/ Japansk kokkekniv test: 7 beste på markedet

Japansk kokkekniv test: 7 beste på markedet

Bilde av de tre beste japanske kokkeknivene i Norge, med tekst: 7 beste japanske kokkekniver, best i test

Innhold

Er du en profesjonell kokk eller matentusiast som verdsetter kvalitet og presisjon under matlaging? Da bør du vurdere å investere i en japansk kokkekniv. Disse knivene er anerkjent over hele verden for sin høye kvalitet, grundige håndverk og skarphet. I denne artikkelen skal vi utforske hva som gjør en japansk kokkekniv så unik, hvorfor du bør velge en, samt hvilke modeller som har fått toppresultater i tester.

Hva er en japansk kokkekniv?

Bilde av en japansk kokkeniv som har blitt brukt til å lage sushi.
Bilde av en japansk kokkekniv som har blitt brukt til å lage sushi.

En japansk kokkekniv er et kunstverk av metall og håndverk som er utformet for å levere enestående ytelse på kjøkkenet. Denne kniven er kjent for sitt tynne og skarpe blad, som gir mulighet til presis og effektiv kutting. Japanske kniver er vanligvis laget av høykvalitets stål, som gir dem sin spesielle holdbarhet og langvarig skarphet.

7 beste japanske kokkekniver

Under har vi laget en liste med de 7 beste japanske kokkeknivene du kan få tak i. Alternativene under er testet basert på pris, kvalitet, brukervennlighet og variasjon. Vi har også sørget for at alle knivene under har minimum 1-5 dagers levering.

1. Masahiro Hirotsuna Japansk kokkekniv

Bilde av japansk kokkeniv fra Arons: Masahiro Hirotsuna.
Bilde av den japanske kokkeniven: Masahiro Hirotsuna Black 18 cm.

Denne japanske kokkekniven fra Masahiro er fantastisk for en rekke grunner. Knivens lengde er 18 cm, noe som gjør den allsidig og egnet for en rekke oppgaver på kjøkkenet.

Bladet på denne kokkekniven er laget av AUS 8-stål, som er kjent for å være 100% rustfri. Dette betyr at kniven er enkel å rengjøre og opprettholde, samtidig som den beholder sin skarphet over tid. Stålets hardhet er HCR 58, noe som gir en perfekt balanse mellom holdbarhet og fleksibilitet.

Håndtaket på denne kniven er laget av laminert sort tre, noe som gir en elegant og behagelig følelse i hånden. Treets laminerte struktur gir også en ekstra dimensjon av holdbarhet og stabilitet til kniven.

Kjøp Masahiro Hirotsuna Black 18 cm på Arons.no (699,-)

2. Masahiro MV Santoku Japansk Kokkekniv

Bilde av den japanske kokkekniven: Masahiro MV - Santoku 17.5cm.
Bilde av den japanske kokkekniven: Masahiro MV – Santoku 17.5cm.

Den japanske kokkekniven fra Masahiro MV-serien er en allsidig og praktisk kniv som passer til alle formål på kjøkkenet. Denne kniven, også kjent som Santoku kniven, er en favoritt blant kokker og er den mest solgte japanske kokkekniven i vesten.

MV-serien er en serie av klassiske kniver som perfekt kombinerer det europeiske uttrykket med det tradisjonelle japanske håndverket. Disse knivene er skapt av profesjonelle for å møte behovene til alle, og de er elsket av kokkene.

En av de mest unike egenskapene til MV-serien er det patenterte stålet MBS 26. Dette stålet er spesielt utviklet for å sikre både holdbarhet og evne til å tåle vedlikehold. Det betyr at denne kniven vil vare lenge og opprettholde sin skarphet selv etter hyppig bruk.

Kjøp Masahiro MV Santoku på Arons.no (1399,-)

3. Takeshi Saji – Japansk Kokkekniv

Takeshi Saji R2/SG2 Hammered
Bilde av den japanske kokkekniven: Takeshi Saji R2/SG2 Hammered.

Denne japanske kokkekniven er et mesterverk skapt av den anerkjente knivsmeden Saji-San. Med sin kombinasjon av tradisjonelle smiingsteknikker og innovative design, er denne kniven både vakker og funksjonell. Mange mener at den er så vakker at den nesten er for verdifull til å bruke, men når du først tar den i bruk, vil du ikke kunne motstå fristelsen til å tilbringe all tid på kjøkkenet for å få bruke denne fantastiske kniven.

Det som gjør denne kniven ekstra spesiell er det unike “Tsuchime”-mønsteret som er oppnådd ved å hamre bladet for hånd med en spesiell hammer. Dette gir kniven et unikt og estetisk tiltalende utseende. Bladet er laget av rustfritt japansk R2/SG2-stål, noe som sikrer enestående skarphet og holdbarhet. Håndtaket er laget av quince burl integral, som ikke bare gir et vakkert utseende, men også en behagelig og ergonomisk grep.

Kjøp Takeshi Saji R2/SG2 Hammered (Maru) Gyuto / 21cm på Arons.no (5800,-)

4. Santoku – Japansk kokkekniv

Bilde av den japanske kokkekniven: Santoku-kniv riflet 17 cm
Bilde av den japanske kokkekniven: Santoku-kniv riflet 17 cm

Denne Santoku-kniven fra Victorinox er et utmerket valg for alle som ønsker en allsidig japansk kokkekniv. Med sitt håndtak i Kebony, et holdbart og miljøvennlig treverk, gir denne kniven et elegant og moderne utseende.

Kniven har et 17 cm langt knivblad som er perfekt for å skjære og tilberede kjøtt, fisk og grønnsaker. Med sin gode balanse og allsidighet er denne kniven ideell for alle oppgaver på kjøkkenet, enten det er å skjære, tilberede, filetere eller snitte.

Victorinox er kjent for sine høykvalitetsprodukter, og denne kniven er intet unntak. Den er laget av gjennomstøpt stål, noe som gir den en lengre levetid. Selv om stålet er mykt og kan bli noe raskere sløvt, er det enkelt å slipe opp igjen, og du kan bruke hvilken som helst sliper du foretrekker.

Kjøp Santoku-kniv riflet 17 cm på Kitchn.no (1269,-)

5. Miyabi Japansk Kokkekniv

Bilde av den japanske kniven: Birch 5000 MCD santoku
Bilde av den japanske kokkekniven: Birch 5000 MCD santoku 18 cm.

Denne vakre og unike serien Birch 5000 MCD har en kjerne av herdet SG2-stål, MC63 Micro Carbide pulverstål, CRYODUR® isherdet til en hardhet på ca. 63 HRC. Den er dekket med 100 lag rustfritt stål i en vakker floristisk damask design. Slipvinkelen er ca. 19° og eggen er slipt etter Honbazuke-metoden. Det tradisjonelle japanske D-formede håndtaket er laget av masurbjørk fra finske Lappland. Det er livstidsgaranti på materialer og produksjonsfeil. Kniven produseres 100% i Seki, Japan.

Kjøp Miyabi Japansk Kokkekniv på Kitchn.no (3 275,-)

6. KAI Shun Premier Japansk Kokkekniv (For Grønnsaker)

Bilde av den japanske kokkekniven egnet for grønnsaker: KAI
Shun Premier nakiri.
Bilde av den japanske kokkekniven egnet for grønnsaker: KAI Shun Premier nakiri.

KAI Shun Premier er en eksklusiv japansk kokkekniv som er designet for å imøtekomme de aller høyeste kravene til egenskaper, ytelse og design. Denne vakre knivserien er konstruert for å være lett og presis, slik at man ikke blir sliten i hånden selv etter flere timers bruk.

Bladet til kniven har en kjerne laget av VG-Max-stål, som gir en utrolig skarphet og holdbarhet. I tillegg er det dekket med 32 lag damaskstål, som gir en hamret overflate som ikke bare er estetisk tiltalende, men også gjør at maten slipper lettere.

Håndtaket til kniven er ergonomisk utformet i en stilren, brun valnøttfarge og er laget av det svært holdbare komposittmaterialet PakkaWood. Dette gir en behagelig grep og full kontroll under bruk. Kniven passer både for høyre- og venstrehendte brukere.

Kjøp den japanske kokkekniven fra merket KAI på Kitchn.no (2 629,-)

7. KAI Shun Classic Japansk Kokkekniv

Bilde av den japanske kokkekniven: KAI Shun Classic santoku 18 cm.
Bilde av den japanske kokkekniven: KAI Shun Classic santoku 18 cm.

Denne japanske kokkekniven fra den legendariske og bestselgende serien KAI Shun Classic er laget av høyytelses VG-MAX-stål med 32-lags damaskstål. Kniven er utrolig skarp og beholder skjæreegenskapene over lang tid. Det er ikke uten grunn at kokker over hele verden foretrekker KAI Shun på sine kjøkken. Håndtaket er D-formet og laget av det holdbare komposittmaterialet PakkaWood, som gir godt grep. Kniven er håndlaget i Japan etter gamle samuraitradisjoner. Den har en Rockwell-hardhet på 61 (±1) HRC.

Kjøp den japanske kokkekniven KAI Shun Classic på Kitchn.no (2 474,-)

Best i test: Våre anbefalinger oppsummert

Topp 3 japanske kokkekniver

Etter grundig evaluering av forskjellige faktorer som skarphet, balanse, materialkvalitet og brukervennlighet, har vi funnet de beste japanske kokkeknivene på markedet. Vi har satt Nordmenn sine behov i fokus under denne testen, her er resultatet:

1. Masahiro Hirotsuna Japansk kokkekniv – Passer de fleste nordmenn.
2. Masahiro MV Santoku Japansk Kokkekniv – Allsidig og praktisk.
3. Takeshi Saji R2/SG2 Hammered – Et japansk mesterverk.

Disse knivene er et flott valg for både kjøkkenentusiaster og deg som har litt ekstra erfaring.

Hvorfor velge en japansk kokkekniv?

Det er flere grunner til å velge en japansk kokkekniv. Først og fremst er kvaliteten og håndverket til disse knivene uslåelig. Japanske kniver er som regel håndlaget av dyktige smeder med århundrer med tradisjon og ekspertise. Dette resulterer i fantastisk balanse, skarphet og slitestyrke i hver eneste kniv.

En annen fordel med japanske kniver er deres enestående skarphet. Takket være den tynne profilen kan disse knivene kutte gjennom mat som smør. Dette gir deg full kontroll når du kutter. Så må vi ikke glemme det fantastiske designet, se bildene under.

Pris og kvalitet: Hva kan du forvente

Bilde av en dame som bruker en brukervennlig japansk kokkekniv.
Bilde av en dame som bruker en japansk kokkekniv under matlaging.

Når det gjelder prisen på japanske kokkekniver, kan de variere betydelig avhengig av merke, utførelse og materiale. Generelt sett kan du forvente å betale litt mer for en japansk kokkekniv sammenlignet med andre kniver på markedet.

Det er viktig å merke seg at prisen vanligvis gjenspeiler kvaliteten på kniven. En høyere priset kniv vil trolig ha blitt produsert med bedre materialer, et mer avansert håndverk og en mer presis finish. Dette betyr imidlertid ikke at du må gå på kompromiss med kvaliteten hvis budsjettet ditt er begrenset. Det finnes også gode alternativer til rimeligere priser som fortsatt gir god ytelse og holdbarhet.

Når du vurderer prisen, er det også viktig å tenke på lang sikt. En godt vedlikeholdt japansk kokkekniv kan vare i mange år med riktig omsorg. Med tanke på dette kan det være en verdiinvestering å velge en kniv av høyere kvalitet som vil vare lenge.

Relatert: Toastjern test: 10 beste på markedet

Japansk kokkekniv for nybegynnere: Tips og råd

Bilde som illustrerer tips
Bilde illustrerer tips og råd for nybegynnere som vurderer å kjøpe en japansk kokkekniv.

Hvis du er nybegynner innen matlaging eller bruk av japanske kokkekniver, kan det være noen tips og råd som vil hjelpe deg med å komme i gang. Her er noen nyttige tips:

  1. Velg en allsidig kniv: Hvis du bare planlegger å ha én japansk kokkekniv i starten, kan det være lurt å velge en allsidig modell som en santoku- eller gyutoukniv. Disse knivene kan håndtere et bredt spekter av oppgaver og teknikker.
  2. Vær forsiktig med håndtering: Japanske kniver er vanligvis tynnere og skarpere enn andre typer kniver, så det er viktig å være forsiktig når du håndterer dem. Hold kniven i riktig vinkel og bruk jevnt press for å unngå skader.
  3. Beskytt kniven din: For å holde kniven i best mulig stand, bør du beskytte bladet ved å bruke en skjærebeskytter eller et knivbeskyttelsesdeksel når den ikke er i bruk. Dette vil forhindre skader og holde bladet skarpt lenger.
  4. Lær deg korrekt vedlikehold: For å opprettholde kvaliteten på japanske kokkekniver er det viktig å lære seg riktig vedlikeholdsrutine. Dette inkluderer rengjøring og tørking av kniven etter bruk, regelmessig sliping og korrekt oppbevaring.
  5. Prøv deg frem: Bruk tid på å utforske ulike teknikker og oppskrifter som kan utnytte potensialet til din japanske kniv. Ettersom du blir mer komfortabel med kniven, vil du bli i stand til å utføre mer avanserte snitt og oppnå større presisjon.

Relatert: Wokpanne test: 7 beste på det norske markedet

Konklusjon

En japansk kokkekniv er et uvurderlig verktøy for enhver matlagingentusiast eller profesjonell kokk. De er kjent for sin høykvalitet, høy skarphet og håndverksmessige utførelse. Ved å investere i en japansk kokkekniv, vil du kunne oppleve matlaging på en helt ny måte.

Vi har sett på hva som gjør disse knivene så unike, hvorfor du bør vurdere å kjøpe en, og hvilke modeller som har fått best resultater i tester. Vi har også gitt deg tips for hvordan du kan kjøpe den rette kniven for dine behov og hvordan du kan ta vare på den på best mulig måte.

Enten du er en erfaren profesjonell eller en nybegynner på kjøkkenet, er en japansk kokkekniv definitivt verdt å vurdere. Den vil bidra til å forbedre din matlagingsevner og gi deg en større glede når du jobber med mat. Så hvorfor ikke la en japansk kokkekniv bli din nærmeste kulinariske følgesvenn?

Smartkjøkken

Vi håper du liker innlegget vårt. Takk for at du har tatt turen innom.

Litt om oss:
Smartkjøkken ble etablert i starten av 2023 og har på kort tid blitt en populær leverandør blant nordmenn. På nettbutikken vår finner du smarte kjøkkenprodukter. På bloggen vår gir vi deg våre beste anbefalinger.

Vi håper å se deg igjen!

Produkttester

Bilde

10 beste airfryere

Bilde

12 beste toastjern

Bilde

10 beste pizzaovner

Bilde

15 beste vaffeljern

Bilde

10 beste kokebøker

Facebook
Twitter
LinkedIn

Smartkjøkken

Vi håper du liker innlegget vårt. Takk for at du har tatt turen innom.

Litt om oss:
Smartkjøkken ble etablert i starten av 2023 og har på kort tid blitt en populær leverandør blant nordmenn. På nettbutikken vår finner du smarte kjøkkenprodukter. På bloggen vår gir vi deg våre beste anbefalinger.

Vi håper å se deg igjen!

Produkttester

Bilde

10 beste airfryere

Bilde

12 beste toastjern

Bilde

10 beste pizzaovner

Bilde

15 beste vaffeljern

Bilde

10 beste kokebøker

Vår produktkatalog

Andre artikler

Har du noen ideer? 🤩