Tapas er en spansk mattradisjon som har blitt populær over hele verden. Dette konseptet med å dele små tallerkener med forskjellige retter er perfekt for de som ønsker å smake på en rekke forskjellige smaker og ingredienser. Når du skal lage tapas, er det viktig å ha et bredt utvalg av matvarer å velge mellom. Derfor har vi laget en liste over 100 forskjellige matvarer som du kan inkludere i din egen tapas-meny. Vil du lære en god fremgangsmåte på tapas, ta en titt på klikk.no.
Liste med 120 matvarer du kan ha til tapas
- Serrano skinke
- Oliven
- Manchego ost
- Chorizo
- Aioli
- Sardiner
- Brød
- Albacore tunfisk
- Marinert artisjokkhjerter
- Grillet asparges
- Cava (spansk musserende vin)
- Frittata
- Tomatbasert bruschetta
- Gazpacho
- Røkt laks
- Dukkah krydder
- Patatas bravas
- Aioli med safran
- Escalivada (grillet paprika og aubergine)
- Anchovis
- Fritert kylling
- Syltet rødløk
- Pesto
- Blåskjell
- Fetaost
- Choklad con churros
- Aioli med paprika
- Salsa
- Empanadas
- Ristede mandler
- Croquetas
- Gazellehorn
- Bresaola
- Soppsalat
- Focaccia
- Queso blanco
- Potetsalat
- Krabbekjøtt
- Kjøttboller
- Focaccia med tomat og oliven
- Kjøttdeig
- Piquillo paprika
- Spansk omelett
- Pan con tomate (brød med tomat og olivenolje)
- Skalldyrsalat
- Grillet paprika
- Osteballer
- Kjøttboller med tomatbasert saus
- Hummus
- Ceviche
- Grillet fennikel
- Carpaccio
- Grillet zucchini
- Grillet aubergine
- Aioli med hvitløk og sitron
- Salchichón
- Mandelbiter
- Kikerter
- Aioli med persille
- Bacalao (torsk)
- Krabbekaker
- Grillet scampi
- Olivenolje
- Tapenade
- Grillet kylling
- Kikertpatties
- Bakt potet
- Focaccia med rosmarin
- Spekeskinke
- Grillet laks
- Manzanilla (spansk sherry)
- Dronningoliven
- Fiskesalat
- Aioli med chili
- Syltet fennikel
- Albondigas (spanske kjøttboller)
- Grillet tomater
- Krabbe
- Spansk omelett med poteter
- Kikertsalat
- Aioli med basilikum
- Grillet scampi med hvitløk
- Tørket chorizo
- Aioli med sort pepper
- Ristede pinjekjerner
- Spanske kamskjell
- Grillet sopp
- Gaspacho med agurk
- Spansk serranoskin
- Krydret oksekjøtt (carne a la brasa)
- Syltet rød paprika
- Tostadas (ristet brød med forskjellige toppings)
- Focaccia med oliven og basilikum
- Grillet squash
- Churros med sjokoladesaus
- Grønn salat
- Aioli med trøffel
- Svinekjøtt
- Grillet sjømatblanding
- Spansk chorizo og potetsuppe (caldo gallego)
- Speket kalkunbryst
- Ristede kikerter
- Ingefær syltetøy
- Bakt eple med rosmarin
- Blåskjell i hvitvin og smør
- Honningglasert spekk
- Focaccia med rødløk og olivenolje
- Sopp paté
- Kikærtepasta
- Grillet kalkunfilet
- Syltet rød paprika
- Tandoori kylling
- Syltet persillerot
- Bakt ost med honning og valnøtter
- Tomatsalsa med mango
- Gresskar suppe
- Grillet kamskjell med chorizo
- Røkt blåskjell
- Focaccia med balsamico og tomater
- Røkt andebryst
Denne listen gir deg mange forskjellige ingredienser og retter å velge mellom når du lager din egen tapas-meny. Du kan blande og matche forskjellige smaker og teksturer for å skape en unik og smakfull matopplevelse. Ha det gøy med å utforske alle de forskjellige smakene i spansk matkultur og nyt en deilig tapasopplevelse!
Disse matvarene brukes ofte til Tapas
- Oliven
- Manchegoost
- Chorizo
- Serrano skinke
- Patatas bravas
- Aioli
- Albondigas (kjøttboller)
- Focaccia
- Spansk paprika (pimentón)
- Tzatziki
- Marinerte artisjokker
- Bruschetta
- Sardiner
- Grønn paprika
- Pinjekjerner
- Spekeskinke fra Parma
- Bakt ost med honning
- Fylte champignon
- Syltet rødløk
- Grillet aubergine
Relatert: Mest stilte spørsmål om kjøkkenkniver
Disse matvarene er kjent og elsket for sin smak, tekstur og allsidighet i tapas. De kan brukes til å lage en rekke forskjellige retter, fra enkle smaksprøver til mer avanserte retter. Prøv å eksperimentere med kombinasjoner av disse matvarene og skap din egen unike tapas-meny.