/ Brødrister test: 10 beste på markedet

Brødrister test: 10 beste på markedet

Bilde av tre brødristere med tekst: 10 beste brødristere, best i test

Innhold

Brødristeren er en uunnværlig enhet på ethvert kjøkken. Enten du ønsker en rask og enkel frokost eller en deilig ristet sandwich til lunsj, kan dette kjøkkenapparatet være din beste venn. I denne omfattende guiden vil vi utforske de 10 beste på det norske markedet.

Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til kitchn.no.

10 beste brødristere

Under har vi laget en liste med topp 10 brødristere du kan få tak i. Noen av merkene er internasjonale og mulig å kjøpe fra norske leverandører. Vi har sørger for at alle leverandørene under har minimum 1-5 dagers levering. Alle 10 alternativene under er rangert basert på pris, kvalitet og brukervennlighet.

1. Ultimate brødrister 2 skiver svart

Ultimate brødrister 2 skiver svart
Bilde av modellen fra merket Sabor.

Ultimate brødrister fra Sabor er det perfekte produktet for en rask og deilig frokost. Med plass til to skiver brød samtidig, kan du enkelt tilberede en lun og smakfull frokost til deg selv eller hele familien. Det elegante designet i svart gjør at den passer perfekt inn på ethvert kjøkken.

Brødristeren har 7 justerbare innstillinger med ulik varighet, slik at du kan få brødet akkurat slik du liker det best. Enten du foretrekker lett ristet eller godt stekt brød, gir disse innstillingene deg den fleksibiliteten du trenger. I tillegg har denne modellen en spesiell funksjon for opptining av frossent brød, samt en gjenoppvarmingsfunksjon.

2. Brødrister lys gul

Brødrister lys gul
Bilde av modellen fra merket Create.

Denne brødristeren fra Create er i en lys gul farge som vil legge til et vakkert og unikt design på kjøkkenbordet ditt. Med 6 forskjellige toastalternativer kan du enkelt tilpasse ristningen av brødet akkurat slik du ønsker det. Denne klassikeren er både funksjonell og stilfull, og vil være et flott tillegg til ditt kjøkken.

3. Bistro brødrister 2 skiver svart

Bistro brødrister 2 skiver svart
Bilde av modellen fra merket Bistro.

BISTRO brødrister 2 skiver er det perfekte verktøyet for å lage perfekt ristet brød. Med fem justerbare bruningsinnstillinger kan du enkelt tilpasse toasten din til din personlige preferanse, enten du foretrekker lyst og gyllent eller mørkt og brunt.

Dette apparatet er utstyrt med praktiske funksjoner, inkludert en tineknapp for å tine frosset brød og en avbrytknapp så du har full kontroll. Justerbare rister sikrer at brødskivene sitter tett uansett tykkelse, og en praktisk pop-up varmerist gjør det enkelt å varme opp mindre godsaker som småkaker, croissanter og rundstykker.

4. Brødrister TSF01 2 skiver svart

Brødrister TSF01 2 skiver svart
Bilde av modellen fra merket Smeg.

MEG brødrister (TSF01) er en kombinasjon av 50-talls retrodesign og moderne teknologi. Denne modellen har plass til å riste to skiver samtidig og har 6 forskjellige innstillingsnivåer. Det stilfulle svarte designet gjør den til et blikkfang på kjøkkenet ditt. Med denne utgaven kan du enkelt og raskt lage deilige brødskiver til frokost.

Brødlommene er ekstra store, slik at det også er plass til tykkere skiver. De 6 ulike tidsinnstillingene gir deg muligheten til å finne den perfekte ristegraden, og huske den til neste gang. Du kan også velge mellom opptining eller oppvarming av brødet. Bagelfunksjonen lar deg riste kun den indre delen av bagelen, samtidig som den blir varmet opp på utsiden.

5. Ultimate brødrister grå/kobber

Ultimate brødrister grå/kobber
Bilde av modellen fra merket Sabor.

Dette er en elegant brødrister i en sofistikert matt grå farge med blankpolerte kobberdetaljer. Apparatet har plass til å riste to skiver samtidig, og bruningsnivået kan justeres etter eget ønske. I tillegg har den praktiske funksjoner som reheat/defrost og stopp. For enkel rengjøring kan smulebrettet tas ut. Den er et lekkert tilskudd i Ultimate serien.

Brukerveiledningen forteller at man skal stille bruningsnivåbryteren i ønsket posisjon og sette i brødskivene. Deretter senker man spaken for å riste brødskivene. Under ristingen vil cancel-knappen lyse, og man kan når som helst trykke på knappen igjen for å avbryte. Toasten er klar når den popper opp sammen med spaken.

6. Classic CT-1000MW 2 skiver hvit

Classic CT-1000MW brødrister 2 skiver hvit
Bilde av modellen fra merket Wilfa.

CT-1000MW er en kompakt brødrister som er utstyrt med et digitalt kontrollpanel for enklere justering av steketiden. Den har også praktiske funksjoner som avriming, gjenoppvarming og avbrytingsfunksjon. Med smulebrettet kan du enkelt rense gamle smuler, og den gir deg jevnt ristede og sprø toast. Den har et skandinavisk design i stilige farger, samt kan riste 2 skiver samtidig på 6 ulike ristegrader. Med en effekt på 1000 watt er den både kraftig og effektiv.

7. Manhattan Steel brødrister 2 skiver

Manhattan Steel brødrister 2 skiver
Bilde av modellen fra merket OBH Nordica.

Manhatten Steel er en elegant brødrister laget av rustfritt stål som vil fullføre helgefrokosten din. Denne flotte utgaven har plass til to skiver og er utstyrt med en smart High-rise funksjon som gir deg muligheten til å ta opp brødskivene uten å brenne fingrene. Du kan også justere ristningsgraden etter dine preferanser.

Den har en praktisk stoppfunksjon og automatisk sentrering av brødet, som sikrer jevn risting hver gang. Med det uttakbare smulebrettet er rengjøringen enkel og problemfri. Manhatten Steel er det perfekte tillegget til ditt kjøkken og vil gjøre frokostopplevelsen din enda bedre.

8. Toast Retro brødrister svart

Toast Retro brødrister svart
Bilde av modellen fra merket Create.

Brødristeren fra Create er et fantastisk produkt som vil gi kjøkkenbordet ditt et vakkert og unikt design. Den har et lekkert retro design som vil tiltrekke seg oppmerksomhet. Med sine ekstra brede åpninger kan du enkelt riste brødskiver av forskjellige størrelser og tykkelser.

Det som virkelig skiller denne modellen fra andre er dens 6 forskjellige toastalternativer. Du kan justere styrken på ristingen slik at brødet blir akkurat slik du ønsker det, enten det er lett ristet eller ekstra sprøtt. I tillegg har den to forhåndsinnstilte programmer; varme opp og tine. Dette gjør det enkelt å varme opp frossent brød eller tine brødskiver som har vært i kjøleskapet.

9. Plissé brødrister svart

Plissé brødrister svart
Bilde av modellen fra merket Alessi.

Denne plissé-brødristeren fra Alessi er ikke bare en praktisk kjøkkenmaskin, men også et stilfullt designobjekt som vil gi kjøkkenbenken en piff. Med sitt elegante design og den plisserte overflaten, vil denne utgaven definitivt tiltrekke seg oppmerksomhet.

Modellen er utstyrt med mange funksjoner som gjør den enkel og trygg å bruke. Med seks bruningsnivåer kan du enkelt justere toastens steketid for å tilpasse den til din personlige smak.

Alessi er et anerkjent italiensk kvalitetsvaremerke som har vært en ledende aktør innen innredningsdesign og funksjonelle designobjekter til kjøkken og hjem siden 1921. Deres produkter er kjent for sin høye kvalitet og unike design.

10. Brødrister 5KMT221EER empire red

Brødrister 5KMT221EER empire red
Bilde av modellen fra merket KitchenAid.

KitchenAid-brødristeren er ikke bare et vanlig kjøkkenapparat. Den tilbyr en rekke innovative funksjoner som gjør morgenrutinen din enklere og mer praktisk. Hvis du har det travelt om morgenen, kan du stole på at den holder de ristede brødskivene varme i opptil tre minutter, slik at du kan ta deg tid til andre ting uten å bekymre deg for at brødet blir kaldt.

Den har også en frossenfunksjon som skånsomt tiner og rister frosne brødskiver, slik at du kan nyte ferskt ristet brød selv om du har glemt å ta det ut av fryseren. Og hvis du liker bagels, vil du sette pris på bagelfunksjonen som rister innsiden av bagelen og kun varmer opp utsiden, slik at du får den perfekte kombinasjonen av sprøhet og mykhet.

Mest stilte spørsmål og svar

bilde av en brødrister og spørsmåltegn

Hvem fant opp brødrister?

Det er ikke en spesifikk person som kan krediteres for å ha oppfunnet brødristeren. Det har vært flere ulike oppfinnelser gjennom historien som har bidratt til utviklingen av modellene vi har i dag.

Hvor lenge varer en brødrister?

Levetiden til en brødrister kan variere avhengig av kvalitet og bruk. Generelt sett kan den vare i flere år hvis den blir godt vedlikeholdt.

Når kom brødrister til Norge?

Brødrister kom til Norge på midten av 1900-tallet, da elektriske apparater begynte å bli vanligere i norske hjem.

Kan man putte frossent brød i brødrister?

Ja, de fleste moderne brødristere har en funksjon for å tine og riste frossent brød. Det er viktig å følge instruksjonene som følger med modellen for å sikre riktig bruk.

Hvordan vasker man en brødrister?

Du bør først koble den fra strømkilden og la den avkjøles helt. Deretter kan du tørke av utsiden med en fuktig klut. Ta ut smulebrettet og rengjør det separat. For å fjerne smuler fra brødristingsrommet, kan du snu den opp ned og riste den forsiktig. Vær forsiktig med å ikke skade varmeelementene.

Relatert: Japansk kokkekniv test: 7 beste på markedet

Hvor kaster man brødrister?

Dette apparatet skal kastes som elektronisk avfall. Du kan levere den på en gjenvinningsstasjon eller til en butikk som tar imot elektronisk avfall.

Kan man vaske brødformer i oppvaskmaskin?

De fleste brødformer kan vaskes i oppvaskmaskin, men det er lurt å sjekke produsentens instruksjoner for å være sikker. Noen brødformer kan være laget av materialer som ikke tåler oppvaskmaskinen.

Hvor mye watt bruker en brødrister?

Wattstyrken til en brødrister kan variere, men de fleste bruker mellom 800 og 1500 watt.

Hvor lang tid tar det å riste brød?

Tiden det tar å riste brød varierer avhengig av preferansene dine og innstillingene på brødristeren. Vanligvis tar det mellom 1 og 3 minutter å riste brød til en gyllenbrun farge.

Hvor fort tiner en brødskive?

Tiden det tar å tine en brødskive kan variere avhengig av tykkelsen på skiven og innstillingene på brødristeren. Vanligvis tar det mellom 1 og 3 minutter å tine en brødskive.

Hvor lenge kan brød ligge i pose?

Brød kan vanligvis ligge i en pose i 3-5 dager før det begynner å bli tørt eller mugne. Oppbevaring i en brødpose eller brødboks kan forlenge holdbarheten.

Skal nystekte brød dekkes til?

Ja, det anbefales å dekke nystekte brød med et kjøkkenhåndkle eller et rent kjøkkenhåndkle for å holde på fuktigheten og forhindre at brødet tørker ut.

Relatert: Brødformer test: 10 beste på markedet

Konklusjon

En brødrister er mer enn bare en enkel kjøkkenenhet. Den kan være din beste venn når det gjelder å lage deilige og raskt tilberedte måltider. Ved å følge våre tips og triks, og velge en modell som passer til dine behov, kan du oppnå det perfekte resultatet hver gang. Så neste gang du ønsker deg en deilig ristet sandwich eller en sprø toast til frokost, tenk på dette apparatet som din hemmelige ingrediens for suksess.

Smartkjøkken

Vi håper du liker innlegget vårt. Takk for at du har tatt turen innom.

Litt om oss:
Smartkjøkken ble etablert i starten av 2023 og har på kort tid blitt en populær leverandør blant nordmenn. På nettbutikken vår finner du smarte kjøkkenprodukter. På bloggen vår gir vi deg våre beste anbefalinger.

Vi håper å se deg igjen!

Produkttester

Bilde

10 beste airfryere

Bilde

12 beste toastjern

Bilde

10 beste pizzaovner

Bilde

15 beste vaffeljern

Bilde

10 beste kokebøker

Facebook
Twitter
LinkedIn

Smartkjøkken

Vi håper du liker innlegget vårt. Takk for at du har tatt turen innom.

Litt om oss:
Smartkjøkken ble etablert i starten av 2023 og har på kort tid blitt en populær leverandør blant nordmenn. På nettbutikken vår finner du smarte kjøkkenprodukter. På bloggen vår gir vi deg våre beste anbefalinger.

Vi håper å se deg igjen!

Produkttester

Bilde

10 beste airfryere

Bilde

12 beste toastjern

Bilde

10 beste pizzaovner

Bilde

15 beste vaffeljern

Bilde

10 beste kokebøker

Vår produktkatalog

Andre artikler

Har du noen ideer? 🤩