/ 17 mai kake: 10 mest populære du kan ha

17 mai kake: 10 mest populære du kan ha

17 mai kake

Innhold

Vi nordmenn elsker å feire nasjonaldagen vår, og det er ingen tvil om at 17. mai kaken er en viktig del av feiringen. Enten du er verten for en stor fest eller bare vil lage en kake til familien din, er det mange oppskrifter og tradisjoner å velge mellom.

Historien bak 17. mai kaken

17. mai kaken har en lang historie i Norge. Tradisjonen med å lage en spesiell kake til nasjonaldagen vår går tilbake til midten av 1800-tallet. På den tiden var det vanlig å lage en kake med flaggets farger, rødt, hvitt og blått. Kaken var ofte pyntet med blomster og bær, og ble servert som en del av festlighetene.

Relatert: Historien bak 17.mai feiringen

10 mest populære kaker på 17. mai

Det er mange forskjellige oppskrifter på 17. mai kaker å velge mellom. Noen av de mest populære oppskriftene inkluderer:

1. Bløtkake: Bløtkake er en av de mest populære kakene som spises på 17. mai. Den består av lag med sukkerbrød, vaniljekrem, pisket krem og ferske bær. Bløtkaken er en klassisk kake som alltid er en hit på festlige anledninger.

2. Pavlova: Pavlova er en annen populær kake som ofte blir spist på 17. mai. Den består av en marengsbunn som er sprø på utsiden og myk på innsiden, toppet med pisket krem og ferske bær. Pavlova er en frisk og lett kake som passer perfekt på en varm sommerdag.

3. Kvæfjordkake: Kvæfjordkake er en av Norges mest kjente kaker. Den består av en mandelbunn som er fylt med vaniljekrem og pisket krem, og toppet med ristede mandler. Kvæfjordkaken er en klassisk kake som alltid er en suksess på 17. mai.

4. Kransekake: Kransekake er en tradisjonell norsk kake som ofte blir spist på høytider som 17. mai og jul. Kaken består av ringer av mandelmasse som er stablet oppå hverandre og pyntet med flagg og annen pynt. Kransekaken er en søt og seig kake som er perfekt til kaffen.

5. Gulrotkake: Gulrotkake er en annen populær kake som ofte blir spist på 17. mai. Den består av en saftig kake laget av gulrøtter, kanel og nøtter, og er toppet med en deilig kremostglasur. Gulrotkaken er en sunnere alternativ til andre kaker og er perfekt for de som vil unne seg noe søtt uten å føle seg dårlig etterpå.

6. Sjokoladekake: Sjokoladekake er en av de mest elskede kakene i verden, og det er ikke rart. Den består av en saftig kake laget av sjokolade, toppet med en deilig sjokoladeglasur. Sjokoladekaken er en klassisk kake som alltid er en suksess på 17. mai.

7. Eplekake Eplekake er en annen populær kake som ofte blir spist på 17. mai. Den består av en saftig kake laget av epler og kanel, og er toppet med en deilig krem. Eplekaken er en frisk og lett kake som passer perfekt på en varm sommerdag.

8. Multekrem: Multekrem er en tradisjonell norsk dessert som ofte blir servert på 17. mai. Den består av multekrem laget av multebær og pisket krem, og serveres med krumkaker eller annen sprø kjeks. Multekremen er en søt og frisk dessert som er perfekt etter en tung middag.

9. Riskrem: Riskrem er en annen tradisjonell norsk dessert som ofte blir servert på 17. mai. Den består av risgrøt som er blandet med pisket krem og sukker, og serveres med rød saus. Riskremen er en søt og mettende dessert som er perfekt etter en tung middag.

10. Marzipan: Marzipan er en søt og seig mandelmasse som ofte blir brukt til å lage figurer og pynt på kaker. Marzipan er en klassisk ingrediens som alltid er en suksess på 17. mai.

Relatert: 17 mai frokost: 40 oppskrifter du kan ha

Tradisjoner knyttet til 17. mai kaken

Det er mange tradisjoner knyttet til 17. mai kaken i Norge. En av de mest populære tradisjonene er å pynte kaken med flagget og friske bær. Mange nordmenn velger å lage en spesiell kake til nasjonaldagen, og det er vanlig å dele kaken med venner og familie.

En annen tradisjon er å ha en kakekonkurranse på nasjonaldagen. Mange skoler og organisasjoner arrangerer konkurranser der deltakerne lager sin egen 17. mai kake. Kakerne blir deretter bedømt av en jury, og vinneren får en premie.

Konklusjon

17. mai kaken er en viktig del av nasjonaldagen vår, og det er mange oppskrifter og tradisjoner å velge mellom. Enten du vil lage en klassisk bløtkake eller prøve en mer moderne oppskrift, er det viktig å ha det gøy og nyte feiringen sammen med venner og familie. Husk å pynte kaken med flagget og friske bær, og del den med alle som er med på feiringen.

Smartkjøkken

Vi håper du liker innlegget vårt. Takk for at du har tatt turen innom.

Litt om oss:
Smartkjøkken ble etablert i starten av 2023 og har på kort tid blitt en populær leverandør blant nordmenn. På nettbutikken vår finner du smarte kjøkkenprodukter. På bloggen vår gir vi deg våre beste anbefalinger.

Vi håper å se deg igjen!

Produkttester

Bilde

10 beste airfryere

Bilde

12 beste toastjern

Bilde

10 beste pizzaovner

Bilde

15 beste vaffeljern

Bilde

10 beste kokebøker

Facebook
Twitter
LinkedIn

Smartkjøkken

Vi håper du liker innlegget vårt. Takk for at du har tatt turen innom.

Litt om oss:
Smartkjøkken ble etablert i starten av 2023 og har på kort tid blitt en populær leverandør blant nordmenn. På nettbutikken vår finner du smarte kjøkkenprodukter. På bloggen vår gir vi deg våre beste anbefalinger.

Vi håper å se deg igjen!

Produkttester

Bilde

10 beste airfryere

Bilde

12 beste toastjern

Bilde

10 beste pizzaovner

Bilde

15 beste vaffeljern

Bilde

10 beste kokebøker

Vår produktkatalog

Andre artikler

Har du noen ideer? 🤩