/ Brødformer test: 10 beste på markedet

Brødformer test: 10 beste på markedet

brødformer

Innhold

Vi har gjennomført en omfattende undersøkelse for å finne de beste brødformene på det norske markedet. Vi har vurdert ulike faktorer som størrelse, materiale, pris og brukervennlighet for å finne de beste alternativene. Her er våre topp 10 valg for brødformer.

Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til kitchn.no og tilbords.no.

10 beste brødformer

Under har vi laget en liste med de 10 beste brødformene du kan få tak i. Noen av merkene er internasjonale og mulig å kjøpe fra norske leverandører. Vi har sørger for at alle leverandørene på listen under har 1-5 dagers levering:

1. Le Creuset 2,6L Brødform

Le Creuset
Brødform
Kitchn.no
Bilde av brødform fra merket Le Creuset.

Le Creuset 2,6L er en fantastisk brødform for mange grunner. Formen tåler temperaturer opptil 240 °C. Den er ikke egnet for mikrobølgeovn, grill eller andre direkte varmekilder. Noe som skiller den ut er non-stick-belegget, som sørger for at du slipper å bruke bakepapir og tid på innsmøring av formen. Ved baking av kaker med høyt sukkerinnhold anbefales det å smøre formene, bare for å være på den sikre siden.

Kjøp Le Creuset 2,6L brødform på Kitchn.no (439,-)

2. Emile Henry Brødform

Ovenware brødform 1,8L rød
Bilde av jente som bruker Emelie Henry formen under baking.

Emile Henry brødform er en allsidig og holdbar keramisk form som er perfekt for baking av en rekke kaker og brød. Med HR-keramikken spres varmen jevnt, slik at kakene og brødene hever seg perfekt og holder seg saftige i midten uten å tørke ut kantene.

Den motstandsdyktige glasuren gjør det mulig å skjære direkte i formen, og de små håndtakene gjør det enkelt å bære den fra ovnen til bordet. Rengjøringen er enkel, enten ved å tørke den av med en svamp eller ved å bruke oppvaskmaskinen

Kjøp Emile Henry brødform på Tilbords.no (509,-)

3. BAYk Brødform Fra Modern House (2stk)

BAYk brødform 1,85 L 2 stk karbonstål
Bilde av BAYk form fra merket Modern House.

Denne brødformen fra Modern House er en del av bAYk-serien og kommer i en pakke med to former. Hver form har en kapasitet på 3,7 liter. bAYk bakeformer er kjent for å ha de beste spesifikasjonene på markedet og kan tåle temperaturer opp til 250°C.

De kan også trygt oppbevares i fryseren. Formene er laget av 0,8 mm karbonstål og er belagt med et slitesterkt 2-lags Whitford Quantum 2 belegg. Dette belegget sikrer jevn varmefordeling og gir perfekte resultater hver gang.

Kjøp BAYk brødform (2stk) på Kitchn.no (389,-)

4. Eva Trio Brødform

Eva Trio Brødform
Bilde av form fra merket Eva Trio.

Denne formen er utstyrt med det innovative Eva Slip-Let®-belegget både på innsiden og en elegant grå dekor på utsiden. Med denne formen er det enkelt å oppnå perfekte resultater hver gang du baker brød. Formen er enkel å rengjøre etter bruk. Lunden på formen er 27cm og rommer 1,35L.

Kjøp Eva Trio brødform på Kitchn.no (149,-)

5. Eva Trio Profesjonell Stor Brødform

Profesjonell
Bilde av Eva Trio sin profesjonelle og store brødform.

Denne brødformen er utstyrt med det innovative Eva Slip-Let®-belegget på innsiden, som sikrer et perfekt resultat hver gang du baker brød. Belegget gjør det enkelt å få ut brødet av formen når ferdig, samtidig som det sikrer jevn og optimal varmefordeling under bakingen.

Den grå dekoren på utsiden gir formen et moderne og stilrent utseende som passer perfekt inn på ethvert kjøkken. Belegget til formen sørger for enkel rengjøring.

Kjøp Eva Trio profesjonell stor brødform på Kitchn.no (549,-)

6. Woll Bake It Brødform 

Bake It brødform 30,5 x 13 cm svart/rød
Bilde av Bake It formen som testes under baking av brød.

Denne brødformen fra Woll er perfekt for å bake deilige brød. Med målene 30,5 x 13 cm passer den til de fleste brødoppskrifter. Formen kommer i en elegant svart/rød farge som vil se flott ut på kjøkkenet ditt. En av de beste egenskapene til denne formen er dens jevne varmefordeling.

Dette betyr at brødet blir jevnt stekt og får en perfekt konsistens. Du trenger ikke å bekymre deg for ujevnheter eller brente kanter. En annen fordel er kvaliteten, her kan du være trygg at at kjøpet er verdt pengene. Laget av høykvalitetsmaterialer vil den vare i lang tid og tåle mye bruk. Du kan bake brød etter brød uten å bekymre deg for slitasje eller skader.

Kjøp Bake It brødform fra Woll på Tilbords.no (329,-)

7. Blomsterberg Brødform

Brødform 30 cm grå silikon
Bilde av silikonformen til Blomsterberg.

Denne brødformen er laget av høykvalitets silikon med en stabiliserende stålkant, som gir ekstra styrke og holdbarhet. Formen er designet for å tåle oppvaskmaskin, stekeovn (maks 220° C) og fryser (maks -20° C), og er derfor svært allsidig.

Du kan bruke denne formen til å lage en rekke deilige bakverk, som for eksempel rugbrød, alle typer formbrød og kaker. For å sikre at ingenting setter seg fast, anbefales det å smøre formen innvendig med bakespray eller nøytral olje før du bruker den.

Kjøp Blomsterberg brødform på Kitchn.no (279,-)

8. Lékué Avlang Bakeform

Lékué
Avlang bakeform 25 cm brun

Denne brødformen er en avlang bakeform med en lengde på 25 cm. Den er laget av 100 % platinsilikon, noe som gjør den svært holdbar og trygg å bruke. Formen har en non-stick overflate som gjør det enkelt å få brødet ut av formen uten at det setter seg fast.

En av de største fordelene med denne bakeformen er at den beholder fuktigheten som brødet avgir under bakingen. Dette sørger for at brødet ikke blir tørt, men holder seg saftig og deilig.

Kjøp Lékué avlang bakeform på Kitchn.no (319,-)

9. Meyer Brødform

Inspire Non Stick brødform fra merket Meyer.
Bilde av Inspire Non Stick form fra merket Meyer.

Denne formen fra Prestige Inspire bakeserie er en perfekt kombinasjon av funksjonalitet og kvalitet. Laget av karbonstål, er den designet for å gi en eksepsjonell varmeledning, slik at du kan oppnå jevne og perfekte resultater hver gang du baker.

Med sin overlegne Cushion Smart TM non-stick overflate, er denne formen ideell for baking av kaker og matlaging. CushionSmart-teknologien tillater luft å strømme rundt maten, noe som resulterer i bedre matlaging og enkel frigjøring av maten når den er ferdig.

Kjøp Meyer brødform på Tilbords.no (239,-)

10. Tala Performance Brødform

Tala Performance Brødform 1 kg
Bilde av Tala Performance form.

Denne brødformen er en del av den imponerende Tala Performance Bakeware-serien. Med sitt dobbeltbelagte «Premium Whitford Eclipse Coating» kan den brukes med metallredskaper, samt leveres med en imponerende ti års garanti. Formen kan oppbevares i kjøleskap, fryser og tåler oppvaskmaskin. Den er også varmebestandig opptil 240 grader.

Kjøp Tala Performance form på CDON.no (229,-)

Mest stilte spørsmål og svar

Bilde av nystekt bananbrød og et spørsmålstegn
Bilde av nystekt bananbrød og et spørsmålstegn.

Hva er vanlig størrelse på brødform?

Vanlig størrelse på en brødform varierer, men typisk er den rundt 20-30 centimeter lang, 10-15 centimeter bred og 10-15 centimeter høy.

Hvordan få brødet ut av formen?

For å få brødet ut av formen, kan du bruke en kniv til å forsiktig løsne kantene av brødet fra formen. Deretter kan du tippe formen forsiktig over og la brødet gli ut.

Hvordan smøre brødform?

For å smøre brødformen kan du bruke smør eller olje. Du kan bruke en børste eller en papirhåndkle til å påføre et jevnt lag med fett på innsiden av formen. Dette vil bidra til at brødet ikke fester seg og lettere kan tas ut etter baking.

Kan man bruke bakepapir i brødform?

Ja, du kan bruke bakepapir i brødformen. Dette kan være en praktisk løsning for å unngå at brødet fester seg til formen. Du kan legge bakepapiret i formen og deretter helle deigen oppå.

Hvorfor ha olje i brød?

Olje kan tilsettes i brøddeig for å gi fuktighet og mykhet til brødet. Det kan også bidra til å forlenge holdbarheten til brødet.

Skal nystekte brød dekkes til?

Nystekte brød bør dekkes til for å bevare fuktigheten. Dette kan gjøres med et rent kjøkkenhåndkle eller plastfolie.

Hvor lenge må nybakt brød hvile?

Nybakt brød bør hvile i omtrent 10-15 minutter før det skjæres opp. Dette gir brødet tid til å sette seg og gjør det enklere å skjære i jevne skiver.

Hvorfor ha melk i brød?

Melk kan tilsettes i brøddeig for å gi ekstra smak og mykhet til brødet. Det kan også bidra til å gi en finere tekstur.

Hvorfor ha eddik i brød?

Eddik kan tilsettes i brøddeig for å bidra til å senke pH-verdien og skape et mer surt miljø. Dette kan være ønskelig for å oppnå en spesifikk smak eller tekstur i brødet.

Hvorfor Egg i brød?

Egg kan tilsettes i brøddeig for å gi ekstra næring, smak og fuktighet til brødet. Egget kan også bidra til å binde ingrediensene sammen og gi brødet en finere tekstur.

Relatert: Vaffeljern best i test: 15 knallgode alternativer

Hva skjer hvis deigen hever for lenge?

Hvis deigen hever for lenge, kan brødet bli overhevet. Dette kan føre til at brødet blir tørt, flatt og lite luftig. Overhevet brød kan også få en mer sur smak.

Hvorfor heve brød i 2 omganger?

Å heve brød i 2 omganger, også kalt totrinnsheving, kan bidra til å utvikle en bedre smak og tekstur i brødet. Først heves deigen en gang, deretter formes og heves den på nytt før steking

Hvordan vet man at deigen er ferdighevet?

Man kan sjekke om deigen er ferdighevet ved å trykke forsiktig på deigen med fingeren. Hvis deigen fjærer tilbake langsomt og beholder en liten fordypning, er den ferdighevet. Hvis deigen fjærer raskt tilbake eller ikke beholder fordypningen, trenger den mer tid til heving.

Relatert: Kakeform test: 10 beste på det norske markedet

Oppsummering

Vi håper at vår liste over de beste brødformene på det norske markedet har vært nyttig for deg. Uansett hvilken form du velger, er det viktig å velge en som passer til dine behov og brødoppskrifter. Vi ønsker deg lykke til med bakingen!

Smartkjøkken

Vi håper du liker innlegget vårt. Takk for at du har tatt turen innom.

Litt om oss:
Smartkjøkken ble etablert i starten av 2023 og har på kort tid blitt en populær leverandør blant nordmenn. På nettbutikken vår finner du smarte kjøkkenprodukter. På bloggen vår gir vi deg våre beste anbefalinger.

Vi håper å se deg igjen!

Produkttester

Bilde

10 beste airfryere

Bilde

12 beste toastjern

Bilde

10 beste pizzaovner

Bilde

15 beste vaffeljern

Bilde

10 beste kokebøker

Facebook
Twitter
LinkedIn

Smartkjøkken

Vi håper du liker innlegget vårt. Takk for at du har tatt turen innom.

Litt om oss:
Smartkjøkken ble etablert i starten av 2023 og har på kort tid blitt en populær leverandør blant nordmenn. På nettbutikken vår finner du smarte kjøkkenprodukter. På bloggen vår gir vi deg våre beste anbefalinger.

Vi håper å se deg igjen!

Produkttester

Bilde

10 beste airfryere

Bilde

12 beste toastjern

Bilde

10 beste pizzaovner

Bilde

15 beste vaffeljern

Bilde

10 beste kokebøker

Vår produktkatalog

Andre artikler

Har du noen ideer? 🤩