/ Bake kanelboller: 10 enkle steg

Bake kanelboller: 10 enkle steg

Bake kanelboller

Innhold

Å lage kanelboller er en av de mest populære aktivitetene i kjøkkenet. Det er noe med den søte duften av kanel som fyller hele huset og får alle til å glede seg til å smake på deilige, varme boller. Men å lage kanelboller kan være en utfordring for noen, spesielt hvis du ikke har mye erfaring med baking. Derfor har vi satt sammen en guide med syv enkle trinn for å hjelpe deg å lage perfekte kanelboller hver gang.

10 enkle steg til perfekte kanelboller

Dette trenger du: 500g hvetemel – 50g gjær – 2,5 dl melk – 75g sukker – 1 egg – 75g smør – 1 ts kardemomme – 1 ts vaniljesukker – 1 ts salt – 1 ts kanel – 50g smør til fyll – 50g sukker til fyll

Trinn 1: Ingredienser

Før du begynner å lage kanelboller, må du sørge for å ha alle ingrediensene klare. Du trenger melk, gjær, sukker, smør, egg, kanel, mel og en klype salt. Det er viktig å bruke ferske ingredienser av høy kvalitet for å sikre at bollene blir så gode som mulig.

Trinn 2: Varm melken

Varm melken til den er lunken, ikke varm. Det er viktig å ikke varme den for mye, da det kan drepe gjæren og hindre bollene i å heve ordentlig.

Trinn 3: Tilsett gjær og sukker

Tilsett gjæren og sukkeret i den lunkne melken og la det stå i noen minutter til gjæren har aktivert seg og blitt skummende.

Trinn 4: Tilsett smør og egg

Tilsett smør og egg i melkeblandingen og rør godt sammen.

Trinn 5: Tilsett mel og salt

Tilsett mel og salt gradvis og rør godt sammen til deigen er glatt og elastisk.

Trinn 6: La deigen heve

Dekk deigen med et kjøkkenhåndkle og la den heve på et varmt sted i ca. 1 time, eller til den har doblet i størrelse.

Trinn 7: Rull ut deigen og tilsett kanel

Rull ut deigen på en melet overflate til den er ca. 1 cm tykk. Strø kanel jevnt over deigen.

Trinn 8: Rull deigen sammen

Rull deigen sammen fra den ene enden til den andre og skjær den i like store biter.

Trinn 9: La bollene heve

Legg bollene på et stekebrett med god plass mellom hver bolle og la dem heve i ca. 30 minutter.

Trinn 10: Stek bollene

Stek bollene i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 15-20 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.

Server kanelbollene varme og nyt! Interessert i en enklere løsning, kjøp bollepakken fra Møllerens. Du finner den på Rema 1000.

Mengde ingredienser og hvorfor

ingredienser og oversikt til kanelboller

Hvetemel

Hvetemel er en av de viktigste ingrediensene i kanelboller, og det er viktig å bruke riktig mengde for å oppnå den perfekte konsistensen. For å lage ca. 20 kanelboller trenger du ca. 500 gram hvetemel. Husk å sile melet før du bruker det, for å unngå klumper.

Sukker

Sukker gir kanelbollene den søte smaken som vi alle elsker. For å lage ca. 20 kanelboller trenger du ca. 75 gram sukker. Du kan bruke vanlig hvitt sukker eller brunt sukker, avhengig av hvilken smak du foretrekker.

Gjær

Gjær er en viktig ingrediens for å få kanelbollene til å heve og bli luftige. For å lage ca. 20 kanelboller trenger du ca. 25 gram fersk gjær eller 8 gram tørrgjær. Husk å aktivere gjæren i lunkent vann før du bruker den.

Melk

Melk gir kanelbollene en myk og saftig konsistens. For å lage ca. 20 kanelboller trenger du ca. 2,5 dl melk. Du kan bruke vanlig melk eller plantebasert melk, avhengig av hva du foretrekker.

Smør

Smør gir kanelbollene en rik og fyldig smak. For å lage ca. 20 kanelboller trenger du ca. 100 gram smør. Husk å la smøret bli mykt før du bruker det, slik at det er enklere å blande det inn i deigen.

Kanel

Kanel er selve stjernen i kanelbollene, og det er viktig å bruke riktig mengde for å oppnå den riktige smaken. For å lage ca. 20 kanelboller trenger du ca. 2 ss kanel. Du kan også tilsette litt kardemomme eller andre krydder etter smak og behag.

Egg

Egg gir kanelbollene en ekstra saftig konsistens og en fin gyllen farge. For å lage ca. 20 kanelboller trenger du 1 egg til deigen, og 1 egg til å pensle over bollene før steking.

Salt

Salt er en viktig smaksforsterker som hjelper til med å balansere sødmen i kanelbollene. For å lage ca. 20 kanelboller trenger du ca. 1/2 ts salt.

Relatert: 10 beste grillene på markedet

Konklusjon

Å lage kanelboller kan virke skremmende, men med denne enkle syv-trinns guiden vil du kunne lage perfekte kanelboller hver gang. Husk å bruke ferske ingredienser av høy kvalitet, og la deigen heve ordentlig. Tilsett kanel jevnt og rull deigen sammen før du kutter den i like store biter. La bollene heve igjen før du steker dem i ovnen. Server kanelbollene varme og nyt den deilige smaken av kanel og sukker.

Smartkjøkken

Vi håper du liker innlegget vårt. Takk for at du har tatt turen innom.

Litt om oss:
Smartkjøkken ble etablert i starten av 2023 og har på kort tid blitt en populær leverandør blant nordmenn. På nettbutikken vår finner du smarte kjøkkenprodukter. På bloggen vår gir vi deg våre beste anbefalinger.

Vi håper å se deg igjen!

Produkttester

Bilde

10 beste airfryere

Bilde

12 beste toastjern

Bilde

10 beste pizzaovner

Bilde

15 beste vaffeljern

Bilde

10 beste kokebøker

Facebook
Twitter
LinkedIn

Smartkjøkken

Vi håper du liker innlegget vårt. Takk for at du har tatt turen innom.

Litt om oss:
Smartkjøkken ble etablert i starten av 2023 og har på kort tid blitt en populær leverandør blant nordmenn. På nettbutikken vår finner du smarte kjøkkenprodukter. På bloggen vår gir vi deg våre beste anbefalinger.

Vi håper å se deg igjen!

Produkttester

Bilde

10 beste airfryere

Bilde

12 beste toastjern

Bilde

10 beste pizzaovner

Bilde

15 beste vaffeljern

Bilde

10 beste kokebøker

Vår produktkatalog

Andre artikler

Har du noen ideer? 🤩