/ Topp 5 matkasser i Norge som du bør vurdere

Topp 5 matkasser i Norge som du bør vurdere

Bilde av matkasse fra hellofresh, adams matkasse og godtlevert, med tekst: 5 beste matkasser i norge, best i test

Innhold

Matkasser har blitt veldig populært de siste årene, og det er ikke uten grunn. Denne tjenesten tilbyr et enkelt og praktisk alternativ for de som ønsker å spise sunt og variert, samtidig som de sparer tid og penger. Det er fortsatt en rekke kriterier nordmenn tenker på før de kjøper en matkasse. I dette innlegget har vi rangert leverandørene for deg, basert på kvalitet, leveringstid, brukervennlighet og pris.

Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til Hellofresh.no, Godtlevert og Adams Matkasse .

1. HelloFresh – Beste for deg som vil spare penger

Bilde av matkassen fra HelloFresh.

HelloFresh er en matkasseleverandør som tilbyr en enkel og praktisk løsning for å spare tid på handling og planlegging. Istedenfor å lage egen middag og bruke tid i matbutikken, kan du få alt du trenger levert på døren når det passer deg. Med HelloFresh kan du skreddersy ukesmenyen din etter eget behov. Du velger middagene dine selv på nettsiden eller i appen. Oppskriftene er oversiktlige og brukervennlige, noe som gjør det lett for deg å lage god mat.

Prøv Hellofresh i dag (beste og rimligste leverandøren på listen) – trykk her.

Bindingstid og pris

En av fordelene med HelloFresh er at det ikke er noen bindingstid. Du kan hoppe over uker, sette abonnementet ditt på pause eller si opp når som helst. Dette gir deg fleksibiliteten til å tilpasse matleveransene etter dine behov og preferanser.

Prisen er rimlig i forhold til de andre levandørene på listen. Du sparer mest penger de to første ukene. Vi anbefaler at du i det minste prøver i 1-2 uker med denne matkassen. Hvis du for noen grunn ikke skulle like leverandøren kan du avslutte abonnementet. Ingen binding, ingen risiko!

Ferske og gode råvarer

HelloFresh legger stor vekt på å bruke ferske råvarer fra pålitelige leverandører. De mener at ferske, lokale råvarer er det beste både for deg og miljøet. Derfor kommer all kylling og kjøtt fra norske produsenter, og all fisken deres er MSC, ASC eller GLOBAL G.A.P.-sertifisert. Grønnsakene deres er håndplukket basert på sesongen, slik at du kan nyte de beste smakene og næringsstoffene.

Hellofresh matkasse

Reduserer CO2-upslippet

En annen viktig faktor for HelloFresh er å redusere CO2-utslippet. De forplikter seg til å kompensere for 100% av CO2-utslippet sitt, noe som gjør dem til det mest miljøvennlige alternativet. HelloFresh investerer i sin partner Planetly for å redusere CO2-utslippet på matkassene deres. Dette støtter deg i å ta et grønnere valg og bidrar til å styrke miljøvennlige initiativer og prosjekter over hele verden.

Bredt utvalg av oppskrifter

HelloFresh tilbyr et bredt utvalg av oppskrifter som passer forskjellige preferanser og behov. Du kan velge mellom kategorier som kjøtt og grønt, familievennlig, vegetarisk, raskt og enkelt, kalorismart, fisk og grønnsaker, og mest grønnsaker. Du kan alltid endre preferansene dine senere, slik at du kan prøve forskjellige oppskrifter og utforske nye smaker.

Med HelloFresh kan du enkelt og bekvemt lage smakfulle og næringsrike måltider uten å måtte planlegge og handle selv. Spar tid, penger, få ferske råvarer og bidra til å redusere CO2-utslippet ditt med HelloFresh.

2. Godtlevert – En matkasse for alle

godt levert matkasse

Godtlevert er en annen matkasse som har tatt nordmenn med storm. De skiller seg ut med sitt fokus på kvalitet, tilpasning og fleksibilitet. For det første, Godtlevert handler gode råvarer fra småskalaleverandører. Dette betyr at de er opptatt av å bruke ingredienser av høy kvalitet som er produsert av lokale og bærekraftige leverandører. Ved å velge Godtlevert får du god kvalitet som er nøye utvalgt.

Prøv Godtlevert i dag – trykk her.

En matkasse for alle

Godtlevert tilbyr en rekke matkasser som tilpasses etter kundens preferanser og behov. Man kan velge mellom forhåndsbestemt meny, eller skreddersy den selv med 80 ulike middager. Dette gir kundene stor frihet til å velge akkurat den maten de ønsker å spise.

Fleksibel levering og null bindingstid

For det tredje, Godtlevert tilbyr en fleksibel leveringstjeneste. Det betyr at man kan starte og stoppe leveringer når man selv vil, og kommer såklart med null bindingstid. Dette gjør det enkelt å tilpasse bestillingene etter behov og ønske. Man kan for eksempel pause leveringer når man er på ferie eller har andre planer, og starte opp når man er tilbake.

En god matkasse

Til slutt er matutvalget deres verdt å nevne. De tilbyr alt fra tradisjonelle norske retter til internasjonale spesialiteter. For eksempel kan man bestille retter inspirert av indisk kjøkken, med hete krydre, aromatiske urter og rustikke smaker. Dette gir deg muligheten til å oppleve nye smaksopplevelser og variere middagsmenyen.

Alt i alt, Godtlevert leverer matkasser av høy kvalitet, som skiller seg ut med sitt fokus på kvalitet, tilpasning og fleksibilitet. Kundene kan være trygge på at de får god kvalitet, de kan velge akkurat den maten de ønsker å spise, samt tilpasse leveringene etter behov. Med Godtlevert kan du få matkasser levert rett på døren, spare tid og spise det du elsker hver uke.

3. Adams Matkasse – Fokus på sunn og god mat

adams matkasse

Adams Matkasse er en matkasseleverandør som leverer spennende middager i Norge. De fokuserer på lokale råvarer og enkle oppskrifter, og det er ingen binding på abonnementet. En kjent person som samarbeider med Adams Matkasse er Fredrik Kvaløy, kjent fra YouTube-kanalen Loff. Han har tatt med seg norske kjendiser ut i naturen for å lage mat, og det blir både humor, småpinlige situasjoner og fantastiske smaksopplevelser. Fredrik og Adams Matkasse deler lidenskapen for gode råvarer og nydelig mat, og sammen har de komponert fem fantastiske retter med smak av høst.

Prøv Adams matkasse – trykk her.

Norske råvarer

Høsten er en tid hvor skogen byr på mange herlige råvarer, og Adams Matkasse er takknemlig for naturen som gjør det så enkelt å imponere. Blant annet kan man finne modne, gylne kantareller i skogen, som blir kalt skogens gull. Å lage mat med disse fantastiske soppene kan gi en ekstra smak av høst. Adams Matkasse tilbyr også andre retter med lokale råvarer som helstekt svinefilet med tyttebærglasert eple, sellerirotpuré og peppersaus, samt soppsuppe toppet med smørstekte kantareller og sprø grønnkål.

10 års erfaring og fornøyde kunder

Adams Matkasse har levert matkasser i over 10 år og har mange fornøyde kunder. En alenemor forteller at hun er utrolig fornøyd med Adams Matkasse, da den gir henne full kontroll og sparer henne for både handling og middagsplanlegging. Selv om matkassen en sjelden gang blir levert feil, vet hun at det er logistikken som svikter og ikke Adams Matkasse. En annen kunde er også veldig fornøyd med både maten, oppskriftene og den enkle leveringen.

adams matkasse

60 ulike middager hver uke

For å bestille en matkasse fra Adams Matkasse kan man velge mellom 60 middager hver uke, eller la kokkene velge menyen for deg. Matkassen med oppskrifter og ingredienser leveres rett hjem på døren, og man kan velge leveringstidspunkt når man bestiller. Adams Matkasse tilbyr 5 fordig og klare matkasser, som Sunn og lett, Ekspress, Vegetar, Inspirasjon, Glutenfri og Laktosefri. Hvis man ønsker å endre menyen eller tilpasse uken med egne retter, kan man gjøre dette innen endringsfristen på tirsdag kl. 23:59, uken før planlagt levering.

For deg som har spesifikke behov

Adams Matkasse tilbyr også alternativer for de med allergier eller spesielle kostbehov. De har glutenfrie- og laktosefrie retter, og man kan også velge bort visse råvarer som svin eller fisk. Det er ingen bindingstid på abonnementet, og man kan enkelt bytte kasse, velge sin egen meny eller endre leveringsdag.

Adams Matkasse gjør det enkelt for nordmenn å nyte god og sunn mat hjemme. Med deres fokus på lokale råvarer, enkle oppskrifter og fleksible abonnementsvilkår, er det lett å se hvorfor de har mange fornøyde kunder etter over 10 år i bransjen.

4. Kokkeløren – Lokale råvarer

Kokkeløren matkasse

Kokkeløren er en matkasseleverandør som har som mål å gjøre matlagingen enklere og bedre for nordmenn. De er en liten gruppe mennesker med en stor lidenskap for mat, og deres kokker lager sauser og dressinger fra bunnen av, bruker de beste norske råvarene og porsjonerer perfekt for å gjøre deg til en stjerne på kjøkkenet.

Prøv kokkeløren i dag – trykk her.

Oppstart

I april 2015 åpnet Kokkeløren sin første butikk i Bygdøy allé 15. Bak ideen sto molekylærbiolog Erik Wiklund, øre-nese-hals-lege Carl Jacob Solvåg, kokken Petter Wahl Sekne og arkitekten Paul Anders Hoen. Rikke Mørck Os og Tore Heldal var også med på laget fra begynnelsen av, og de forvaltet ideen videre og skapte matkassen som er kjent i dag. Matkassen er prisbelønnet og inneholder de beste lokale råvarene og kokkelagde ingredienser, alt du trenger for å bli en stjerne på kjøkkene

Teamet til Kokkeløren

Rikke Mørck Os, daglig leder i Kokkeløren, er en jurist som ikke kunne holde seg unna matlagingen. Hun åpnet restauranten Bolivar på Majorstuen og drev den i 7 år. Rikke elsker å grille mat, spesielt alt som er fett, fritert og confitert. Når hun ikke er på jobb, drar hun gjerne til sin koie i Nordmarka for å fiske og sanke mat fra naturen.

Tore Andre Heldal, kjøkkensjefen i Kokkeløren, har lang erfaring fra noen av Oslos mest kjente restauranter. Han har vært med på oppstarten av Ekebergrestauranten, jobbet på Restaurant Eik, og var kjøkkensjef på Operaen før han kom til Kokkeløren. Han er ansvarlig for å utvikle matrettene og lager de fantastiske marinadene, majonesene, krydderblandingene, sausene og buljongene. Tore er også en dyktig fritidsfisker og elsker å fiske etter ørret.

Emelie Persson er salgssjef, kundebehandler og logistikkansvarlig i Kokkeløren. Hun sprer matglede og kunnskap til kunder og butikkmedarbeidere i de ulike Menybutikkene de samarbeider med. Emelie er sommelier og har erfaring fra hotell-, restaurant- og vinbransjen. Hun har vært kunde hos Kokkeløren helt siden butikken i Bygdøy allé åpnet.

Jakob Grinvoll er Kokkelørens tekniske sjef og sørger for at alle deler av deres operasjoner fungerer sømløst fra et teknisk perspektiv. Han tar Kokkeløren videre og sørger for at de er tilstede på nett både internt og for deres kjære Kokkelører. Jakob har vært Emelies stedfortreder under hennes permisjon og er kjent for sitt blide og vennlige vesen.

Steinar Stillingen og Jurijs Nikitenko er Tores assistenter på kjøkkenet og har lang erfaring som kokker med lederansvar. De sørger for at sauser, dressinger og marinader blir laget og porsjonert til perfeksjon, slik at du kan bli en stjerne på kjøkkenet. De er som to klipper på kjøkkenet og bidrar til å lage mat av høy kvalitet.

Kokkeløren matkasse

En matkasse som skiller seg ut

Kokkeløren har blitt anerkjent for sin matkasse, som skiller seg ut fra andre på markedet. Testresultater viser at smaken på maten er bedre enn i andre matkasser, og kvaliteten på sauser og krydderblandinger er mye bedre. Prisen kan være litt høyere enn andre matkasser, men du får smaker som ikke umiddelbart er tilgjengelige i vanlige butikker. Kokkelørens matkasse gir deg mer for pengene og får gode anmeldelser.

Samarbeid med småbønder

Kokkeløren samarbeider med småbønder, slaktere, fiskere, sankere og andre kulinariske entusiaster for å sikre at bare det beste av det beste kommer på middagsbordet ditt. De bruker lokale råvarer fra småskalaprodusenter over hele landet og er stolte av å tilby matkasser med lokale råvarer. Matkassen deres forandres hver uke og inneholder tre middager med Norges beste lokale råvarer, der alle ingrediensene er porsjonert i perfekt mengde.

Kokkeløren er dedikert til å tilby spennende smaker og satser på norske småskalaprodusenter. De er glade for å se at dette verdsettes og får toppscore i tester. Du kan prøve matkassen deres med lokale råvarer og bli en stjerne på kjøkkenet.

5. Makroboks – Ferdiglaget mat

makroboks

Makroboks er en matkassetjeneste som leverer ferdiglaget mat til nordmenn. Deres motto er “Kjøp mer, spar mer!” og de tilbyr et bindingsfritt abonnement der man får økende rabatt jo større pakke man bestiller. Kundene har også muligheten til å når som helst pause, kansellere eller endre abonnementet sitt, allerede etter første uken hvis de ikke er fornøyde.

Prøv Makroboks i dag – trykk her.

Sunt og godt

Makroboks hjelper folk med å spise sunt og godt ved å tilby balanserte, velsmakende og spiseklare måltider som blir levert hjem hver søndag kveld eller mandag på dagtid. Det er enkelt å bruke tjenesten deres. Maten blir levert helt ferdiglaget og spiseklar, og de har fokus på å tilby sunt og proteinrikt næringsinnhold.

Ferdig laget mat

Alle rettene fra Makroboks er ferdig porsjonert og passer til én person til ett måltid. Kundene kan velge mellom 9 forskjellige matkasse-størrelser, som inneholder alt fra 4 til 20 måltider. Ved bestilling velger man hvor mange måltider man ønsker totalt for uken, og får alt levert på én leveringsdag. Kunden kan også velge hvilke retter de vil ha fra den rullerende ukesmenyen hver uke når de abonnerer.

Enkel oppbevaring

Det er enkelt å oppbevare måltidene fra Makroboks. De kan oppbevares i kjøleskap i opp til 7 dager, og varmes opp på 3-4 minutter i mikrobølgeovnen. Makroboks har ingen bindingstid på abonnementet, så man kan når som helst endre, pause eller kansellere abonnementet sitt.

ferdig mat fra makroboks

Enkel bestilling

For å bestille eller kansellere måltider må man være innenfor bestillings- og kanselleringsfristen på tirsdager kl. 23:00 for påfølgende leveringsdag, enten søndag eller mandag. Makroboks tilbyr også engangsbestilling for de som kun ønsker én leveranse om gangen.

Ved bestilling kan kunden selv velge hvilke retter de ønsker fra den rullerende ukesmenyen. Hvis man ikke velger retter selv innen fristen, velger Makroboks automatisk for deg med et så variert utvalg som mulig. De tar også hensyn til eventuelle preferanser man har lagt til i abonnementet.

Levering hver søndag og mandag

Levering skjer hver søndag og mandag, og man kan velge mellom ulike leveringsalternativer avhengig av postnummeret man bestiller til. Makroboks benytter seg av budbiltjenester fra Bring, som leverer hjem på døren. Kunden får en SMS med link til estimert klokkeslett for leveransen og hvor mange stopp som gjenstår før sjåføren er hos dem. Dette oppdateres i sanntid slik at man alltid har oppdatert informasjon tilgjengelig.

Hvis kunden ikke er hjemme ved levering, vil matkassen bli plassert utenfor døren hvis man bor i et hus eller en bolig med egen inngangsdør. Hvis man bor i et leilighetsbygg, vil sjåføren forsøke å ringe på dørklokken og deretter prøve å kontakte kunden på telefon. Hvis sjåføren ikke får kontakt, kan de avtale med kunden hvor pakken skal settes. Hvis sjåføren ikke klarer å komme seg inn i leilighetsbygget, vil pakken bli tatt med tilbake til kjølelageret.

Ingen hentealternativ

Makroboks tilbyr for øyeblikket ingen hentealternativer, da de ikke har muligheten til det. Kunden kan se næringsinnholdet, ingredienslister, allergener og andre detaljer på deres menyside. Alle måltidene blir også levert med etiketter som viser næringsinnhold og ingredienser.

Måltidene fra Makroboks oppbevares i kjøleskap ved 0-4 grader og har en holdbarhet på 7 dager fra leveringsdagen. Hvis man ønsker å fryse ned maten, kan man gjøre det, men det kan påvirke smak og konsistens negativt. Makroboks anbefaler derfor å kun fryse ned maten hvis det er nødvendig.

Mest stilte spørsmål om matkasser

 • Er godt levert og Adams Matkasse det samme? Nei, Godt Levert og Adams Matkasse er ikke det samme. De er to separate selskaper som tilbyr matkasser med ulike konsepter og menyer.
 • Hva er den billigste Matkassen? Den billigste matkassen kan variere avhengig av hvilket selskap og hvilken størrelse på kassen du velger. Prisene kan også variere basert på antall porsjoner og hvor mange dager i uken du ønsker å få levert matkassen.
 • Når trekkes godt levert? Tidspunktet for når Godt Levert trekkes avhenger av hvilket abonnement du har valgt. Noen abonnementer kan trekkes ukentlig, mens andre kan bli trukket månedlig. Det er viktig å sjekke vilkårene for det spesifikke abonnementet du har valgt.
 • Er matkasser billigere? Det er ikke nødvendigvis slik at matkasser generelt er billigere enn å handle matvarer selv. Prisene kan variere, og det kommer an på hvilke matvarer du vanligvis kjøper og hvor du handler. Det kan være lurt å sammenligne priser og vurdere hva som passer best for deg og din økonomi.
 • Hvor mye koster HelloFresh i måneden? Prisen på HelloFresh varierer avhengig av hvilket abonnement du velger og hvor mange porsjoner du ønsker å få levert. Prisene kan også variere basert på hvilket land du befinner deg i. Det anbefales å besøke HelloFresh sin nettside for å få oppdatert informasjon om prisene i ditt område.
 • Hvem har best mat av matkassene? Det er vanskelig å si hvem som har den beste maten blant matkassene, da dette kan være subjektivt og avhenge av individuelle preferanser. Det kan være lurt å lese anmeldelser, prøve ulike matkasser eller spørre venner og familie om deres erfaringer for å danne seg en mening om hvem som har den beste maten for deg.
 • Hvordan velge Matkasse? Når du skal velge matkasse, kan det være lurt å vurdere følgende faktorer: 1. Meny og matvarer: Sjekk hvilke retter og ingredienser som tilbys, og om det passer dine preferanser og eventuelle allergier eller kostbehov. 2. Pris og størrelse: Vurder hva som passer best for din økonomi og hvor mange porsjoner du trenger. 3. Levering og fleksibilitet: Sjekk hvilke dager og tidspunkter matkassen kan leveres, og om det er fleksibilitet i endringer eller pauser i abonnementet. 4. Kundeanmeldelser: Les anmeldelser og erfaringer fra andre kunder for å få en idé om kvaliteten på maten og servicen. 5. Tilleggstjenester: Noen matkasser kan tilby ekstra tjenester som oppskriftsark eller tilpassede dietter. Vurder om dette er noe du ønsker eller trenger.
 • Er matkasser billigere enn å handle selv? Matkasser kan være billigere enn å handle selv, avhengig av hvilke ingredienser og hvor mye du vanligvis handler.
 • Er Matkasse dyrt? Det kan være kostnadseffektivt å bruke matkasser hvis du ønsker å prøve nye oppskrifter eller hvis du ønsker å spare tid på planlegging og handlelister.
 • Hvor mye koster Adams Matkasse? Prisen på Adams Matkasse varierer avhengig av hvilken type kasse du velger og hvor mange porsjoner du ønsker. Prisene kan sjekkes på deres nettside.
 • Hva koster en Matkasse fra godt levert? Prisene på en Matkasse fra Godt Levert varierer også avhengig av type kasse og antall porsjoner. Det anbefales å sjekke deres nettside for oppdaterte priser.
 • Hvor mange kunder har Adams Matkasse? Antallet kunder til Adams Matkasse kan variere over tid. Det anbefales å kontakte selskapet direkte for å få oppdatert informasjon om deres kundebase.
 • Hvor leverer Adams Matkasse? Adams Matkasse leverer matkasser til ulike deler av landet, inkludert store byer som Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. Det er også mulig å sjekke deres nettside for å se om de leverer til ditt område.
 • Når leverer Adams Matkasse? Leveringstidspunktet for Adams Matkasse kan variere avhengig av ditt bostedsområde. Det anbefales å sjekke deres nettside eller kontakte selskapet direkte for å få oppdatert informasjon om leveringstidspunkt.
 • Hvordan fungerer Adams Matkasse? Adams Matkasse fungerer ved at du velger en matkasse som passer dine preferanser og antall porsjoner du ønsker. Deretter blir matkassen levert hjem til deg med oppskrifter og alle nødvendige ingredienser. Du følger oppskriftene og lager maten selv.
 • Hvordan leverer HelloFresh? HelloFresh leverer matkasser ved å sende dem direkte til kundenes hjemadresse. De har et bredt utvalg av oppskrifter og ingredienser som følger med kassen.
 • Hvem leverer Matkasser i Tromsø? Det er flere leverandører av matkasser i Tromsø, inkludert Adams Matkasse og Godt Levert. Det anbefales å sjekke deres nettsider for å se hvilke leverandører som tilbyr levering i Tromsø.
 • Er HelloFresh i Norge? HelloFresh er tilgjengelig i Norge. De tilbyr matkasser med oppskrifter og ingredienser som leveres direkte til kundenes hjem.
 • Er det bindingstid på HelloFresh? Det er ingen bindingstid på HelloFresh. Du kan velge å pause eller avslutte abonnementet når som helst.
 • Kan man pause HelloFresh? Det er mulig å pause HelloFresh ved å logge inn på din konto og velge pause-alternativet for den aktuelle uken.
 • Hvordan få gratis HelloFresh? Det er ingen gratis HelloFresh-tilbud tilgjengelig for øyeblikket. Det kan være lurt å følge med på deres nettside eller nyhetsbrev for eventuelle kampanjer eller tilbud.
 • Hvordan hoppe over uke HelloFresh? For å hoppe over en uke med HelloFresh, kan du logge inn på din konto og velge å hoppe over den aktuelle uken. Det er viktig å gjøre dette innenfor fristen som er oppgitt på deres nettside.

Relatert: 12 knallgode grytesett du bør vurdere

Konklusjon

Alt i alt kan matkasser være en praktisk, inspirerende og bærekraftig måte å organisere måltidene dine på. Det kan være et godt alternativ for de som ønsker å spise sunt og variert, samtidig som de sparer tid og penger. Så hvorfor ikke prøve en matkasse neste gang du trenger litt hjelp på kjøkkenet?

Smartkjøkken

Vi håper du liker innlegget vårt. Takk for at du har tatt turen innom.

Litt om oss:
Smartkjøkken ble etablert i starten av 2023 og har på kort tid blitt en populær leverandør blant nordmenn. På nettbutikken vår finner du smarte kjøkkenprodukter. På bloggen vår gir vi deg våre beste anbefalinger.

Vi håper å se deg igjen!

Produkttester

Bilde

10 beste airfryere

Bilde

12 beste toastjern

Bilde

10 beste pizzaovner

Bilde

15 beste vaffeljern

Bilde

10 beste kokebøker

Facebook
Twitter
LinkedIn

Smartkjøkken

Vi håper du liker innlegget vårt. Takk for at du har tatt turen innom.

Litt om oss:
Smartkjøkken ble etablert i starten av 2023 og har på kort tid blitt en populær leverandør blant nordmenn. På nettbutikken vår finner du smarte kjøkkenprodukter. På bloggen vår gir vi deg våre beste anbefalinger.

Vi håper å se deg igjen!

Produkttester

Bilde

10 beste airfryere

Bilde

12 beste toastjern

Bilde

10 beste pizzaovner

Bilde

15 beste vaffeljern

Bilde

10 beste kokebøker

Vår produktkatalog

Andre artikler

Har du noen ideer? 🤩