/ Hva kan hunder spise av frukt og grønnsaker

Hva kan hunder spise av frukt og grønnsaker

hva kan spise av mat, grønnsaker og frukt

Innhold

Mange av oss lurer på hva våre pelskledde venner kan spise og ikke spise. I dette innlegg skal vi besvare hva hunden din kan spise av vanlig mat, frukt og grønnsaker. Under finner du en liste med 50 spørsmål og svar. Ønsker du et enda bedre svar? Trykk på spørsmålet og du vil bli tatt til et egen innlegg som besvarer i dybde.

Er du usikker på om hunden din kan spise noen av disse? Da er alltid lurt å kontakte en veterinær.

Liste med 50 spørsmål om hva hunden din kan spise

 1. Kan hunder spise jordbær? Ja, hunder kan spise jordbær i moderate mengder. Jordbær er en god kilde til vitamin C og fiber for hunder.
 2. Kan hunder spise eple? Ja, hunder kan spise epler i moderate mengder. Epler er en god kilde til vitaminer og fiber for hunder, men pass på å fjerne frøene og kjernen da disse kan være giftige.
 3. Kan hunder spise paprika? Ja, hunder kan spise paprika i moderate mengder. Paprika er en kilde til vitaminer og fiber for hunder, men unngå å gi dem sterkt krydret eller stekt paprika.
 4. Kan hunder spise egg? Ja, hunder kan spise egg i moderate mengder. Egg er en god kilde til protein og vitaminer for hunder, men sørg for at de er godt kokt for å unngå risikoen for salmonella.
 5. Kan hunder spise mango? Ja, hunder kan spise mango i moderate mengder. Mango er en kilde til vitaminer og fiber for hunder, men fjern skallet og frøene før servering.
 6. Kan hunder spise druer? Nei, hunder bør ikke spise druer. Druer og rosiner kan være giftige for hunder og kan forårsake nyresvikt.
 7. Kan hunder spise gulrot? Ja, hunder kan spise gulrot i moderate mengder. Gulrøtter er en kilde til vitaminer og fiber for hunder, og kan også være bra for tannhelsen.
 8. Kan hunder spise blåbær? Ja, hunder kan spise blåbær i moderate mengder. Blåbær er en kilde til antioksidanter og fiber for hunder.
 9. Kan hunder spise tomat? Ja, hunder kan spise tomater i moderate mengder. Tomater er en kilde til vitaminer for hunder, men fjern stilk og blader da disse kan være giftige.
 10. Kan hunder spise vannmelon? Ja, hunder kan spise vannmelon i moderate mengder. Vannmelon er en kilde til vitaminer og fuktighet for hunder, men fjern frøene og skallet før servering.
 11. Kan hunder spise reker? Ja, hunder kan spise reker i moderate mengder. Reker er en kilde til protein for hunder, men sørg for at de er godt kokt og fjern skallet før servering.
 12. Kan hunder spise agurk? Ja, hunder kan spise agurk i moderate mengder. Agurk er en kilde til fuktighet og fiber for hunder.
 13. Kan hunder spise ost? Ja, hunder kan spise ost i moderate mengder. Ost er en kilde til kalsium og protein for hunder, men vær oppmerksom på at noen hunder kan være intolerante mot melkeprodukter.
 14. Kan hunder spise klementin? Ja, hunder kan spise klementin i moderate mengder. Klementiner er en kilde til vitaminer for hunder, men fjern skallet og frøene før servering.
 15. Kan hunder spise ananas? Ja, hunder kan spise ananas i moderate mengder. Ananas er en kilde til vitaminer og fiber for hunder, men fjern skallet og kjernen før servering.
 16. Kan hunder spise pære? Ja, hunder kan spise pærer i moderate mengder. Pærer er en kilde til vitaminer og fiber for hunder, men fjern frøene og stilken før servering.
 17. Kan hunder spise appelsin? Ja, hunder kan spise appelsiner i moderate mengder. Appelsiner er en kilde til vitaminer for hunder, men fjern skallet og frøene før servering.
 18. Kan hunder spise mais? Ja, hunder kan spise mais i moderate mengder. Mais er en kilde til fiber for hunder, men pass på å gi dem kokt mais og unngå å tilsette smør eller salt.
 19. Kan hunder spise makrell i tomat? Nei, hunder bør i de fleste tilfeller ikke spise makrell i tomat. Makrell er fortsatt en bra kilde til omega-3 fettsyrer for hunder, men sørg for å fjerne eventuelle bein hvis du velger å gi hunden din dette. Vi anbefaler at du hører med en veterinær og unngår å gi hunden din dette, da boksmat for hunder generelt ikke er bra for dem.
 20. Kan hunder spise brokkoli? Ja, hunder kan spise brokkoli i moderate mengder. Brokkoli er en kilde til vitaminer og fiber for hunder, men gi dem kun små mengder da store mengder kan forårsake fordøyelsesproblemer.
 21. Kan hunder spise popcorn? Nei, hunder bør ikke spise popcorn. Popcorn kan være vanskelig å fordøye for hunder og kan også inneholde smør eller salt som er skadelig for dem.
 22. Kan hunder spise potet? Ja, hunder kan spise poteter i moderate mengder. Poteter er en kilde til karbohydrater for hunder, men sørg for at de er godt kokt og ikke tilsett smør eller salt.
 23. Kan hunder spise bringebær? Ja, hunder kan spise bringebær i moderate mengder. Bringebær er en kilde til vitaminer og fiber for hunder.
 24. Kan hunder spise kiwi? Ja, hunder kan spise kiwi i moderate mengder. Kiwi er en kilde til vitaminer og fiber for hunder, men fjern skallet før servering.
 25. Kan hunder spise leverpostei? Ja, hunder kan spise leverpostei, men det bør gis i moderate mengder på grunn av det høye saltinnholdet.
 26. Kan hunder spise erter? Ja, hunder kan spise erter, men det bør være kokte eller moste erter for å unngå fordøyelsesproblemer.
 27. Kan hunder spise ris? Ja, hunder kan spise ris, spesielt kokt ris, som kan være nyttig ved fordøyelsesproblemer.
 28. Kan hunder spise nøtter? Nei, hunder bør ikke spise nøtter, spesielt ikke macadamianøtter, da de kan være giftige for hunder.
 29. Kan hunder drikke melk? Nei, hunder bør ikke drikke melk da de fleste hunder er laktoseintolerante og kan oppleve fordøyelsesproblemer.
 30. Kan hunder spise avokado? Nei, hunder bør ikke spise avokado, da det inneholder et stoff som kan være giftig for hunder.
 31. Kan hunder spise brunost? Nei, hunder bør ikke spise brunost, på grunn av det høye fettinnholdet og sukkerinnholder.
 32. Kan hunder spise peanøttsmør? Nei, vi anbefaler ikke at hunder spise peanøttsmør, hvis du velger å servere dette til hunder din bør det være i moderate mengder og uten sukker eller xylitol, da det kan være giftig for hunder.
 33. Kan hunder spise kattemat? Nei, hunder bør ikke spise kattemat da det ikke inneholder de nødvendige næringsstoffene for hunder.
 34. Kan hunder spise mandarin? Ja, hunder kan spise mandarin, men det bør være i moderate mengder og uten skall eller frø.
 35. Kan hunder spise fiskekaker? Ja, hunder kan spise fiskekaker, men det bør være i moderate mengder og uten krydder eller tilsetningsstoffer.
 36. Kan hunder spise plommer? Nei, hunder bør ikke spise plommer, hvis du velger å gi dette til hunden din bør det være uten skall og frø, da de kan være giftige.
 37. Kan hunder spise blomkål? Ja, hunder kan spise blomkål, men det bør være kokt og i moderate mengder for å unngå fordøyelsesproblemer.
 38. Kan hunder spise peanøtter? Ja, hunder kan spise peanøtter, men det bør være usaltede og i moderate mengder for å unngå fordøyelsesproblemer.
 39. Kan hunder spise løk? Nei, hunder bør ikke spise løk, da det kan være giftig for dem og forårsake alvorlige helseproblemer.
 40. Kan hunder spise laks? Ja, hunder kan spise laks, spesielt kokt eller bakt laks, som er en god kilde til omega-3 fettsyrer.
 41. Kan hunder spise pasta? Ja, hunder kan spise pasta, spesielt kokt pasta uten krydder eller saus.
 42. Kan hunder spise sukkererter? Ja, hunder kan spise sukkererter, men det bør være i moderate mengder og uten skall eller frø.
 43. Kan hunder spise mandler? Ja, hunder kan spise mandler, men det bør være usaltede og i moderate mengder for å unngå fordøyelsesproblemer.
 44. Kan hunder spise moreller? Nei, hunder skal ikke spise moreller.
 45. Kan hunder spise kylling? Ja, hunder kan spise kylling, spesielt kokt eller bakt kylling uten krydder eller bein.
 46. Kan hunder spise honning? Ja, hunder kan spise honning, men det bør være i moderate mengder og ikke gis til valper under ett år.
 47. Kan hunder spise brød? Ja, hunder kan spise brød, spesielt fullkornsbrød, i moderate mengder, men det bør ikke inneholde krydder eller tilsetningsstoffer.
 48. Kan hunder spise nektarin? Ja, hunder kan spise nektarin, men det bør være uten skall eller frø, da de kan være giftige.
 49. Kan hunder spise kaviar? Nei, hunder bør ikke spise kaviar, da det kan være for salt og inneholde ingredienser som ikke er egnet for hunder.
 50. Kan hunder spise banan? Ja, hunder kan spise bananer. Bananer er en trygg og sunn frukt for hunder i moderate mengder. De er en kilde til vitaminer og mineraler som kan være gunstig for hundens helse. Det er viktig å fjerne skallet og kutte bananen i små biter før du gir den til hunden din. Pass også på å gi den i begrensede mengder for å unngå mageproblemer eller vektøkning.

Relatert: Kan hunder spise tomat? Enkel guide

Vi håper du likte listen med 50 spørsmål om hva hunden din kan spise, og svar. Husk at dersom du er usikker, kontakt en veterinær.

Smartkjøkken

Vi håper du liker innlegget vårt. Takk for at du har tatt turen innom.

Litt om oss:
Smartkjøkken ble etablert i starten av 2023 og har på kort tid blitt en populær leverandør blant nordmenn. På nettbutikken vår finner du smarte kjøkkenprodukter. På bloggen vår gir vi deg våre beste anbefalinger.

Vi håper å se deg igjen!

Produkttester

Bilde

10 beste airfryere

Bilde

12 beste toastjern

Bilde

10 beste pizzaovner

Bilde

15 beste vaffeljern

Bilde

10 beste kokebøker

Facebook
Twitter
LinkedIn

Smartkjøkken

Vi håper du liker innlegget vårt. Takk for at du har tatt turen innom.

Litt om oss:
Smartkjøkken ble etablert i starten av 2023 og har på kort tid blitt en populær leverandør blant nordmenn. På nettbutikken vår finner du smarte kjøkkenprodukter. På bloggen vår gir vi deg våre beste anbefalinger.

Vi håper å se deg igjen!

Produkttester

Bilde

10 beste airfryere

Bilde

12 beste toastjern

Bilde

10 beste pizzaovner

Bilde

15 beste vaffeljern

Bilde

10 beste kokebøker

Vår produktkatalog

Andre artikler

Har du noen ideer? 🤩