/ Hvordan spise granateple: Enkel guide

Hvordan spise granateple: Enkel guide

hvordan spise granateple

Innhold

Granatepler er en av de mest næringsrike fruktene på planeten. De er rike på antioksidanter, vitamin C og K, fiber og kalium. Men hvordan spiser man egentlig en granateple? Det kan virke som en utfordring å få ut de små frøene, men med riktig teknikk og verktøy kan du nyte denne deilige frukten på ingen tid.

10 steg når du skal spise granateple

1. Velg et modent granateple

Før du begynner å spise granateple, må du sørge for at du har valgt en moden frukt. En moden granateple vil ha en dyp rød farge og vil føles tung for størrelsen. Unngå granatepler som har flekker eller er myke.

2. Skjær av kronen

Bruk en skarp kniv til å skjære av kronen på granateplet. Du vil se at det er en hvit membran som dekker frøene.

3. Lag snitt rundt granateplet

Lag et snitt rundt granateplet, dypt nok til å nå frøene, men ikke så dypt at du skjærer gjennom hele frukten.

4. Bryt granateplet i to

Bruk hendene til å bryte granateplet i to deler langs snittet du nettopp lagde.

5. Bank på granateplet

Hold den ene halvparten av granateplet over en bolle med frøene vendt nedover. Bruk en skje eller lignende til å banke på utsiden av granateplet, slik at frøene faller ned i bollen.

6. Fjern membranen

Fjern membranen som dekker frøene i bollen. Dette kan gjøres med hendene eller ved å bruke en sil.

7. Nyt frøene

Nå kan du nyte de deilige frøene! Du kan spise dem som de er, eller bruke dem i salater, desserter eller smoothies.

8. Lag granateplejuice

Hvis du vil lage granateplejuice, kan du presse frøene gjennom en juicer eller blende dem og deretter sile dem gjennom en finmasket sil.

9. Prøv granatepleeddik

Granatepleeddik er en deilig dressing til salater eller marinade til kjøtt. Du kan lage din egen ved å blande granateplejuice med olivenolje, honning og litt salt og pepper.

10. Oppbevar granateple

Granatepler kan oppbevares i romtemperatur i noen dager, eller i kjøleskapet i opptil to uker.

Relatert: Mat som er vanndrivende

Helsefordeler

Granatepler har mange helsefordeler, inkludert å senke blodtrykket, redusere risikoen for hjertesykdom og forbedre fordøyelsen.

1. Høyt innhold av antioksidanter: Granateple er en av de mest antioksidantrike fruktene som finnes. Antioksidanter beskytter kroppen mot frie radikaler som kan føre til celleskader og sykdommer som kreft og hjertesykdom. Granateple inneholder spesielt høye nivåer av polyfenoler, som er en type antioksidant.

2. Kan senke blodtrykket: Flere studier har vist at granateple kan bidra til å senke blodtrykket. Dette kan være spesielt gunstig for personer med høyt blodtrykk eller risiko for hjertesykdom. En studie fant at personer som drakk 150 ml granateplejuice daglig i to uker hadde en signifikant reduksjon i blodtrykket.

3. Kan redusere betennelse: Betennelse er en naturlig respons i kroppen, men kronisk betennelse kan føre til sykdommer som diabetes, kreft og hjertesykdom. Granateple inneholder antiinflammatoriske stoffer som kan bidra til å redusere betennelse i kroppen.

Historie

Granateple er en frukt som har en lang historie og har blitt verdsatt i mange kulturer gjennom tidene. I denne artikkelen vil vi utforske historien til granateple, fra dens opprinnelse til dens nåværende popularitet.

Opprinnelse

Granateple har sin opprinnelse i det nåværende Iran og Irak, og har vært dyrket i området i tusenvis av år. Det var også populært i Egypt, hvor det ble brukt som en symbol på fruktbarhet og liv. Granateple ble også nevnt i Bibelen og i gresk mytologi, hvor det ble sagt at gudinnen Persefone ble tvunget til å tilbringe en del av året i underverdenen på grunn av å ha spist frø fra granateple.

Utbredelse

Granateple ble spredt til Middelhavsområdet av handelsmenn og ble raskt populært i området. Det ble også brakt til Amerika av spanske oppdagere på 1500-tallet. I dag dyrkes granateple i mange deler av verden, inkludert California, Spania, Israel og India.

Symbolikk

Granateple har også en symbolsk betydning i mange kulturer. I gresk mytologi ble det sagt at granateple symboliserte fruktbarhet og liv, mens i jødedommen symboliserer det kunnskap og visdom. I dag brukes granateple ofte som et symbol på velstand og rikdom.

Oppskrifter

Det finnes mange oppskrifter som bruker granatepler, inkludert granateple- og fetaostsalat, granateple- og appelsinsmoothie, og granateple- og kyllingsalat.

Oppsummert

Granatepler er en næringsrik frukt som kan være litt utfordrende å spise, men med riktig teknikk og verktøy kan du nyte de deilige frøene og dra nytte av deres helsefordeler. Prøv å spise granatepler som de er, eller bruk dem i oppskrifter som salater, smoothies eller desserter.

Smartkjøkken

Vi håper du liker innlegget vårt. Takk for at du har tatt turen innom.

Litt om oss:
Smartkjøkken ble etablert i starten av 2023 og har på kort tid blitt en populær leverandør blant nordmenn. På nettbutikken vår finner du smarte kjøkkenprodukter. På bloggen vår gir vi deg våre beste anbefalinger.

Vi håper å se deg igjen!

Produkttester

Bilde

10 beste airfryere

Bilde

12 beste toastjern

Bilde

10 beste pizzaovner

Bilde

15 beste vaffeljern

Bilde

10 beste kokebøker

Facebook
Twitter
LinkedIn

Smartkjøkken

Vi håper du liker innlegget vårt. Takk for at du har tatt turen innom.

Litt om oss:
Smartkjøkken ble etablert i starten av 2023 og har på kort tid blitt en populær leverandør blant nordmenn. På nettbutikken vår finner du smarte kjøkkenprodukter. På bloggen vår gir vi deg våre beste anbefalinger.

Vi håper å se deg igjen!

Produkttester

Bilde

10 beste airfryere

Bilde

12 beste toastjern

Bilde

10 beste pizzaovner

Bilde

15 beste vaffeljern

Bilde

10 beste kokebøker

Vår produktkatalog

Andre artikler

Har du noen ideer? 🤩