Skip to main content

Når man er syk, kan det være vanskelig å vite hva man skal spise for å få i seg nok næringsstoffer og samtidig unngå å irritere magen. Her vil vi gi deg noen tips om hva du bør spise når du er syk.

10 matvarer du bør spise når man er syk

1. Kyllingsuppe: Kyllingsuppe er en klassiker når man er syk, og det er ikke uten grunn. Kylling inneholder aminosyren cystein, som kan bidra til å lindre betennelse i luftveiene. I tillegg kan varmen fra suppen hjelpe til med å løsne opp slim i halsen og nesen.

2. Bananer: Bananer er en god kilde til kalium, som kan hjelpe til med å opprettholde væskebalansen i kroppen. I tillegg kan bananer være lettere å fordøye enn noen andre frukter.

3. Ingefær-te: Ingefær har antiinflammatoriske egenskaper og kan hjelpe til med å lindre smerter og betennelse. Å drikke ingefær-te kan også hjelpe til med å lindre kvalme.

4. Havregryn: Havregryn er en god kilde til fiber og kan hjelpe til med å stabilisere blodsukkeret. I tillegg kan havregryn være lettere å fordøye enn noen andre kornsorter.

5. Eplemos: Epler er en god kilde til antioksidanter og kan hjelpe til med å styrke immunforsvaret. Å spise eplemos kan også være lettere for magen å fordøye enn å spise råe epler.

Relatert: Mat mot betennelse i kroppen

6. Bananer: Bananer er rike på kalium, som kan hjelpe til med å opprettholde væskebalansen i kroppen når man er syk. De er også en god kilde til fiber og vitamin C, som kan styrke immunforsvaret. Bananer er også en mild mat som kan være lett å spise når man ikke har mye matlyst.

7. Kjøtt: Kjøtt kan være en god kilde til protein og jern, som begge er viktige næringsstoffer for kroppen. Prøv å velge magert kjøtt som kylling eller kalkun.

8. Grønnsaker: Grønnsaker er en god kilde til fiber og vitaminer, som begge er viktige for å opprettholde god helse. Prøv å velge grønnsaker som er lette å fordøye, som gulrøtter eller squash.

9. Kjøttkraft: Kjøttkraft kan være en god kilde til næringsstoffer og kan hjelpe til med å lindre betennelse i kroppen. Prøv å velge kjøttkraft som er laget med magert kjøtt og grønnsaker.

10. Yoghurt: Yoghurt kan være en god kilde til probiotika, som kan hjelpe til med å opprettholde en sunn tarmflora. Prøv å velge yoghurt som ikke er for søt eller fet.

Relatert: Når mat blir følelser: Alt du trenger å vite

Når du er syk, er det viktig å huske på å drikke nok væske for å unngå dehydrering. Prøv å velge drikker som er lette å fordøye, som vann eller urtete. Husk også å hvile og gi kroppen din tid til å komme seg. Ved å spise riktig og ta vare på kroppen din, kan du hjelpe til med å lindre symptomer og forkorte sykdomsperioden.

Skrevet av

Herman Engebret

Sjekket av

Julian