/ Vaffeljern best i test: 15 knallgode alternativer

Vaffeljern best i test: 15 knallgode alternativer

Bilde av tre gode vaffeljern og tekst som sier: 15 beste vaffeljern, best i test

Innhold

Vaffeljern er et kjøkkenredskap som har blitt elsket av nordmenn i alle år. Enten det er til frokost, dessert eller som en koselig kveldssnack, vil et vaffeljern hjelpe deg med å lage perfekte vafler hver gang. I denne artikkelen vil vi utforske de beste alternativene på markedet, gi deg tips og triks for å lage deilige vafler, og hjelpe deg med å velge det rette jernet for dine behov.

Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til kitchn.no og tilbords.no.

Hva er et vaffeljern?

Bilde som viser noen av de beste vaffeljernene i norge
Bilde viser noen av de beste vaffeljernene fra listen under.

Et vaffeljern er et kjøkkenredskap som brukes til å lage vafler. Det består vanligvis av to varmeplater med et mønster som gir vaflene sitt karakteristiske utseende. De finnes i ulike størrelser og former, og kan komme i elektrisk eller manuell utgave.

Hvordan velge riktig vaffeljern?

Når du skal velge et vaffeljern, er det flere faktorer du bør vurdere. Først og fremst bør du tenke på størrelsen. Hvis du har en stor familie eller ofte inviterer gjester, kan det være lurt å velge et jern med større kapasitet. Videre bør du vurdere om du foretrekker et elektrisk eller manuelt, samt hvilket materiale det er laget av.

15 beste vaffeljern på det norske markedet

15 beste vaffeljern

I dette innlegget har vi gjort vårt beste for å gjøre jakten enkel for deg. Alternativene under er nøye lagt inn basert på følgende: pris, brukervennlighet og kvalitet.

1: Wilfa Vaffeljern

DWA-517 vaffeljern dobbelt 5 hjerter
Bilde av vaffeljern fra merket Wilfa.

Dette jernet er det perfekte tilbehøret for å lage deilige og jevnt stekte vafler hjemme. Med sitt elegante design og solide stålkonstruksjon vil dette jernet være en stilig og pålitelig tilføyelse til ditt kjøkken.

Med imponerende 1200 watt, vil den raskt og jevnt steke vaflene dine. Den gir deg fem klassiske vaffelhjerter per plate, som gjør det enkelt å mette magene til familie og venner. Den er kjent for å lage vafler med god konsistens, smak og utseende.

2: Select Boblevaffeljern

Select boblevaffeljern rosa
Bilde av Select Boblevaffeljern fra merket Sabor.

Select boblevaffeljern fra Sabor er den perfekte løsningen dersom du ønsker å lage de populære boblevafflene hjemme! Denne utgaven gir deg muligheten til å lage den trendy street-food desserten som har tatt verden med storm. Boblevaffelen er kjent for sin unike form og deilige smak, og nå kan du endelig lage dem selv.

Her kan du lage sekskantede, luftige og boblete vafler på noen få minutter. Den trinnløse og enkle brukervennligheten gjør det enkelt å lage perfekte vafler hver gang. I tillegg har jernet et non-stick belegg, som gjør det enkelt å ta ut vaflene uten å ødelegge dem.

3: OBH Nordica Vaffeljern

Deluxe vaffeljern dobbel stål
Bilde av Deluxe vaffeljern fra merket OBH Nordica.

Deluxe vaffeljern fra OBH Nordica er laget av rustfritt stål med doble plater, som gjør det mulig å steke to hjerteformede vafler samtidig. Dette jernet er perfekt for å lage sprø vafler til hele familien. Å servere vafler med syltetøy er en fantastisk måte å samle familien på og skape en hyggelig atmosfære.

Vafler kan nytes til frokost, lunsj eller middag, og de kan også være en deilig dessert etter en hovedrett. Temperaturen på jernet kan justeres til forskjellige nivåer, slik at du kan oppnå akkurat den sprøheten og gyllenheten du foretrekker.

4: Severin Dobbelt Vaffeljern

Dobbelt vaffeljern 1200W
Bilde av Severin WA 2106.

Severin WA 2106 er et kraftig vaffeljern med en effekt på omtrent 1200 W. Den er laget med et meget varmeresistent plastkabinett som sikrer trygg og pålitelig bruk. Dette jernet følger med dobbel vaffelplate som gjør det mulig å lage to deilige vafler samtidig.

Det nonstick-belegget på vaffelplatene gjør det enkelt å lage perfekte vafler uten at de setter seg fast. Dette gjør også rengjøringen etter bruk enkel og problemfri.

5: Wilfa Vaffeljern

SWA-517 vaffeljern enkelt 5 hjerter
Bilde av tradition vaffeljern fra merket Wilfa.

Tradition vaffeljern er et pålitelig og effektivt produkt som gir jevn steking og deilige vafler med fem vaffelhjerter. Med en effekt på 750 watt kan du enkelt lage perfekte vafler på kort tid. Jernet er utstyrt med en avansert justerbar termostat, slik at du kan velge mellom lyst, gyllent, mørk og sprøtt resultat. Signallampen på jernet forteller deg når vaflene er ferdige og klare til servering.

Dette vaffeljernet kommer med et spesielt belegg, som gjør det enkelt å bruke og enkelt å rengjøre. Belegget sørger også for at vaflene ikke fester seg til jernet, og gir dermed lengre holdbarhet. Luftspaltene i jernet sørger for at vaflene får perfekt konsistens og smak hver gang.

6: Gaufres Belgisk Vaffeljern

Gaufres BW-1000B belgisk vaffeljern
Bilde av gaufres belgisk jern fra merket Wilfa.

Dette vaffeljernet er perfekt for å lage deilige belgiske vafler hjemme. Med muligheten til å steke to vafler samtidig, kan du enkelt lage nok til hele familien eller gjestene dine. Designet er utstyrt med indikatorlys som gir deg beskjed når jernet er klart til å brukes, og når vaflene er ferdige.

Du kan også justere temperaturen etter dine preferanser, slik at vaflene blir akkurat som du ønsker dem. Enten du foretrekker myke og luftige vafler, eller sprø og gylne vafler, kan du enkelt tilpasse temperaturen for å oppnå ønsket resultat.

7: Deluxe Vaffeljern

Deluxe vaffeljern enkel stål
Bilde av deluxe vaffeljern fra merket OBH Nordica.

Dette vaffeljernet, Deluxe Single, er perfekt for alle som elsker vafler. Det kan brukes til frokost, lunsj, middag eller som dessert etter en hovedrett. Designet er laget med rustfritt stål, samt stilrent og brukervennlig.

Dette jernet er kjent for å lage ekstra sprø vafler. De støpte platene har et nytt design som gir vaflene dine fem vakre vaffelhjerter. Temperaturen kan justeres til flere nivåer, slik at du kan få akkurat den konsistensen du foretrekker.

8: Lono Vaffeljern

Lono vaffeljern enkel
Bilde av Lono jernet fra merket WMF.

Dette vaffeljernet har en justerbar temperaturfunksjon som lar deg lage perfekte vafler etter din egen preferanse. Med sitt non-stick belegg er det enkelt å lage vafler som ikke fester seg til jernet. LED-indikatorlyset gir deg beskjed når vaffelen er klar til å bli tatt ut av jernet.

Denne utgaven har følgende spesifikasjoner: en høyde på 8,5 cm, en bredde på 26 cm og en lengde på 22 cm. Det veier 2,12 kg og har en ledning med en lengde på 0,8 meter.

9: No mess Vaffeljern

No mess BWM520BSS vaffeljern
Bilde av No Mess jernet fra merket Sage Appliances.

Sage No Mess Waffle er et klassisk rundt vaffeljern som har løst det irriterende problemet med å lage perfekte vafler – røre som renner over. Dette innovative jernet er utstyrt med en ekstra rand rundt, som effektivt fanger opp og steker røre som eventuelt skulle renne over, og dermed unngår du søl på kjøkkenbenken.

I tillegg til det smarte designet, kommer denne også med en praktisk temperaturinnstilling. Du kan enkelt velge om du ønsker å lage lyse og fluffy vafler, eller om du foretrekker dem mørke og sprø. Med denne funksjonen kan du tilpasse vaflene etter din personlige smak og preferanse.

10: Steba Vaffeljern

Vaffeljern fra Steba
Bilde av jernet fra merket Steba.

Lag sprø og hjerteformede vafler med dette elegante vaffeljernet fra det anerkjente tyske merket Steba. Med en praktisk knapp på forsiden kan du enkelt velge ønsket steketid på en skala fra en til fem. Stekingen tar minimal tid, og når vaflene er ferdigstekt vil den gi et tydelig optisk signal. Jernet er belagt med et non-stick-belegg som gjør det enkelt å rengjøre etter bruk. Produktet fra Steba er svært fleksibelt, enkelt å bruke og har et stilfullt design. Målene er 8,5×19,5×25,5 cm.

11: Volcano Belgisk Vafflejern

Volcano belgisk vafflejern m/ traktløsning til 4 vaffler
Bilde av volcano belgisk jernet fra merket Steba.

Stebas Volcano vaffeljern er det perfekte verktøyet for å lage deilige belgiske vafler på en enkel måte! Med det medfølgende traktsystemet kan du enkelt helle røren i jernet, og du kan steke hele fire vafler samtidig. Ikke bare er den praktisk å bruke, det er også enkelt å oppbevare da det kan lagres vertikalt og raskt pakkes ut.

Stebas Volcano modellen har blitt kåret til best i test i Sverige (2018). Dette beviser kvaliteten og effektiviteten til dette fantastiske produktet.

12: Smart Belgisk Vaffeljern

Smart BWM620BSS belgisk vaffeljern
Bilde av smart BWM620BSS belgisk jern fra merket Sage.

Sage Smart Waffle er et belgisk vaffeljern med et praktisk LCD-display. Dette innovative jernet tar seg av alt for deg, fra å beregne riktig steketid for den typen vaffel og ønsket stekegrad du velger, til å starte nedtellingen så snart lokket er lukket.

Med det intuitive LCD-displayet er det enkelt å ha kontroll. Basert på hvilken vaffeltype og stekegrad du velger vil den automatisk beregne den optimale steketiden. Når du lukker lokket, vil timeren automatisk begynne nedtellingen, og du kan slappe av og vente på de perfekte vaflene.

13: Supreme Dobbelt Vaffeljern

Supreme dobbelt vaffeljern hvit
Bilde av supreme dobbelt jern fra merket Åviken.

Supreme dobbelt vaffeljern fra Åviken er et praktisk og stilrent jern med et elegant design. Den kommer i en klassisk hvit farge og har 2×4 hjerteformede stekeplater som gir deg deilige vafler med perfekt stekeskorpe.

Den er utstyrt med tykke stekeplater i aluminium som sikrer jevn varmefordeling og dermed jevnt stekte vafler. Den belagte overflaten på stekeplatene gjør det enkelt å løsne vaflene uten at de setter seg fast, og gjør også rengjøringen etter bruk enkel.

14: Dobbelt Jern Hjerteformede Vafler

Bilde av vaffeljern fra merket Cloer og to barn som er veldig fornøyd med resultatet.

Dette doble vaffeljernet fra Cloer gjør det enkelt for deg å lage sprø vafler til hele familien. Med muligheten til å tilberede to vafler samtidig, sparer du tid og kan glede alle med deilige vafler på en gang. Hvert jern har en diameter på 18,5 cm og kan deles i fem små hjerter etter steking.

Jernet er utstyrt med et nonstick-belegg som sikrer at vaflene slipper lett når de er ferdige, og du trenger ikke bruke mye fett for å unngå at de fester seg. Dette gjør rengjøringen enkel og smidig. I tillegg har den fem varmenivåer, slik at du kan tilpasse temperaturen etter dine preferanser og oppnå perfekte vafler hver gang.

15. Langstrakt Jern 18 cm

Vaffeljern 18 cm støpejern
Bilde av det langstrakte jernet til merket Hällmark.

Dette vaffeljernet fra Hällmark er laget av støpejern og har fem hjerteformede vaffelbiter som kan brukes over åpen ild. Å lage vafler over åpen ild er en smart måte å få barna til å sette pris på friluftslivet. Den fungerer også utmerket over grillen. Den har et trehåndtak og et skaft som er omtrent 45 cm langt. Størrelsen på modellen er 18 × 18 cm. Dette er perfekt for matlaging utendørs, og med sitt lange håndtak er det trygt og enkelt å håndtere.

Mest stilte spørsmål om vaffeljern og svar

Bilde som viser et vaffeljern og spørsmåltegn
Bilde som viser et jern til vafler og spørsmåltegn.

Spørsmål 1: Hvorfor setter vaflene seg fast i jernet?

Svar: Vaflene kan sette seg fast i jernet av flere grunner. En vanlig årsak er at jernet ikke er tilstrekkelig smurt eller at det er gammel smøring som har blitt klebrig. I tillegg kan det være at jernet ikke er tilstrekkelig oppvarmet før du legger i røren, eller at røren er for tykk eller klumpete.

Spørsmål 2: Skal man smøre vaffeljern?

Svar: Ja, man bør smøre jernet før man begynner å steke vafler. Dette gjøres for å unngå at vaflene setter seg fast og for å få en jevn og fin stekeskorpe. Du kan bruke litt smør eller olje til å smøre jernet.

Spørsmål 3: Hvordan fjerne fastbrent vaffel?

Svar: Hvis vaflene har brent seg fast i vaffeljernet, kan du prøve å fjerne dem ved å skrape forsiktig med en plast- eller treredskap. Unngå å bruke metallredskaper, da disse kan skade overflaten på jernet. Hvis vaflene sitter veldig fast, kan du prøve å la den avkjøles litt før du prøver å fjerne dem igjen.

Relatert: 10 beste bakematter du bør sjekke ut

Spørsmål 4: Hva kan man bruke istedenfor vaffeljern?

Svar: Hvis du ikke har et vaffeljern tilgjengelig, kan du bruke en stekepanne til å lage vafler. Varm opp stekepannen og smør den med litt smør eller olje på samme måte som du ville gjort med jernet. Hell deretter røren i pannen og stek vaflene på begge sider til de blir gylne og gjennomstekte.

Spørsmål 5: Er vafler norsk?

Svar: Ja, vafler er en tradisjonell norsk matrett.

Bilde av en nystekt vaffel.
Bilde av en nystekt vaffel.

Spørsmål 6: Er det sunt å spise vafler?

Svar: Det kommer an på ingrediensene og hvordan de blir tilberedt. Hvis vaflene er laget med sunne ingredienser som fullkornsmel og uten for mye sukker, kan de være en del av et balansert kosthold. Men hvis de er laget med raffinert mel og mye sukker, bør de spises med måte.

Spørsmål 7: Kan barn spise vafler?

Svar: Ja, barn kan spise vafler. Det er viktig å tilpasse størrelsen på porsjonen og sørge for at de får en balansert kost ellers.

Spørsmål 8: Hvorfor heter det vafler?

Svar: Navnet “vafler” kommer fra det gammelnorske ordet “vafli”, som betyr “vaffel”. Det er antatt at vafler har vært en tradisjonell matrett i Norge i flere hundre år, og navnet har blitt bevart gjennom generasjonene.

Spørsmål 9: Er det vaffeldag i dag?

Svar: Det kommer an på hvilken dag du stiller dette spørsmålet. Vaffeldagen feires vanligvis den 25. mars hvert år, men noen kan også velge å feire vaffeldagen på andre dager.

Spørsmål 10: Kan man fryse ned vafler?

Svar: Ja, det er fullt mulig å fryse ned vafler. La dem avkjøles helt før du legger dem i en frysepose eller en lufttett beholder. Når du ønsker å spise dem, kan du tine dem i romtemperatur eller varme dem opp i en brødrister eller i ovnen.

Relatert: Eggkoker test: 7 beste på det norske markedet

Konklusjon

Når det kommer til å lage vafler av høy kvalitet, er et godt vaffeljern essensielt. Ved å investere i et jern av god kvalitet, følge riktig oppskrift og bruke litt kreativitet, kan du lage vafler som vil imponere både familie og venner. Så hvorfor vente? Skaff deg et vaffeljern i dag og begynn å lage deilige vafler hjemme!

Funfact: Visste du at vafler er en av de eldste bakverkene i verden? Vafler har blitt laget i flere tusen år, og oppskriftene varierer fra land til land. I Norge er vafler en populær tradisjon, spesielt i forbindelse med nasjonaldagen 17. mai. Vafler er også en viktig del av svensk og belgisk matkultur.

Smartkjøkken

Vi håper du liker innlegget vårt. Takk for at du har tatt turen innom.

Litt om oss:
Smartkjøkken ble etablert i starten av 2023 og har på kort tid blitt en populær leverandør blant nordmenn. På nettbutikken vår finner du smarte kjøkkenprodukter. På bloggen vår gir vi deg våre beste anbefalinger.

Vi håper å se deg igjen!

Produkttester

Bilde

10 beste airfryere

Bilde

12 beste toastjern

Bilde

10 beste pizzaovner

Bilde

15 beste vaffeljern

Bilde

10 beste kokebøker

Facebook
Twitter
LinkedIn

Smartkjøkken

Vi håper du liker innlegget vårt. Takk for at du har tatt turen innom.

Litt om oss:
Smartkjøkken ble etablert i starten av 2023 og har på kort tid blitt en populær leverandør blant nordmenn. På nettbutikken vår finner du smarte kjøkkenprodukter. På bloggen vår gir vi deg våre beste anbefalinger.

Vi håper å se deg igjen!

Produkttester

Bilde

10 beste airfryere

Bilde

12 beste toastjern

Bilde

10 beste pizzaovner

Bilde

15 beste vaffeljern

Bilde

10 beste kokebøker

Vår produktkatalog

Andre artikler

Har du noen ideer? 🤩