/ 17 mai frokost: 40 oppskrifter du kan ha

17 mai frokost: 40 oppskrifter du kan ha

17 mai frokost

Innhold

Nasjonaldagen er en av de mest feirede dagene i Norge, og frokosten er en viktig del av feiringen. Å lage en 17. mai frokost kan være en utfordring, men med riktig planlegging og noen gode oppskrifter kan du imponere gjestene dine og gjøre dagen ekstra spesiell. I denne artikkelen vil vi gi deg noen tips og triks for å lage den perfekte 17. mai frokosten.

Planlegging er nøkkelen

Før du begynner å lage mat, er det viktig å planlegge. Tenk på hvor mange gjester du vil ha, hva slags mat de liker og hva slags budsjett du har. Det kan være lurt å lage en liste over ingredienser og utstyr du trenger, og handle inn alt på forhånd. På denne måten kan du unngå stress og kaos på selve dagen.

Tradisjonelle retter

17. mai frokosten er kjent for å være en feiring av norske tradisjoner, og det er derfor viktig å inkludere noen tradisjonelle retter. Røkelaks, eggerøre, spekemat, brunost og flatbrød er alle populære valg. Du kan også lage en norsk ostekake eller en bløtkake med norske flagg på toppen.

Hvorfor feirer vi egentlig 17. mai? Få svaret på ung.no, trykk her.

Fargerik dekorasjon

17. mai er en dag for å feire Norge, og det betyr at dekorasjonen bør være i norske farger. Rødt, hvitt og blått er de perfekte fargene å bruke. Du kan dekorere bordet med norske flagg, blomster i norske farger eller små norske flagg plassert rundt omkring.

Liste med 40 tradisjonelle oppskrifter til 17 mai frokost

oppskrifter til 17.mai frokost
 1. Rømmegrøt med spekemat: en tradisjonell norsk rett som består av en grøt laget av rømme og melk, servert med spekemat på toppen.
 2. Ferskt brød med røkt laks og eggerøre: en populær frokostrett som består av ferskt brød med røkt laks og eggerøre på toppen.
 3. Kanelboller: en søt bakst som er laget med kanel og sukker, og som er vanlig å spise til kaffen eller som en liten snack.
 4. Vafler med syltetøy og rømme: en klassisk norsk dessert som består av vafler servert med syltetøy og rømme på toppen.
 5. Fruktfat med jordbær, blåbær og melon: en sunn og frisk frokost eller dessert som består av forskjellige typer frukt.
 6. Omelett med ost og skinke: en enkel og smakfull frokostrett som består av en omelett med ost og skinke.
 7. Speilegg med bacon: en klassisk frokostrett som består av speilegg og bacon.
 8. Grønnsakssuppe med flatbrød: en varm og næringsrik suppe som består av forskjellige grønnsaker og serveres med flatbrød på siden.
 9. Ferskt brød med leverpostei og agurk: en enkel og smakfull frokostrett som består av ferskt brød med leverpostei og agurk på toppen.
 10. Sild med rødbeter og løk: en tradisjonell norsk rett som består av sild servert med rødbeter og løk på toppen.
 11. Yoghurt med müsli og frukt: en sunn og næringsrik frokostrett som består av yoghurt med müsli og frukt.
 12. Knekkebrød med ost og skinke: en enkel og smakfull frokostrett som består av knekkebrød med ost og skinke på toppen.
 13. Rundstykker med skinke og ost: en enkel og smakfull frokostrett som består av rundstykker med skinke og ost på toppen.
 14. Ferskt brød med røkt kjøtt og eggerøre: en smakfull frokostrett som består av ferskt brød med røkt kjøtt og eggerøre på toppen.
 15. Bakte epler med kanel og sukker: en søt og smakfull dessert som består av bakte epler med kanel og sukker på toppen.
 16. Pannekaker med syltetøy og rømme: en klassisk dessert som består av pannekaker servert med syltetøy og rømme på toppen.
 17. Ferskt brød med kremost og agurk: en enkel og smakfull frokostrett som består av ferskt brød med kremost og agurk på toppen.
 18. Fersk fruktjuice og melk: en sunn og næringsrik drikke som består av fersk fruktjuice og melk.
 19. Rømmegrøt med sukker og kanel: en tradisjonell norsk rett som består av rømmegrøt servert med sukker og kanel på toppen.
 20. Ferskt brød med røkt ørret og eggerøre: en smakfull frokostrett som består av ferskt brød med røkt ørret og eggerøre på toppen.
 21. Fruktsalat med vaniljesaus: en frisk og søt dessert som består av en blanding av forskjellige typer frukt, servert med vaniljesaus på toppen.
 22. Knekkebrød med makrell i tomat: en enkel og smakfull frokostrett som består av knekkebrød med makrell i tomat på toppen.
 23. Ferskt brød med karbonade og agurk: en smakfull frokostrett som består av ferskt brød med karbonade og agurk på toppen.
 24. Fersk frukt med yoghurt og honning: en sunn og næringsrik dessert som består av fersk frukt servert med yoghurt og honning på toppen.
 25. Rundstykker med eggerøre og bacon: en enkel og smakfull frokostrett som består av rundstykker med eggerøre og bacon på toppen.
 26. Grillet kylling med potetsalat og coleslaw: En saftig og smakfull kylling som er grillet til perfeksjon, servert med en klassisk potetsalat og frisk coleslaw.
 27. Pølsefest med ulike typer pølser, potetsalat og grønnsaker: En festlig og uformell rett med ulike typer pølser, servert med en deilig potetsalat og friske grønnsaker.
 28. Fiskekaker med remulade og poteter: En klassisk og smakfull rett med hjemmelagde fiskekaker, servert med en deilig remulade og kokte poteter.
 29. Kyllingwraps med avokado og salat: En sunn og enkel rett med saftig kylling, frisk avokado og grønn salat, pakket inn i en myk tortilla.
 30. Hjemmelaget pizza med ulike toppinger: En klassisk italiensk rett med hjemmelaget pizzadeig og ulike toppinger som pepperoni, sopp og oliven.
 31. Grillet maiskolber med smør og urter: En enkel og smakfull rett med grillet maiskolber, servert med smør og urter.
 32. Grønn salat med fetaost, oliven og tomater: En frisk og sunn salat med grønne blader, fetaost, oliven og saftige tomater.
 33. Sushi med ulike fyllinger og soyasaus: En eksotisk og smakfull rett med rå fisk og ulike grønnsaker, servert med soyasaus og wasabi.
 34. Kjøttboller i tomatsaus med ris og salat: En klassisk og smakfull rett med kjøttboller i en deilig tomatsaus, servert med ris og en frisk salat.
 35. Vegetarburgere med avokadokrem og søtpotetfries: En sunn og smakfull rett med vegetarburgere, servert med en deilig avokadokrem og søtpotetfries.
 36. Foccacia med pesto, tomat og mozzarella: En italiensk klassiker med fersk foccacia, pesto, saftige tomater og smeltet mozzarella.
 37. Grillet laks med ris og grønnsaker: En sunn og smakfull rett med grillet laks, servert med ris og friske grønnsaker.
 38. Kyllingsalat med bacon, egg og avokado: En deilig og mettende salat med saftig kylling, sprøtt bacon, hardkokte egg og frisk avokado.
 39. Tacos med ulike fyllinger og salsa: En festlig og smakfull rett med myke tacoskjell, ulike fyllinger som kjøtt, kylling eller grønnsaker, og frisk salsa.
 40. Sandwich med kylling, bacon og avocado: En klassisk sandwich med saftig kylling, sprøtt bacon og frisk avokado, servert mellom to skiver brød.

Relatert: Bake kanelboller: 10 enkle steg

Utvalgte oppskrifter

Her er noen oppskrifter du kan prøve til din 17. mai frokost:

Eggerøre med røkelaks Ingredienser:

6 egg – 100 g røkelaks – 1 ss smør – Salt og pepper

Fremgangsmåte:

 1. Visp eggene sammen i en bolle.
 2. Skjær røkelaksen i små biter.
 3. Smelt smøret i en stekepanne på middels varme.
 4. Hell eggene i stekepannen og rør forsiktig med en stekespade.
 5. Tilsett røkelaksen og rør forsiktig igjen.
 6. Når eggerøren er nesten ferdig stekt, kan du tilsette salt og pepper etter smak.

Norsk ostekake Ingredienser:

200 g kjeks – 100 g smør – 400 g kremost – 2 dl kremfløte – 1 dl sukker – 1 ts vaniljesukker – 1 dl bringebær eller jordbær

Fremgangsmåte:

 1. Knus kjeksen i en food processor eller med en kjevle.
 2. Smelt smøret og bland det sammen med kjeksen.
 3. Legg kjeksblandingen i bunnen av en kakeform og press den ned med en skje.
 4. Pisk kremost, kremfløte, sukker og vaniljesukker sammen i en bolle.
 5. Hell blandingen over kjeksbunnen og glatt den ut.
 6. La kaken stå i kjøleskapet i minst 3 timer.
 7. Pynt kaken med friske bær før servering.

Smartkjøkken

Vi håper du liker innlegget vårt. Takk for at du har tatt turen innom.

Litt om oss:
Smartkjøkken ble etablert i starten av 2023 og har på kort tid blitt en populær leverandør blant nordmenn. På nettbutikken vår finner du smarte kjøkkenprodukter. På bloggen vår gir vi deg våre beste anbefalinger.

Vi håper å se deg igjen!

Produkttester

Bilde

10 beste airfryere

Bilde

12 beste toastjern

Bilde

10 beste pizzaovner

Bilde

15 beste vaffeljern

Bilde

10 beste kokebøker

Facebook
Twitter
LinkedIn

Smartkjøkken

Vi håper du liker innlegget vårt. Takk for at du har tatt turen innom.

Litt om oss:
Smartkjøkken ble etablert i starten av 2023 og har på kort tid blitt en populær leverandør blant nordmenn. På nettbutikken vår finner du smarte kjøkkenprodukter. På bloggen vår gir vi deg våre beste anbefalinger.

Vi håper å se deg igjen!

Produkttester

Bilde

10 beste airfryere

Bilde

12 beste toastjern

Bilde

10 beste pizzaovner

Bilde

15 beste vaffeljern

Bilde

10 beste kokebøker

Vår produktkatalog

Andre artikler

Har du noen ideer? 🤩