Skip to main content

Kasserollen er et kjøkkenredskap som du finner i de fleste norske hjem. Alternativene er mange og forskjellen på kvaliteten, funksjonaliteten og pris er stor. Vi har derfor gjort vårt beste for å finne de 17 beste kasserollene på markedet. Enten du er en erfaren kokk eller en nybegynner på kjøkkenet, vil dette innlegget hjelpe deg med å ta en informert beslutning.

Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til kitchn.no, cg.no og bakerenogkokken.no.

Hva er en kasserolle?

En kasserolle er en type kokekar som brukes til å lage mat på komfyren. Designet er vanligvis rundt med høyere kanter og et håndtak på siden. Kasseroller er som regel laget av rustfritt stål, aluminium eller kobber, og de kommer i ulike størrelser etter behov. Dette kjøkkenredskapet brukes til hovedsakelig til å koke og simre, samt lage saus, supper og gryteretter.

17 beste kasseroller

Under har vi laget en liste med de 17 beste kasserollene du kan få tak i. Alternativene under er testet basert på pris, kvalitet, brukervennlighet og variasjon. Alle merkene har minimum 3-7 dagers levering:

1. Fiskars Hard Face Kasserolle (1,8 Liter)

Bilde av modellen fra merket Fiskars
Hard Face.
Bilde av modellen fra merket Fiskars: Hard Face 1,8L.

Med kasserollen fra Fiskars Hard Face kan du lage fantastiske gryteretter og samtidig være sikker på at maten ikke blir svidd i bunnen. Med sin aluminiumskonstruksjon sørger den for jevn og effektiv varmefordeling, noe som reduserer sannsynligheten for at maten svir seg. Med en kapasitet på 1,8 liter og diameter på 18 cm er denne gryten allsidig og passer til de fleste sauser og gryteretter.

Den kan brukes på alle typer platetopper, inkludert induksjon. Den er belagt med Hardtec Superior+ for økt holdbarhet og enkel rengjøring, og kan til og med vaskes i oppvaskmaskinen. Kasserollen er designet for raskere oppvarming og lavere energiforbruk på keramiske koketopper. Alt i alt er denne modellen et fantastisk tillegg til kjøkkenet ditt, med tanke på både matlaging og design.

Oppsummering:

 • Designet for å fordele varmen jevnt, reduserer sjansen for svidd mat.
 • 1,8 liter kapasitet.
 • Funker på alle platetopper (Ink. induksjon).

Kjøp Fiskars Hard Face kasserolle på Kitch.no (799,-)

2. Modern House Black Copper Kasserolle (1,5 Liter)

Bilde av modellen fra merket Modern House: Black Copper.
Bilde av modellen fra merket Modern House: Black Copper 1,5L.

Denne 1,5 liters kasserollen fra Modern House er et elegant og funksjonelt tillegg til kjøkkenet ditt. Kasserollen er svart og laget av aluminium, samt har et vakkert kobberfarget håndtak som gir et sofistikert preg. Designet sikrer jevn varmefordeling og enklere matlaging.

Serien Black Copper er utviklet i Norge og er kjent for sin høye kvalitet. Kasserollen har et keramisk belegg som forhindrer mat fra å brenne seg fast og gjør den enkel å rengjøre. Keramisk belegg tåler høyere temperaturer og er sterkere enn tradisjonelle PTFE slipp-lett belegg, men krever litt mer stekefett under bruk for å oppnå best resultat.

Denne kasserollen kan brukes på alle varmekilder, inkludert induksjon, og den kan også rengjøres i oppvaskmaskinen. Vi anbefaler imidlertid å rengjøre den for hånd, for å holde på den gode kvaliteten. Med sitt stilige design og praktiske egenskaper er denne kasserollen et must-have.

Oppsummering:

 • Designet for jevn varmefordeling.
 • Kjent for sin høye kvalitet.
 • Funker på alle platetopper (Ink. induksjon).

Kjøp Modern House Black Copper kasserolle på Kitchn.no (998,-)

3. Fiskars All Steel Kasserolle (1,5 Liter)

Bilde av modellen fra Fiskars: All Steel 1,5L.
Bilde av modellen fra Fiskars: All Steel 1,5L.

Fiskars All Steel kasserolle med lokk har den perfekte kombinasjonen av høykvalitets rustfritt stål og bærekraftig design. Modellen er laget av 90% resirkulert stål, noe som gjør den til et miljøvennlig valg. Med sin gode holdbarhet og evne til å tåle høye temperaturer, gir den enestående resultater uansett hva du lager.

Den optimale 3-lags bunnen sikrer effektivitet på alle typer platetopper, og gjør den til et allsidig kjøkkenredskap. Med sitt tidløse og enkle design passer den perfekt inn i et moderne og bærekraftig kjøkken. Produsert i Finland ved hjelp av bærekraftige produksjonsmetoder, er denne kasserollen et bevis på Fiskars’ engasjement for å skape produkter med minimal miljøpåvirkning.

Oppsummering:

 • Meget enkel og god brukeropplevelse.
 • Tidløst, enkelt og bærekraftig design.
 • Produsert i Finland ved bruk av bærekraftige prosesser.

Kjøp Fiskars All Steel kasserolle 1,5L på Kitchn.no (799,-)

4. Jamie Oliver Kasserolle (5,2 liter)

Bilde av modellen fra merket Jamie Oliver: Cook’s Classics.
Bilde av modellen fra merket Jamie Oliver: Cook’s Classics 5,2L.

Jamie Oliver Cook’s Classics er en serie med kasseroller som er designet for å møte alle dine matlagningsbehov. Denne spesifikke modellen har en kapasitet på 5,2 liter, perfekt for store måltider eller når du lager mat til mange gjester.

Den er laget av slitesterkt rustfritt stål, noe som gjør den holdbar og langvarig. Den har også et praktisk innvendig litermål, som gjør det enkelt å måle ingredienser mens du lager mat. En av de beste funksjonene er at den kan brukes på alle typer kokeplater, inkludert induksjon. Dette gjør den allsidig og egnet for alle kjøkken.

Oppsummering:

 • Egnes for store måltider.
 • Slitesterk rustfritt stål.
 • Funker på alle platetopper (Ink. induksjon).

Kjøp kasserollen fra Jamie Oliver på CG.no (1 649,-)

5. Kitchen Essentials Kasserolle (7 Liter)

Bilde av modellen fra merket Kitchen Essentials:
Professional Plus 7L.
Bilde av modellen fra merket Kitchen Essentials: Professional Plus 7L.

Professional Plus kasserollen har havnet på topplisten for en rekke grunner. Serien har utmerket varmeledningsevne, noe som gir rask og jevn oppvarming og fører til gode resultater. Den nye induksjonsbunnen sikrer enda bedre effekt på induksjonstoppene.

Med sitt non-stick belegg kan du tilberede egg- og melkeprodukter uten at de svir seg. Modellen er enkel å rengjøre både innvendig og utvendig. Alle variantene har en full induksjonsbunn og vi anbefaler å vaske kasserollen med varmt vann og såpe hver gang. Bruk redskaper laget av tre, silikon eller plast for å bevare belegget så lenge som mulig. Målene er som følger: Høyde: 15,5 cm, Diameter: 26 cm, Volum: 7 L.

Oppsummering:

 • Norskutviklet og kjent for sin fantastiske kvalitet.
 • Designet for jevn varmefordeling (med markedets beste teflonbelegg).
 • Matsikkert materiale.

Kjøp Kitchen Essentials 7L på Kitchn.no (1 579,-)

6. Eva Trio Kasserolle (1,1 Liter)

Bilde av modellen fra merket Eva Trio 1,1L.
Bilde av modellen fra merket Eva Trio 1,1L.

Denne kasserollen er perfekt for deg som trenger et praktisk redskap til koking og oppvarming av mindre mengder mat. Den har en praktisk størrelse som gjør den enkel å håndtere, og den har også et godt grep og god balanse. Modellen kan brukes på alle varmekilder, inkludert induksjon. Den er laget av rustfritt stål og aluminium, noe som gjør den både holdbar og lett å rengjøre. Du kan til og med vaske den i oppvaskmaskinen. Den elegante stålfargen vil se flott ut på kjøkkenet ditt.

Oppsummering:

 • Praktisk størrelse for mindre mengder mat.
 • Godt grep, god balanse.
 • Elegant design.

Kjøp Eva Trio 1,1L på Kitchn.no (749,-)

7. Scanpan Fusion 5 Kasserolle (1,3 Liter)

Bilde av modellen fra merket Scanpan: Fusion 5.
Bilde av modellen fra merket Scanpan: Fusion 5, 1,3L.

Kasserollen i serien Fusion 5 fra Scanpan er en perfekt løsning for deg som trenger en kasserolle med god varmefordeling og kapasitet på 1,3 liter. Den er laget av høyblankt rustfritt stål og har en solid konstruksjon med femlagskonstruksjon som sikrer en jevn og effektiv varmefordeling. Med et praktisk måleskjema på innsiden av kjelen kan du enkelt måle opp riktig mengde vann.

Håndtaket holder seg behagelig kaldt under oppkokingen og tåler varme på opptil 260 grader. Du kan enkelt rengjøre den i oppvaskmaskinen, men håndvask anbefales for å opprettholde den høyglansede finishen. Med denne modellen får du en kombinasjon av funksjonalitet, holdbarhet og stil.

Oppsummering:

 • God varmefordeling som hjelper mot svidd mat.
 • Elegant design og god kvalitet.
 • Tåler varme opptil 260 grader.

Kjøp Scanpan Fusion 5 kasserolle på CG.no (1 049,-)

8. Fiskars Classic Kasserolle (1,5 Liter)

Bilde av modellen fra merket Fiskars:
Classic 1,5L.
Bilde av modellen fra merket Fiskars: Classic 1,5L.

Denne kasserollen fra Fiskars Classic-serien er perfekt for hverdagsbruk. Den er laget av holdbart rustfritt stål som sikrer langvarig bruk. Med en tykk trelagsbunn kan den brukes effektivt på alle typer koketopper, inkludert induksjon. Den kan enkelt vaskes i oppvaskmaskinen, noe som gjør den praktisk og enkel å rengjøre. I tillegg kan den brukes i ovnen opp til 240 grader, noe som gjør den ideell for matlaging og oppvarming. Med sitt stilige design i stål passer den perfekt inn på ethvert kjøkken.

Oppsummering:

 • Egnes for hverdagsbruk.
 • Kan brukes på alle koketopper (ink. induksjon).
 • Kan vaskes i oppvaskmaskin.

Kjøp Fiskars Classic 1,5L på Kitchn.no (549,-)

9. Fiskars All Steel Kasserolle (2 Liter)

Bilde av modellen fra merket Fiskars: All Steel 2L.
Bilde av modellen fra merket Fiskars: All Steel 2L.

Fiskars All Steel Sautøse 2 L er en kasserolle av høy kvalitet laget av rustfritt stål. Den gir en fantastisk brukeropplevelse og sender samtidig et sterkt bærekraftig budskap. Modellen er laget av 90% resirkulert stål, noe som gjør den ekstremt holdbar og miljøvennlig. Takket være non-stick belegget CeratecTM tåler den høye temperaturer og gir enestående stekeegenskaper. Den tykke 3-lags bunnen er optimalisert for effektivitet på alle typer platetopper. Med et tidløst og enkelt design passer den perfekt inn i et moderne kjøkken. Produktet er produsert i Finland ved hjelp av bærekraftige prosesser og produksjonsmetoder.

Oppsummering:

 • Produsert med fokus på bærekraft.
 • Tidløst design.
 • Funker på alle platetopper (Ink. induksjon).

Kjøp Fiskars All Steel kasserolle 2L på Kitchn.no (849,-)

10. Kitchen Essentials Kasserolle (3 Liter)

Bilde av modellen fra merket Kitchen Essentials:
Professional Plus 3L.
Bilde av modellen fra merket Kitchen Essentials: Professional Plus 3L.

Professional Plus er en oppgradert versjon de de gamle modellene til merket “Kitchen Essentials”. Denne kasserollen har en utmerket varmeledningsevne som gir en rask og jevn oppvarming, og resulterer i fantastiske matretter. Den nye induksjonsbunnen sikrer enda bedre effekt når den brukes på induksjonsplater.

Oppsummering:

 • Laget av Nordmenn, for Nordmenn.
 • Jevn varmefordeling.
 • Matsikkert materiale.

Kjøp Professional Plus 3L på Kitchn.no (1 169,-)

11. Black Line Kasserolle Fra Kitchen Essentials (3 liter)

Bilde av modellen fra merket Kitchen Essentials:
Black Line 3L.
Bilde av modellen fra merket Kitchen Essentials: Black Line 3L.

Kitchen Essentials Black Line er en norskutviklet kasserolle laget av belagt aluminium. Utgaven har en tykk bunn som sikrer jevn varmefordeling og det beste Teflonbelegget på markedet. Dette slipp-lettbelegget gjør at selv egg- og melkeprodukter ikke svir seg, og gjør det enkelt å rengjøre både innvendig og utvendig. Den kan brukes på alle varmekilder, og for å bevare belegget lengst mulig anbefales oppvask med varmt vann og såpe, samt bruk av redskap i tre, silikon eller plast. Volumet på denne modellen er 3 liter.

Oppsummering:

 • Norskutviklet i belagt aluminium.
 • Designet for jevn varmefordeling og markedets beste teflonbelegg.
 • Funker på alle platetopper (Ink. induksjon).

Kjøp Black Line kasserollen på Kitchn.no (1 259,-)

12. Sabor Ultima Kasserolle (2 Liter)

Bilde av modellen fra merket Sabor:
Ultima 2L.
Bilde av modellen fra merket Sabor: Ultima 2L.

Sabor Ultima er en slitesterk kjeleserie i rustfritt stål som er perfekt for deg som elsker å lage mat. Med sitt eksklusive design og høye kvalitet garanterer Sabor Ultima gode matlagingsopplevelser i mange år fremover. Kjelene har tykke bunner og vegger som gir en jevn varmefordeling og ypperlige kokeegenskaper. Du kan bruke alle slags redskaper i kjelene, og de kan enkelt vaskes i oppvaskmaskin. Serien passer til alle typer platetopper, inkludert induksjon.

Oppsummering:

 • Eksklusivt design av høy kvalitet.
 • Kan vaskes i oppvaskmaskin.
 • Jevn varmefordeling og funker på alle platetopper (Ink. induksjon).

Kjøp Sabor Ultima kasserollen på Kitchn.no (999,-)

13. Le Creuset kasserolle (1,9 Liter)

Bilde av modellen til merket Le Creuset:
Toughened Non-Stick 1,9L.
Bilde av modellen til merket Le Creuset: Toughened Non-Stick 1,9L.

Le Creusets Toughened Non-Stick sausekjele med lokk er den perfekte kasserollen for tilberedning av sauser og småretter som inneholder melk og egg. Den er utstyrt med et unikt non-stick-belegg som gjør matlagingen enkel og problemfri. Kjelen er laget av presset aluminium, som er en effektiv varmeleder, og dette gjør den ideell for rask og effektiv matlaging.

Med en diameter på 16 cm og et volum på 1,9 L er den perfekt for mindre porsjoner. Den kan også enkelt rengjøres i oppvaskmaskinen, og er svært robust og slitesterk. Fordi den fordeler varmen jevnt, kan du være sikker på at maten blir tilberedt perfekt hver gang. Med Le Creusets Toughened Non-Stick sausekjele kan du nyte enkel matlaging og enkel rengjøring.

Oppsummering:

 • Slitesterkt og robust design.
 • Jevn varmefordeling sørger for at mat og saus ikke svir seg.
 • Non-stick sørger for enkel rengjøring.

Kjøp Le Creusets beste utgave på Kitchn.no (1 819,-)

14. Fiskars Norden Kasserolle (2,5 Liter)

Bilde av modellen fra Fiskars: Norden 2,5L rustfritt stål.
Bilde av modellen fra Fiskars: Norden 2,5L rustfritt stål.

Fiskars Norden kasserolle på 2,5 liter med lokk er en perfekt kombinasjon av nordisk design og ekte håndverk. Inspirert av naturen og nordiske tradisjoner, er denne modellen laget med omtanke og presisjon. Med en tykk bunn og en kant-til-kant, lagvis konstruksjon, fordeles varmen jevnt i hele produktet, inkludert kantene. Dette gjør den ideell for tilberedning av væskebaserte matretter, og den innvendige måleskalaen gjør det enkelt å følge oppskrifter.

Kjernen i aluminium, som er plassert mellom de ytre lagene av rustfritt stål, sikrer en jevn varmefordeling uansett hvilken platetopp du bruker. Det rustfrie håndtaket er designet for å minimere varmegang, noe som gjør det mer behagelig å bruke. Du kan trygt bruke den i ovnen, da den tåler en maksimal steke- og ovnstemperatur på 270C.

Oppsummering:

 • Innvendig måleskala.
 • God varmefordeling så maten ikke svir seg.
 • Nordisk design av høy kvalitet.

Kjøp denne Fiskars Norden modellen på Kitchn.no (1 799,-)

15. Kitchen Essentials Sammi Kasserolle (14 Liter)

Bilde av modellen fra merket Kitchen Essentials: Sammi 14L.
Bilde av modellen fra merket Kitchen Essentials: Sammi 14L.

Sammi-serien er dedikert til å levere topp kvalitet som gir bedre resultater. Med et overordnet mål om enestående kvalitet til en fornuftig pris, er kasserollene i denne serien et utmerket valg. De er utstyrt med et pent håndtak som har en perfekt passform, og er selvfølgelig kompatible med alle typer komfyrer. Sammi gryter og panner kan også trygt settes i ovnen opptil 200 grader, noe som gir en ekstra fleksibilitet under matlagingen.

I tillegg er den enkle å rengjøre da de kan vaskes i oppvaskmaskinen. Med imponerende mål på 30 cm i diameter, 20,56 cm i høyde og et volum på 14 liter, er den ideell for store porsjoner og tilberedning av større måltider. Med sin gode kvalitet til en fornuftig pris, er denne utgaven et pålitelig og praktisk valg for enhver hjemmekokk.

Oppsummering:

 • Enestående kvalitet.
 • Tåler å settes i ovnen opptil 200 grader.
 • Funker på alle platetopper (Ink. induksjon).

Kjøp Sammi kasserolle fra Kitchen Essentials på Kitchn.no (1 889,-)

16. Wmf Mini Cook Kasserolle (0,7 Liter)

Bilde av modellen fra merket Wmf: Mini Cook 0,7L.
Bilde av modellen fra merket Wmf: Mini Cook 0,7L.

Denne kasserollen er en praktisk og funksjonell løsning for tilberedning av små porsjoner som supper, kremer og sauser. Laget av Cromargan 18/10 rustfritt stål fra WMF, er denne kasserollen av høy kvalitet og holdbarhet. Med en kapasitet på 0,7L er den perfekt for å lage deilige retter i mindre mengder.

Det lange håndtaket gjør at du enkelt kan håndtere den mens du tilbereder maten. En ekstra fordel er at håndtaket holder seg kaldt under oppvarming, slik at du trygt kan holde på håndtaket samtidig som du rører rundt i sausen. Dette gjør matlagingen enda mer praktisk og behagelig.

Oppsummering:

 • Egnet for mindre porsjoner som supper og sauser.
 • Rustfritt stål.
 • Håndtaket holder seg kaldt under oppvarming.

Kjøp Wmf Mini Cook kasserolle på CG.no (299,-)

17. Zwilling Pico Kasserolle (1 Liter)

Bilde av modellen fra merket Zwilling: Pico.
Bilde av modellen fra merket Zwilling: Pico 1L.

Pico gryten fra tyske Zwilling er den ideelle løsningen når du trenger å tilberede en liten porsjon mat. Til tross for sin kompakte størrelse, går ikke dette på bekostning av kvaliteten. Kasserollen finnes i to størrelser, enten 1 liter med en diameter på 14 cm eller 0,8 liter med en diameter på 12 cm.

Den er laget av 18/10 rustfritt stål og har en SIGMA Classic sandwichbunn med aluminiumskjerne. Dette gjør at gryten raskt blir varm og varmen fordeler seg jevnt. Pico gryten er kompatibel med alle typer komfyrer, inkludert induksjon, og håndtaket holder seg kjølig under tilberedningen. I tillegg tåler denne modellen oppvaskmaskin, noe som gjør den enkel å rengjøre.

Oppsummering:

 • Egnet for lage mindre porsjoner med mat.
 • Rustfritt stål.
 • Jevn varmefordeling.

Kjøp Zwilling Pico modellen på bakerenogkokken.no (202,-)

Konklusjon

Tusen takk for at du leste innlegget vårt om de 17 beste kasserollene. Uansett om du foretrekker rustfritt stål, non-stick-belegg eller kobber, finner du et bredt spekter av alternativer som passer dine behov. Disse modellene har bevist sin verdi gjennom god holdbarhet, pris og brukervennlighet. Ta en grundig titt på hver av dem, vurder dine personlige preferanser og behov, og velg den som passer deg best. Med en av disse kasserollene vil du kunne nyte matlagingen enda mer, og oppnå fantastiske resultater hver dag.

Skrevet av

Herman Engebret

Sjekket av

Julian