Skip to main content

Tapas er en spansk mattradisjon som har blitt populær over hele verden. Dette konseptet med å dele små tallerkener med forskjellige retter er perfekt for de som ønsker å smake på en rekke forskjellige smaker og ingredienser. Når du skal lage tapas, er det viktig å ha et bredt utvalg av matvarer å velge mellom. Derfor har vi laget en liste over 100 forskjellige matvarer som du kan inkludere i din egen tapas-meny. Vil du lære en god fremgangsmåte på tapas, ta en titt på klikk.no.

Liste med 120 matvarer du kan ha til tapas

  1. Serrano skinke
  2. Oliven
  3. Manchego ost
  4. Chorizo
  5. Aioli
  6. Sardiner
  7. Brød
  8. Albacore tunfisk
  9. Marinert artisjokkhjerter
  10. Grillet asparges
  11. Cava (spansk musserende vin)
  12. Frittata
  13. Tomatbasert bruschetta
  14. Gazpacho
  15. Røkt laks
  16. Dukkah krydder
  17. Patatas bravas
  18. Aioli med safran
  19. Escalivada (grillet paprika og aubergine)
  20. Anchovis
  21. Fritert kylling
  22. Syltet rødløk
  23. Pesto
  24. Blåskjell
  25. Fetaost
  26. Choklad con churros
  27. Aioli med paprika
  28. Salsa
  29. Empanadas
  30. Ristede mandler
  31. Croquetas
  32. Gazellehorn
  33. Bresaola
  34. Soppsalat
  35. Focaccia
  36. Queso blanco
  37. Potetsalat
  38. Krabbekjøtt
  39. Kjøttboller
  40. Focaccia med tomat og oliven
  41. Kjøttdeig
  42. Piquillo paprika
  43. Spansk omelett
  44. Pan con tomate (brød med tomat og olivenolje)
  45. Skalldyrsalat
  46. Grillet paprika
  47. Osteballer
  48. Kjøttboller med tomatbasert saus
  49. Hummus
  50. Ceviche
  51. Grillet fennikel
  52. Carpaccio
  53. Grillet zucchini
  54. Grillet aubergine
  55. Aioli med hvitløk og sitron
  56. Salchichón
  57. Mandelbiter
  58. Kikerter
  59. Aioli med persille
  60. Bacalao (torsk)
  61. Krabbekaker
  62. Grillet scampi
  63. Olivenolje
  64. Tapenade
  65. Grillet kylling
  66. Kikertpatties
  67. Bakt potet
  68. Focaccia med rosmarin
  69. Spekeskinke
  70. Grillet laks
  71. Manzanilla (spansk sherry)
  72. Dronningoliven
  73. Fiskesalat
  74. Aioli med chili
  75. Syltet fennikel
  76. Albondigas (spanske kjøttboller)
  77. Grillet tomater
  78. Krabbe
  79. Spansk omelett med poteter
  80. Kikertsalat
  81. Aioli med basilikum
  82. Grillet scampi med hvitløk
  83. Tørket chorizo
  84. Aioli med sort pepper
  85. Ristede pinjekjerner
  86. Spanske kamskjell
  87. Grillet sopp
  88. Gaspacho med agurk
  89. Spansk serranoskin
  90. Krydret oksekjøtt (carne a la brasa)
  91. Syltet rød paprika
  92. Tostadas (ristet brød med forskjellige toppings)
  93. Focaccia med oliven og basilikum
  94. Grillet squash
  95. Churros med sjokoladesaus
  96. Grønn salat
  97. Aioli med trøffel
  98. Svinekjøtt
  99. Grillet sjømatblanding
  100. Spansk chorizo og potetsuppe (caldo gallego)
  101. Speket kalkunbryst
  102. Ristede kikerter
  103. Ingefær syltetøy
  104. Bakt eple med rosmarin
  105. Blåskjell i hvitvin og smør
  106. Honningglasert spekk
  107. Focaccia med rødløk og olivenolje
  108. Sopp paté
  109. Kikærtepasta
  110. Grillet kalkunfilet
  111. Syltet rød paprika
  112. Tandoori kylling
  113. Syltet persillerot
  114. Bakt ost med honning og valnøtter
  115. Tomatsalsa med mango
  116. Gresskar suppe
  117. Grillet kamskjell med chorizo
  118. Røkt blåskjell
  119. Focaccia med balsamico og tomater
  120. Røkt andebryst

Denne listen gir deg mange forskjellige ingredienser og retter å velge mellom når du lager din egen tapas-meny. Du kan blande og matche forskjellige smaker og teksturer for å skape en unik og smakfull matopplevelse. Ha det gøy med å utforske alle de forskjellige smakene i spansk matkultur og nyt en deilig tapasopplevelse!

Disse matvarene brukes ofte til Tapas

  1. Oliven
  2. Manchegoost
  3. Chorizo
  4. Serrano skinke
  5. Patatas bravas
  6. Aioli
  7. Albondigas (kjøttboller)
  8. Focaccia
  9. Spansk paprika (pimentón)
  10. Tzatziki
  11. Marinerte artisjokker
  12. Bruschetta
  13. Sardiner
  14. Grønn paprika
  15. Pinjekjerner
  16. Spekeskinke fra Parma
  17. Bakt ost med honning
  18. Fylte champignon
  19. Syltet rødløk
  20. Grillet aubergine

Relatert: Mest stilte spørsmål om kjøkkenkniver

Disse matvarene er kjent og elsket for sin smak, tekstur og allsidighet i tapas. De kan brukes til å lage en rekke forskjellige retter, fra enkle smaksprøver til mer avanserte retter. Prøv å eksperimentere med kombinasjoner av disse matvarene og skap din egen unike tapas-meny.

Skrevet av

Herman Engebret

Sjekket av

Julian