Skip to main content

Influensa kan være en alvorlig sykdom som kan påvirke kroppen din på mange måter. En av de vanligste symptomene på influensa er tap av appetitt. Dette kan være farlig fordi kroppen din trenger energi for å bekjempe sykdommen. Men hva bør du spise når du har influensa? Vi har samlet noen tips og råd for å hjelpe deg å komme deg gjennom denne tøffe tiden.

10 typer mat når du har influensa

1. Væsker

Det er viktig å drikke mye væske når du har influensa. Dette kan hjelpe deg å holde deg hydrert og kan også bidra til å redusere feberen. Du bør drikke minst åtte glass vann om dagen, og du kan også prøve å drikke te eller buljong.

2. Supper

Supper kan være en flott måte å få i seg næringsstoffer når du har influensa. Du kan prøve å lage kyllingsuppe eller grønnsakssuppe, som begge kan være næringsrike og enkle å fordøye. Du kan også prøve å legge til noen krydder som hvitløk eller ingefær for å gi suppen ekstra smak og helsefordeler.

3. Frukt

Frukt kan være en flott måte å få i seg næringsstoffer når du har influensa. Du kan prøve å spise bananer, epler eller pærer, som alle er rike på vitaminer og mineraler. Du kan også prøve å lage en smoothie med frukt og yoghurt for å få i deg ekstra proteiner.

4. Grønnsaker

Grønnsaker kan også være en flott kilde til næringsstoffer når du har influensa. Du kan prøve å lage en salat med grønne bladgrønnsaker som spinat eller grønnkål, som begge er rike på vitaminer og mineraler. Du kan også prøve å lage en grønnsakssuppe eller en gryte med grønnsaker og kylling.

5. Kjøtt

Kjøtt kan være en god kilde til protein når du har influensa. Du kan prøve å lage kylling eller fisk, som begge er magre kilder til protein. Du kan også prøve å lage en gryte med kylling og grønnsaker, eller en suppe med fisk og grønnsaker.

6. Karbohydrater

Karbohydrater kan også være viktig når du har influensa. Du kan prøve å spise brød eller ris, som begge er enkle å fordøye og kan gi deg energi. Du kan også prøve å spise pasta eller poteter, som begge er rike på karbohydrater.

7. Unngå alkohol og koffein

Når du har influensa, bør du unngå alkohol og koffein. Disse kan begge være dehydrerende og kan gjøre det vanskeligere for kroppen din å bekjempe sykdommen.

8. Unngå sukker

Når du har influensa, bør du også unngå sukker. Sukker kan svekke immunforsvaret og gjøre det vanskeligere for kroppen din å bekjempe sykdommen.

9. Ta kosttilskudd

Hvis du har problemer med å få i deg nok næringsstoffer når du har influensa, kan du vurdere å ta kosttilskudd. Du kan prøve å ta vitamin C, som kan hjelpe kroppen din å bekjempe sykdommen. Du kan også prøve å ta probiotika, som kan hjelpe til med fordøyelsen.

10. Få nok hvile

Til slutt er det viktig å få nok hvile når du har influensa. Dette kan hjelpe kroppen din å bekjempe sykdommen og kan også bidra til å redusere feberen. Prøv å få minst åtte timer med søvn om natten og ta det med ro i løpet av dagen.

Relatert: Mat når man har vondt i halsen: Spis dette

Oppsummering

Når du har influensa, er det viktig å spise næringsrik mat og drikke mye væske. Du bør prøve å spise suppe, frukt, grønnsaker, kjøtt og karbohydrater. Du bør også unngå alkohol, koffein og sukker, og ta kosttilskudd hvis nødvendig. Til slutt er det viktig å få nok hvile for å hjelpe kroppen din å bekjempe sykdommen.

Skrevet av

Herman Engebret

Sjekket av

Julian