, du kan bruke airfryer til å bake. Airfryere har funksjoner som lar deg bake, steke, grille og til og med lage snacks som pommes frites med minimal bruk av olje eller fett. Den bruker varmluftsteknologi til å sirkulere varmen rundt maten, noe som gir en sprø og jevn steking.

Bilde av to personer som bruker Cosori Premium under matlagingen.
Bilde av to personer som bruker Cosori Premium under matlagingen.

Hvorfor er airfryere så populære?

Airfryere har blitt populære på grunn av flere grunner. For det første kan de lage mat med mindre olje, noe som gjør dem til et sunnere alternativ for de som ønsker å redusere fettinntaket. I tillegg tilbyr de raskere matlagingstider sammenlignet med tradisjonelle ovner eller stekepanner. Airfryere er også enkle å bruke, rengjøre og vedlikeholde.

Relatert: Vanligste spørmål om airfryer: finn svaret her

Konklusjon

Det er mange forskjellige airfryer-modeller på det norske markedet, men disse 10 modellene er blant de beste. De har alle forskjellige kapasiteter og funksjoner, så det er viktig å finne den som passer best til dine behov. Vi håper denne artikkelen har vært til hjelp i din jakt etter den perfekte airfryeren.

Smartkjøkken

Vi håper du liker innlegget vårt. Takk for at du har tatt turen innom.

Litt om oss:
Smartkjøkken ble etablert i starten av 2023 og har på kort tid blitt en populær leverandør blant nordmenn. På nettbutikken vår finner du smarte kjøkkenprodukter. På bloggen vår gir vi deg våre beste anbefalinger.

Vi håper å se deg igjen!

Produkttester

Bilde

10 beste airfryere

Bilde

12 beste toastjern

Bilde

10 beste pizzaovner

Bilde

15 beste vaffeljern

Bilde

10 beste kokebøker

Facebook
Twitter
LinkedIn

Smartkjøkken

Vi håper du liker innlegget vårt. Takk for at du har tatt turen innom.

Litt om oss:
Smartkjøkken ble etablert i starten av 2023 og har på kort tid blitt en populær leverandør blant nordmenn. På nettbutikken vår finner du smarte kjøkkenprodukter. På bloggen vår gir vi deg våre beste anbefalinger.

Vi håper å se deg igjen!

Produkttester

Bilde

10 beste airfryere

Bilde

12 beste toastjern

Bilde

10 beste pizzaovner

Bilde

15 beste vaffeljern

Bilde

10 beste kokebøker

Vår produktkatalog

Andre artikler

Har du noen ideer? 🤩