/ 10 beste bakematter du bør sjekke ut

10 beste bakematter du bør sjekke ut

Best i test bakematter

Innhold

En bakematte er et essensielt redskap i ethvert kjøkken. Det flate underlaget er laget av ulike materialer som silikon, teflon eller tekstil, og brukes for å forhindre at deigen fester seg til overflaten når man baker. I dette innlegget vil vi ta en nærmere titt på de beste bakemattene på markedet.

Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til kitchn.no.

1. Pizza Angels Bakematte

Pizza Angels bakematte

Denne bakematten nevner vi for mange grunner. Den ligger stødig på benken og gir et perfekt underlag når du skal elte ut pizzabunn eller annen deig. Matten er produsert i BPA-fri silikon, noe som gjør den trygg å bruke for matlaging. Den har også en non-stick effekt som hindrer maten i å sette seg fast.

Måleanvisning for deigstørrelse er inkludert på matten, noe som gjør det enkelt å lage perfekte porsjoner. Den tåler maskinvask og er varmebestandig opp til 240°C. Matten måler 50 cm i bredde og 70 cm i lengde, og kommer i en nøytral hvit farge som passer perfekt inn på kjøkkenet.

2. Bakematte silikon marmor

bakematte marmor

Denne bakematten i silikon er både praktisk og stilig med sin nydelige marmorfarge. Med en størrelse på 50 x 60 cm, gir den god plass til å arbeide med deig, fondant, marsipan og mer. Den beskytter bordplaten mot riper og søl, samtidig som den gir et klebefritt underlag som gjør det enkelt å jobbe med bakverk. Bakematten er BPA-fri, noe som gjør den trygg å bruke. Den marmor-inspirerte fargen gir et elegant preg på kjøkkenet ditt.

3. BAYk bakematte 55×38 cm

BAYk bakematte 55x38 cm

Denne bakematten er et uunnværlig verktøy for alle bakeentusiaster. Laget av BPA-fri silikon og glassfiber, gir den et fast og stødig underlag. Med målene 55cm x 38cm, er den praktisk og stor nok til de fleste oppgaver. Den har også en praktisk måleanvisning som hjelper deg å få perfekte resultater hver gang. Den har en non-stick funksjon, som forhindrer at maten setter seg fast.

Bakematten tåler temperaturer opp til 240 °C, og kan derfor brukes i stekeovnen ved behov. Etter bruk kan den enkelt rengjøres i oppvaskmaskin. For å sikre lang levetid anbefales det å unngå bruk av skarpe gjenstander på matten. Dette er en allsidig bakematte som er like praktisk som den er holdbar.

4. Macron bakematte 30×40 cm

macron bakematte

Lekue Makron Bakematte er et høykvalitets bakeverktøy som gjør det enkelt å lage perfekte makroner hver gang. Med 48 forhøyede sirkler med doseringsstreker, sørger denne matten for ensartet størrelse, ideell for både makroner og små Sarah Bernard kaker. Bakematten er BPA-fri, noe som garanterer at produktet er trygt å bruke. Den er non-stick, temperaturbestandig fra -60ºC til +220ºC, og kan brukes i stekeovn, mikrobølgeovn og fryser. Macronmatten kan vaskes i oppvaskmaskin. Med målene 40×30 cm, er den både praktisk og allsidig, samt ideell for enhver bakeentusiast.

5. Bakematte silikon 38×58 cm

Bakematte silikon 38x58 cm

Denne store bakematten i silikon fra NoStik er et must for alle hjemmebakere. Med en generøs størrelse på 38,5 x 58,5 cm, gir den massevis av plass til å rulle ut deig, forme kaker og mer. Den unike silikonoverflaten forhindre at deigen fester seg, noe som gjør rengjøringen enkel.

Denne utgaven er ikke bare lett å rengjøre – den kan brukes på begge sider og har gjenbruksgaranti, noe som gjør den til et miljøvennlig valg. Den tåler temperaturer på opptil 260 grader og kan brukes til flere oppgaver på kjøkkenet. Produsert i Belgia av NoStik, er denne bakematten designet for å gjøre bakingen enklere og mer hygienisk. Som de sier: “No mess, no stress”.

6. Makronmatte 35×23 cm 28 stk

Makronmatte 35x23 cm 28 stk

Denne smarte makronmatten fra Cacas lar deg lage opptil 28 perfekte makroner på en gang. Med en størrelse på 35×23 cm, passer den perfekt på kjøkkenbenken uten å ta for mye plass. Matten er laget av BPA-fri materiale, noe som gjør den trygg å bruke. Den rosa fargen gir den et lekent og tiltalende utseende. Imponer gjestene dine med deilige, hjemmelagde makroner ved hjelp av denne praktiske makronmatten

7. Bakematte 49×39 cm rosa

Bakematte 49x39 cm rosa

Denne rosa bakematten er et must for enhver hjemmebaker. Med en størrelse på 49 X 39cm, gir den rikelig med plass for å rulle ut deig, fondant, marsipan og mer. Den beskytter bordplaten mot riper og flekker, samtidig som den gir et klebefritt underlag som gjør bakingen enklere og mer effektiv. I tillegg er denne bakematten BPA-fri, noe som sikrer at maten din er trygg og fri for skadelige kjemikalier. Med denne bakematten blir bakeprosessen ren, enkel og morsom.

8. Bakematte prof 40×30 cm

Bakematte prof 40x30 cm

Denne profesjonelle bakematten fra Lékué er et produkt du bør vurdere. Med en størrelse på 40 x 30 cm, passer den til de fleste ovner. Den er laget av 100 % platinsilikon og fiberglass, noe som sikrer en jevn varmefordeling for perfekte bakevarer hver gang. Non-stick overflaten gjør den også ideell som arbeidsflate. Denne bakematten er svært allsidig og kan brukes i både ovn, mikrobølgeovn, kjøleskap og oppvaskmaskin. Hvis du lurte, ja den er BPA-fri.

9. Bakematte 68x53x0,2 cm klar silikon

Bakematte 68x53x0,2 cm klar silikon

RÖSLEs fleksible bakematte er det perfekte bidraget til ethvert kjøkken. Modellen er laget av slitesterk silikon, som sørger for at den står stødig under forberedelse og baking. Med sin generøse størrelse er den ideell for alle typer bakverk. Den tåler temperaturer opp til +230 °C, noe som gjør den svært anvendelig. Etter bruk kan bakematten enkelt rulles sammen for praktisk oppbevaring, og den kan også vaskes i oppvaskmaskinen for enkel rengjøring. Med RÖSLEs fleksible bakematte blir bakingen en lek!

10. Roll-up bakematte 74×37 cm grønn

Roll-up bakematte 74x37 cm grønn

Bakematten fra Joseph Joseph er i topp 10 listen for en rekke grunner. Laget for å gjøre baking enklere, kan denne matten enkelt rulles opp for praktisk oppbevaring, noe som sparer verdifull plass på kjøkkenet. Den fungerer også som en beskyttelse for benkeplaten din, og har praktiske mål for å hjelpe deg med å lage perfekte bakverk hver gang. Joseph Joseph, etablert i 2003 av tvillingbrødrene Richard og Antony Joseph, er kjent for sin innovative og smarte design av kjøkkenredskaper. Med deres dedikasjon til å gjøre hverdagen på kjøkkenet enklere, har de blitt internasjonalt anerkjent og kåret til tiårets mest trendy leverandør av kjøkkenutstyr. Med denne bakematten, bringer du litt av deres moderne kjøkkendesign inn i ditt eget hjem.

Mest stilte spørsmål om bakematter

  • Hva er en bakematte? En bakematte er et kjøkkenredskap som er laget av silikon eller annet non-stick materiale. Den brukes som underlag når man baker for å forhindre at deigen fester seg til overflaten.
  • Hvordan vaske en bakematte? For å vaske en bakematte, bruk varmt vann og mild såpe. Gni såpen forsiktig over matten med en myk svamp, og skyll deretter grundig. La matten lufttørke helt før du bruker den igjen. Det er viktig å ikke bruke harde skurebørster eller stålull, da dette kan skade overflaten på matten.
  • Hvorfor er det bedre å bruke en bakematte? Det er bedre å bruke en bakematte fordi den er non-stick, noe som betyr at du ikke trenger å bruke ekstra mel eller fett for å forhindre at deigen fester seg. Dette kan bidra til å gjøre bakverkene dine sunnere. Bakematter er også gjenbrukbare og varer lenge, noe som kan spare deg for penger i det lange løp.
  • Hvor kan jeg kjøpe bakematte? Du kan kjøpe en bakematte på mange steder. De er tilgjengelige i de fleste kjøkkenutstyrbutikker, og du kan også finne dem online, for eksempel på Amazon, eBay, eller i nettbutikker som selger kjøkkenutstyr.
  • Hvem selger bakematte? Mange forskjellige selskaper og butikker selger bakematter. Noen eksempler inkluderer IKEA, Jernia, Clas Ohlson, og mange flere.
  • Hvordan fungerer en bakematte? En bakematte fungerer ved å gi en non-stick overflate for baking. Du legger den bare på bakebrettet, legger deigen på toppen, og baker som vanlig. Deigen vil ikke feste seg til matten, noe som gjør det enklere å fjerne bakverket når det er ferdig.
  • Er bakematte virkelig nødvendig? Om en bakematte er nødvendig eller ikke, kommer an på dine personlige preferanser og bakevaner. Hvis du baker ofte og ønsker å redusere bruken av engangs bakepapir, kan en bakematte være en god investering.
  • Kan bakematter vaskes i oppvaskmaskin? Noen bakematter kan vaskes i oppvaskmaskin, men det er best å sjekke produsentens anbefalinger først. Noen kan bli skadet av høye temperaturer eller sterke rengjøringsmidler, så det er alltid tryggest å vaske dem for hånd med mild såpe og vann.

Relatert: Bakebrett for cookies: Beste på markedet

Smartkjøkken

Vi håper du liker innlegget vårt. Takk for at du har tatt turen innom.

Litt om oss:
Smartkjøkken ble etablert i starten av 2023 og har på kort tid blitt en populær leverandør blant nordmenn. På nettbutikken vår finner du smarte kjøkkenprodukter. På bloggen vår gir vi deg våre beste anbefalinger.

Vi håper å se deg igjen!

Produkttester

Bilde

10 beste airfryere

Bilde

12 beste toastjern

Bilde

10 beste pizzaovner

Bilde

15 beste vaffeljern

Bilde

10 beste kokebøker

Facebook
Twitter
LinkedIn

Smartkjøkken

Vi håper du liker innlegget vårt. Takk for at du har tatt turen innom.

Litt om oss:
Smartkjøkken ble etablert i starten av 2023 og har på kort tid blitt en populær leverandør blant nordmenn. På nettbutikken vår finner du smarte kjøkkenprodukter. På bloggen vår gir vi deg våre beste anbefalinger.

Vi håper å se deg igjen!

Produkttester

Bilde

10 beste airfryere

Bilde

12 beste toastjern

Bilde

10 beste pizzaovner

Bilde

15 beste vaffeljern

Bilde

10 beste kokebøker

Vår produktkatalog

Andre artikler

Har du noen ideer? 🤩