/ Mat som hjelper mot kvalme

Mat som hjelper mot kvalme

matvarer som bekjemper mot kvalme, mat som hjelper mot kvalme

Innhold

Kvalme kan være en ubehagelig opplevelse som kan skyldes forskjellige årsaker. Det kan være alt fra graviditet, bevegelsessyke, matforgiftning, migrene eller bivirkninger av medisiner. Uansett årsak kan det være lurt å prøve å lindre kvalmen ved hjelp av mat. I denne artikkelen vil vi diskutere hvilken mat som kan hjelpe mot kvalme.

9 typer mat og væsker som hjelper mot kvalme

1. Ingefær

Ingefær er en av de mest kjente matvarene som kan hjelpe mot kvalme. Det har vært brukt i århundrer for å lindre kvalme og oppkast. Ingefær kan tas som te, kapsler eller i mat. Du kan prøve å lage ingefærte ved å koke ingefær i vann og tilsette litt honning eller sitron for smak.

2. Bananer

Bananer er en annen matvare som kan hjelpe mot kvalme. De er rike på kalium, som kan bidra til å balansere elektrolyttene i kroppen og lindre kvalme. Bananer er også en lett mat som kan være enklere å spise når du føler deg kvalm.

3. Fersk mynte

Fersk mynte kan også være nyttig for å lindre kvalme. Mynte har en beroligende effekt på magen og kan bidra til å lindre kvalme og oppkast. Du kan prøve å lage myntete ved å koke fersk mynte i vann og tilsette litt honning for smak.

4. Brød

Brød kan være en lett mat som kan hjelpe mot kvalme. Det kan være lettere å spise enn tunge måltider når du føler deg kvalm. Prøv å velge brød som er laget av fullkorn, da det kan være mer næringsrikt og gi deg mer energi.

5. Ris

Ris kan også være en lett mat som kan hjelpe mot kvalme. Det kan være lettere å fordøye enn tunge måltider og kan gi deg energi når du føler deg svak. Prøv å velge brun ris, da det kan være mer næringsrikt enn hvit ris.

6. Eplemos

Eplemos kan være en lett mat som kan hjelpe mot kvalme. Det kan være lettere å spise enn tunge måltider og kan gi deg energi når du føler deg svak. Epler er også rike på fiber, som kan bidra til å regulere fordøyelsen.

7. Kjeks

Kjeks kan være en lett mat som kan hjelpe mot kvalme. Prøv å velge kjeks som er laget av fullkorn, da det kan være mer næringsrikt og gi deg mer energi. Unngå kjeks som er høyt i sukker eller fett, da det kan gjøre kvalmen verre.

8. Kjølig mat

Kjølig mat kan også være nyttig for å lindre kvalme. Prøv å spise mat som er kald eller romtemperert, da varm mat kan gjøre kvalmen verre. Du kan prøve å spise yoghurt, frukt eller grønnsaker som er avkjølt i kjøleskapet.

9. Vann

Det er viktig å drikke mye vann når du føler deg kvalm. Dette kan bidra til å holde deg hydrert og balansere elektrolyttene i kroppen. Prøv å drikke små mengder vann gjennom hele dagen, i stedet for å drikke mye på en gang.

10. Unngå mat som kan gjøre kvalmen verre

Det er også viktig å unngå mat som kan gjøre kvalmen verre. Dette kan inkludere mat som er fet, krydret eller tung å fordøye. Prøv å unngå mat som inneholder mye sukker eller koffein, da det kan gjøre kvalmen verre.

Relatert: Andre tips og triks du kan bruke for å bekjempe kvalme (kilde vitum apotek)

Liste med 15 matvarer som kan gjøre deg kvalm

15 matvarer som kan gjøre deg kvalm

1. Fettete mat

Fettete mat kan være vanskelig å fordøye og kan føre til en følelse av kvalme. Dette inkluderer mat som pommes frites, burgere, og pizza. Hvis du ønsker å spise fettete mat, prøv å begrense mengden du spiser og kombiner det med sunnere alternativer som grønnsaker.

2. Meieriprodukter

Meieriprodukter kan være vanskelig å fordøye for noen mennesker og kan føre til kvalme. Dette inkluderer melk, ost, og iskrem. Hvis du opplever kvalme etter å ha spist meieriprodukter, kan du prøve å bytte til alternative produkter laget av soyamelk eller mandelmelk.

3. Sterkt krydret mat

Sterkt krydret mat kan irritere magen og føre til kvalme. Dette inkluderer mat som taco, curry, og chili. Hvis du ønsker å spise krydret mat, prøv å begrense mengden du spiser og kombiner det med mildere alternativer som ris eller salat.

4. Rått kjøtt eller fisk

Rått kjøtt eller fisk kan inneholde bakterier som kan føre til matforgiftning og kvalme. Hvis du ønsker å spise rått kjøtt eller fisk, sørg for å kjøpe det fra en pålitelig kilde og lag det ordentlig.

5. Alkohol

Alkohol kan irritere magen og føre til kvalme. Hvis du ønsker å drikke alkohol, prøv å begrense mengden du drikker og drikk vann mellom drinkene for å holde deg hydrert.

6. Sjokolade

Sjokolade kan inneholde koffein og sukker som kan føre til kvalme. Hvis du ønsker å spise sjokolade, prøv å begrense mengden du spiser og velg mørk sjokolade som inneholder mindre sukker.

7. Sure matvarer

Sure matvarer som sitrusfrukt og tomater kan irritere magen og føre til kvalme. Hvis du ønsker å spise sure matvarer, prøv å kombinere dem med andre matvarer for å balansere smaken.

8. Gluten

Gluten kan være vanskelig å fordøye for noen mennesker og kan føre til kvalme. Dette inkluderer mat som brød, pasta, og kaker. Hvis du opplever kvalme etter å ha spist gluten, kan du prøve å bytte til alternative produkter laget av ris eller quinoa.

9. Kunstige søtningsmidler

Kunstige søtningsmidler som aspartam kan føre til kvalme og andre fordøyelsesproblemer. Hvis du ønsker å søte maten din, prøv å bruke naturlige alternativer som honning eller lønnesirup.

10. Koffein

Koffein kan irritere magen og føre til kvalme. Hvis du ønsker å drikke koffeinholdige drikker som kaffe eller te, prøv å begrense mengden du drikker og drikk vann mellom drinkene for å holde deg hydrert.

11. Rødt kjøtt

Rødt kjøtt kan være vanskelig å fordøye og kan føre til kvalme. Hvis du ønsker å spise rødt kjøtt, prøv å begrense mengden du spiser og kombiner det med sunnere alternativer som grønnsaker.

12. Søtsaker

Søtsaker kan inneholde mye sukker som kan føre til kvalme. Hvis du ønsker å spise søtsaker, prøv å begrense mengden du spiser og velg sunnere alternativer som frukt.

13. Krydder

Krydder kan irritere magen og føre til kvalme. Hvis du ønsker å bruke krydder, prøv å begrense mengden du bruker og kombiner det med mildere alternativer som salt og pepper.

14. Fet fisk

Fet fisk kan være vanskelig å fordøye og kan føre til kvalme. Hvis du ønsker å spise fet fisk, prøv å begrense mengden du spiser og kombiner det med sunnere alternativer som grønnsaker.

15. Kullsyreholdige drikker

Kullsyreholdige drikker kan irritere magen og føre til kvalme. Hvis du ønsker å drikke kullsyreholdige drikker, prøv å begrense mengden du drikker og drikk vann mellom drinkene for å holde deg hydrert.

Relatert: Mat som inneholder d vitamin

Oppsummering

Kvalme kan være en ubehagelig opplevelse, men det finnes mat som kan hjelpe til å lindre det. Ingefær, bananer, fersk mynte, brød, ris, eplemos, kjeks, kjølig mat og vann kan alle være nyttige for å lindre kvalme. Det er også viktig å unngå mat som kan gjøre kvalmen verre, som mat som er fet, krydret eller tung å fordøye. Prøv å spise små måltider gjennom dagen, i stedet for å spise store måltider på en gang. Husk å drikke mye vann for å holde deg hydrert.

Smartkjøkken

Vi håper du liker innlegget vårt. Takk for at du har tatt turen innom.

Litt om oss:
Smartkjøkken ble etablert i starten av 2023 og har på kort tid blitt en populær leverandør blant nordmenn. På nettbutikken vår finner du smarte kjøkkenprodukter. På bloggen vår gir vi deg våre beste anbefalinger.

Vi håper å se deg igjen!

Produkttester

Bilde

10 beste airfryere

Bilde

12 beste toastjern

Bilde

10 beste pizzaovner

Bilde

15 beste vaffeljern

Bilde

10 beste kokebøker

Facebook
Twitter
LinkedIn

Smartkjøkken

Vi håper du liker innlegget vårt. Takk for at du har tatt turen innom.

Litt om oss:
Smartkjøkken ble etablert i starten av 2023 og har på kort tid blitt en populær leverandør blant nordmenn. På nettbutikken vår finner du smarte kjøkkenprodukter. På bloggen vår gir vi deg våre beste anbefalinger.

Vi håper å se deg igjen!

Produkttester

Bilde

10 beste airfryere

Bilde

12 beste toastjern

Bilde

10 beste pizzaovner

Bilde

15 beste vaffeljern

Bilde

10 beste kokebøker

Vår produktkatalog

Andre artikler

Har du noen ideer? 🤩