/ Bake croissant: 7 enkle steg

Bake croissant: 7 enkle steg

Bake croissant

Innhold

Vi har alle smakt en deilig croissant på en kafé eller bakeri, men har du noen gang tenkt på å lage dem selv? Å lage croissanter kan virke som en utfordring, men med de riktige ingrediensene og teknikkene kan du lage deilige, sprø og smøraktige croissanter hjemme. I denne artikkelen vil vi gi deg en komplett guide til å lage perfekte croissanter, trinn for trinn.

Steg 1: Ingredienser

For å lage croissanter trenger du følgende ingredienser:

– 500 g hvetemel – 10 g salt – 80 g sukker – 25 g fersk gjær – 250 ml melk – 250 g smør

Steg 2: Deig

Bland mel, salt og sukker i en bolle. Varm melken til den er lunken og oppløs gjæren i melken. Tilsett melken i bollen med melblandingen og bland godt. Kna deigen til den er glatt og elastisk. La deigen hvile i kjøleskapet i 30 minutter.

Steg 3: Smørdeig

Mens deigen hviler, kan du lage smørdeigen. Smelt smøret i en kjele og la det avkjøle seg litt. Legg smøret mellom to lag bakepapir og kjevle ut til en firkant på ca. 20 x 20 cm. Legg smøret i kjøleskapet i 10 minutter.

Steg 4: Brett deigen og smørdeigen

Kjevle ut deigen til en firkant på ca. 30 x 30 cm. Legg smørdeigen på midten av deigen og brett deigen over smørdeigen. Klem kantene sammen og kjevle ut deigen til en langstrakt firkant. Brett deigen i tre like deler og legg den i kjøleskapet i 30 minutter.

Steg 5: Kjevling og bretting

Kjevle ut deigen til en langstrakt firkant igjen og brett den i tre like deler. Legg deigen i kjøleskapet i 30 minutter. Gjenta kjevling og bretting to ganger til, med 30 minutters hvile mellom hver gang.

Steg 6: Forming

Kjevle ut deigen til en stor firkant på ca. 40 x 40 cm. Skjær deigen i tre like deler på langsiden. Skjær hver del i tre trekantede stykker. Rull hver trekant fra den brede enden og form croissantene. Legg croissantene på en bakeplate med bakepapir og la de hvile i 30 minutter.

Steg 7: Steking

Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Pensle croissantene med egg og stek dem i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gylne og sprø.

Vil du bestille croissant til neste søndagsfrokost? Ta en titt på morgenlevering, trykk her.

Funfact: Croissantene ble oppfunnet i Østerrike på 1800-tallet, men de er nå mest kjent som en fransk bakst.

Greit å vite før du baker første croissant

Bake croissant

1. Planlegg i god tid

Før du begynner å bake, må du sørge for å ha god tid til å gjøre det. Croissantdeigen krever lang tid og tålmodighet, så det er viktig å planlegge i god tid. Sett av minst to dager til å lage deigen og la den hvile i kjøleskapet over natten. Dette vil gi deigen en bedre tekstur og smak.

2. Bruk kaldt smør

En av nøklene til å lage de perfekte croissantene er å bruke kaldt smør. Smøret skal være så kaldt som mulig når du begynner å lage deigen, og det er viktig å holde smøret kaldt gjennom hele prosessen. Dette vil hjelpe deg med å oppnå den sprø, smøraktige teksturen som er så karakteristisk for croissantene.

3. Elt deigen godt

For å oppnå den perfekte teksturen på croissantdeigen, må du elte den godt. Dette vil hjelpe deg med å utvikle glutenet og gi deigen den rette strukturen. Elt deigen i minst 10 minutter, og vær forsiktig så du ikke overarbeider den.

4. Rull deigen tynn

For å oppnå den sprø, delikate teksturen på croissantene, må du rulle deigen veldig tynn. Rull deigen ut til en rektangel som er ca. 3 mm tykk, og bruk en skarp kniv til å skjære den i trekanter. Rull hver trekant opp fra den brede enden, og bøy endene sammen for å danne en halvmåneform.

5. La croissantene hvile

Etter at du har rullet opp croissantene, må du la dem hvile i minst en time før du steker dem. Dette vil hjelpe deg med å oppnå den rette teksturen og smaken på croissantene. Stek dem på 200 grader i ca. 15 minutter, eller til de er gylne og sprø.

Relatert: Bake focaccia: 7 enkle steg

Nå kan du nyte deilige og hjemmelagde croissanter! Vi håper denne guiden har vært nyttig for deg. Lykke til!

Smartkjøkken

Vi håper du liker innlegget vårt. Takk for at du har tatt turen innom.

Litt om oss:
Smartkjøkken ble etablert i starten av 2023 og har på kort tid blitt en populær leverandør blant nordmenn. På nettbutikken vår finner du smarte kjøkkenprodukter. På bloggen vår gir vi deg våre beste anbefalinger.

Vi håper å se deg igjen!

Produkttester

Bilde

10 beste airfryere

Bilde

12 beste toastjern

Bilde

10 beste pizzaovner

Bilde

15 beste vaffeljern

Bilde

10 beste kokebøker

Facebook
Twitter
LinkedIn

Smartkjøkken

Vi håper du liker innlegget vårt. Takk for at du har tatt turen innom.

Litt om oss:
Smartkjøkken ble etablert i starten av 2023 og har på kort tid blitt en populær leverandør blant nordmenn. På nettbutikken vår finner du smarte kjøkkenprodukter. På bloggen vår gir vi deg våre beste anbefalinger.

Vi håper å se deg igjen!

Produkttester

Bilde

10 beste airfryere

Bilde

12 beste toastjern

Bilde

10 beste pizzaovner

Bilde

15 beste vaffeljern

Bilde

10 beste kokebøker

Vår produktkatalog

Andre artikler

Har du noen ideer? 🤩