/ Wokpanne test: 7 beste på det norske markedet

Wokpanne test: 7 beste på det norske markedet

Bilde av tre wokpanner med beskrivende tekst: 7 beste wokpanner, best i test

Innhold

Wokpanne er et fantastisk kjøkkenredskap som har blitt veldig populært blant nordmenn. Denne allsidige og praktiske pannen lar deg tilberede deilige og sunne retter på en enkel og effektiv måte. I denne artikkelen vil vi utforske de syv beste pannene på markedet. Vi har nøye valgt ut følgende basert på kvalitet, brukervennlighet og pris. La oss dykke inn!

Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til kitchn.no.

1. Hard Titanium Pro wokpanne 28 cm fra Tefal

Hard Titanium Pro wokpanne 28 cm svart
Bilde av Hard Titanium Pro wokpanne fra merket Tefal.

Tefal har utviklet Hard Titanium Pro, en serie med stekepanner og kjeler som er spesielt designet for å tåle de tøffe forholdene på kjøkkenet. Med store temperaturvariasjoner, slitasje fra stekeredskaper og hyppig rengjøring, er det viktig at kjøkkenutstyret holder lenge.

Hard Titanium Pro-serien er utstyrt med et svært slitesterkt Non Stick-belegg som er forsterket med Titan-partikler. Dette belegget er utviklet for å vare opptil 3 ganger lenger enn Tefals standardbelegg, noe som sikrer langvarig bruk og holdbarhet.

I tillegg til det slitesterke belegget, har serien også Tefals nyeste induksjonsteknologi, Thermo-FusionTM+. Dette sikrer rask oppvarming og jevn varmefordeling i kokekarene, slik at maten blir tilberedt jevnt og effektivt.

2. All Steel Pure wokpanne 28 cm fra Fiskars

All Steel Pure wokpanne 28 cm
Bilde av All Steel Pure wokpanne fra merket Fiskars.

Fiskars All Steel PURE wok (28 cm) er et førsteklasses produkt laget av slitesterkt rustfritt stål av høy kvalitet. Den skiller seg ut med sin unike inngraverte overflate uten belegg, som gjør den ideell for all slags matlaging, spesielt for bruning eller steking på høy varme. Pannen er konstruert av 18/10 rustfritt stål, og håndtaket er laget av 90% resirkulerte materialer, noe som gjør den nesten evigvarende og miljøvennlig.

3. Diamond Lite wokpanne 30 cm svart fra Woll

Diamond Lite wokpanne 30 cm svart
Bilde av Diamond Lite wokpanne fra merket Woll.

Wokpannen fra Woll er støpt i aluminium og er et førsteklasses produkt som vil revolusjonere matlagingen din. Denne pannen er utstyrt med et slitesterkt og PFOA-fritt 5-lags belegg, som inkluderer diamantpartikler. Dette er noe som gir en eksepsjonell varmefordeling og enestående non-stick egenskaper.

Med sitt avtagbare håndtak er den både praktisk og allsidig. Den kan brukes på alle varmekilder, inkludert induksjon, og tåler til og med ovn. Vær oppmerksom på at håndtaket ikke kan plasseres i ovnen.

Denne er også enkel å rengjøre. Den tåler oppvaskmaskin, men vi anbefaler å vaske den for hånd med varmt vann og såpe for å bevare beleggets kvalitet og levetid.

4. Wokpanne 5L rustfritt stål keramisk fra Eva Solo

Wokpanne 5L rustfritt stål keramisk
Bilde av wokpannen fra merket Eva Solo.

Denne wokpannen er perfekt for deg som ønsker å lage retter som krever hurtigsteking og tilsetning av saus eller kraft. Med sin store overflate og høye kanter gir den god plass til å håndtere større mengder mat. Laget av rustfritt stål, er den ekstremt slitesterk og tåler høy varme og hurtigsteking uten behov for mye smør eller olje.

Med sin tykke og stabile bunn sikrer denne pannen rask og jevn varmefordeling, slik at maten blir tilberedt på en effektiv og jevn måte. Håndtakene holder seg kalde under bruk, noe som gjør den trygg og enkel å håndtere. Den tåler også svært høye temperaturer og kan brukes på alle varmekilder, inkludert induksjon. I tillegg er den oppvaskmaskin-sikker, noe som gjør rengjøringen enkel og praktisk.

5. Wokpanne 37 cm støpejern fra Kamado SUMO

Wokpanne 37 cm støpejern fra Kamado SUMO
Bilde av wokpanne fra merket Kamado SUMO.

Opplev allsidigheten til Kamado SUMO Wok Pan i støpejern. Denne wokpannen er designet med høye kanter som gir deg muligheten til å tilberede maten fra alle sider. Den jevne varmefordelingen sørger for rask og jevn tilberedning når maten kastes rundt i pannen. Med to runde håndtak og en flat bunn er denne ideell for å servere rett fra grillen til bordet.

De ergonomiske håndtakene gjør den enkel å bære, samtidig som den flate bunnen sikrer stabilitet på bordet. Takk være den forbehandlede støpejernsoverflaten, vil maten ikke feste seg til pannen, og rengjøringen blir enkel. Wokpannen er også trygg og kompatibel med alle typer kokeplater, slik at du kan lage alle de deilige oppskriftene du ønsker.

6. Mathias Dahlgren wokpanne 30 cm fra Culimat

Mathias Dahlgren wokpanne 30 cm fra Culimat
Bilde av Mathias Dahlgren wokpanne fra merket Culimat.

Den rustfrie Wokpannen fra Culimat er en førsteklasses kokekar som vil gi deg enestående matlagingserfaring. Med en diameter på 30 cm og en flat bunn er denne ideell for bruk på vanlige komfyrer.

En av de mest imponerende egenskapene ved denne wokpannen er dens evne til å lede varmen effektivt opp langs veggene, noe som sikrer en jevn fordeling av varmen. Dette betyr at maten blir tilberedt jevnt og perfekt hver gang.

Designet er elegant og er utviklet i samarbeid med den anerkjente stjernekokken Mathias Dahlgren. Den har et komfortabelt håndtak med riktig vinkel, som gjør det enkelt og behagelig å håndtere pannen under matlagingen.

7. Wokpanne 32 cm fra Le Creuset

Wokpanne 32 cm fra Le Creuset
Bilde av wokpanne 32 cm fra merket Le Creuset.

Denne allsidige wokpannen er utstyrt med et effektivt non-stick-belegg som sikrer en problemfri matlaging. Med sine skrå sider og to praktiske sidehåndtak, kan denne pannen brukes til en rekke formål. Laget av aluminium, er den i stand til å raskt og jevnt fordele varmen over hele pannen, akkurat som autentiske kinesiske stålwoker.

I motsetning til tradisjonelle panner, har Le Creuset sitt design et non-stick-belegg av høyeste kvalitet som forhindrer at mat som kjøtt, grønnsaker og marinader brenner seg fast, og gjør rengjøringen enkel og problemfri.

Mest stilte spørsmål om wokpanner og svar

Bilde av wokgryte og spørsmålstegn
Bilde av wokgryte og spørsmålstegn.
  1. Hvordan velge wokpanne? Når du velger en wokpanne, er det viktig å se etter en som er laget av et varmeledende materiale som rustfritt stål eller karbonstål. Sørg for at pannen har en flat bunn og høye sider, slik at du kan røre ingrediensene uten at de faller ut. Velg en størrelse som passer til mengden mat du vanligvis lager.
  2. Hvorfor bruke wokpanne? Wokpannen er ideell for rask og sunn matlaging. Den høye varmen gjør det mulig å bevare næringsstoffene i maten samtidig som den beholder sin sprøhet. Disse pannene er også allsidig og kan brukes til steking, sautering, koking og damping av mat.
  3. Hvordan vaske en wokpanne? Etter bruk bør du la den avkjøle seg litt før du vasker den. Bruk varmt vann og mild såpe til å vaske pannen. Unngå å bruke harde skuremidler eller stålull, da dette kan skade overflaten. Tørk pannen grundig etter vask for å unngå rust.
  4. Kan man bruke Zalo i wokpanne? Ja, du kan bruke Zalo eller annen mild oppvaskmiddel til å vaske wokpannen. Pass bare på å skylle godt etterpå for å fjerne såperester.
  5. Er det sunt å spise wok? Wokretter kan være sunne, spesielt hvis de inneholder mye grønnsaker, magert kjøtt eller fisk, og lite olje. Ved å bruke sunne ingredienser og begrense bruken av salt og sukker, kan wokretter være en del av et balansert kosthold.
  6. Hva er vanlig å ha i wok? Vanlige ingredienser i wokretter inkluderer grønnsaker som paprika, brokkoli, gulrøtter, bønnespirer, løk og hvitløk. Kjøtt eller fisk, som kylling, svinekjøtt, biff eller reker, er også vanlig å bruke. Du kan også tilsette sauser som soyasaus, oystersaus eller hoisinsaus for smak.
  7. Hvordan få sprø wok? For å få en sprø wok, er det viktig å bruke høy varme og rask tilberedning. Varm opp wokpannen godt før du tilsetter ingrediensene. Rør kontinuerlig og raskt for å sikre jevn varmefordeling og unngå overkok. Unngå å tilsette for mye væske, da dette kan gjøre retten soggy.
  8. Hvordan woke frosne grønnsaker? For å woke frosne grønnsaker, kan du tilsette dem direkte i den varme wokpannen uten å tine dem først. Rør kontinuerlig og stek til de er møre, men fortsatt har litt crunch. Du kan også tilsette litt vann eller buljong for å hjelpe til med dampingen.
  9. Er wokgrønnsaker sunt? Wokgrønnsaker kan være svært sunne, da de beholder næringsstoffene sine på grunn av den raske tilberedningen. Grønnsaker er rike på vitaminer, mineraler og fiber, og woking bevarer deres sprøhet og farger.

Relatert: Dehydrator test: 10 beste på markedet

Konklusjon

Wokpanne er ikke bare et kjøkkenredskap, men en portal til en verden av smaker, teksturer og kulinariske eventyr. Med riktig panne kan du oppnå kulinariske mesterverk som vil imponere både deg selv og dine gjester. Utforsk gleden av wokmatlaging og la wokpannen bli din trofaste følgesvenn på veien til suksess på kjøkkenet.

Smartkjøkken

Vi håper du liker innlegget vårt. Takk for at du har tatt turen innom.

Litt om oss:
Smartkjøkken ble etablert i starten av 2023 og har på kort tid blitt en populær leverandør blant nordmenn. På nettbutikken vår finner du smarte kjøkkenprodukter. På bloggen vår gir vi deg våre beste anbefalinger.

Vi håper å se deg igjen!

Produkttester

Bilde

10 beste airfryere

Bilde

12 beste toastjern

Bilde

10 beste pizzaovner

Bilde

15 beste vaffeljern

Bilde

10 beste kokebøker

Facebook
Twitter
LinkedIn

Smartkjøkken

Vi håper du liker innlegget vårt. Takk for at du har tatt turen innom.

Litt om oss:
Smartkjøkken ble etablert i starten av 2023 og har på kort tid blitt en populær leverandør blant nordmenn. På nettbutikken vår finner du smarte kjøkkenprodukter. På bloggen vår gir vi deg våre beste anbefalinger.

Vi håper å se deg igjen!

Produkttester

Bilde

10 beste airfryere

Bilde

12 beste toastjern

Bilde

10 beste pizzaovner

Bilde

15 beste vaffeljern

Bilde

10 beste kokebøker

Vår produktkatalog

Andre artikler

Har du noen ideer? 🤩