/ Hvordan beregne mat til koldtbord

Hvordan beregne mat til koldtbord

Hvordan beregne mat til koldtbord

Innhold

Å arrangere et koldtbord kan være en flott måte å servere mat til mange mennesker på en enkel og elegant måte. Men å beregne hvor mye mat som trengs kan være en utfordring. Her er noen tips for å hjelpe deg med å planlegge et vellykket koldtbord.

Beregn neste koldtbord med disse 14 stegene

1. Antall gjester

Det første trinnet i å beregne mat til et koldtbord er å vite hvor mange gjester du vil ha. Dette vil hjelpe deg med å bestemme hvor mye mat du trenger å kjøpe.

2. Variasjon av mat

Når du planlegger et koldtbord, bør du vurdere å tilby en rekke matvarer, inkludert kjøtt, fisk, ost, frukt, grønnsaker og brød. Dette vil gi gjestene dine et bredt utvalg å velge mellom og sikre at alle finner noe de liker.

3. Beregn mengden mat

Som en generell regel bør du beregne 150-200 gram mat per person. Hvis du serverer hovedsakelig fingermat, kan du øke dette til 250-300 gram per person.

4. Kjøtt

Når du planlegger koldtbordet ditt, bør du vurdere å tilby flere typer kjøtt. En god tommelfingerregel er å beregne 100-150 gram kjøtt per person. Hvis du tilbyr mer enn ett kjøttalternativ, kan du redusere mengden til 75-100 gram per person.

5. Fisk

Hvis du planlegger å inkludere fisk på koldtbordet ditt, bør du beregne 100-150 gram per person.

6. Ost

Ost er en populær matvare på koldtbord. Beregn 50-75 gram ost per person.

7. Brød

Brød er en viktig del av koldtbordet. Beregn 50-75 gram brød per person.

8. Grønnsaker

Grønnsaker er en sunn og frisk matvare som passer godt på koldtbordet. Beregn 50-75 gram grønnsaker per person.

9. Frukt

Frukt er en annen frisk og sunn matvare som passer godt på koldtbordet. Beregn 50-75 gram frukt per person.

10. Drikke

Når du planlegger koldtbordet ditt, bør du også vurdere drikkevarer. Beregn 1-2 glass drikke per person.

11. Pynt

Pynt koldtbordet ditt med friske blomster, grønnsaker og frukt. Dette vil ikke bare gjøre bordet ditt mer attraktivt, men det vil også gi gjestene noe å snakke om.

12. Forberedelser

Forbered koldtbordet ditt i god tid før gjestene ankommer. Dette vil gi deg tid til å ordne maten på en attraktiv måte og sørge for at alt er klart til å bli servert.

13. Restemat

Hvis du har mat til overs etter koldtbordet, kan du bruke dette til å lage smørbrød eller salater til neste dag.

14. Opprydding

Etter koldtbordet er det viktig å rydde opp og sørge for at alt er rent og ryddig.

Relatert: Slik lager du koldtbord på 30 minutter

Matalternativer til koldtbord

matvarer til koldtbord

Fisk

Fisk er en annen viktig ingrediens på et koldtbord, og det er mange forskjellige typer fisk som passer perfekt. Røkt laks, sild og reker er alle populære valg, men du kan også inkludere andre typer fisk, som tunfisk og makrell.

Ost

Ost er en annen viktig ingrediens på et koldtbord, og det er mange forskjellige typer ost som du kan velge mellom. Noen av de mest populære ostene inkluderer brie, cheddar og gouda, men du kan også inkludere andre typer ost, som geitost og blåmuggost.

Grønnsaker

Grønnsaker er en viktig del av ethvert koldtbord, og det er mange forskjellige typer grønnsaker som du kan velge mellom. Salat, agurk, tomat og paprika er alle populære valg, men du kan også inkludere andre typer grønnsaker, som brokkoli og blomkål.

Frukt

Frukt er en annen viktig ingrediens på et koldtbord, og det er mange forskjellige typer frukt som passer perfekt. Melon, druer og jordbær er alle populære valg, men du kan også inkludere andre typer frukt, som ananas og kiwi.

Brød og knekkebrød

Brød og knekkebrød er en viktig del av ethvert koldtbord, og det er mange forskjellige typer brød og knekkebrød som du kan velge mellom. Baguetter, rundstykker og flatbrød er alle populære valg, men du kan også inkludere andre typer brød og knekkebrød, som rugbrød og havrekjeks.

Dipper og sauser

Dipper og sauser er en viktig ingrediens på ethvert koldtbord, og det er mange forskjellige typer dipper og sauser som passer perfekt. Rømmedressing, aioli og guacamole er alle populære valg, men du kan også inkludere andre typer dipper og sauser, som tzatziki og hummus.

Nøtter og tørket frukt

Nøtter og tørket frukt er en annen viktig ingrediens på et koldtbord, og det er mange forskjellige typer nøtter og tørket frukt som passer perfekt. Cashewnøtter, pistasjnøtter og aprikoser er alle populære valg, men du kan også inkludere andre typer nøtter og tørket frukt, som mandler og tranebær.

Søtsaker

Søtsaker er en viktig del av ethvert koldtbord, og det er mange forskjellige typer søtsaker som du kan velge mellom. Kaker, småkaker og sjokolade er alle populære valg, men du kan også inkludere andre typer søtsaker, som fruktspyd og gelé.

Relatert: Hvordan bestille mat på spansk

Konklusjon

Å beregne mat til et koldtbord kan være en utfordring, men med disse tipsene bør du være i stand til å planlegge et vellykket arrangement. Husk å tilby en rekke matvarer, beregne mengden mat og pynte bordet ditt på en attraktiv måte. God appetitt!

Smartkjøkken

Vi håper du liker innlegget vårt. Takk for at du har tatt turen innom.

Litt om oss:
Smartkjøkken ble etablert i starten av 2023 og har på kort tid blitt en populær leverandør blant nordmenn. På nettbutikken vår finner du smarte kjøkkenprodukter. På bloggen vår gir vi deg våre beste anbefalinger.

Vi håper å se deg igjen!

Produkttester

Bilde

10 beste airfryere

Bilde

12 beste toastjern

Bilde

10 beste pizzaovner

Bilde

15 beste vaffeljern

Bilde

10 beste kokebøker

Facebook
Twitter
LinkedIn

Smartkjøkken

Vi håper du liker innlegget vårt. Takk for at du har tatt turen innom.

Litt om oss:
Smartkjøkken ble etablert i starten av 2023 og har på kort tid blitt en populær leverandør blant nordmenn. På nettbutikken vår finner du smarte kjøkkenprodukter. På bloggen vår gir vi deg våre beste anbefalinger.

Vi håper å se deg igjen!

Produkttester

Bilde

10 beste airfryere

Bilde

12 beste toastjern

Bilde

10 beste pizzaovner

Bilde

15 beste vaffeljern

Bilde

10 beste kokebøker

Vår produktkatalog

Andre artikler

Har du noen ideer? 🤩