/ 5 beste stekepannene på markedet

5 beste stekepannene på markedet

Stekepanne best i test

Innhold

Stekepanner er noe ethvert kjøkken må ha, og det finnes et bredt utvalg av stekepanner på det norske markedet. Men hvilke stekepanner er de beste? Vi har gjort omfattende undersøkelser og tester for å finne ut hvilke stekepanner som er best på det norske markedet. Her er vår liste over de beste stekepannene på det norske markedet.

Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til kitchn.no.

5 knallgode stekepanner

beste stekepanner
Vi har lagt inn link til leverandører som selger disse under.

1. Tefal Jamie Oliver Premium

Tefal Jamie Oliver Premium

Tefal Jamie Oliver Premium er vår favorittstekepanne på det norske markedet. Denne stekepannen har en non-stick overflate som gjør det enkelt å steke mat uten å brenne fast. Den har også en solid konstruksjon og en jevn varmefordeling, som gjør at maten blir jevnt stekt. Tefal Jamie Oliver Premium er også enkel å rengjøre og har en lang levetid.

2. Le Creuset Signature Stekepanne

Le Creuset Signature

Le Creuset Signature er en annen utmerket stekepanne som er verdt å vurdere. Denne stekepannen har en emaljert overflate som gjør at maten ikke fester seg, og den tåler høye temperaturer. Den har også en jevn varmefordeling, som gjør at maten blir jevnt stekt. Le Creuset Signature er en dyr stekepanne, men den har en lang levetid og er verdt investeringen.

3. Scanpan Classic

Scanpan Classic

Scanpan Classic er en rimeligere stekepanne som likevel gir utmerket ytelse. Denne stekepannen har en non-stick overflate som gjør at maten ikke fester seg, og den har en jevn varmefordeling. Scanpan Classic er også enkel å rengjøre og har en lang levetid.

4. Fiskars Hard Face

 Fiskars Hard Face

Fiskars Hard Face er en rimeligere stekepanne som likevel gir utmerket ytelse. Denne stekepannen har en non-stick overflate som gjør at maten ikke fester seg, og den har en jevn varmefordeling. Fiskars Hard Face er også enkel å rengjøre og har en lang levetid.

5. GreenPan Venice Pro

GreenPan Venice Pro

GreenPan Venice Pro er en annen utmerket stekepanne som er verdt å vurdere. Denne stekepannen har en keramisk non-stick overflate som gjør at maten ikke fester seg, og den tåler høye temperaturer. Den har også en jevn varmefordeling, som gjør at maten blir jevnt stekt. GreenPan Venice Pro er også enkel å rengjøre og har en lang levetid.

Tips før du kjøper neste stekepanne

Bilde av en stekepanne og et ikon av en lyspære som illustrerer tips til leseren

Å velge den rette stekepannen kan være en utfordrende oppgave. Det er så mange alternativer tilgjengelige, og alle hevder å være den beste. Men hvordan kan du vite hvilken som er den beste for deg og ditt kjøkken? I denne artikkelen vil vi gi deg noen tips og triks for å hjelpe deg å velge den beste stekepannen for dine behov.

1. Bestem hva slags mat du vil tilberede

Før du begynner å lete etter en stekepanne, må du bestemme hva slags mat du vil tilberede. Hvis du vil steke kjøtt, trenger du en stekepanne som holder på varmen og gir deg en god stekeskorpe. Hvis du vil lage wok, trenger du en effektiv og større wokpanne.

Relatert: Wokpanne test: 7 beste på det norske markedet

2. Velg riktig størrelse

Stekepanner finnes i ulike størrelser, fra små panner til store gryter. Velg en størrelse som passer til ditt behov. Hvis du lager mat til en stor familie, kan en større stekepanne være mer praktisk.

3. Vurder materialet

Stekepanner kan være laget av ulike materialer, inkludert støpejern, rustfritt stål og non-stick materialer. Hver type materiale har sine egne fordeler og ulemper. Støpejern er holdbart og kan brukes på alle varmekilder, mens rustfritt stål er enkelt å rengjøre og kan brukes i ovnen. Non-stick materialer er enkle å rengjøre og krever mindre olje, men kan slites ut over tid.

4. Sjekk håndtaket

Håndtaket på stekepannen er også viktig å vurdere. Det bør være solid og enkelt å holde, og det bør ikke bli varmt under bruk. Hvis du vil bruke stekepannen i ovnen, må du også sjekke om håndtaket er ovnsikker.

5. Tenk på prisen

Prisen på stekepannen kan variere mye. Du kan finne rimelige alternativer som fungerer bra, men hvis du vil ha en stekepanne som varer lenge, kan det være lurt å investere i en høykvalitets stekepanne.

6. Les anmeldelser

Før du kjøper en stekepanne, kan det være lurt å lese anmeldelser fra andre kunder. Dette kan gi deg en idé om kvaliteten på produktet og om det er verdt å investere i.

20 mest stilte spørsmål om stekepanner og svar

Spørsmål og svar om stekepanner, et bilde av en stekepanne og ikon av to personer som stiller spørsmål
 1. Når bør man bytte stekepanne? Når man bør bytte stekepanne avhenger av slitasjen og tilstanden til pannen. Hvis den begynner å bli slitt, har riper eller begynner å klebe, kan det være på tide å bytte den.
 2. Hvordan måle størrelse stekepanne? For å måle størrelsen på en stekepanne, kan man bruke en målebånd eller en linjal for å måle diameteren på bunnen av pannen.
 3. Hva er forskjell på traktørpanne og stekepanne? Forskjellen mellom en traktørpanne og en stekepanne er hovedsakelig formen. En traktørpanne har høye sider og en flat bunn, mens en stekepanne har lavere sider og en mer buet form.
 4. Hva gjør man med gamle stekepanner? Gamle stekepanner kan resirkuleres eller leveres inn på gjenvinningsstasjonen. Noen ganger kan de også brukes til andre formål, som for eksempel til å plante blomster.
 5. Hva er keramisk stekepanne? En keramisk stekepanne har et belegg av keramisk materiale på innsiden. Dette belegget gjør pannen non-stick og enkel å rengjøre.
 6. Kan man bruke stålull på stekepanne? Stålull kan brukes på en stekepanne, spesielt hvis det er fastbrent mat eller fett som skal fjernes. Det er imidlertid viktig å være forsiktig og ikke skrape eller skade overflaten på pannen.
 7. Er keramisk stekepanne bra? En keramisk stekepanne kan være bra fordi den har et non-stick belegg som gjør matlagingen enklere og rengjøringen enklere.
 8. Hvorfor stekepanne i rustfritt stål? Rustfritt stål er et populært valg for stekepanner på grunn av sin holdbarhet, varmeledningsevne og evne til å motstå rust og korrosjon.
 9. Er aluminium stekepanne bra? En aluminium stekepanne kan være bra fordi aluminium er en god varmeleder, og pannen kan derfor varmes opp raskt og jevnt.
 10. Er stål stekepanne bra? En stål stekepanne kan være bra på grunn av sin holdbarhet og evne til å tåle høye temperaturer.
 11. Hvorfor velge jernpanne? Mange velger en jernpanne på grunn av dens evne til å holde og jevnt fordele varme. Jernpanner kan også gi maten en fin stekeskorpe.
 12. Kan man bruke Zalo i jernpanne? Det anbefales ikke å bruke Zalo eller andre sterke såper på en jernpanne, da dette kan fjerne den naturlige non-stick egenskapen til pannen. Det er best å bruke varmt vann og en børste eller en mild såpe.
 13. Hvorfor blir stekepannen ødelagt? Stekepanner kan bli ødelagt på grunn av slitasje, overoppheting, bruk av skarpe redskaper eller feil rengjøring. Det er viktig å ta vare på pannen og følge produsentens instruksjoner for å forlenge levetiden.
 14. Hvordan steke med jernpanne? For å steke med en jernpanne, bør man først varme opp pannen godt før maten tilsettes. Det er også viktig å bruke tilstrekkelig med fett eller olje for å forhindre at maten fester seg.
 15. Hvordan fjerne fastbrent fett fra stekepanne? Fastbrent fett kan fjernes fra en stekepanne ved å bløtlegge den i varmt vann og oppvaskmiddel i en stund. Deretter kan man skrubbe pannen forsiktig med en børste eller en skuresvamp.
 16. Hvordan få en stekepanne ren? For å få en stekepanne ren, kan man vaske den med varmt vann og oppvaskmiddel. Det kan også være nyttig å bruke en børste eller en skuresvamp for å fjerne eventuelle matrester.
 17. Kan man vaske stekepanne med såpe? Det er trygt å vaske en stekepanne med såpe, spesielt hvis den har fastbrente matrester eller fett. Såpen vil bidra til å løse opp og fjerne disse restene.
 18. Kan man putte stekepanne i oppvaskmaskin? Det er vanligvis ikke anbefalt å putte en stekepanne i oppvaskmaskinen, spesielt hvis den har et non-stick belegg. Maskinoppvask kan skade belegget og redusere pannens levetid. Det er best å vaske stekepannen for hånd.
 19. Er Tefal det samme som teflon? Tefal og teflon er ikke det samme, men de er relatert. Tefal er et merke som produserer kjøkkenutstyr, inkludert stekepanner, mens teflon er en type non-stick belegg som ofte brukes på stekepanner. Mange av Tefals stekepanner har teflonbelegg, men ikke alle.
 20. Kan jeg ha stekepanne i ovnen? Når det gjelder å ha stekepanne i ovnen, er det viktig å sjekke produsentens instruksjoner. Noen stekepanner er laget for å tåle ovnvarme, men ikke alle. Det kan være begrensninger på temperaturen eller hvor lenge pannen kan være i ovnen. Det er derfor viktig å lese og følge produsentens anbefalinger for å unngå skader på stekepannen eller ovnen.

Relatert: Hvilken kjøkkenmaskin du skal velge

Oppsummering

Det er mange gode stekepanner på det norske markedet, men Tefal Jamie Oliver Premium er vår favoritt. Denne stekepannen gir utmerket ytelse og har en lang levetid. Le Creuset Signature, Scanpan Classic, GreenPan Venice Pro og Fiskars Hard Face er også utmerkede stekepanner som er verdt å vurdere. Uansett hvilken stekepanne du velger, vil du få en utmerket stekeopplevelse med disse stekepannene.

Smartkjøkken

Vi håper du liker innlegget vårt. Takk for at du har tatt turen innom.

Litt om oss:
Smartkjøkken ble etablert i starten av 2023 og har på kort tid blitt en populær leverandør blant nordmenn. På nettbutikken vår finner du smarte kjøkkenprodukter. På bloggen vår gir vi deg våre beste anbefalinger.

Vi håper å se deg igjen!

Produkttester

Bilde

10 beste airfryere

Bilde

12 beste toastjern

Bilde

10 beste pizzaovner

Bilde

15 beste vaffeljern

Bilde

10 beste kokebøker

Facebook
Twitter
LinkedIn

Smartkjøkken

Vi håper du liker innlegget vårt. Takk for at du har tatt turen innom.

Litt om oss:
Smartkjøkken ble etablert i starten av 2023 og har på kort tid blitt en populær leverandør blant nordmenn. På nettbutikken vår finner du smarte kjøkkenprodukter. På bloggen vår gir vi deg våre beste anbefalinger.

Vi håper å se deg igjen!

Produkttester

Bilde

10 beste airfryere

Bilde

12 beste toastjern

Bilde

10 beste pizzaovner

Bilde

15 beste vaffeljern

Bilde

10 beste kokebøker

Vår produktkatalog

Andre artikler

Har du noen ideer? 🤩