/ Mat når man har omgangssyke

Mat når man har omgangssyke

mat når du har omgangssyke

Innhold

Når man har omgangssyke, kan det være vanskelig å tenke på mat. Men det er viktig å spise for å få i seg næring og holde seg hydrert. I denne artikkelen vil vi gi deg noen tips om hva du kan spise når du har omgangssyke.

10 tips til mat du kan spise når du har omgangssyke

1. Unngå tung mat

Når du har omgangssyke, er det best å unngå tung mat som kan være vanskelig å fordøye. Dette inkluderer fet mat, krydret mat og mat som er rik på fiber.

2. Spis lett mat

Det beste er å spise lett mat som er enkel å fordøye. Dette inkluderer ris, kjeks, brød, bananer og epler.

3. Drikk mye væske

Det er viktig å drikke mye væske når du har omgangssyke for å holde deg hydrert. Dette kan inkludere vann, sportsdrikker og buljong.

4. Prøv suppe

Suppe kan være en god mat når du har omgangssyke. Det kan være enkel å fordøye og kan gi deg næring.

5. Spis yoghurt

Yoghurt kan være en god mat når du har omgangssyke. Det kan inneholde probiotika som kan hjelpe til med å gjenopprette tarmens helse.

6. Unngå melk

Melk kan være vanskelig å fordøye når du har omgangssyke. Det kan være best å unngå melk og meieriprodukter til du føler deg bedre.

7. Prøv ingefær

Ingefær kan være en naturlig måte å lindre kvalme på når du har omgangssyke. Du kan prøve å drikke ingefærte eller spise ingefærkjeks.

8. Spis små måltider

Når du har omgangssyke, kan det være best å spise små måltider gjennom dagen i stedet for store måltider.

9. Unngå alkohol og koffein

Alkohol og koffein kan være dehydrerende og kan gjøre at du føler deg verre når du har omgangssyke. Det kan være best å unngå dem til du føler deg bedre.

10. Følg legens råd

Hvis du har omgangssyke, er det viktig å følge legens råd om hva du skal spise og drikke. De kan gi deg spesifikke instruksjoner basert på din tilstand.

Relatert: Hva er omgangssyke? Få svaret på NHI.no

Unngå dette når du har omgangssyke

1. Meieriprodukter

Meieriprodukter som melk, ost og yoghurt kan være vanskelig å fordøye når man har omgangssyke. Disse matvarene kan irritere magen og forverre symptomene. Det er derfor best å unngå meieriprodukter til symptomene avtar.

2. Fett og stekt mat

Fett og stekt mat kan være vanskelig å fordøye når man har omgangssyke. Disse matvarene kan også irritere magen og forverre symptomene. Det er derfor best å unngå fett og stekt mat til symptomene avtar.

3. Krydret mat

Krydret mat kan være vanskelig å fordøye når man har omgangssyke. Disse matvarene kan også irritere magen og forverre symptomene. Det er derfor best å unngå krydret mat til symptomene avtar.

4. Frukt og grønnsaker

Frukt og grønnsaker kan være vanskelig å fordøye når man har omgangssyke. Disse matvarene kan også irritere magen og forverre symptomene. Det er derfor best å unngå frukt og grønnsaker til symptomene avtar.

5. Koffeinholdige drikker

Koffeinholdige drikker som kaffe, te og brus kan være vanskelig å fordøye når man har omgangssyke. Disse drikkene kan også irritere magen og forverre symptomene. Det er derfor best å unngå koffeinholdige drikker til symptomene avtar.

6. Alkoholholdige drikker

Alkoholholdige drikker kan være vanskelig å fordøye når man har omgangssyke. Disse drikkene kan også irritere magen og forverre symptomene. Det er derfor best å unngå alkoholholdige drikker til symptomene avtar.

7. Søtsaker

Søtsaker kan være vanskelig å fordøye når man har omgangssyke. Disse matvarene kan også irritere magen og forverre symptomene. Det er derfor best å unngå søtsaker til symptomene avtar.

8. Kjøtt

Kjøtt kan være vanskelig å fordøye når man har omgangssyke. Disse matvarene kan også irritere magen og forverre symptomene. Det er derfor best å unngå kjøtt til symptomene avtar.

9. Rå mat

Rå mat kan være vanskelig å fordøye når man har omgangssyke. Disse matvarene kan også inneholde bakterier som kan forverre symptomene. Det er derfor best å unngå rå mat til symptomene avtar.

10. Kornprodukter

Kornprodukter som brød og pasta kan være vanskelig å fordøye når man har omgangssyke. Disse matvarene kan også irritere magen og forverre symptomene. Det er derfor best å unngå kornprodukter til symptomene avtar.

11. Nøtter og frø

Nøtter og frø kan være vanskelig å fordøye når man har omgangssyke. Disse matvarene kan også irritere magen og forverre symptomene. Det er derfor best å unngå nøtter og frø til symptomene avtar.

12. Fisk og sjømat

Fisk og sjømat kan være vanskelig å fordøye når man har omgangssyke. Disse matvarene kan også inneholde bakterier som kan forverre symptomene. Det er derfor best å unngå fisk og sjømat til symptomene avtar.

13. Saus og dressinger

Saus og dressinger kan være vanskelig å fordøye når man har omgangssyke. Disse matvarene kan også inneholde ingredienser som kan irritere magen og forverre symptomene. Det er derfor best å unngå saus og dressinger til symptomene avtar.

14. Supper og buljong

Supper og buljong kan være vanskelig å fordøye når man har omgangssyke. Disse matvarene kan også inneholde ingredienser som kan irritere magen og forverre symptomene. Det er derfor best å unngå supper og buljong til symptomene avtar.

15. Søte drikker

Søte drikker som juice og brus kan være vanskelig å fordøye når man har omgangssyke. Disse drikkene kan også irritere magen og forverre symptomene. Det er derfor best å unngå søte drikker til symptomene avtar.

Relatert: Mat når man har diare: 10 gode alternativer

Oppsummering

Når du har omgangssyke, er det viktig å spise lett mat som er enkel å fordøye og drikke mye væske for å holde deg hydrert. Prøv å spise ris, kjeks, brød, bananer og epler, og unngå tung mat som er vanskelig å fordøye. Følg legens råd om hva du skal spise og drikke, og prøv å spise små måltider gjennom dagen i stedet for store måltider.

Smartkjøkken

Vi håper du liker innlegget vårt. Takk for at du har tatt turen innom.

Litt om oss:
Smartkjøkken ble etablert i starten av 2023 og har på kort tid blitt en populær leverandør blant nordmenn. På nettbutikken vår finner du smarte kjøkkenprodukter. På bloggen vår gir vi deg våre beste anbefalinger.

Vi håper å se deg igjen!

Produkttester

Bilde

10 beste airfryere

Bilde

12 beste toastjern

Bilde

10 beste pizzaovner

Bilde

15 beste vaffeljern

Bilde

10 beste kokebøker

Facebook
Twitter
LinkedIn

Smartkjøkken

Vi håper du liker innlegget vårt. Takk for at du har tatt turen innom.

Litt om oss:
Smartkjøkken ble etablert i starten av 2023 og har på kort tid blitt en populær leverandør blant nordmenn. På nettbutikken vår finner du smarte kjøkkenprodukter. På bloggen vår gir vi deg våre beste anbefalinger.

Vi håper å se deg igjen!

Produkttester

Bilde

10 beste airfryere

Bilde

12 beste toastjern

Bilde

10 beste pizzaovner

Bilde

15 beste vaffeljern

Bilde

10 beste kokebøker

Vår produktkatalog

Andre artikler

Har du noen ideer? 🤩