Skip to main content

Å koke det perfekte egget kan være en utfordring for mange. Heldigvis finnes det en løsning på dette problemet – eggkokere. Dette er et praktisk kjøkkenapparat som er designet spesielt for å gjøre det enklere å koke egg. I denne artikkelen vil vi se nærmere på 7 knallgode eggkokere og rangere dem basert på deres funksjoner, kvalitet og kundeanmeldelser.

Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til kitchn.no.

Hva er en eggkoker?

En eggkoker er et kjøkkenredskap som er utviklet for en enkel og pålitelig metode for å koke egg. Den består av en beholder med plass til flere egg som er festet til en koker, og et lokk som holder dampen inne i beholderen. Dette kjøkkenapparatet bruker damp for å koke eggene, og de har vanligvis en innebygd timer som gir deg muligheten til å bestemme hvor lenge eggene skal koke. Dette eliminerer behovet for å estimere koketiden manuelt og sikrer at eggene blir kokt til perfeksjon hver gang.

Bilde som viser alle de beste eggkokerne på det norske markedet

Hvorfor tester vi dette produktet?

Med så mange eggkokere tilgjengelig på markedet kan det være vanskelig å velge den beste. Derfor gjennomfører vi denne testen for å hjelpe deg med å ta en informert beslutning. Vi har nøye vurdert de forskjellige alternativene ved å undersøke deres funksjoner, kvalitet og pris. Vi har også tatt hensyn til brukeranmeldelser for å få innsikt i deres ytelse og pålitelighet.

Grunnlag for testing

For å teste eggkokere har vi tatt hensyn til flere faktorer. Vi har undersøkt egenskapene til hver og en, inkludert kapasitet, materiale, design og brukervennlighet. Vi har også vurdert hvor nøyaktig de er når det gjelder å koke egg til perfeksjon. Vi har også tatt hensyn til pris og levetid på produktene for å gi en helhetlig vurdering. I tillegg har vi samlet inn og analysert brukeranmeldelser for å få et innblikk i kundenes erfaringer.

7 beste eggkokere i Norge

Nå skal vi presentere våre funn og rangere de syv beste eggkokere på det norske markedet. Vår rangering tar hensyn til alle faktorene nevnt tidligere, samt pris og kvalitet. Her er listen over de syv beste:

1: WMF, Stelio eggekoker 7 egg

WMF stelio eggkoker
Bilde av apparat fra merket WMF, Stelio.

WMF Stelio eggekoker er en av de mest populære på markedet. Den har en god kapasitet på syv egg og leveres med en innebygd timer. Dette gjør det enkelt å oppnå riktig konsistens på eggene, enten du foretrekker myke eller hardkokte egg. Kunder elsker det stilige designet og den høye kvaliteten. Selv om prisen er litt høyere enn andre modeller, rettferdiggjør dens overlegne ytelse den ekstra kostnaden.

2: OBH Nordica, Eggkoker

OBH Nordica, Eggkoker
Bilde av apparat fra merket OBH Nordica.

OBH Nordica eggkoker er et pålitelig valg for alle eggentusiaster. Den har en kapasitet på en til seks egg og kommer med en justerbar timer som lar deg tilpasse koketiden til dine preferanser. Brukere roser modellen for sin enkle betjening og for at den gir jevne resultater. Prisen er også rimelig, noe som gjør dette til et godt kjøp for de som ønsker et billigere alternativ.

3: Severin, Eggkoker 1 til 6 egg svart

Severin, Eggkoker 1 til 6 egg svart
Bilde av apparat fra merket Severin.

Severin eggkoker har et elegant og moderne design som passer godt på ethvert kjøkken. Den har en kapasitet på seks egg og har en innebygd timer som gjør det enkelt å oppnå ønsket konsistens på eggene. Brukere roser denne modellen for sin pålitelighet og for at den gir konsistente resultater hver gang. Prisen er også konkurransedyktig, noe som gjør den til et attraktivt alternativ for mange.

4: OBH Nordica, Perfect Eggs eggkoker 1-6 egg hvit

OBH Nordica, Perfect Eggs
Bilde av apparat fra merket OBH Nordica.

OBH Nordica Perfect Eggs eggkoker er en annen pålitelig modell fra OBH Nordica. Den har en kapasitet på seks egg og leveres med en innebygd timer. Kunder elsker den for sin enkle betjening og for at den gir perfekt kokte egg hver gang. Modellen er også rimelig priset, noe som gjør den til et godt alternativ for de som ønsker god ytelse til en lavere pris.

5: Krups, eggekoker 7 egg 350W

Krups, Eggekoker
Bilde av apparat fra merket Krups.

Krups eggekoker er en brukervennlig eggkoker med en kapasitet på syv egg. Den kommer med en innebygd timer og gir deg muligheten til å tilpasse koketiden til dine preferanser. Brukere skryter av hvor enkel den er å bruke, samt dens gode ytelse. Prisen er også rimelig, noe som gjør denne eggkokeren til et godt valg for de som ønsker god kvalitet til en lavere pris.

6: WMF, KITCHENminis eggekoker 1 egg

WMF, KITCHENminis eggekoker 1 egg
Bilde av apparat fra merket WMF, KITCHENminis.

Hvis du bare trenger å koke ett egg om gangen, er WMF KITCHENminis eggkoker det perfekte valget for deg. Den har plass til ett egg og har en innebygd timer som sikrer nøyaktig koking hver gang. Brukere setter pris på den kompakte størrelsen og brukervennligheten. Selv om prisen kan virke litt høy med tanke på “eggkapasiteten”, rettferdiggjør dens effektive ytelse og holdbarhet investeringen. I tillegg sparer den plass på kjøkkenet.

7: Champion eggkoker 7 egg rustfritt stål

Champion Eggkoker 7 egg
Bilde av apparat fra merket Champion.

Champion sitt design er pålitelig, samt at den har en kapasitet på syv egg. Den kommer med en timer som gir deg muligheten til å tilpasse koketiden. Brukere elsker den robuste konstruksjonen og det stilige rustfrie ståldesignet. Denne modellen har også en konkurransedyktig pris, noe som gjør den til et attraktivt alternativ for mange.

Sammenligning

Når vi sammenligner de forskjellige er det viktig å ta hensyn til deres egenskaper, kvalitet og brukervennlighet. Pris spiller også en rolle i beslutningsprosessen. Basert på våre funn kan vi konkludere med at WMF Stelio eggekoker er den beste generelle eggkokeren på markedet. Den har en god kapasitet, en pålitelig timer og leverer konsistent gode resultater. Den kombinerer også høy kvalitet med et attraktivt design. Men hvis du bare trenger å koke ett egg om gangen, vil WMF KITCHENminis eggekoker være det beste valget for deg.

Relatert: Wokpanne test: 7 beste på det norske markedet

Prisforskjeller og kvalitet

Prisforskjellen mellom eggkokere kan være betydelig, og det kan være fristende å velge en billigere modell. Imidlertid er det viktig å vurdere kvaliteten på produktet før du tar en beslutning. En høyere pris kan ofte indikere bedre materialer og konstruksjon, noe som kan bidra til at eggkokeren varer lenger. Det kan også påvirke ytelsen og nøyaktigheten til koketiden. Derfor kan det være verdt å investere litt mer i en pålitelig variant av høy kvalitet for å sikre optimal koking av dine egg. Eksempelvis er rustfritt stål gjerne mer holdbart enn plast.

Funksjoner du bør se etter

Når du velger en eggkoker, er det flere funksjoner som kan være verdt å vurdere. En innebygd timer er avgjørende for å oppnå nøyaktig koking, spesielt hvis du foretrekker egg med forskjellig konsistens. Noen modeller har også muligheten til å tilpasse koketiden, slik at du kan oppnå akkurat den konsistensen du ønsker. Andre funksjoner, som automatisk avstengning eller varmebevaring, kan være praktiske for å holde eggene varme mens du gjør andre forberedelser.

Anmeldelser og anbefalinger

Brukeranmeldelser kan gi verdifulle innsikter når du skal velge riktig eggkoker. Ved å lese erfaringene til andre eggentusiaster kan du få en bedre forståelse av produktets ytelse og pålitelighet. Vær imidlertid oppmerksom på at anmeldelser kan variere, og det er viktig å ta hensyn til flere anmeldelser for å danne deg en mening. Ta også hensyn til anmeldelser fra pålitelige kilder eller eksperter for å få et bedre bilde av egenskaper og ytelse.

Ofte stilte spørsmål og svar

spørsmål og svar om eggkokere

Hvor lang tid bruker eggkoker?

Tiden det tar å koke egg i en eggkoker kan variere avhengig av preferansene dine og størrelsen på eggene. Vanligvis tar det rundt 5-7 minutter å koke egg til en medium konsistens i en standard eggkoker.

Hvordan bruker man en eggkoker?

 1. Fyll vannbeholder med riktig mengde vann (se neste spørsmål for mengde).
 2. Plasser eggene i eggholdere.
 3. Sett på lokket og koble til strømkilden.
 4. Velg ønsket koketid eller konsistens, hvis eggkokeren har denne funksjonen.
 5. Start ved å trykke på en knapp eller vri på en bryter.
 6. Vent til eggene er ferdig kokt, og fjern dem forsiktig med en skje eller tang.

Hvor mye vann skal man ha i eggkoker?

Mengden vann som skal brukes i en eggkoker varierer avhengig av produsenten og modellen. Imidlertid anbefales det vanligvis å bruke omtrent 30-50 ml vann per egg. Det kan være en god idé å følge instruksjonene som følger med for å være sikker på riktig mengde vann.

Hvordan vaske en eggkoker?

 1. Fjern eventuelle gjenværende eggrester eller skall.
 2. Koble fra strømkilden og la den avkjøles helt.
 3. Fjern eggholderne og vannbeholderen.
 4. Vask disse delene grundig med varmt såpevann eller i oppvaskmaskinen, hvis de er egnet for det.
 5. Tørk delene grundig før du setter dem tilbake i apparatet.
 6. Tørk av utsiden med en fuktig klut.
 7. Den er nå klar til å brukes igjen.

Relatert: 7 beste hvitløkspressere som du bør vurdere

Konklusjon

Å velge den beste eggkokeren kan utgjøre en betydelig forskjell i din eggkokingsopplevelse. Ved å ta hensyn til faktorer som funksjoner, kvalitet, pris og brukeranmeldelser, kan du finne den perfekte modellen for dine behov. Basert på vår testing og rangering, er WMF Stelio eggekoker vår generelle topp anbefaling takket være dens pålitelighet, kapasitet og stilige design. Men husk at valget avhenger av dine preferanser, behov og budsjett.

Skrevet av

Herman Engebret

Sjekket av

Julian