/ Kokebok test: 10 beste kokebøker i Norge

Kokebok test: 10 beste kokebøker i Norge

Bilder av tre beste kokebøker i Norge, med tekst som sier: 10 beste kokebøker, best i test

Innhold

I jakten på den ultimate kokeboken er det mange faktorer å ta hensyn til. Fra oppskrifters kvalitet og variasjon til brukervennlighet og inspirasjon, er det viktig å finne en kokebok som oppfyller alle kravene. Vi har gjennomført en omfattende undersøkelse for å finne den beste kokeboken på markedet, og i denne artikkelen vil vi avsløre våre funn.

Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til Norli.no.

10 beste kokebøker

Under har vi laget en liste med de 10 beste kokebøkene du kan få tak i. Alternativene under er testet basert på pris, kvalitet, brukervennlighet og variasjon. La oss dykke inn!

1. Til ungdommen – oppskrifter på digg mat

Bilde av kokeboken til hellstrøm: Til ungdommen - oppskrifter på digg mat
Bilde av kokeboken til Eyvind Hellstrøm: Til ungdommen – oppskrifter på digg mat.

Denne kokeboken, kalt “Til Ungdommen”, er en unik og inspirerende samling av oppskrifter som er perfekte for ungdommen. Forfatterne, den anerkjente stjernekokken Eyvind Hellstrøm og hans 14 år gamle bonussønn Nils Rennan Lilleheie, har satt sammen en samling av superenkle oppskrifter og smarte middager som vil få alle til å elske matlaging.

Boken fokuserer på å bruke alle sansene for å skape gode matopplevelser, godt humør og sterke relasjoner. Hellstrøm deler sin omfattende kunnskap og gir enkle og forståelige instruksjoner om hvordan man kan lage deilige måltider.

«Nok en gang har Hellstrøm og denne gangen The Rennans laga ei flott kokebok som igjen plasserer de helt der oppe.» – Nettavisen.

Kjøp “Til ungdommen – oppskrifter på digg mat” på Norli.no (429,-)

2. Mamma pizza – italiensk pizzakunst i ditt kjøkken

Bilde av kokeboken: Mamma pizza - italiensk pizzakunst i ditt kjøkken
Bilde av kokeboken: Mamma pizza – italiensk pizzakunst i ditt kjøkken.

Denne kokeboken er den ultimate guiden for alle pizzaentusiaster i Norge! Mamma Pizza-restauranten har blitt anerkjent som “Oslos beste pizza” av Aftenposten. Brødrene Luca og Davide Zannini fra Bologna bestemte seg for å flytte til Norge i 2013 da de innså at det var en mangel på en autentisk italiensk pizzarestaurant i hovedstaden vår.

Deres bestemor drev en populær restaurant i Bologna i mange år, og guttene har vokst opp med lidenskapen for pizza, pasta og matglede. I kokeboken Mamma Pizza deler de sin glede og respekt for enkle ingredienser, tradisjonsrike oppskrifter og personlige historier fra deres tid rundt bestemorens kjøkkenbord.

«All den inspirasjon vi trenger til forberedelser, verktøy, deiger, tomatsaus, forretter, desserter og ikke minst maaaaange pizza-oppskrifter. Bildene er flotte, lukta av boka er god, stort sett med andre ord – Mamma Mia!» – Nettavisen.

Kjøp “Mamma pizza – italiensk pizzakunst i ditt kjøkken” på Norli.no (449,-)

3. Saritas indiske kjøkken – 100 deilige og enkle oppskrifter fra hele India

Bilde av kokeboken: Saritas indiske kjøkken
Bilde av kokeboken: Saritas indiske kjøkken.

Denne kokeboken er basert på historien til Sarita, eieren av den legendariske indiske restauranten Mother India i Kristiansand. Sarita begynte sin karriere som oppvaskhjelp og jobbet seg opp til å bli en ekspert ved grytene. I tillegg til å drive restauranten, har hun også etablert ferdigmatmerket “Saritas” som selges i norske dagligvarebutikker.

I denne kokeboken tar Sarita oss med på en kulinarisk reise gjennom Indias delstater og presenterer oppskriftene på de beste rettene fra hele kontinentet. Her finner vi alle de mest kjente indiske rettene, samt noen skjulte skatter som venter på å bli oppdaget. Boken inneholder oppskrifter på fisk, kylling, kjøtt og grønnsaker, samt chutneyer, nan og lassi.

«Boka er bokstavelig talt så smakfullt satt sammen og på et så fargerikt vis – bildene er også til å spise opp – at det bare er å kaste seg over de forskjellige rettene.» – Nettavisen.

Kjøp “Saritas indiske kjøkken” på Nordi.no (449,-)

4. Desirèes sunne hverdagsmat – 5 nøkler til et sunt og balansert kosthold!

Bilde av kokeboken: Desirèes sunne hverdagsmat.
Bilde av kokeboken: Desirèes sunne hverdagsmat.

Endelig er den her! En fantastisk kokebok fra den anerkjente kokken Desirée Andersen, som er fullstappet av sunn og deilig hverdagsmat. Med hele 100 fristende oppskrifter som er rike på grønnsaker og sunne ingredienser, vil denne boken være din ultimate guide til en sunn livsstil uten å måtte gi avkall på smak og metthetsfølelse.

Boken imponerer med sine fantastiske bilder og grundig testede oppskrifter, og vil bli din uunnværlige “bibel” for å oppnå en sunn livsstil samtidig som du kan nyte god mat i rikelige mengder. Her finner du oppskrifter tilpasset alle anledninger og måltider, enten det er klassikere som lasagne eller innovative retter som proteiniskrem!

Kjøp “Desirèes sunne hverdagsmat” på Norli.no (399,-)

5. Det serveres – tre-retters menyer for fire årstider

Bilde av kokeboken: Det serveres - tre-retters menyer for fire årstider.
Bilde av kokeboken: Det serveres – tre-retters menyer for fire årstider.

Ønsker du å imponere gjestene dine med enkle og deilige treretters middager, sammen med matchende drinker, enten det er til hverdags eller fest? Da er denne kokeboken perfekt for deg! Andreas og Fredrikke har samlet de beste norske råvarene i sesong og satt sammen menyer som vil gi deg inspirasjon og glede i hvert eneste måltid. Du trenger ikke å bekymre deg for å finne ingredienser, for alt er lett tilgjengelig.

Boken inneholder et bredt utvalg av drinker, forretter, hovedretter og desserter for enhver anledning. Og hvis du heller ønsker å lage en fantastisk hovedrett til deg og din kjære, er det selvfølgelig også mulig. Slapp av, senk skuldrene og nyt de originale smakskombinasjonene som boken tilbyr, samt den fantastiske atmosfæren du kan skape rundt bordet.

Kjøp “Det serveres – tre-retters menyer for fire årstider” på Norli.no (429,-)

6. Ekte grønn mat – spis grønt, dyrk grønt, lev grønt

Bilde av boken: Ekte grønn mat.
Bilde av kokeboken: Ekte grønn mat.

Andreas Viestad, en anerkjent forfatter og matentusiast, deler i sin kokebok “Ekte grønn mat” sin kunnskap om hvilke grønnsaker som er enklest og mest bærekraftige å dyrke her i nord, samt hvordan man tilbereder dem i nydelige og fristende retter. Boken inneholder hele 120 grønnsaksoppskrifter fordelt over 14 kapitler, hvor hver kapittel tar for seg ulike grønnsaktyper, som tomater, urter, salater, beter, neper og jordskokk.

Kjøp “Ekte grønn mat” på Norli.no (449,-)

7. Den sunne slowcooker-boka – sunne, rimelige og raske oppskrifter

Bilde av kokeboken: Den sunne slowcooker-boka.
Bilde av kokeboken: Den sunne slowcooker-boka.

Denne kokeboken tar deg med inn i en verden av næringsrik og smakfull mat som er både enkel å lage og rimelig. Med slowcooking som den nye trenden, vil du oppleve at maten lager seg selv mens du gjør andre ting.

Nathan Anthony, en bestselgerforfatter og hjemmekokk, deler sine beste oppskrifter som spenner fra pasta og risotto til karriretter, kylling, makaronigrateng og til og med karameller. Med enkle og idiotsikre metoder, samt ingredienser du finner i nærbutikken, vil denne boken være perfekt for deg som ønsker deilige, sunne og kalorifattige måltider som gir deg en godfølelse.

Kjøp “Den sunne slowcooker-boka” på Norli.no (399,-)

8. Lise – helt enkelt

Bilde av kokeboken: Lise - helt enkelt.
Bilde av kokeboken: Lise – helt enkelt.

Lise – helt enkelt, deler Lise Finckenhagen sin ekspertise og lidenskap for matlaging med leserne. Boken er spesielt designet for å hjelpe nybegynnerkokker og de som ønsker å forbedre sine matlagingsferdigheter. Med enkle og fristende oppskrifter, kan alle klare å lage de deilige rettene som presenteres i boken.

Boken inneholder oppskrifter på alt fra verdens beste pastarett til saftige burgere, crispy kylling og uimotståelige desserter. I tillegg til oppskriftene, gir Finckenhagen også nyttige tips og triks som vil hjelpe leserne med å imponere på kjøkkenet. Hun deler også sin kunnskap om råvarer og teknikker, og forklarer hvorfor det er viktig å salt vannet før man koker grønnsaker, hvor lenge de skal koke, hvordan man oppnår en sprø skorpe på toasten og hvordan man steker en perfekt biff.

Kjøp “Lise – helt enkelt” på Norli.no (399,-)

9. Maten & Moi

Bilde av kokeboken: Maten & Moi - enkelt, godt og bærekraftig,få det beste ut av råvarene.
Bilde av kokeboken: Maten & Moi – enkelt, godt og bærekraftig, få det beste ut av råvarene.

Oppdag Trond Mois kokebok, inspirert av hans kulinariske eventyr på TV 2-serien Farmen kjendis. Som en mesterkokk tar han deg med på en reise gjennom smaker og opplevelser, og viser deg hvordan du kan skape hverdagsgourmet på ditt eget kjøkken. Med et fokus på bærekraftige og sunne ingredienser, lærer han deg å trylle frem smakfulle retter med få ingredienser.

I tillegg til å dele sine beste oppskrifter, tar Trond deg med på en nostalgisk reise tilbake til barndommens matminner. Han deler også sine tanker om livet og sterke opplevelser fra oppveksten, og viser hvordan mat kan være en kilde til glede og fellesskap.

Kjøp “Maten & Moi” på Norli.no (449,-)

10. Trines hverdagsmat

Bilde av kokeboken: Trines hverdagsmat.
Bilde av kokeboken: Trines hverdagsmat.

Trine Sandberg er tilbake med sin nyeste kokebok, “Trines hverdagsmat”, hvor hun serverer oss det hun kan aller best – enkle og smakfulle hverdagsretter. I denne boken har hun nøye valgt ut de beste oppskriftene fra sin omfattende samling. Målet er å tilby retter som er både enkle og raske å lage, samt passer for både store og små. Matglede er i fokus, og Trine har også sørget for å inkludere mange grønnsaker i rettene sine.

Flere av oppskriftene i boken er dedikert til rene grønnsakretter, som vil glede både vegetarianere og de som ønsker å inkludere mer grønt i kostholdet sitt. Trine mener også at det er viktig å unne seg noe ekstra av og til, derfor har hun inkludert et lite dessertkapittel med enkle og nydelige desserter. Trine Sandberg er kjent som Norges største matblogger, og hennes oppskrifter er alltid enkle å følge, slik at du alltid vil lykkes på kjøkkenet.

Kjøp “Trines hverdagsmat” på Norli.no (399,-)

Mest stilte spørsmål om kokebøker og svar

Bilde av en kokebok som brukes under matlaging.
Bilde av en kokebok som brukes under matlaging.

Hvilke kokebøker er spesialisert på vegetarisk eller vegansk matlaging i Norge?

Noen kokebøker som er spesialisert på vegetarisk eller vegansk matlaging i Norge inkluderer “Vegansk – enkel og næringsrik hverdagsmat” av Sunniva Holt, “Vegabondens kjøkken” av Hanne-Lene Dahlgren og “Vegetarisk – mer enn 200 oppskrifter” av Trine Sandberg.

Hvilke kokebøker fokuserer på tradisjonell norsk matlaging?

Kokebøker som fokuserer på tradisjonell norsk matlaging inkluderer “Norsk mat på sitt beste” av Andreas Viestad, “Norsk mat” av Arne Brimi og “Tradisjonsmat” av Ingrid Espelid Hovig.

Hva er de mest brukervennlige kokebøkene for de som har matallergier eller spesielle kostbehov?

Noen brukervennlige kokebøker for de med matallergier eller spesielle kostbehov inkluderer “Frie kaker” av Sverre Sætre (glutenfrie kaker), “Frie retter” av Berit Nordstrand (gluten- og melkefrie retter) og “Mat for allergikere” av Anette Hjartåker (oppskrifter uten de vanligste allergenene).

Relatert: Slik lager du verdens beste boller

Hvilke kokebøker inneholder oppskrifter inspirert av ulike internasjonale kjøkken?

Kokebøker som inneholder oppskrifter inspirert av ulike internasjonale kjøkken inkluderer “Verdens beste” av Andreas Viestad, “Favorittretter fra hele verden” av Lise Finckenhagen og “Mat fra alle verdens hjørner” av Wenche Andersen.

Hvor kan jeg finne kokebøker med fokus på bærekraftig matlaging og bruk av lokale råvarer i Norge?

Kokebøker med fokus på bærekraftig matlaging og bruk av lokale råvarer i Norge inkluderer “Ren matglede” av Ren Matglede-redaksjonen, “Bærekraftig mat” av Anette Hjartåker og “Bærekraftige kjøkkenhelter” av Andreas Viestad.

Hvilke norske kokker eller matbloggere har gitt ut kokebøker som er verdt å sjekke ut?

Noen norske kokker eller matbloggere som har gitt ut kokebøker verdt å sjekke ut inkluderer Andreas Viestad (“Kokebok for alle”), Lise Finckenhagen (“Lises mat”) og Trine Sandberg (“Trines mat”).

Relatert: Eggkoker test: 7 beste på det norske markedet

Oppsummering

Når du leter etter den beste kokeboken, er det viktig å vurdere oppskriftskvalitet, variasjon og mangfold, brukervennlighet, inspirerende bilder, tilpasningsevne, anmeldelser fra brukere, praktisk bruk og tilgjengelighet. Ved å finne en kokebok som oppfyller alle disse kriteriene, vil du kunne lage de mest fantastiske retter og imponere dine gjester. Vi håper at denne artikkelen har vært til hjelp i jakten på den perfekte kokeboken. Lykke til!

Smartkjøkken

Vi håper du liker innlegget vårt. Takk for at du har tatt turen innom.

Litt om oss:
Smartkjøkken ble etablert i starten av 2023 og har på kort tid blitt en populær leverandør blant nordmenn. På nettbutikken vår finner du smarte kjøkkenprodukter. På bloggen vår gir vi deg våre beste anbefalinger.

Vi håper å se deg igjen!

Produkttester

Bilde

10 beste airfryere

Bilde

12 beste toastjern

Bilde

10 beste pizzaovner

Bilde

15 beste vaffeljern

Bilde

10 beste kokebøker

Facebook
Twitter
LinkedIn

Smartkjøkken

Vi håper du liker innlegget vårt. Takk for at du har tatt turen innom.

Litt om oss:
Smartkjøkken ble etablert i starten av 2023 og har på kort tid blitt en populær leverandør blant nordmenn. På nettbutikken vår finner du smarte kjøkkenprodukter. På bloggen vår gir vi deg våre beste anbefalinger.

Vi håper å se deg igjen!

Produkttester

Bilde

10 beste airfryere

Bilde

12 beste toastjern

Bilde

10 beste pizzaovner

Bilde

15 beste vaffeljern

Bilde

10 beste kokebøker

Vår produktkatalog

Andre artikler

Har du noen ideer? 🤩