/ Pizzaovn test: 10 beste på markedet

Pizzaovn test: 10 beste på markedet

Bilde av tre knallgode pizzaovner og tekst: 10 beste pizzaovner, best i test

Innhold

Å lage hjemmelaget pizza kan være en fantastisk opplevelse. Du kan eksperimentere med forskjellige ingredienser, prøve ut nye smaker og skape en kulinarisk fest for familie og venner. Men for å virkelig ta pizzaen din til neste nivå, trenger du en pizzaovn. I dette innlegget vil vi utforske de 10 beste pizzaovnene på det norske markedet.

Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til kitchn.no og arons.no.

10 beste pizzaovner

Under har vi laget en liste med de 10 beste pizzaovnene du kan få tak i. Alternativene under er testet basert på pris, kvalitet, brukervennlighet og variasjon. Vi starter med de rimeligste og beste modellene øverst, de dyrere alternativene finner du nedover. Alle merkene har minimum 3-7 dagers levering:

1. Ooni Fyra Pizzaovn (Pelletsfyrt)

Bilde av Ooni Fyra Pizzaovn.
Bilde av Ooni Fyra Pizzaovn.

Dette er en liten og lett pizzaovn som blir fyrt med trepellets. Med en vekt på kun 10 kg er den enkel å transportere og plassere. På kun 15 minutter etter opptenning kan ovnen opprettholde en imponerende temperatur på 450-500 grader, som er ideelt for å lage en autentisk Napolitansk pizza. Med en steketid på kun 90 sekunder er det viktig å rotere pizzaen underveis for å sikre jevn og perfekt steking.

Ovnen er ikke begrenset til bare pizza – den kan også brukes til å steke kjøtt, fisk og grønnsaker i støpejernspanner. I tillegg er den perfekt for å lage pitabrød og annen småbakst. Med en bredde på 30 cm er pizzasteinen stor nok til å lage deilige, sprø skorper.

Oppsummering:

 • Pelletsfyrt.
 • Oppvarmingstid på 15 minutter.
 • Steketid per pizza på 90 sekunder.
 • Funker også til kjøtt, fisk og grønnsaker med støpejernpanner.

Kjøp Ooni Fyra pizzaovn pelletsfyrt på Kitchn.no (2 499,-)

2. Ooni Karu 12 Pizzaovn (Vedfyrt)

Bilde av Ooni Karu 12 Pizzaovn.
Bilde av Ooni Karu 12 Pizzaovn.

Denne vedfyrte pizzaovnen er ideell for de som ønsker en liten og lett ovn som kan brukes både hjemme og på farten. Med en vekt på kun 12 kg er den enkel å transportere. Ovnen har et praktisk vedkammer på baksiden. På bare ca. 15 minutter er ovnen klar til bruk.

En av de imponerende egenskapene til denne pizzaovnen er at den kan steke en pizza på kun 90 sekunder. For å oppnå dette må pizzaen roteres underveis for å sikre jevn og rask steking. Det er ikke uten grunn at denne modellen har havnet på topp 10 listen.

Oppsummering:

 • Vedfyrt ovn med dimensjonene: 67x40x73 cm.
 • Sprø pizza på 60-90 sekunder.
 • Klar til bruk på 15 minutter, temperatur opp til 500 grader.
 • Liten, lett og fleksibel.

Kjøp Ooni Karu 12 pizzaovn på Kitchn.no (3 502,-)

3. Ooni Koda 12 Pizzaovn (Gassfyrt)

Bilde av Ooni Koda 12 Pizzaovn.
Bilde av Ooni Koda 12 Pizzaovn.

Ooni Koda 12 er en fantastisk pizzaovn som kombinerer praktisk bruk, stil og imponerende ytelse. Denne lille og lette gassfyrede ovnen veier kun 9,2 kg, noe som gjør den perfekt for å lage kulinariske pizzaer i egen hage eller bakgård. Med en kraftig gassbrenner gir ovnen rask og jevn oppvarming, og når en imponerende temperatur på opptil 500°C på kun 15 minutter. Dette betyr at du kan servere sprø pizzaer på 90 sekunder – bare husk å snu dem litt underveis for perfekt resultat.

Det beste med Koda 12 er at den er utrolig enkel å bruke og krever minimalt oppsett. Du trenger ikke å bekymre deg for håndtering av kull eller komplekse oppfyringsmetoder. Alt du trenger å gjøre er å koble til gassflasken, tenne brenneren og begynne å steke. Regulatoren og slangen til gassen er inkludert og ferdig montert, så du kan komme i gang med pizzafesten med en gang.

Oppsummering:

 • Gassfyrt ovn med dimensjonene: 59x39x29 cm.
 • Veldig enkel å bruke, minimalt oppsett.
 • Kraftig gassbrenner som gir ovnen jevn og rask oppvarming.
 • Sprø pizzaer på 90 sekunder.

Kjøp Ooni Koda 12 pizzaovn på Kitchn.no (3 599,-)

4. Sabor Ultimate Pizzaovn (Elektrisk)

Bilde av Sabor Ultimate Pizzaovn.
Bilde av Sabor Ultimate Pizzaovn.

Sabor Ultimate pizzaovn er den perfekte løsningen for å lage autentiske italienske pizzaer hjemme! Med en jevn varmefordeling garanterer ovnen både sprø skorpe og smeltet ost. Legg pizzaen på steinflaten som hører til ovnen, la Sabor Ultimate gjøre jobben sin – ferdig pizza på noen få minutter. Ovnen varmes raskt opp, slik at du kan imponere både familie og venner på kort tid. Og det beste av alt er at pizzaovnen kan brukes både inne og ute under tak.

Den lager ikke bare fantastisk mat, den har også et elegant design som passer inn i ethvert hjem. Den smidige størrelsen gjør at den passer perfekt på kjøkkenbenken. Ovnen er elektrisk og har en tidtaker samt justerbar temperatur opp til 500°C. Pizzasteinen har målene: Lengde: 45 cm, bredde: 42 cm, høyde: 29 cm. Hvis du ønsker raskere oppvarming og jevnere temperatur under steking, kan du kjøpe en separat front-luke.

Oppsummering:

 • Elektrisk ovn med justerbar temperatur opp til 500°C.
 • Forvandler hjemmet ditt til en italiensk pizzeria.
 • Passer perfekt inn på kjøkkenbenken.
 • Ovnen varmes raskt opp.

Kjøp Sabor Ultimate pizzaovn på Kitchn.no (4 999,-)

5. Diavolo Pizzaovn (Gassfyrt)

Bilde av Diavolo Pizzaovn.
Bilde av Diavolo Pizzaovn.

Delivitas Diavolo er en banebrytende bærbar gasspizzaovn og en av årets mest spennende nyheter. Med sitt unike og moderne design er Delivita kjent for å levere ovner av høy kvalitet, og Diavolo er intet unntak. Denne ovnen kan nå temperaturer opp mot imponerende 500°C på 15 minutter, og den kan steke en perfekt pizza på kun 60 sekunder!

Diavolo er ikke bare enkel å bruke, den er også svært praktisk. Den er utstyrt med alt du trenger for å komme i gang med pizzabakingen, inkludert en spade, gasskabel og et cover for å beskytte ovnen. Med sine kompakte mål på: Bredde – 47 cm, Høyde: – 37 cm, Lengde – 62 cm, samt en vekt på kun 6 kg, er Diavolo enkel å transportere og kan brukes hvor som helst.

Oppsummering:

 • Gassfyrt pizzaovn.
 • Når opp til 500°C på kun 15 minutter.
 • Ferdigstekt pizza på 60 sekunder.
 • Utstyrt med spade, gasskabel og beskyttelses-cover.

Kjøp Diavolo pizzaovn på Arons.no (4 999,-)

5. Ooni Karu 12G Pizzaovn (Vedfyrt)

Bilde av Ooni Karu 12G Pizzaovn.

Ooni Karu 12G er en bærbar pizzaovn som kombinerer optimal ytelse med prisvinnende design. Med ti års erfaring med å lage pizzaovner har Ooni lagt all sin kunnskap og ekspertise inn i denne ovnen. Hver detalj er nøye utformet for å gi en overlegen opplevelse når du lager pizza.

Ovnen har en skorsteinsplate med varmebestandig håndtak, en pulverlakkert kropp for værbestandighet og sklisikre gummiføtter. Dette gjør det enkelt og trygt å håndtere ovnen mens du lager mat. Med sitt lille fotavtrykk og elegante silhuett passer Karu 12G perfekt inn i enhver hage, balkong eller utekjøkken.

Oppsummering:

 • Vedfyrt pizzaovn.
 • Varmebestandig håndtak.
 • Prisvinnende design.
 • Egnes for utekjøkken, balkong og hage.

Kjøp Ooni Karu 12G pizzaovn på Kitchn.no (4 999,-)

6. Sage Pizzaiolo Pizzaovn (Elektrisk)

Bilde av Sage Pizzaiolo Pizzaovn.

Den Sage Pizzaiolo-ovnen tilbyr stenovnskvalitet til en brøkdel av prisen. Denne bordovnen er designet spesielt for hjemmebruk og kan oppnå imponerende temperaturer på opptil 400 °C. Med denne ovnen kan du steke en autentisk stenovnspizza på kun to minutter.

Pizzaiolo-ovnen har blitt designet for å etterligne varmefordelingen og sirkulasjonen i en tradisjonell stenovn. Dette oppnås gjennom Element iQ-systemet som skaper perfekte forhold for steking av forskjellige pizzatyper, inkludert New York- og Pan-pizza. Uansett om du foretrekker en tynn og sprø bunn eller en frossen-pizza, vil denne ovnen levere fantastiske resultater.

Med målene – Høyde: 28 cm, Bredde: 47 cm, Lengde: 46 cm og en vekt på 16 kg, er denne ovnen kompakt og enkel å plassere på kjøkkenbenken. Med Sage Pizzaiolo-ovnen kan du nå nyte restaurantkvalitet på hjemmelagde pizzaer, og imponere familie og venner med dine kulinariske ferdigheter.

Oppsummering:

 • Elektrisk ovn.
 • Temperaturer opptil 400°C.
 • Ovnen kan steke alle typer pizza.
 • Høyde: 28cm, bredde: 47cm, lengde: 46cm, vekt: 16kg.

Kjøp Sage Pizzaiolo pizzaovn på Kitchn.no (7 490,-)

7. Ooni Karu 16 Pizzaovn (Vedfyrt)

Bilde av Ooni Karu 16 Pizzaovn.

Denne vedfyrte pizzaovnen er solid og godt isolert, perfekt for bruk utendørs. Med en hengslet glassdør får du godt innsyn i ovnen mens maten tilberedes. Takket være Viewflame-teknologien er det minimal sotdannelse på glasset under fyring. Ovnen har også et digitalt termometer som viser lufttemperaturen, noe som gjør det enkelt å bake brød, rundstykker og lignende i ovnen.

Vedkammeret for fyring er bakerst i ovnen, og vedfylling gjøres enkelt fra utsiden. En vedlengde på 20-25 cm er ideell for denne ovnen. Ovnen er klar til bruk på ca 15-20 minutter, og pizzaen stekes på kun 90 sekunder, med mulighet for rotasjon underveis. Du kan også kombinere med kull som fyring for å oppnå en jevn og stabil varme. Ovnen kan brukes til mye mer enn bare pizza, for eksempel steking av kjøtt, fisk og grønnsaker i støpejernspanner.

Oppsummering:

 • Vedfyrt pizzaovn.
 • Temperatur opp til 500°C.
 • Steker pizza på 60-90 sekunder.
 • Klar til bruk på 20 minutter.

Kjøp Ooni Karu 16 pizzaovn på Kitchn.no (7 849,-)

8. Solo Stove Pizzaovn (Gass- Og Vedfyrt)

Bilde av Solo Stove Pizzaovn.

Solo Stove har utviklet en selvstendig pizzaovn som kan brukes uten bålpanne. Denne pizzaovnen er duo fyrt, noe som betyr at du kan velge om du vil bruke ved eller gass for å steke pizzaen din. Uansett hvilken metode du velger, blir ovnen raskt varm og kan steke pizzaen ferdig på bare noen få minutter.

Du kan plassere denne pizzaovnen hvor som helst i uteområdet ditt, så lenge den står på et jevnt underlag. Solo Stove har også designet et stativ til pizzaovnen, som kan kjøpes separat. I esken følger det med en pizzaovn i rustfritt stål, en gassadapter med slange og norsk gassregulator, samt en pizzastein laget av cordieritt som er 13 mm tykk.

Oppsummering:

 • Både ved- og gassfyrt pizzaovn.
 • Vekt på 14 kg.
 • Pizzastein og gassadapter følger med.
 • Steker pizzaer ferdig på noe få minutter, avhengig av temperatur du velger.

Kjøp Solo Stove pizzaovn på Kitchn.no (9 990,-)

9. Ooni Volt 12 Pizzaovn (Elektrisk)

Bilde av Ooni Volt 12 Pizzaovn.

Ooni Volt 12 er en allsidig pizzaovn som kan brukes både innendørs og utendørs. Den er helt elektrisk og leveres med en varmebevarende dør i borosilikatglass med tre ruter. Ovnen har justerbar over- og undervarme, og er godt isolert for å unngå overoppheting på utsiden. Med innebygd timer, temperaturkontroll og booster-modus, er det enkelt å tilpasse ovnen etter dine preferanser. De innebygde håndtakene gjør det enkelt å flytte ovnen rundt.

Med sin praktiske størrelse passer den perfekt på en standard kjøkkenbenkeplate, og har et romslig 13-tommers område for pizzasteiking. Ovnen er klar til bruk rett ut av esken, og når en imponerende temperatur på 450°C på kun 20 minutter. Dette betyr at du kan lage fersk steinbakt pizza på kun 90 sekunder.

Oppsummering:

 • Elektrisk pizzaovn.
 • Egnet for både innendørs eller utendørs bruk.
 • Passer inn på standard kjøkkenbenkeplate.
 • Når temperaturer opp til 450°C på bare 20 minutter.

Kjøp Ooni Volt 12 pizzaovn på Kitchn.no (10 990,-)

10. DeliVita The Olive Green Pizzaovn (Vedfyrt)

Bilde av DeliVita The Olive Green Pizzaovn.
Bilde av DeliVita The Olive Green Pizzaovn.

DeliVita er en seriøs og pålitelig pizzaovn med et tradisjonelt leireinteriør og et værbestandig steingulv med glassfiberisolasjon. Denne vedfyrte ovnen har blitt designet for å holde ilden i ovnsrommet, noe som sikrer at pizzaen blir perfekt tilberedt med den autentiske smaken av ved. Med en imponerende oppvarmingstid på kun 25 minutter og ferdig pizza på 90 sekunder er dette en modell du bør vurdere.

Ovnen leveres med alt du trenger, inkludert pizzakutter, plasseringsspade, ovnsbørste, overtrekk, vedspade med blåserør, deigskrape og oppskriftsbok. Denne allsidige ovnen kan også brukes til å tilberede kjøtt, fisk og grønnsaker. Med et vanntett skall og en oliven grønn farge, er denne ovnen kun beregnet for utendørs bruk. Vedlikehold av ovnen er enkelt, da høye temperaturer dreper eventuelle bakterier og matsøl blir brent til aske. Ovnen leveres med 5 års garanti, og det anbefales å følge de detaljerte instruksjonene for å opprettholde garantien. Med DeliVita-ovnen kan du lage autentisk og smakfull mat i mange år fremover.

Oppsummering:

 • Vedfyrt pizzaovn.
 • Oppvarmingstid på 25 minutter.
 • Elegant design.
 • Inkludert i pakken: pizzakutter, spade, børste, overtrekk, blåserør, deigskape og mer.

Kjøp DeliVita The Olive Green Pizzaovn på Arons.no (22.900)

Mest stilte spørsmål om pizzaovner og svar

Bilde av person som tilbereder pizza og ikoner av spørsmålstegn.
Bilde av person som tilbereder pizza og ikoner av spørsmålstegn.

1. Hva trenger man til pizzaovn?

Her man du noen eksempler til hva du trenger til en pizzaovn: vedspade med blåserør, ovnsbørste, pizzakutter, deigskrape, plasseringsspade, overtrekk.

 • Vedspade med blåserør: Dette er et verktøy som brukes til å håndtere ved i en peis eller ovn. Vedspaden har et blåserør festet til håndtaket, som brukes til å blåse luft på ilden for å øke brenneffektiviteten.
 • Ovnsbørste: Dette er en børste som brukes til å rengjøre ovner. Ovnsbørsten har lange og stive børstehår som gjør det enklere å fjerne sot og annet smuss fra ovnens innside.
 • Pizzakutter: Dette er et kjøkkenredskap som brukes til å skjære opp pizza i ønsket størrelse og stykker. Pizzakutteren har et skarpt hjulformet blad som gjør det enkelt å skjære gjennom pizzaen uten å ødelegge fyllet.
 • Deigskrape: Dette er en flat og fleksibel spatel-lignende redskap som brukes til å skrape deig fra bakebollen eller arbeidsflaten. Deigskrapen er spesielt nyttig når man baker brød eller lager andre typer deig, da den hjelper til med å samle opp deigrester og unngå svinn.
 • Plasseringsspade: Dette er en spade som brukes til å plassere eller flytte ting fra en plass til en annen. Den kan for eksempel brukes til å flytte pizza fra pizzaovnen til middagsbordet.
 • Overtrekk: Dette refererer til et beskyttende trekk eller et stoff som brukes til å dekke eller beskytte noe. Det kan for eksempel være et overtrekk til e

2. Hva kan en lage i en pizzaovn?

I en pizzaovn kan man lage en rekke ulike retter, i tillegg til pizza. Her er noen eksempler:

 • Pizza: Den åpenbare retten å lage i en pizzaovn er selvfølgelig pizza. Du kan lage alle slags varianter, fra klassisk margherita til mer eksperimentelle kombinasjoner av ingredienser.
 • Brød: Pizzaovnen er også perfekt til å bake brød. Du kan lage alt fra enkle hvetebrød til rustikke surdeigsbrød eller fylt focaccia.
 • Grønnsaker: Du kan grille eller steke ulike grønnsaker i pizzaovnen. Prøv for eksempel å lage grillet paprika, aubergine eller squash.
 • Fisk og sjømat: Pizzaovnen kan også brukes til å tilberede fisk og sjømat. Prøv å grille hel fisk, lage grillet blekksprut eller bakte østers.
 • Kjøtt: Pizzaovnen er perfekt til å tilberede kjøttretter med en sprø skorpe. Prøv å lage helstekt kylling, bakt svinekotelett eller grillet biff.
 • Dessert: Ja, du kan til og med lage dessert i en pizzaovn. Prøv å lage en fruktig terte, bakte epler eller en søt calzone med sjokolade og bær.

Mulighetene er mange, og det er bare fantasien som setter grenser for hva du kan lage i en pizzaovn!

Bilde av Ooni Koda 16 Pizzaovn i bruk.
Bilde av Ooni Koda 16 Pizzaovn i bruk.


3. Kan man bruke pizzaovn på gass inne?

Ja, det er mulig å bruke en pizzaovn på gass inne, men det er viktig å være forsiktig og følge visse sikkerhetsregler.

Først og fremst må du sørge for at pizzaovnen er designet for innendørs bruk og har riktig ventilasjonssystem. Dette er viktig for å unngå farlige gasser som karbonmonoksid å bygge seg opp i rommet. Sjekk alltid produsentens instruksjoner og anbefalinger før du bruker pizzaovnen inne. Det er også viktig å ha en riktig installasjon av gassledningen og tilkoblingen til pizzaovnen. Dette bør gjøres av en profesjonell for å sikre at det ikke er noen lekkasjer eller farlige situasjoner.

Videre er det viktig å bruke pizzaovnen på en trygg og forsvarlig måte. Pass på at det ikke er brennbare materialer i nærheten av ovnen, og at det er tilstrekkelig med plass rundt ovnen for god luftsirkulasjon. Følg også produsentens anbefalte temperaturer og tilberedningstider for å unngå overoppheting eller brannfare. Så lenge alle sikkerhetsforholdsregler blir fulgt, kan man nyte å bruke en pizzaovn på gass inne og lage deilige hjemmelagde pizzaer.

Relatert: Pizzaspade test: 10 beste på markedet

4. Hvor varmt blir det i en pizzaovn?

Temperaturen i en pizzaovn kan variere avhengig av typen ovn og hvilken type pizza som skal lages. Tradisjonelle steinovner kan nå temperaturer på opptil 400-500 grader Celsius. Moderne pizzaovner kan også nå høye temperaturer, vanligvis rundt 300-400 grader Celsius. Disse høye temperaturene er nødvendige for å oppnå den perfekte balansen mellom sprø skorpe og saftig fylling i en pizza. Det er viktig å merke seg at profesjonelle pizzakokker har lang erfaring og vet hvordan de skal tilpasse temperaturen i ovnen for å oppnå ønsket resultat.

Bilde av DeliVita pizzaovn som blir brukt til hjemmelaget pizza.
Bilde av DeliVita pizzaovn som blir brukt til hjemmelaget pizza.

5. Hvor lenge må pizzaovn varmes?

Hvor lenge pizzaovnen må varmes avhenger av flere faktorer som ovntype, størrelse og ønsket temperatur. Generelt sett anbefales det å forvarme en pizzaovn i omtrent 15-30 minutter før du begynner å steke pizzaen. Dette gir ovnen nok tid til å nå ønsket temperatur og sikrer en jevn varmefordeling.

For tradisjonelle steinovner kan det ta lengre tid å varme opp, da steinovner vanligvis trenger lengre tid til å oppnå høy temperatur. Noen steinovner kan ta opptil 1-2 timer å varme opp til ønsket temperatur.

6. Hvor lang tid tar det å steke pizza i pizzaovn?

Tiden det tar å steke en pizza i en pizzaovn kan variere avhengig av flere faktorer, inkludert størrelsen på pizzaen, temperaturen i ovnen og ønsket stekningsgrad. Generelt sett kan en pizzaovn steke en pizza mellom 1 til 7 minutter. Det er viktig å følge med på pizzaen under stekingen for å sikre at den ikke blir brent eller understeikt.

Pizzaovnene nevnt i listen over steker en pizza på 90 sekunder i gjennomsnitt.

Bilde av Ooni Fyra Pizzaovn som steker pizza på under 90 sekunder.
Bilde av Ooni Fyra Pizzaovn som steker pizza på under 90 sekunder.

7. Er det best å steke pizza på varmluft?

Nei er svaret. Det er vanligvis anbefalt å steke pizza på over- og undervarme i stedet for varmluft. Dette skyldes at varmluft kan føre til at pizzabunnen ikke blir like sprø og luftig som ønsket. Over- og undervarme gir mer direkte varme og bidrar til en jevnere og mer optimal steking av pizzaen.

8. Hvordan få sprø bunn på pizza i pizzaovn?

 • Bruk riktig pizzadeig: Velg en pizzadeig som er laget spesielt for å oppnå en sprø bunn. Disse deigene har vanligvis høyere innhold av gluten, som bidrar til en sprøere konsistens.
 • Forvarm pizzaovnen: Det er viktig å forvarme pizzaovnen ordentlig før du legger inn pizzaen. Dette vil bidra til å skape en varm og jevn varmefordeling i ovnen, som er avgjørende for å oppnå en sprø bunn.
 • Bruk en pizzastein eller bakestål: En pizzastein eller bakestål er ideelle verktøy for å få en sprø bunn. Disse materialene holder varmen godt og bidrar til å jevne ut varmefordelingen under pizzaen. Legg pizzaen direkte på steinen eller stålet for å oppnå best resultat.
 • Unngå for mye fuktighet: Fuktighet kan gjøre bunnen myk og soggy. Pass derfor på å ikke ha for mye saus eller våte ingredienser på pizzaen. Du kan også prøve å forhåndsstekke ingredienser som har mye fuktighet, som for eksempel sopp eller tomater.
 • Kontroller steketiden: Steketiden kan variere avhengig av ovntype og tykkelsen på pizzaen. Følg med under stekingen og juster tiden etter behov. Generelt sett bør pizzaen stekes ved høy temperatur i kort tid for å oppnå en sprø bunn.

Hvordan unngå at pizza setter seg fast?

For å unngå at pizza setter seg fast, kan du følge disse tipsene:

 • Bruk bakepapir eller en pizzastein: Legg pizzaen på et bakepapir eller en pizzastein før du setter den i ovnen. Dette vil forhindre at bunnen setter seg fast i stekeplaten eller risten.
 • Forvarm stekeplaten eller pizzasteinen: Sett stekeplaten eller pizzasteinen i ovnen og la den bli varm før du legger pizzaen på. Dette vil sikre at bunnen raskt får en jevn og sprø tekstur, og redusere sjansen for at den setter seg fast.
 • Bruk mel eller maismel: Dryss litt mel eller maismel på bakepapiret eller pizzasteinen før du legger pizzaen på. Dette vil skape en barriere mellom bunnen og underlaget, og redusere risikoen for at den setter seg fast.
 • Ikke bruk for mye fyll: Unngå å overfylle pizzaen med for mye saus, ost eller fuktige ingredienser. Dette kan gjøre bunnen våt og øke sjansen for at den setter seg fast.
 • Snu pizzaen under steking: Hvis du merker at bunnen begynner å bli for brun eller setter seg fast, kan du forsiktig snu pizzaen med en stekespade eller tang. Dette vil jevne ut varmefordelingen og forhindre at den setter seg fast.
 • Følg riktig steketid og temperatur: Følg oppskriften eller pizzadeigens anbefalte steketid og -temperatur. Å over- eller understeke pizzaen kan påvirke teksturen og øke sjansen for at den setter seg fast.
 • La pizzaen hvile før servering: La pizzaen hvile i noen minutter etter at den er tatt ut av ovnen. Dette vil bidra til at bunnen setter seg og blir fastere, og redusere risikoen for at den setter seg fast når du skjærer den opp.

Ved å følge disse tipsene, kan du unngå at pizzaen setter seg fast og oppnå en perfekt, sprø bunn.

Skal pizza stekes på over og undervarme?

Ja, pizza kan stekes på både over- og undervarme. Dette er en vanlig måte å tilberede pizza på i hjemmet. Når man bruker over- og undervarme, betyr det at varmen kommer både fra ovnens over- og underdel. Dette gir en jevn og jevn varmefordeling, som er ideell for å få en sprø bunn og en gjennomstekt topp på pizzaen. Det anbefales å forvarme ovnen til en høy temperatur, vanligvis rundt 220-250 grader Celsius, og deretter plassere pizzaen direkte på ovnens rist eller en pizzastein. Steketiden kan variere avhengig av tykkelsen på pizzaen og ovnens effektivitet, men det er vanligvis mellom 10-15 minutter. Det kan også være lurt å snu pizzaen halvveis i steketiden for å sikre jevn steking.

Bilde av Ooni Karu 16 i bruk.
Bilde av Ooni Karu 16 i bruk.

Skal man smøre en pizzastein?

Det er ikke nødvendig å smøre en pizzastein før bruk. Pizzasteiner er vanligvis laget av keramikk eller steinmateriale, og de er utformet for å absorbere og holde på varmen jevnt. Ved å smøre steinen kan det føre til at oljen eller fettet brenner seg fast og blir vanskelig å fjerne.

Hvordan få pizzaen til å skli av spaden?

 • Bruk mel eller maisenna: Dryss mel eller maisenna på spaden før du legger deigen på. Dette vil bidra til å redusere friksjonen og gjøre det lettere for pizzaen å gli av spaden.
 • Bruk en godt melet overflate: Sørg for at overflaten der du jobber med deigen er godt melet. Dette vil hindre at deigen kleber seg fast og gjør det lettere å flytte pizzaen fra spaden til steinen eller ovnen.
 • Rist forsiktig: Før du legger pizzaen på spaden, kan du riste den forsiktig fra side til side for å løsne den fra overflaten. Dette vil også hjelpe til med å få pizzaen til å gli lettere av spaden.
 • Bruk en spade med tynn kant: En spade med en tynn kant vil gjøre det enklere å skli pizzaen av spaden. Unngå spader med for tykke kanter, da disse kan gjøre det vanskeligere å få pizzaen av.


Kan man bruke bakepapir på pizzastein?

Ja, man kan bruke bakepapir på en pizzastein. Bakepapiret fungerer som en beskyttende barriere mellom pizzadeigen og steinen, og forhindrer at deigen fester seg eller brenner fast. Det gjør også at pizzaen blir enklere å løfte av steinen når den er ferdigstekt. Men det er viktig å merke seg at bakepapir kan begrense varmeoverføringen fra steinen til deigen, og dermed påvirke resultatet. For en sprøere bunn anbefales det å bruke pizzaspade eller lignende for å plassere og fjerne pizzaen direkte på steinen, uten bakepapir.

Relatert: Japansk kokkekniv test: 7 beste på markedet

Konklusjon

En god pizzaovn kan være nøkkelen til å lage pizza av restaurantkvalitet hjemme. Ved å velge en ovn av høy kvalitet og følge anbefalingene over, kan du oppnå den autentiske smaken og fantastisk konsistens. Husk å velg en ovn som passer til dine behov og preferanser, og nyt den ultimate opplevelsen i ditt eget hjem.

Smartkjøkken

Vi håper du liker innlegget vårt. Takk for at du har tatt turen innom.

Litt om oss:
Smartkjøkken ble etablert i starten av 2023 og har på kort tid blitt en populær leverandør blant nordmenn. På nettbutikken vår finner du smarte kjøkkenprodukter. På bloggen vår gir vi deg våre beste anbefalinger.

Vi håper å se deg igjen!

Produkttester

Bilde

10 beste airfryere

Bilde

12 beste toastjern

Bilde

10 beste pizzaovner

Bilde

15 beste vaffeljern

Bilde

10 beste kokebøker

Facebook
Twitter
LinkedIn

Smartkjøkken

Vi håper du liker innlegget vårt. Takk for at du har tatt turen innom.

Litt om oss:
Smartkjøkken ble etablert i starten av 2023 og har på kort tid blitt en populær leverandør blant nordmenn. På nettbutikken vår finner du smarte kjøkkenprodukter. På bloggen vår gir vi deg våre beste anbefalinger.

Vi håper å se deg igjen!

Produkttester

Bilde

10 beste airfryere

Bilde

12 beste toastjern

Bilde

10 beste pizzaovner

Bilde

15 beste vaffeljern

Bilde

10 beste kokebøker

Vår produktkatalog

Andre artikler

Har du noen ideer? 🤩