/ Dehydrator test: 7 beste på markedet

Dehydrator test: 7 beste på markedet

Bilde av tre strykk dehydrator, med tekst: Dehydrator: 7 beste på markedet, best i test

Innhold

I dagens moderne tid er det stadig flere som oppdager gleden og nytten av å bruke en dehydrator. Enten du er en ivrig friluftsentusiast, en helsebevisst kokk eller bare ønsker å bevare sesongens frukt og grønnsaker, kan en dehydrator være et uvurderlig verktøy. I denne artikkelen har vi gjort en grundig dehydrator test, hvor vi har undersøkt og vurdert de beste dehydratorene på markedet. Vårt mål er å hjelpe deg med å finne den perfekte dehydratoren som passer til nettopp ditt kjøkken.

Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til kitchn.no.

Hva er en dehydrator?

En dehydrator er en elektrisk enhet som brukes til å fjerne fuktighet fra mat. Den fungerer ved å blåse varm luft gjennom maten, noe som gjør at vannet fordamper og maten tørker. Dette bidrar til å forlenge holdbarheten og bevare næringsstoffene i maten.

1. Dehydrator ED4 24 cm 40-70°C

Dehydrator ED4 24 cm 40-70°C

Denne lille og kompakte dehydratoren fra det anerkjente tyske merket Steba er det ultimate valget for tørking av frukt, grønnsaker, krydder, bær og mye mer. Med sin unike runde form og praktiske design passer den perfekt inn i ethvert kjøkken.

Dehydratoren kommer med 5 BPA-frie plastbrett som enkelt kan tas av og stables etter behov. I tillegg inkluderer den et spesialbrett for krydder, slik at du kan tørke og bevare smakfulle urter til enhver tid.

Med et brukervennlig display, timer og temperaturkontroll som kan justeres mellom 40-70°C, kan du enkelt tilpasse tørkeprosessen etter dine behov. STED4 styres enkelt via en praktisk dreieknapp, slik at du kan nyte perfekt tørket mat hver gang.

2. Dehydrator ED5 5 hyller 40-70°C

Dehydrator ED5 5 hyller 40-70°C

Introduserer den tyske merkevaren Steba sin dehydrator, en praktisk løsning for tørking av frukt, grønnsaker, krydder og bær. Med 5 hyller som kan tas ut, samt et dedikert brett for krydder, gir denne dehydratoren deg fleksibilitet til å tørke ulike matvarer.

Den er utstyrt med et tydelig display, en justerbar timer og temperaturkontroll fra 40-70°C. Timeren, som er plassert på forsiden, kan stilles inn på opptil 36 timer. Med sin allsidighet og brukervennlighet, er denne dehydratoren perfekt for å bevare matens naturlige smak og næringsstoffer.

3. Dehydrator ED6 6 hyller 35-90°C

Dehydrator ED6 6 hyller 35-90°C

Denne dehydratoren tilbyr en praktisk løsning for tørking av frukt, grønnsaker, krydder, bær og mer. Med 6 uttakbare hyller og et spesialbrett for krydder, gir den deg muligheten til å tilpasse plassen etter behov. Den er utstyrt med et brukervennlig display, en justerbar timer og temperaturkontroll som spenner fra 35°C til 75°C.

Timeren er plassert på toppen og kan stilles inn opptil 24 timer. Dehydratoren har også en elegant og gjennomsiktig dør som gir deg muligheten til å følge med på prosessen. I tillegg følger det med en ekstra urtematte for å utvide bruksmulighetene. Med denne dehydratoren kan du enkelt tørke frukt, grønnsaker, krydder, bær og mye mer, samtidig som du har full kontroll over temperaturen og tiden.

4. Frukttørker 6 tørkelag

Frukttørker 6 tørkelag

En innovativ løsning for å konservere og tørke tradisjonell mat, samtidig som lukt og smak bevares. Dette toppmoderne produktet har seks ulike nivåer med gittergulv, som gjør det mulig å tørke flere matvarer samtidig. Det beste av alt er at ingen konserveringsmidler er nødvendig, og maten kan bevares i uker og måneder!

Ved å bruke denne løsningen kan du også bidra til å redusere matsvinnet. Produktet er enkelt å bruke og rengjøre, og gir deg muligheten til å tørke matvarer på ulike nivåer samtidig. Spar tid og energi med denne enkle og effektive løsningen for tørking av mat!

5. Dehydrator ED8 5 brett roterende 35-70°C

Dehydrator ED8 5 brett roterende 35-70°C

Introduserer den innovative dehydratoren fra den anerkjente tyske produsenten Steba. Med sin unike runde form som roterer 360 grader, gir denne dehydratoren deg muligheten til å lage sunne og næringsrike snacks hjemme.

Med denne dehydratoren kan du enkelt tørke frukt, grønnsaker, bær, krydder og mye mer. Den er utstyrt med 5 løse brett laget av BPA-fritt materiale, som kan brukes samtidig eller individuelt etter behov.

Denne dehydratoren er også utstyrt med et praktisk display, en timer og en temperaturkontroll som kan justeres mellom 35°C og 70°C. Dette gir deg full kontroll over tørkeprosessen, slik at du kan oppnå perfekte resultater hver gang.

6. Snack To-Go dehydrator mattørker

Snack To-Go dehydrator mattørker

Tilbered sunn snacks hjemme med WMF Dehydrator Snack To-Go! Denne frukt- og grønnsakstørkeren er perfekt for deg som ønsker å ta vare på maten fra naturen. Med denne maskinen kan du enkelt tørke frukt, grønnsaker, urter og sopp, samtidig som råvarene beholder alle vitaminer og smaker.

En av de fantastiske funksjonene til denne tørkeren er timeren som lar deg programmere tørkeprosessen i opptil 24 timer. Dette gir deg full kontroll over tørketiden, slik at du kan tilpasse den etter dine behov. Den elektroniske luft sirkuleringen sikrer en jevn varmefordeling, noe som gir deg et optimalt tørkeresultat hver gang.

Du kan selv velge temperaturen fra 30°C opptil 70°C, slik at du kan tilpasse tørkeprosessen etter hva du tørker. Maskinen slår seg automatisk av når programmet er ferdig, slik at du kan være trygg på at tørkeprosessen blir gjennomført på en sikker måte. LCD skjermen viser deg temperaturen og gjenstående tid, slik at du alltid har full kontroll.

7. Tørker/ Dehydrator 30L Status

Tørker/ Dehydrator 30L Status

Introduserer den fantastiske 30 liters tørker/dehydrator som vil forvandle dine frukt, grønnsaker, fisk, kjøtt og urter til delikate tørkede godsaker! Med dette produktet kan du enkelt lage hjemmelagde tørkede epleringer og urteblandinger som vil imponere både familie og venner.

Denne tørkeren/dehydratoren er utstyrt med et solid metallhus som sikrer rask og effektiv tørking samtidig som den bruker minimalt med energi. Du trenger ikke å bekymre deg for lange tørketider, da denne kraftige tørkeren vil gjøre jobben på kort tid. Nå kan du nyte deilige tørkede snacks uten å måtte vente i evigheter!

Med hele 8 brett og en kombinert arbeidsflate på 0,74 m2 er det nok plass til å tørke store mengder av dine favorittingredienser samtidig. Du kan eksperimentere med ulike kombinasjoner og skape unike smakskombinasjoner som vil få vann i munnen på alle som smaker.

Mest stilte spørsmål om dehydrator

  • Hvor mye strøm bruker en dehydrator? Strømforbruket til en dehydrator kan variere avhengig av modell og størrelse. Generelt sett bruker dehydratorer mellom 300 og 600 watt per time.
  • Hva kan tørkes i dehydrator? En dehydrator kan brukes til å tørke en rekke matvarer, inkludert frukt, grønnsaker, kjøtt, fisk, urter, nøtter og frø.
  • Hvordan tørke urter i dehydrator? For å tørke urter i en dehydrator, kan du fjerne stilkene og plassere bladene jevnt utover brettene. Still dehydratoren til en lav temperatur, vanligvis rundt 40-50 grader Celsius, og la urtene tørke i 2-4 timer, eller til de er sprø og tørre.
  • Hvordan tørke frukt i dehydrator? For å tørke frukt i en dehydrator, må du skjære frukten i jevne skiver eller biter. Plasser dem på brettene i dehydratoren, og still inn temperaturen på rundt 60 grader Celsius. La frukten tørke i 6-12 timer, eller til den er seig og ikke klissete.
  • Kan man bruke bakepapir i dehydrator? Ja, det er mulig å bruke bakepapir i dehydratoren for å unngå at matvarer kleber seg fast til brettene. Sørg for at bakepapiret ikke blokkerer luftsirkulasjonen i dehydratoren.
  • Er det sunt å spise tørket frukt? Tørket frukt kan være en sunn snacksalternativ, da det beholder mange av næringsstoffene som finnes i fersk frukt. Imidlertid inneholder tørket frukt også høyere konsentrasjoner av sukker og kalorier på grunn av vannfjerningen. Det anbefales å spise tørket frukt i moderate mengder som en del av et balansert kosthold.

Relatert: 10 beste brødristere som du bør sjekke ut

Konklusjon

Vi håper denne dehydrator testen har vært til hjelp for deg i jakten på den perfekte dehydratoren. Uansett hvilken dehydrator du velger, vil den være et verdifullt tillegg til ditt kjøkken og gi deg muligheten til å bevare og nyte mat på en helt ny måte. Lykke til med ditt valg, og vel bekomme!

Smartkjøkken

Vi håper du liker innlegget vårt. Takk for at du har tatt turen innom.

Litt om oss:
Smartkjøkken ble etablert i starten av 2023 og har på kort tid blitt en populær leverandør blant nordmenn. På nettbutikken vår finner du smarte kjøkkenprodukter. På bloggen vår gir vi deg våre beste anbefalinger.

Vi håper å se deg igjen!

Produkttester

Bilde

10 beste airfryere

Bilde

12 beste toastjern

Bilde

10 beste pizzaovner

Bilde

15 beste vaffeljern

Bilde

10 beste kokebøker

Facebook
Twitter
LinkedIn

Smartkjøkken

Vi håper du liker innlegget vårt. Takk for at du har tatt turen innom.

Litt om oss:
Smartkjøkken ble etablert i starten av 2023 og har på kort tid blitt en populær leverandør blant nordmenn. På nettbutikken vår finner du smarte kjøkkenprodukter. På bloggen vår gir vi deg våre beste anbefalinger.

Vi håper å se deg igjen!

Produkttester

Bilde

10 beste airfryere

Bilde

12 beste toastjern

Bilde

10 beste pizzaovner

Bilde

15 beste vaffeljern

Bilde

10 beste kokebøker

Vår produktkatalog

Andre artikler

Har du noen ideer? 🤩