/ 12 knallgode grytesett du bør vurdere

12 knallgode grytesett du bør vurdere

12 beste grytesett på det norske markedet, med tekst: 12 beste gryter, best i test

Innhold

Et grytesett er en viktig del av ethvert kjøkkenutstyr. Det består vanligvis av flere forskjellige størrelser gryter og panner som passer til ulike matlagingsbehov. Med et godt grytesett kan du tilberede deilige måltider med letthet og presisjon.

Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til kitchn.no.

1. Provence Plus grytesett 5 deler

Provence Plus grytesett 5 deler

Grytesett Provence Plus fra WMF er et fantastisk tillegg til ethvert kjøkken. Laget av WMFs eget patenterte Cromargan 18/10 rustfrie stål, er dette settet ikke bare vakkert å se på, men det er også ekstremt holdbart og motstandsdyktig mot slitasje. Med en blank overflate som holder seg like flott selv etter mange års bruk, vil dette settet være en pålitelig partner på kjøkkenet i lang tid fremover.

Cromargan rustfritt stål er ikke bare holdbart, men det setter heller ikke smak på maten. Du kan være trygg på at dine kulinariske mesterverk vil bevare sin autentiske smak og aroma. I tillegg er dette rustfrie stålet enkelt å rengjøre og tåler oppvaskmaskin, noe som gjør det til et praktisk valg for travle hjemmekokker.

2. Brilliant grytesett 5 deler

Brilliant grytesett 5 deler

WMF grytesett Brilliant er det ultimate valget for enhver matelsker som ønsker å tilberede de mest delikate retter. Dette settet inneholder fire gryter og en kasserolle, og er et must-have for ethvert kjøkken.

Med sitt elegante og moderne design er WMF grytesett Brilliant en fryd for øyet. Den avrundede formen gir et sofistikert utseende som vil imponere gjestene dine. Uansett om du er en erfaren kokk eller en nybegynner, vil dette grytesettet hjelpe deg med å lage mat på en enkel og profesjonell måte.

3. Cook Eat grytesett 7 stk stål

Cook Eat grytesett 7 stk stål

Introduserer Tefals Cook Eat panne- og kjelesett – det ultimate valget for de som ønsker å lage hjemmelagede måltider uten stress. Dette settet er laget av robust, rustfritt stål og kommer med en imponerende 5 års stålgaranti, slik at du kan være trygg på at det vil vare i lang tid. De solide håndtakene gir deg et sikkert og komfortabelt grep, slik at du kan håndtere maten med letthet.

Kjelen er utstyrt med en praktisk måleskala på innsiden, slik at du kan måle opp ingrediensene uten å måtte finne frem litermålet. Glasslokket gir deg full oversikt over matlagingen, slik at du kan følge med på tilberedningen uten å løfte på lokket.

4. Nordica grytesett m/lokk 6 deler

Nordica grytesett m/lokk 6 deler

Tefals kjeleserie NORDICA er en perfekt kombinasjon av nordisk livsstil og funksjonelt design. Med sitt rene og minimalistiske utseende passer den inn i ethvert kjøkken. Kjelene er laget av førsteklasses rustfritt stål av høy kvalitet, noe som gjør dem utrolig robuste og sikrer at de beholder sin form over tid.

En av de mest imponerende egenskapene til NORDICA-serien er den ekstra tykke induksjonsbunnen. Denne bunnen sikrer en jevn varmefordeling slik at maten blir perfekt tilberedt hver gang. Du trenger ikke å bekymre deg for ujevn varme eller brent mat med disse kjelene.

5. Vitality grytesett 7 deler

Vitality grytesett 7 deler

Vår serie er laget av matt polert rustfritt stål av høy kvalitet med tettsittende glasslokk. Med en 3-lags sandwichbunn (sigma Classic) med en ekstra tykk aluminiumskjerne som går helt opp til kanten, fordeles varmen jevnt og effektivt. Med sveisede stay-cool håndtak kan du enkelt håndtere produktet uten å bekymre deg for varme.

Våre produkter er utstyrt med en intern måleskala og en dryppfri hellekant, noe som gjør matlagingen til en lek. Uansett hvilken varmekilde du bruker, kan du være trygg på at produktet fungerer optimalt. I tillegg kan du bruke produktet i ovnen opp til 200°. Og det beste av alt – etter bruk kan produktet enkelt rengjøres i oppvaskmaskinen.

6. Cook Eat grytesett 4 stk stål

Cook Eat grytesett 4 stk stål

Eat panne- og kjelesett perfekt for deg! Dette settet er laget av solid, rustfritt stål, og du kan være trygg på at det vil vare i lang tid med den 5-års stålgarantien. De solide håndtakene gir deg et trygt og godt grep. Kjelen har en praktisk måleskala på innsiden, slik at du slipper å lete etter litermålet når du lager mat. Glasslokket gir deg full oversikt over matlagingen.

Pannen har også noen av Tefals mest kjente funksjoner, som det effektive Non Stick-belegget forsterket med Titan-partikler. Dette belegget sørger for at maten ikke brenner seg fast og at rengjøringen blir en lek. I tillegg har pannen en smart temperaturindikator, Thermo-Signal, som skifter farge når den har nådd optimal steketemperatur.

7. Kaci grytesett 1,5L/2L/3L med lokk

Kaci grytesett 1,5L/2L/3L med lokk

Oppgrader kjøkkenet ditt med Kaci Grytesett 6 deler! Dette settet inneholder gryter i størrelsene 1,5, 2,0 og 3,0 liter, som gir deg muligheten til å tilberede en rekke ulike retter. Med fokus på kvalitet, er disse grytene laget for å vare.

Kaci Pot Set leveres komplett med lokk og ergonomiske silikonhåndtak, som gir deg enkel og trygg håndtering under matlagingen. Uansett om du bruker gass, elektrisk eller induksjon, er disse grytene kompatible med alle typer varmekilder.

8. San francisco grytesett 3 deler

San francisco grytesett 3 deler

Introduserer Fissler San Francisco Grytesett – det perfekte “allround”-settet for din kjøkkenopplevelse. Med 3 deler i rustfritt stål, er dette settet utformet for å imøtekomme alle dine matlagingsbehov. Grytene er utstyrt med en solid base som sikrer optimal varmefordeling, slik at du kan oppnå perfekt tilberedning hver gang. De brede hellekantene gjør det enkelt å servere maten uten søl. I tillegg kommer alle 3 delene med glasslokk, slik at du enkelt kan følge med på matlagingen uten å løfte på lokket.

En annen praktisk funksjon er at grytene er stekeovnsikre opptil 180 °C. Dette gir deg muligheten til å tilberede retter som krever en ekstra finish i ovnen. Grytene er kompatible med alle typer koketopper, inkludert induksjon. Dette gjør dem svært allsidige og praktiske for enhver kjøkkeninnstilling. Og det beste av alt, de kan enkelt rengjøres i oppvaskmaskinen, noe som sparer deg for tid og krefter.

9. Black Line grytesett 3 deler

Black Line grytesett 3 deler

Introduserer Eva Trio Black Line Aluminium Grytesett – Enkelhet og effektivitet i ett! Eva Trio Black Line Aluminium Grytesett er det perfekte valget for de som ønsker et lett og praktisk alternativ på kjøkkenet. Laget med aluminium, er grytene utrolig enkle å håndtere og arbeide med. Du vil merke den lette vekten med en gang du tar dem i hånden, noe som gjør matlagingen enda mer behagelig.

Ikke bare er aluminium et lett materiale, det har også fantastiske varmeledningsevner. Grytene fordeler varmen jevnt opp langs sidene, noe som gir en jevn og optimal matlaging. Du kan være trygg på at dine retter blir perfekt tilberedt hver gang.

10. Tefal Cook’s Classics HA grytesett 9 deler

Tefal Cook's Classics HA grytesett 9 deler

Introduserer Tefal Cook’s Classics HA grytesett i 9 deler, utviklet i samarbeid med den kjente kokken Jamie Oliver. Dette settet er konstruert av hardanodisert aluminium, et materiale kjent for sin robusthet og holdbarhet. Hardanodiseringen sikrer en jevn varmefordeling og gir fantastiske stekeresultater. Med det innovative Non Stick-belegget med titanpartikler blir matlaging og rengjøring en lek.

THERMO-SIGNAL indikerer når pannen har nådd optimal steketemperatur, noe som hjelper deg med å oppnå perfekte resultater hver gang. Non Stick-belegget forhindrer at maten fester seg til pannen, og gjør matlagingen enda enklere.

11. Rix grytesett 3 deler

Rix grytesett 3 deler

Introduserer Rix gryte- og panneserie – et eksepsjonelt produkt som vil forvandle matlagingen din. Serien er laget av førsteklasses kvalitetstål 18/8, med en blankpolert overflate som gir et elegant utseende på kjøkkenet ditt.

Med en induksjonsbunn som har en aluminiumskjerne på 5,5 mm tykkelse og tre lag med Teflon Select slipp-lett belegg, vil du oppleve enestående kokeegenskaper. Aluminiumskjernen sikrer optimal varmeledning og rask oppkoking, noe som sparer energi og tid. Produktene kan brukes på alle typer koketopper og tåler opp til 260°C i stekeovnen.

12. Rix grytesett 5 deler

Rix grytesett 5 deler

Rix grytesett fra Modern House – et perfekt tillegg til kjøkkenet. Dette settet inneholder 5 stålgryter med lokk som vil imponere deg med sin kvalitet og funksjonalitet.

Grytene er laget av førsteklasses stål og har en blankpolert overflate som skinner som ny. Men det er ikke bare utseendet som imponerer – grytene er også utstyrt med tre lag av Select slipp-lett-belegg. Dette belegget gjør at maten ikke fester seg så lett i bunnen, noe som gjør matlagingen til en lek.

Kjernen i bunnen av grytene består av aluminium, som sikrer rask oppkoking og samtidig sparer energi. Denne aluminiumkjernen er dekket av stål og har en total tykkelse på 5,3 mm, noe som gir en solid og holdbar konstruksjon.

Mest stilte spørsmål om gryter og kjeler

 • Hva slags kjeler er best? Det er ingen entydig svar på hva slags kjeler som er best, da det avhenger av individuelle preferanser og behov. Noen foretrekker kjeler laget av rustfritt stål på grunn av deres holdbarhet og varmeledningsevne, mens andre foretrekker kjeler laget av kobber på grunn av deres gode varmeledningsevne.
 • Hvorfor velge Stålgryte? Stålgryter er populære på grunn av deres holdbarhet, allsidighet og evne til å lede varme jevnt. De er også enkle å rengjøre og kan brukes på forskjellige varmekilder, inkludert induksjon.
 • Hvilke kjeler er best på induksjon? Kjeler som er laget av magnetisk materiale, for eksempel stål eller jern, er best egnet for induksjonstopper. Disse materialene reagerer med den elektromagnetiske induksjonen og genererer varme.
 • Hva slags gryter til induksjon? Gryter som er laget av magnetisk materiale, for eksempel stål eller jern, er egnet for induksjonstopper. Det er viktig å sjekke om grytene er merket som “induksjonskompatible” før man kjøper dem.
 • Hva er forskjellen på keramisk og induksjon? Den viktigste forskjellen mellom keramisk og induksjon er måten de genererer varme på. Induksjonstopper bruker elektromagnetiske felt til å generere varme direkte i kjelen, mens keramiske topper bruker varmeelementer under en keramisk overflate.
 • Hva bruker mest strøm induksjon eller keramisk? Induksjonstopper bruker vanligvis mindre strøm enn keramiske topper, da de genererer varme direkte i kjelen og ikke varmer opp hele overflaten. Dette gjør induksjonstopper mer energieffektive.
 • Hvorfor kobbergryter? Kobbergryter er populære på grunn av deres gode varmeledningsevne, noe som gir jevn varmefordeling. Kobber er også et estetisk tiltalende materiale og kan gi kjøkkenet ditt et klassisk utseende.
 • Hvor mange kjeler trenger man? Antallet kjeler man trenger avhenger av individuelle behov og matlagingvaner. Generelt sett kan det være praktisk å ha minst tre kjeler av forskjellige størrelser for å kunne tilberede ulike retter samtidig.
 • Kan man bruke vanlige kjeler på induksjonstopp? Vanlige kjeler kan ikke brukes på induksjonstopper, da de ikke er laget av magnetisk materiale som reagerer med den elektromagnetiske induksjonen. Man må derfor bruke kjeler som er spesifikt laget for induksjon.
 • Kan man bruke Zalo på induksjonstopp? Det anbefales ikke å bruke Zalo eller andre sterke rengjøringsmidler på induksjonstopper, da de kan skade den keramiske overflaten. Det er best å bruke mildt såpevann eller spesialrensemidler som er beregnet for induksjonstopper.
 • Er det lov å montere induksjonstopp selv? Det er lov å montere induksjonstopp selv, men det anbefales å følge produsentens instruksjoner nøye eller å få hjelp av en kvalifisert elektriker for å sikre riktig installasjon og tilkobling.
 • Hva betyr F på induksjonstopp? F på en induksjonstopp kan stå for forskjellige funksjoner, avhengig av produsenten og modellen. Det kan for eksempel stå for “Funksjon” eller “Favoritt”, og brukes til å aktivere spesifikke innstillinger eller programmer på toppen.
 • Kan man brenne seg på induksjonstopp? Induksjonstopper genererer varme kun i kjelen, og ikke på selve toppen. Derfor er det mindre sannsynlig å brenne seg på en induksjonstopp sammenlignet med en gass- eller keramisk topp. Imidlertid kan kjelen og overflaten bli varm, så det er fortsatt mulig å brenne seg hvis man ikke er forsiktig.
 • Kan man bruke skurekrem på induksjonstopp? Det anbefales ikke å bruke skurekrem eller andre slipende rengjøringsmidler på induksjonstopper, da de kan skade den keramiske overflaten. Det er best å bruke mildt såpevann eller spesialrensemidler som er beregnet for induksjonstopper.
 • Hva betyr H på induksjonstopp? H på en induksjonstopp kan stå for “Hurtigoppvarming” eller “High Power”, og brukes til å aktivere en høyere varmeinnstilling for raskere oppvarming av kjelen eller maten.
 • Er det lov å montere komfyrvakt selv? Ja, det er lov å montere komfyrvakt selv, men det anbefales å følge produsentens instruksjoner nøye eller å få hjelp av en kvalifisert elektriker for å sikre riktig installasjon og tilkobling.
 • Hva bruker mest strøm induksjon eller keramisk? Induksjonstopper bruker vanligvis mindre strøm enn keramiske topper, da de genererer varme direkte i kjelen og ikke varmer opp hele overflaten. Dette gjør induksjonstopper mer energieffektive.
 • Hvor ofte bytte batteri komfyrvakt? Det anbefales å bytte batteri i komfyrvakten en gang i året for å sikre at den fungerer som den skal. Det kan også være lurt å sjekke batterinivået jevnlig og bytte det når det begynner å bli lavt.
 • Kan komfyrvakt utløse brannalarm? Nei, komfyrvakten skal ikke utløse brannalarmen. Komfyrvakten er designet for å overvåke temperaturen på komfyren og slå av strømmen hvis det oppdages unormalt høy temperatur eller røyk. Brannalarmen er derimot designet for å oppdage røyk eller brann i boligen og utløses av separate sensorer.
 • Hva skjer om man glemmer å skru av stekeovnen? Hvis man glemmer å skru av stekeovnen kan det føre til at maten eller gjenstander inne i ovnen blir overkokt, brent eller skadet. Det kan også utgjøre en brannfare. Det er derfor viktig å være oppmerksom og huske å skru av stekeovnen etter bruk.

Relatert: 10 beste bakematter du bør sjekke ut

Konklusjon

Som du ser er det en rekke grytesett du kan velge mellom. I listen over har vi kombinert noe for enhver person. Prisklassene på disse er veldig varierende, så ta deg god tid og se på de forskjellige alternativene. Vi håper du likte testen vår av ulike grytesett!

Smartkjøkken

Vi håper du liker innlegget vårt. Takk for at du har tatt turen innom.

Litt om oss:
Smartkjøkken ble etablert i starten av 2023 og har på kort tid blitt en populær leverandør blant nordmenn. På nettbutikken vår finner du smarte kjøkkenprodukter. På bloggen vår gir vi deg våre beste anbefalinger.

Vi håper å se deg igjen!

Produkttester

Bilde

10 beste airfryere

Bilde

12 beste toastjern

Bilde

10 beste pizzaovner

Bilde

15 beste vaffeljern

Bilde

10 beste kokebøker

Facebook
Twitter
LinkedIn

Smartkjøkken

Vi håper du liker innlegget vårt. Takk for at du har tatt turen innom.

Litt om oss:
Smartkjøkken ble etablert i starten av 2023 og har på kort tid blitt en populær leverandør blant nordmenn. På nettbutikken vår finner du smarte kjøkkenprodukter. På bloggen vår gir vi deg våre beste anbefalinger.

Vi håper å se deg igjen!

Produkttester

Bilde

10 beste airfryere

Bilde

12 beste toastjern

Bilde

10 beste pizzaovner

Bilde

15 beste vaffeljern

Bilde

10 beste kokebøker

Vår produktkatalog

Andre artikler

Har du noen ideer? 🤩