/ Hvordan plassere mat i kjøleskapet

Hvordan plassere mat i kjøleskapet

hvordan plassere mat i kjøleskapet

Innhold

Å plassere mat i kjøleskapet kan virke som en enkel oppgave, men det er faktisk en kunst å gjøre det på riktig måte. Ved å plassere maten på riktig måte, kan du forlenge levetiden og kvaliteten på maten, og samtidig unngå matforgiftning. I denne artikkelen vil vi gi deg noen tips og triks for å plassere mat i kjøleskapet på best mulig måte.

Plasser råvarer nederst

Når du plasserer mat i kjøleskapet, er det viktig å huske på at råvarer som rått kjøtt, fisk og fjærkre bør plasseres nederst. Dette skyldes at råvarer kan dryppe og dryppe ned på andre matvarer, og dermed spre bakterier og forårsake matforgiftning.

Plasser melk og meieriprodukter i midten

Melk og meieriprodukter bør plasseres i midten av kjøleskapet, der temperaturen er jevnere. Dette vil bidra til å forlenge levetiden på produktene og unngå at de blir sure.

Plasser frukt og grønnsaker øverst

Frukt og grønnsaker bør plasseres øverst i kjøleskapet, da de trenger mindre kjøling enn andre matvarer. De kan også tåle litt fuktighet, så det er greit å ha dem i nærheten av kjøleskapets bakvegg hvor det ofte er litt fuktigere.

Plasser egg i egne hyller

Egg bør plasseres i egne hyller i kjøleskapet. Dette vil bidra til å forhindre at eggene blir knust eller skadet, og det vil også gjøre det lettere å finne dem når du trenger dem.

Hold kjøtt og fisk i egne beholdere

Når du plasserer kjøtt og fisk i kjøleskapet, er det viktig å holde dem i egne beholdere eller pakker. Dette vil forhindre at saft og væske fra kjøttet eller fisken drypper ned på andre matvarer og forårsaker matforgiftning.

Relatert: BEST i TEST: Kjøleskap

Plasser sauser og dressinger i døren

Sauser og dressinger kan plasseres i døren på kjøleskapet, da de ofte ikke trenger like kald temperatur som andre matvarer. Men husk å sjekke holdbarhetsdatoen regelmessig for å unngå å spise for gammel mat.

Hold kjøleskapet rent og ryddig

For å unngå spredning av bakterier og matforgiftning, er det viktig å holde kjøleskapet rent og ryddig. Kast gammel mat og rengjør hyllene regelmessig for å unngå spredning av bakterier.

Sjekk temperaturen jevnlig

For å sikre at maten holder seg frisk og sunn, er det viktig å sjekke temperaturen i kjøleskapet jevnlig. Temperaturen bør være mellom 0-4 grader Celsius for å forhindre vekst av bakterier.

Ikke overfyll kjøleskapet

Det kan være fristende å fylle opp kjøleskapet med mat, men det er viktig å ikke overfylle det. Dette kan føre til at luftsirkulasjonen blir dårligere, og det kan føre til at maten ikke holder seg like lenge.

Bruk beholdere og poser

For å holde maten frisk og forhindre spredning av bakterier, er det lurt å bruke beholdere og poser når du plasserer mat i kjøleskapet. Dette vil også gjøre det lettere å organisere maten og finne det du trenger når du trenger det.

Relatert: Hvordan introdusere mat til en baby

Mat du ikke bør ha i kjøleskapet

ikke ha dette i kjøleskapet

1. Tomater: Tomater bør ikke oppbevares i kjøleskapet, da de mister smak og tekstur. Det anbefales å oppbevare dem i en kurv eller på en tallerken på kjøkkenbenken.

2. Poteter: Poteter blir søtere når de oppbevares i kjøleskapet, men de blir også harde og mister tekstur. Det anbefales å oppbevare dem i en papirpose på et kjølig og tørt sted.

3. Honning: Honning bør ikke oppbevares i kjøleskapet, da det kan føre til krystallisering. Det anbefales å oppbevare honning i en tett beholder på et tørt og kjølig sted.

4. Brød: Brød kan bli tørt og hardt når det oppbevares i kjøleskapet. Det anbefales å oppbevare brød i en brødboks eller på kjøkkenbenken.

5. Avokado: Avokadoer kan bli overmodne og brune når de oppbevares i kjøleskapet. Det anbefales å oppbevare dem på kjøkkenbenken til de er modne, og deretter i kjøleskapet for å forlenge levetiden.

6. Epler: Epler kan miste smak og tekstur når de oppbevares i kjøleskapet. Det anbefales å oppbevare dem på kjøkkenbenken eller i en kurv.

7. Melon: Melon kan miste smak og tekstur når den oppbevares i kjøleskapet. Det anbefales å oppbevare den på kjøkkenbenken til den er moden, og deretter i kjøleskapet for å forlenge levetiden.

8. Kaffe: Kaffe kan miste smak og aroma når den oppbevares i kjøleskapet. Det anbefales å oppbevare den i en tett beholder på et tørt og kjølig sted.

9. Bananer: Bananer kan få brune flekker og miste smak når de oppbevares i kjøleskapet. Det anbefales å oppbevare dem på kjøkkenbenken til de er modne, og deretter i kjøleskapet for å forlenge levetiden.

10. Nøtter: Nøtter kan miste smak og tekstur når de oppbevares i kjøleskapet. Det anbefales å oppbevare dem i en tett beholder på et tørt og kjølig sted.

Oppsummering

Ved å følge disse tipsene og triksene vil du kunne plassere mat i kjøleskapet på best mulig måte. Dette vil bidra til å forlenge levetiden og kvaliteten på maten, og samtidig unngå matforgiftning. Husk å sjekke temperaturen jevnlig, holde kjøleskapet rent og ryddig, og ikke overfylle det. Lykke til!

Smartkjøkken

Vi håper du liker innlegget vårt. Takk for at du har tatt turen innom.

Litt om oss:
Smartkjøkken ble etablert i starten av 2023 og har på kort tid blitt en populær leverandør blant nordmenn. På nettbutikken vår finner du smarte kjøkkenprodukter. På bloggen vår gir vi deg våre beste anbefalinger.

Vi håper å se deg igjen!

Produkttester

Bilde

10 beste airfryere

Bilde

12 beste toastjern

Bilde

10 beste pizzaovner

Bilde

15 beste vaffeljern

Bilde

10 beste kokebøker

Facebook
Twitter
LinkedIn

Smartkjøkken

Vi håper du liker innlegget vårt. Takk for at du har tatt turen innom.

Litt om oss:
Smartkjøkken ble etablert i starten av 2023 og har på kort tid blitt en populær leverandør blant nordmenn. På nettbutikken vår finner du smarte kjøkkenprodukter. På bloggen vår gir vi deg våre beste anbefalinger.

Vi håper å se deg igjen!

Produkttester

Bilde

10 beste airfryere

Bilde

12 beste toastjern

Bilde

10 beste pizzaovner

Bilde

15 beste vaffeljern

Bilde

10 beste kokebøker

Vår produktkatalog

Andre artikler

Har du noen ideer? 🤩