/ Smeg vannkoker: 3 beste fra dette merket

Smeg vannkoker: 3 beste fra dette merket

Bilde av tre knallgode Smeg vannkokere, med tekst: Smeg Vannkoker, Best i Test

Innhold

Smeg er kjent for å lage produkter av høy kvalitet med et tidløst design. Deres vannkoker-serie er intet unntak, og i denne artikkelen vil vi presentere de 3 beste Smeg vannkokerne som vil gi deg et stilfullt kjøkken.

Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til Bakerenogkokken.no.

3 beste vannkokere fra Smeg

Under har vi laget en liste med de 3 beste vannkokerne fra Smeg. Alternativene under er testet basert på pris, kvalitet, brukervennlighet og variasjon. Alle modellene har minimum 2-4 dagers levering:

1. Smeg Vannkoker (Orginal)

Bilde av vannkoker fra Smeg, 1,7 og svart design.
Bilde av vannkoker fra Smeg, 1,7 liter og svart design.

Denne stilige vannkokeren fra Smeg er inspirert av romraketter og kommer i en elegant svart farge. Med sitt retrodesign er den en vakker og funksjonell tillegg til ethvert kjøkken. Vannkokeren er enkel og behagelig å bruke takket være flere smarte løsninger. Den er laget av rustfritt stål og har et lokk med push-åpning for enkel påfylling. Med en kapasitet på 1,7 liter er den stor nok til å tilfredsstille behovene til hele familien.

360º designet på bunnplaten gjør det enkelt å plassere vannkokeren hver gang. Vannkokeren slår seg automatisk av når vannet når 100º, noe som gir ekstra sikkerhet og bekvemmelighet. Den har også et avtagbart kalkfilter i rustfritt stål for å sikre renere og friskere vann. Med sitt skjulte varmeelement er det enkelt å rengjøre vannkokeren. Gummiføttene sørger for at den står stødig og ikke sklir på kjøkkenbenken. Det er ikke rart at denne vannkokeren har tatt Norge med storm!

Oppsummering:

 • Rustfritt stål.
 • Kombinasjon av 50-talls og moderne design.
 • Skrur seg automatisk av ved 100ºC.
 • Veldig brukervennlig.

Kjøp denne vannkokeren fra Smeg på Bakerenogkokken.no (1 583,-)

2. Smeg Vannkoker (KLF05)

Bilde av vannkoker fra Smeg, KLF modellen i rødt design.
Bilde av vannkoker fra Smeg, KLF modellen i rødt design.

KLF05 modellen fra Smeg er det perfekte tillegget til frokostbordet, med sitt praktiske og kompakte design. Den har en kapasitet på 0,8 liter og en kraftig 1400 watt motor som raskt kan varme opp vannet slik at du kan nyte en deilig kopp kaffe eller te på kort tid. Smeg KLF05 modellen er utstyrt med en automatisk stopp-funksjon når temperaturen når 100 °C, noe som gir deg ekstra trygghet på kjøkkenet. Det ikoniske 50-talls designet fra Smeg piffer opp interiøret ditt.

Oppsummering:

 • Klassisk 50-talls design.
 • Passer perfekt inn på frokostbordet.
 • Sklisikre føtter
 • Rask oppvarming av vann.

Kjøp denne vannkokeren fra Smeg på Bakerenogkokken.no (1 268,-)

3. Smeg Vannkoker (Dolce & Gabbana)

Bilde av vannkoker fra Smeg, Dolce & Gabbana modellen.
Bilde av vannkoker fra Smeg, Dolce & Gabbana modellen.

Denne vannkokeren fra merket Smeg, i samarbeid med Dolce & Gabbana, er en perfekt kombinasjon av kunst og arkitektur. Inspirert av sicilianske myter og legender, er vannkokeren et øyefang i ethvert kjøkken. Med fantastiske detaljer og lyse farger, skaper den en rolig og sommerlig atmosfære. Måleinstrumentet gjør det enkelt å se hvor mye vann som er fylt på, og den innebygde kabelsnellen gjør det enkelt å oppbevare den i et skap. Dette samarbeidet mellom SMEG og Dolce & Gabbana har resultert i et høykvalitetsprodukt med vakre motiver og nøyaktige detaljer.

Oppsummering:

 • Styling og design fra Dolce & Gabbana.
 • Rustfritt stål.
 • Enkel oppbevaring.
 • Rask oppvarming av vann.

Kjøp denne vannkokeren fra Smeg på Bakerenogkokken.no (6 495,-)

Spørsmål og svar

Bilde av vannkoker fra Smeg og et spørsmålstegn.
Bilde av vannkoker fra Smeg og et spørsmålstegn.

1. Hvilke funksjoner har Smeg vannkoker?

Smeg vannkoker har følgende funksjoner:

 • Temperaturkontroll: Den har mulighet til å justere vanntemperaturen etter behov, slik at du kan velge mellom ulike temperaturinnstillinger for å tilpasse drikken du ønsker å lage.
 • Hurtigoppvarming: Vannkokeren har en hurtigoppvarmingsfunksjon som lar deg koke vann raskt og effektivt, slik at du ikke trenger å vente lenge før vannet er klart.
 • Automatisk avslåing: Den er utstyrt med en automatisk avslåingsfunksjon som slår av vannkokeren når vannet når ønsket temperatur eller når vannet har kokt opp. Dette bidrar til å spare energi og forhindre overoppheting.
 • Hold-varm funksjon: Vannkokeren har en hold-varm funksjon som holder vannet varmt i en viss periode etter oppvarming. Dette er nyttig hvis du ønsker å holde vannet varmt for senere bruk.
 • Dryppfri tut: Smeg vannkoker er designet med en dryppfri tut som hindrer drypping og søl under helling av vann.
 • Stor kapasitet: Vannkokeren har en romslig kapasitet som gjør det mulig å koke store mengder vann samtidig, noe som er praktisk når du skal lage flere kopper te eller kaffe.
 • Stilig design: Smeg vannkoker er kjent for sitt stilfulle og retro-inspirerte design, som kan være en attraktiv tillegg til kjøkkenet ditt.

Relatert: Smeg kjøleskap: 12 beste fra dette merket

2. Hvordan rengjøre en Smeg vannkoker?

For å rengjøre en Smeg vannkoker, kan du følge disse trinnene:

 1. Først må du sørge for at vannkokeren er frakoblet fra strømkilden og at den har kjølt seg ned.
 2. Tøm ut eventuell gjenværende vann fra vannkokeren.
 3. Lag en blanding av like deler vann og hvit eddik eller sitronsaft. Fyll vannkokeren med denne blandingen til den er omtrent halvfull.
 4. Slå på vannkokeren og la blandingen koke i noen minutter. Dette vil bidra til å løsne eventuelle kalkavleiringer eller urenheter.
 5. Slå av vannkokeren og la blandingen avkjøles litt. Deretter kan du tømme ut blandingen.
 6. Skyll vannkokeren grundig med rent vann for å fjerne eventuelle gjenværende eddik eller sitronsaft.
 7. Tørk av vannkokeren både innvendig og utvendig med en myk klut for å fjerne eventuelle flekker eller smuss.
 8. For å rengjøre innsiden av vannkokeren grundigere, kan du bruke en børste eller en klut dyppet i eddik for å skrubbe eventuelle vanskelige flekker.
 9. La vannkokeren lufttørke helt før du kobler den til strømkilden igjen.

Husk å følge instruksjonene i brukermanualen for din spesifikke Smeg vannkoker, da rengjøringsmetodene kan variere avhengig av modell.

Bilde av KLF05 serien fra Smeg, lys grønn vannkoker.
Bilde av KLF05 serien fra Smeg, lys grønn vannkoker.

3. Hvor kan jeg kjøpe en Smeg vannkoker?

Du har mange alternativer å velge mellom, vi anbefaler Bakerenogkokken. Noen mulige alternativer inkluderer elektronikkforhandlere som Elkjøp, Power, og Expert, samt kjøkkenutstyrsbutikker som Kitch’n og Tilbords. Du kan også sjekke nettbutikker som for eksempel Komplett, NetOnNet, og WhiteAway.

4. Hva er prisen på en Smeg vannkoker?

Prisen på en Smeg vannkoker varierer avhengig av modell og forhandler. Generelt sett kan Smeg vannkokere være priset mellom 1500 og 3000 kroner. Det anbefales å sjekke priser hos ulike forhandlere eller på nettet for å få en mer nøyaktig pris på den spesifikke modellen du er interessert i.

5. Hvor lang er garantiperioden for denne vannkokeren?

Garantiperioden for Smeg vannkoker varierer avhengig av modellen og kjøpsstedet. Generelt sett tilbyr Smeg en standard garanti på 2 år for sine produkter. Det er imidlertid viktig å merke seg at garantien kan variere avhengig av lokale lover og forskrifter i ditt land eller region. Det anbefales derfor å sjekke med forhandleren eller lese garantivilkårene som følger med produktet for å få nøyaktig informasjon om garantiperioden for en spesifikk Smeg vannkoker.

6. Hvilke farger finnes Smeg vannkoker i?

Smeg vannkoker finnes i flere forskjellige farger. Noen av de vanligste fargene er hvit, svart, rød, krem, blå, grønn og rosa. Det finnes også spesialutgaver i begrensede farger og mønstre, som for eksempel gull, sølv eller mønstrete design. Smeg er kjent for å tilby et bredt spekter av farger for å passe ulike kjøkkenstiler og preferanser.

Bilde av vannkoker og brødrister fra Smeg i mattsort design.
Bilde av vannkoker og brødrister fra Smeg i mattsort design.

7. Hvor mye vann kan en Smeg vannkoker romme?

En Smeg vannkoker kan vanligvis romme mellom 1,7 og 1,8 liter vann. Dette er en vanlig størrelse for vannkokere og gir nok vann til å koke flere kopper te eller kaffe samtidig. Vannmengden kan variere avhengig av modell og design, så det er alltid lurt å sjekke spesifikasjonene for den spesifikke Smeg vannkokeren du vurderer å kjøpe.

8. Hvordan fungerer varmeelementet i en Smeg vannkoker?

Varmeelementet i en Smeg vannkoker fungerer ved å omdanne elektrisk energi til varmeenergi. Når vannkokeren er koblet til strømkilden, går strømmen gjennom varmeelementet, som er laget av et materiale med høy elektrisk motstand, som for eksempel nikkel-kromlegering.

Når strømmen passerer gjennom varmeelementet, møter den motstand, og dette forårsaker oppvarming av elementet. Varmen som genereres, overføres deretter til vannet som er inne i vannkokeren. Dette skjer ved konveksjon, der varmen fra varmeelementet varmer opp vannet i nærheten av det.

9. Er det trygt å la en Smeg vannkoker stå på når den er tom for vann?

Nei, det er ikke trygt å la en Smeg vannkoker stå på når den er tom for vann. Når vannkokeren er i bruk, varmer den opp vannet til kokepunktet ved hjelp av en varmeelement. Når vannet er tomt, vil varmeelementet fortsette å generere varme, noe som kan føre til overoppheting av vannkokeren. Dette kan resultere i skade på vannkokeren, og i verste fall kan det føre til brann. Det anbefales derfor å alltid fylle vannkokeren med tilstrekkelig vann før bruk og unngå å la den stå på når den er tom.

Bilde av dame som heller vann oppi en Smeg vannkoker.
Bilde av dame som heller vann oppi en Smeg vannkoker.

10. Hvor lang tid tar det for en Smeg vannkoker å koke vann?

Tiden det tar for en Smeg vannkoker å koke vann avhenger av flere faktorer, inkludert mengden vann som skal kokes, starttemperaturen på vannet og effekten til vannkokeren.

Generelt sett tar det vanligvis mellom 2 og 4 minutter for en Smeg vannkoker å koke en standard mengde vann, som vanligvis er rundt 1,7 liter. Dette kan imidlertid variere basert på modellen og effekten til vannkokeren.

Hvis du har mindre mengder vann, for eksempel en halv liter eller en liter, kan det ta kortere tid å koke. På samme måte kan større mengder vann ta litt lengre tid.

Relatert: Eggkoker test: 7 beste på det norske markedet

Konklusjon

Smeg vannkokerne er ikke bare funksjonelle, men også en visuell glede på kjøkkenet. Med deres ikoniske retrodesign og brede utvalg av farger, vil de definitivt være et samtaleemne blant gjestene dine. Enten du velger den klassiske KLF03, den avanserte KLF04 eller den kompakte KLF01, kan du være sikker på at du får et produkt av høy kvalitet som vil vare i mange år. Gjør kjøkkenet ditt mer stilfullt med en Smeg vannkoker!

Smartkjøkken

Vi håper du liker innlegget vårt. Takk for at du har tatt turen innom.

Litt om oss:
Smartkjøkken ble etablert i starten av 2023 og har på kort tid blitt en populær leverandør blant nordmenn. På nettbutikken vår finner du smarte kjøkkenprodukter. På bloggen vår gir vi deg våre beste anbefalinger.

Vi håper å se deg igjen!

Produkttester

Bilde

10 beste airfryere

Bilde

12 beste toastjern

Bilde

10 beste pizzaovner

Bilde

15 beste vaffeljern

Bilde

10 beste kokebøker

Facebook
Twitter
LinkedIn

Smartkjøkken

Vi håper du liker innlegget vårt. Takk for at du har tatt turen innom.

Litt om oss:
Smartkjøkken ble etablert i starten av 2023 og har på kort tid blitt en populær leverandør blant nordmenn. På nettbutikken vår finner du smarte kjøkkenprodukter. På bloggen vår gir vi deg våre beste anbefalinger.

Vi håper å se deg igjen!

Produkttester

Bilde

10 beste airfryere

Bilde

12 beste toastjern

Bilde

10 beste pizzaovner

Bilde

15 beste vaffeljern

Bilde

10 beste kokebøker

Vår produktkatalog

Andre artikler

Har du noen ideer? 🤩