/ Produkttest: Er silikonform til airfryer nødvendig?

Produkttest: Er silikonform til airfryer nødvendig?

Silikonform til airfryer

Innhold

Hva er silikonform til airfryer?

Silikonform til airfryer er en sammenleggbar silikonform som legges i airfryeren før bruk, hovedsaklig for å unngå søl og unødvendig oppvask. Den er laget av godkjent silikon og har en unik form som passer perfekt i de fleste airfryere. Hvis du ønsker å gjøre airfryeren litt mer hygenisk og redusere oppvask, bør du vurdere dette produktet. I dette innlegget skal vi se på ulike fordeler ved en airfryer, samt vurdere om dette er et produkt å gå for.

steg for steg hvordan bruke silikonform til airfryer

Fordeler med denne silikonformen

Silikonformen har flere fordeler som gjør brukeropplevelsen av airfryer bedre og mer effektiv. Den hindrer blant annet mot brente matrester, er gjenbrukbar, har en hevet kant som holder maten på plass, samt fanger opp smuler og overflødig fett. De fleste som kjøper dette produktet har en intensjon, de ønsker å unngå unødvendig oppvask og søl. Her har du noen av de viktigste fordelene:

1. Unikt design

Designet er laget for å passe til de fleste airfryere. Den kommer med en relativt høy kant som sørger for at oljer og fett ikke forlater formen. Dette gjør at maten holder på mer smak, samt forebygger mot unødvendig oppvask.

Silikonformen sørger også for at maten ikke kommer i kontakt med gamle matrester og overflødig fett. Dette gjør naturligvis prosessen mer hygienisk, da matrester kan ha ligget i bunnen med gammelt fett over en lengre periode. Dette er så klart kun et tilfelle hvis du ikke er flink til å vaske airfryeren din jevnlig.

2. Enkel rengjøring

Som nevnt over er det er rekke fordeler ved bruk at silikonform når det kommer til rengjøring av airfryer. Formen er laget av matgodkjent silikon, noe som sørger for at maten ikke setter seg fast. Med andre ord, mat, matrester og oljer fjernes lett fra formen.

Silikonformen er også vaskbar med hånd og i oppvaskmaskinen. Dette gjør det enkelt å holde formen ren, og det tar ikke mye tid å rengjøre. Formen kan også komprimeres når den ikke er i bruk, slik at den tar mindre plass i skuffen din.

Sammenlignet med å bruke airfryer med engangspapir eller uten noe som helst, bidrar silikonformen til bedre hygiene og enklere oppvask. Du slipper å bruke unødvendig tid og krefter på å skrape ut brente matrester eller kaste bort mengder med engangspapir.

3. Trygg og gjenbrukbar

Silikonformen er laget av matgodkjent silikon, som er et materiale som er trygt å bruke for matlaging. Silikon er motstandsdyktig mot høye temperaturer og tåler opptil 225 grader. En annen fordel er at den er non-stick, noe som betyr at maten ikke setter seg fest fast og forenkler rengjøringen.

Silikonformen er laget av et holdbart materiale, noe som gjør den gjenbrukbar. Dette gjør det mer miljøvennlig og økonomisk over tid.

Påvirker silikonformen sprøheten av maten?

Silikonformen i seg selv vil ikke påvirke matens sprøhet, det er hovedsakelig hvordan maten er forberedt og plassert i airfryeren som vil avgjøre om maten blir sprø eller ikke. Maten kan bli like crispy som den ville vært uten silikonformen, så lenge den er forberedt og plassert på riktig måte. Du kan forvente litt mindre “crisp”, men ikke i den grad at det gjør en betydelig forskjell.

Det kan være lurt å drysse maten med litt olje, dette vil bidra til å lage en crispy skorpe. Et annet tips vil være å ha litt mellomrom mellom maten, slik at luft kan sirkulere rundt maten.

Passer silikonformen til alle airfryere?

Silikonformen er laget for å passe i de fleste standard airfryere. Hvor godt den passer vil såklart variere basert på airfryerens strørrelse. Størrelsen på silikonformen er vanligvis oppgitt i produktbeskrivelsen, så det er viktig å dobbeltsjekke. Silikonformen vi viser til i dette blogginnlegget passer bra til airfryere som selges i Norge.

Relatert: Produkttest: Er kasserolle-sil tidsbesparende?

Oppsummering

Silikonform til airfryer er generelt sett et praktisk og tidsbesparende produkt. Den er laget av matgodkjent silikon, som er trygt å bruke, samt non-stick som gjør at maten ikke setter seg fast. Den har et unikt design med hevet kant som hjelper maten til å bli jevnt oppvarmet og gjennomstekt. Den sørger også for at oljer og fett forblir med maten, noe som sørger økt smak. Formen er gjenbrukbar og vaskbar, og kan komprimeres når den ikke er i bruk. Dette gjør rengjøringen enklere sammenlignet med bruk av enganspapir. Formen passer de fleste standard airfryere, bare hver ops på produktbeskrivelsen før du kjøper.

Smartkjøkken

Vi håper du liker innlegget vårt. Takk for at du har tatt turen innom.

Litt om oss:
Smartkjøkken ble etablert i starten av 2023 og har på kort tid blitt en populær leverandør blant nordmenn. På nettbutikken vår finner du smarte kjøkkenprodukter. På bloggen vår gir vi deg våre beste anbefalinger.

Vi håper å se deg igjen!

Produkttester

Bilde

10 beste airfryere

Bilde

12 beste toastjern

Bilde

10 beste pizzaovner

Bilde

15 beste vaffeljern

Bilde

10 beste kokebøker

Facebook
Twitter
LinkedIn

Smartkjøkken

Vi håper du liker innlegget vårt. Takk for at du har tatt turen innom.

Litt om oss:
Smartkjøkken ble etablert i starten av 2023 og har på kort tid blitt en populær leverandør blant nordmenn. På nettbutikken vår finner du smarte kjøkkenprodukter. På bloggen vår gir vi deg våre beste anbefalinger.

Vi håper å se deg igjen!

Produkttester

Bilde

10 beste airfryere

Bilde

12 beste toastjern

Bilde

10 beste pizzaovner

Bilde

15 beste vaffeljern

Bilde

10 beste kokebøker

Vår produktkatalog

Andre artikler

Har du noen ideer? 🤩