/ Lett middag: Komplett guide (oppskrifter, matvarer og tips)

Lett middag: Komplett guide (oppskrifter, matvarer og tips)

Bilde av dame som lager lett middag.

Innhold

Vi har alle opplevd det – det er slutten på en lang dag, og du vil bare slappe av. Da hadde det vært deilig med en rask og lett middag. Å finne en sunn, næringsrik og velsmakende middag kan være en utfordring, spesielt når tiden er knapp. Heldigvis er det mange lette middagsoppskrifter som kan tilfredsstille kravene til en travel hverdag.

Bilde av et dekket bord på restaurant.
Bilde av et dekket bord på restaurant.

Lett middag kan være alt fra enkle pastaretter til sunne salater eller smakfulle fiskeretter. Det er mange alternativer å velge mellom, og det kan være enkelt å tilpasse oppskriftene etter dine egne preferanser og behov. Enten du ønsker å lage en vegetarisk middag eller en lavkarbo-middag, finnes det et bredt utvalg av lette middagsoppskrifter å velge mellom.

Rask innledning

 • Lett middag kan være både sunn og næringsrik, samtidig som den er enkel å tilberede.
 • Det finnes et bredt utvalg av lette middagsoppskrifter å velge mellom, inkludert vegetariske og lavkarbo-alternativer.
 • Å planlegge middagsmåltider på forhånd kan hjelpe deg med å spare tid og stress i en travel hverdag.

Hva du bør vite om lett middag

Bilde av lett middag.
Bilde av lett middag.

Når det kommer til middag, er det mange som ønsker å lage noe som er både sunt og enkelt å tilberede. Lett middag er en flott måte å oppnå dette på. Det er mange fordeler med å lage lette middager, som å spare tid, penger og helse.

For å lage lette middager, kan du velge ingredienser som er både sunne og enkle å tilberede. Grønnsaker, bønner, linser, kylling, fisk og egg er alle gode alternativer. Du kan også bruke ferdiglagde sauser og krydder for å spare tid.

En annen fordel med å lage lette middager er at du kan lage store porsjoner og ha rester til lunsj eller middag neste dag. Dette sparer deg for tid og penger, og kan også være en sunnere alternativ til å kjøpe mat ute.

Her er noen tips for å lage lette middager:

 • Planlegg måltidene dine på forhånd og kjøp inn alle ingrediensene du trenger.
 • Velg enkle oppskrifter som tar mindre enn 30 minutter å lage.
 • Bruk ferdiglagde sauser og krydder for å spare tid.
 • Lag store porsjoner og ha rester til lunsj eller middag neste dag.
 • Velg sunne ingredienser som grønnsaker, bønner, linser, kylling, fisk og egg.

Lett middag kan være både sunt og enkelt å lage. Ved å planlegge måltidene dine på forhånd og bruke enkle oppskrifter, kan du spare tid og penger samtidig som du spiser sunt og næringsrikt.

Sunn lett middag

Bilde fra en sommerdag i Norge der det ble servert lett middag.
Bilde fra en sommerdag i Norge der det ble servert lett middag.

Å spise et sunt og balansert kosthold er viktig for å opprettholde god helse. En sunn middag kan være en utfordring når man har en travel hverdag, men det trenger ikke å være komplisert. Vi har samlet noen tips til næringsrike ingredienser og balanserte måltider som kan hjelpe deg å lage sunn og lett middag.

Næringsrike Ingredienser

Inkluderer næringsrike ingredienser i dine måltider kan hjelpe deg å få i deg de viktige næringsstoffene kroppen trenger. Her er noen eksempler på næringsrike ingredienser som kan brukes i en sunn og lett middag:

Næringsrik ingrediensFordelene
GrønnsakerRike på fiber, vitaminer og mineraler. Kan hjelpe med å redusere risikoen for hjertesykdommer, diabetes og kreft.
Magert proteinFisk, kylling og kalkun er gode kilder til magert protein. Kan hjelpe med å bygge muskler og øke metthetsfølelsen.
FullkornRike på fiber, vitaminer og mineraler. Kan hjelpe med å redusere risikoen for hjertesykdommer, diabetes og kreft.

Balanserte Måltider

For å skape et balansert måltid, bør du inkludere en kombinasjon av karbohydrater, proteiner og fett. Her er noen eksempler på balanserte måltider du kan prøve:

 • Grillet kylling med quinoa og grønnsaker
 • Ovnsbakt laks med søtpotetmos og dampede grønnsaker
 • Vegetarisk burger med søtpotetfries og salat

Husk at det å spise sunt og balansert ikke trenger å være kjedelig eller smakløst. Ved å inkludere næringsrike ingredienser og skape balanserte måltider kan du lage sunn og lett middag som både smaker godt og gir kroppen de næringsstoffene den trenger.

Raske lett middager

Bilde av en lett middag du kan lage hjemme.
Bilde av en lett middag du kan lage hjemme.

Å lage lett middag trenger ikke å være en utfordring. Her er noen raske og enkle oppskrifter som kan lages på under 30 minutter med minimal forberedelse.

30-minutters oppskrifter

Vi har funnet noen oppskrifter som er raske å lage og kan ferdigstilles på under 30 minutter. En av våre favoritter er kyllingwok med grønnsaker. Denne oppskriften tar bare 20 minutter å lage og er full av smak og næringsstoffer. For å lage denne oppskriften, trenger du bare noen grønnsaker, kylling og soyasaus. Stek alt sammen i en wokpanne og server med ris.

En annen enkel oppskrift er laks med grønnsaker. Denne oppskriften tar bare 25 minutter å lage og er full av protein og omega-3 fettsyrer. For å lage denne oppskriften, trenger du bare noen grønnsaker, laks og litt sitronsaft. Stek alt sammen i ovnen og server med en frisk salat.

Enkel forberedelse

Hvis du har lite tid til forberedelse, kan du prøve en av disse enkle oppskriftene. En av våre favoritter er kyllingfilet med søtpotetmos. Denne oppskriften tar bare 15 minutter å lage og er full av smak og næringsstoffer. For å lage denne oppskriften, trenger du bare noen krydder, kyllingfilet og søtpoteter. Stek kyllingfilet og mos søtpotetene sammen med litt smør og server.

En annen enkel oppskrift er omelett med grønnsaker. Denne oppskriften tar bare 10 minutter å lage og er full av protein og fiber. For å lage denne oppskriften, trenger du bare noen egg, grønnsaker og litt ost. Stek alt sammen i en panne og server med en frisk salat.

Disse raske og enkle oppskriftene er perfekte for travle hverdager når du trenger en sunn og næringsrik middag på kort tid.

Vegetariske lett middager

Bilde av en rekke middager for vegetarianere.
Bilde av en rekke middager for vegetarianere.

Som en del av en sunn livsstil er det viktig å spise et balansert kosthold med varierte ingredienser. Vegetariske middager kan være en god måte å øke inntaket av grønnsaker og samtidig redusere forbruket av kjøtt. Her er noen forslag til enkle og lette vegetariske middager som kan tilfredsstille smaksløkene dine og gi deg de næringsstoffene du trenger.

Proteinrike vegetarretter

Protein er en viktig byggestein i kroppen, og det finnes mange vegetariske kilder til protein. Linser, kikerter, bønner, quinoa og tofu er alle gode alternativer til kjøtt når det kommer til proteininntak.

En enkel og smakfull rett er linsesuppe. Kok opp grønnsaksbuljong og tilsett røde linser, finhakket løk, gulrot og selleri. La det småkoke i ca. 20 minutter til linsene er møre. Tilsett krydder etter smak, for eksempel spisskummen, paprika og koriander. Server med en skive brød.

En annen proteinrik rett er bønnegryte. Kok opp buljong og tilsett bønner, finhakket løk, hvitløk og paprika. La det småkoke i ca. 30 minutter til bønnene er møre. Tilsett krydder etter smak, for eksempel chili, oregano og basilikum. Server med ris eller quinoa.

Grønnsaksbaserte måltider

Grønnsaker er en viktig kilde til vitaminer, mineraler og fiber. En enkel og næringsrik måte å inkludere flere grønnsaker i kostholdet ditt er å lage en grønnsaksbasert middag.

En smakfull rett er ovnsbakte grønnsaker. Skjær opp grønnsaker som paprika, løk, squash og søtpotet i terninger. Legg dem på et bakebrett og drypp over litt olivenolje. Krydre med salt, pepper og timian. Stek i ovnen på 200 grader i ca. 20-25 minutter til grønnsakene er møre og gylne.

En annen grønnsaksbasert rett er vegetarisk lasagne. Lag en tomatsaus med løk, hvitløk og hermetiske tomater. Skjær aubergine og squash i tynne skiver og stek dem i olje. Legg saus, grønnsaker og lasagneplater lagvis i en ildfast form. Topp med ost og stek i ovnen på 200 grader i ca. 30-35 minutter til osten er smeltet og gyllenbrun.

Relatert: Indisk mat: Oppskrifter og tips for autentisk smak

Fisk og sjømat (lett middag)

Bilde av lett middag for folk som foretrekker sjømat.
Bilde av lett middag for folk som foretrekker sjømat.

Når vi vil ha en lett middag, er fisk og sjømat et flott alternativ. Fisk og sjømat er en kilde til protein og omega-3 fettsyrer, og det er også en sunn måte å få i seg vitaminer og mineraler. Her er noen tips til lett middager med fisk og sjømat.

Lette fiskeretter

Fiskesuppe er en flott måte å få i seg både proteiner og grønnsaker på en gang. Vi kan lage en enkel fiskesuppe med fiskekraft, fiskefilet, grønnsaker som gulrøtter, selleri og løk, og krydder som timian og laurbærblad. Vi kan også lage en mer eksotisk fiskesuppe med kokosmelk, karri, ingefær og lime.

En annen lett fiskerett er ovnsbakt fisk. Vi kan bruke fiskefilet som torsk eller sei og bake den i ovnen med grønnsaker som cherrytomater, paprika og løk. Vi kan også legge til krydder som sitron, hvitløk og fersk timian for å gi retten en ekstra smak.

Sjømat med lite fett

Reker er en flott kilde til protein og er også veldig lavt på fett. Vi kan lage en enkel rekesalat med avokado, agurk, tomat og rødløk. Vi kan også lage en eksotisk rekecurry med kokosmelk, karri og ingefær.

Kamskjell er en annen sjømat som er lavt på fett og høyt på proteiner. Vi kan lage en enkel kamskjellrett ved å steke kamskjellene i en panne med smør og hvitløk. Vi kan også lage en kamskjellrett med grønnsaker som brokkoli, sukkererter og paprika.

Vi håper disse tipsene vil hjelpe deg å lage en lett og sunn middag med fisk og sjømat.

Kylling (lett middag)

Bilde av kyllingrett tilrettelagt for lett middag.
Bilde av kyllingrett tilrettelagt for lett middag.

Når vi ønsker å lage en lett middag, er kylling et flott alternativ. Det er enkelt å tilberede og kan brukes i en rekke retter. Her er noen av våre favoritt kylling lett middager.

Grillede kyllingretter

Grillede kyllingretter er en flott måte å lage en lett middag på. Kyllingfileter kan enkelt grilles på grillen eller i ovnen. Vi liker å grille kyllingfileter med litt salt og pepper og servere dem med en enkel salat og grønnsaker. En annen flott grillrett er kyllingspyd. Vi kan lage kyllingspyd med kyllingfileter, paprika, løk og sopp. Vi kan også legge til andre grønnsaker etter ønske.

Kyllingsalater

Kyllingsalater er en annen flott måte å lage en lett middag på. Vi kan lage en enkel kyllingsalat ved å blande kyllingfileter med salat, agurk, tomat, avokado og litt dressing. En annen flott kyllingsalat er Caesar salat med kylling. Vi kan lage Caesar salat med kylling ved å blande kyllingfileter med romaine salat, krutonger, parmesanost og Caesar dressing.

Kylling er en allsidig og sunn ingrediens som kan brukes i en rekke retter. Enten det er grillede kyllingfileter eller en enkel kyllingsalat, er kylling lett middag som er enkel å tilberede og smaker fantastisk.

Internasjonale retter (lett middag)

Bilde av internasjonal og lett middag.
Bilde av internasjonal og lett middag.

Å lage internasjonale lett middager kan være en fin måte å variere middagsrutinene på. Det finnes mange enkle og smakfulle retter fra forskjellige deler av verden som kan tilpasses en travel hverdag. Her er noen av våre favoritter:

Asiatiske retter

Asiatiske retter er kjent for å være smakfulle og sunne. De er også ofte enkle å tilberede og kan lages på kort tid. En av våre favoritter er wok med grønnsaker og kylling. Wok er en rask og sunn måte å tilberede mat på, og du kan tilsette akkurat de grønnsakene og krydderne du liker best. Server med ris eller nudler for en komplett middag.

En annen enkel asiatisk rett er kylling teriyaki. Denne retten kan lages på under 30 minutter og smaker fantastisk. Kyllingfilet marineres i en blanding av soyasaus, honning og ingefær, før den stekes i en panne. Server med ris og grønnsaker for en sunn og mettende middag.

Relatert: Lettvint middag: Enkle og raske oppskrifter for travle hverdager

Middelhavsretter

Middelhavsretter er kjent for å være sunne og smakfulle, og det finnes mange enkle varianter som kan lages på kort tid. En av våre favoritter er gresk salat med kylling. Denne salaten er enkel å tilberede og smaker fantastisk. Kyllingfilet stekes i en panne og serveres med en blanding av salat, agurk, tomat, fetaost og oliven.

En annen enkel middelhavsrett er pasta med pesto og soltørkede tomater. Dette er en rask og enkel rett som smaker fantastisk. Kok pastaen og tilsett pesto og soltørkede tomater. Server med en grønn salat for en komplett middag.

Vi håper disse enkle internasjonale rettene kan inspirere deg til å prøve noe nytt på middagsbordet.

Lavkarbo (lett middag)

Bilde av lavkarbo middag.
Bilde av lavkarbo middag.

Når vi ønsker å spise sunt, men samtidig ønsker å spare tid på kjøkkenet, er det godt å ha noen enkle og næringsrike middagsretter på lur. Her er noen lavkarbo lett middager som er enkle å lage og smaker godt.

Kjøttbaserte Retter

Kjøttbaserte retter er enkle å lage og gir god metthetsfølelse. Vi kan for eksempel lage en enkel kyllingsalat med grønnsaker og en god dressing. Vi kan også lage en biffgryte med grønnsaker og en saus laget av fløte og kraft. En annen enkel middagsrett er kyllingfilet med ovnsbakte grønnsaker og urter.

RetterIngredienser
KyllingsalatKyllingfilet, salat, paprika, agurk, rødløk, fetaost, olivenolje, sitronsaft
BiffgryteOksekjøtt, løk, gulrot, selleri, fløte, kraft, timian, laurbærblad
Ovnsbakt kyllingKyllingfilet, søtpotet, brokkoli, paprika, hvitløk, rosmarin, olivenolje

Kreativ Bruk av Grønnsaker

Grønnsaker er en viktig del av et sunt kosthold, og det finnes mange måter å tilberede dem på. Vi kan for eksempel lage en grønnsakspizza med en lavkarbo bunn av blomkål og ost. Vi kan også lage en enkel og smakfull grønnsakswok med biffstrimler og soyasaus. En annen enkel middagsrett er ovnsbakte grønnsaker med en god krydderblanding.

RetterIngredienser
GrønnsakspizzaBlomkål, egg, mozzarella, parmesan, tomat, paprika, løk, olivenolje
GrønnsakswokBiffstrimler, brokkoli, gulrot, paprika, løk, hvitløk, soyasaus
Ovnsbakte grønnsakerSøtpotet, gulrot, rødbete, løk, hvitløk, timian, rosmarin, olivenolje

Disse lavkarbo lett middagene er enkle å lage og smaker godt. De gir oss også den nødvendige næringen vi trenger for å holde oss mette og energiske gjennom dagen.

Lett middag for barn

Bilde av barn som spiser lett middag på bursdagsselskap.
Bilde av barn som spiser lett middag på bursdagsselskap.

Å lage middag for barn kan ofte være en utfordring, spesielt når man ønsker å servere sunn og næringsrik mat. Her har vi samlet noen barnevennlige oppskrifter og morsomme måltidsideer som vil gjøre middagen til en hyggelig opplevelse for både store og små.

Barnevennlige oppskrifter

Det finnes mange enkle og sunne oppskrifter som barna vil elske. En av våre favoritter er ovnsbakt laks med grønnsaker. Dette er en rask og enkel middag som er full av smak og næringsstoffer.

En annen populær rett blant barn er kyllingwok med ris og grønnsaker. Dette er en fargerik og smakfull middag som er enkel å tilberede og som barna vil elske.

For de som ønsker noe litt mer spennende, kan vi anbefale hjemmelaget pizza. Her kan barna få lov til å være med å lage sin egen pizza og velge akkurat de ingrediensene de ønsker.

Morsomme måltidsideer

For å gjøre middagen ekstra morsom, kan man prøve å lage maten om til morsomme figurer eller dyr. For eksempel kan man lage pølsefugler ved å bruke pølser som kropp og gulrøtter som bein og nebb.

En annen morsom idé er å lage smilende pannekaker ved å tilsette blåbær eller bananer som øyne og bringebær som munn. Dette vil garantert få barna til å smile og gjøre middagen til en hyggelig opplevelse.

Vi håper disse oppskriftene og idéene vil hjelpe deg med å lage en lett og morsom middag for barna.

Lett middagsutstyr

Bilde av servise på restaurant.
Bilde av servise på restaurant.

Når vi lager lette middager, er det viktig å ha riktig utstyr for å gjøre prosessen så smidig som mulig. Her er noen kjøkkenredskaper og matlagingsapparater som vil hjelpe deg med å tilberede enkle og raske middager.

Kjøkkenredskaper

 1. Kniv: En skarp og solid kniv er avgjørende for å kutte ingredienser raskt og effektivt. Vi anbefaler å ha en kokkekniv og en pareringskniv i kjøkkenskuffen din.
 2. Skjærebrett: En god skjærebrett er en annen viktig del av kjøkkenutstyret ditt. Velg en som er stor nok til å kutte ingredienser uten å miste noe på gulvet.
 3. Stekespade: En stekespade er en nødvendighet når det gjelder å snu mat i pannen eller på grillen. Velg en med en bred blad for å kunne håndtere større porsjoner.
 4. Kjøkkenvekt: En kjøkkenvekt er nyttig når du vil måle ingredienser nøyaktig. Dette er spesielt viktig når det kommer til baking.

Matlagingsapparater

 1. Multikoker: En multikoker kan hjelpe deg med å lage raske og enkle middager ved å tilberede maten på en rekke forskjellige måter. Velg en med dampfunksjon for å lage sunne og næringsrike måltider.
 2. Stavmikser: En stavmikser er et allsidig verktøy som kan brukes til å lage alt fra supper og sauser til smoothies og puréer. Det er også enkelt å rengjøre.
 3. Raskoker: En raskoker er perfekt når du vil lage ris eller quinoa på kort tid. Velg en med en non-stick overflate for enkel rengjøring.

Når du har riktig utstyr på plass, vil du oppleve at det er enklere å lage lette og raske middager. Velg de verktøyene som passer best til dine behov og budsjett, og du vil ha alt du trenger for å lage sunne og velsmakende måltider på kort tid.

Planlegging av lett middag

Bilde av næringsrik middag.
Bilde av næringsrik middag.

Vi vet at det kan være utfordrende å finne tid til å lage sunne og næringsrike måltider i en travel hverdag. Derfor er det viktig å planlegge og forberede seg på forhånd. Her er to nøkkelstrategier for å gjøre lettvint middag til en bærekraftig og effektiv løsning.

Ukemenyer

En ukemeny kan være en svært nyttig ressurs for å planlegge lettvinte middager. Ved å planlegge måltidene på forhånd, kan du unngå stresset med å finne ut hva du skal lage hver dag. Det kan også hjelpe deg med å spare tid og penger ved å handle inn ingredienser i bulk.

En god ukemeny bør inkludere en rekke retter som er enkle å lage og som passer til ulike smaker og preferanser. Du kan også velge å inkludere enkle oppskrifter som tar mindre tid å tilberede på travle dager, og mer avanserte retter på dager hvor du har mer tid til rådighet.

Handlelister

En annen viktig strategi for å gjøre lettvint middag til en bærekraftig og effektiv løsning er å lage handlelister. Ved å planlegge måltidene på forhånd og lage en handleliste, kan du unngå å kjøpe unødvendige ingredienser og dermed spare tid og penger.

Når du lager handlelister, er det viktig å huske på at det ikke alltid er nødvendig å kjøpe ferske ingredienser. Mange lettvinte middager kan lages med ingredienser som kan oppbevares i kjøleskapet eller fryseren over lengre tid. Du kan også velge å kjøpe ingredienser som kan brukes i flere retter, for eksempel grønnsaker som kan brukes både i salater og varme retter.

Med en god ukemeny og en effektiv handleliste kan du gjøre lettvint middag til en bærekraftig og effektiv løsning for en travel hverdag.

Ofte stilte spørsmål om lett middag

Bilde av et pent dekket bord med blomster.
Bilde av et pent dekket bord med blomster.

Hvordan lager man en enkel middag for mange gjester?

Når man skal lage en enkel middag for mange gjester, kan det være lurt å velge retter som kan lages i store porsjoner og som ikke krever for mye tid på kjøkkenet. Noen eksempler på slike retter kan være lasagne, gryterett eller suppe. Det kan også være lurt å forberede så mye som mulig på forhånd, for eksempel ved å kutte grønnsaker eller lage sausen dagen før.

Hva er noen raske og rimelige middagsoppskrifter?

Det finnes mange raske og rimelige middagsoppskrifter man kan prøve. Noen eksempler kan være pasta med pesto, risotto med grønnsaker, eller en enkel omelett med grønnsaker og ost. Det kan også være lurt å lage større porsjoner av retter som kan fryses ned, for eksempel en chili con carne eller en kyllinggryte.

Hvilke middagsretter er barnevennlige og enkle å tilberede?

For å lage barnevennlige og enkle middagsretter kan man prøve å inkludere grønnsaker og protein i rettene. Noen eksempler kan være spaghetti med kjøttsaus, fiskepinner med grønnsaker, eller en enkel kyllingfilet med ris og grønnsaker. Det kan også være lurt å involvere barna i matlagingen, for eksempel ved å la dem hjelpe til med å røre i gryten eller kutte opp grønnsaker.

Hva er noen gode forslag til middag for én person?

For å lage middag for én person kan man prøve å lage mindre porsjoner av retter som kan fryses ned eller som kan spises som rester dagen etter. Noen eksempler kan være en enkel pastarett, en omelett med grønnsaker og ost, eller en enkel kyllingsalat. Det kan også være lurt å eksperimentere med ulike krydder og smaker for å gjøre rettene mer spennende.

Kan du anbefale noen enkle og sunne middagsalternativer?

Ja, det finnes mange enkle og sunne middagsalternativer man kan prøve. Noen eksempler kan være en grønnsakssuppe, en quinoa-salat med grønnsaker og kylling, eller en fiskerett med dampede grønnsaker. Det kan også være lurt å velge magre proteinkilder som kylling eller fisk, og å inkludere grønnsaker og fullkorn i rettene.

Hvilke lette middager er skånsomme for magen?

For å lage lette middager som er skånsomme for magen kan man prøve å velge retter som er enkle å fordøye og som ikke er for tunge. Noen eksempler kan være en enkel risrett med grønnsaker, en kyllingsuppe med ris og grønnsaker, eller en fiskerett med dampede grønnsaker. Det kan også være lurt å unngå krydret mat og mat som inneholder mye fett.

Smartkjøkken

Vi håper du liker innlegget vårt. Takk for at du har tatt turen innom.

Litt om oss:
Smartkjøkken ble etablert i starten av 2023 og har på kort tid blitt en populær leverandør blant nordmenn. På nettbutikken vår finner du smarte kjøkkenprodukter. På bloggen vår gir vi deg våre beste anbefalinger.

Vi håper å se deg igjen!

Produkttester

Bilde

10 beste airfryere

Bilde

12 beste toastjern

Bilde

10 beste pizzaovner

Bilde

15 beste vaffeljern

Bilde

10 beste kokebøker

Facebook
Twitter
LinkedIn

Smartkjøkken

Vi håper du liker innlegget vårt. Takk for at du har tatt turen innom.

Litt om oss:
Smartkjøkken ble etablert i starten av 2023 og har på kort tid blitt en populær leverandør blant nordmenn. På nettbutikken vår finner du smarte kjøkkenprodukter. På bloggen vår gir vi deg våre beste anbefalinger.

Vi håper å se deg igjen!

Produkttester

Bilde

10 beste airfryere

Bilde

12 beste toastjern

Bilde

10 beste pizzaovner

Bilde

15 beste vaffeljern

Bilde

10 beste kokebøker

Vår produktkatalog

Andre artikler

Har du noen ideer? 🤩