/ Bake boller: 7 enkle steg

Bake boller: 7 enkle steg

hvordan bake boller

Innhold

Å lage boller er en kunstform som krever tålmodighet og nøyaktighet. Med riktig oppskrift og teknikk kan du imidlertid lage deilige boller som vil imponere selv den mest kresne gjesten. I denne artikkelen vil vi dele vår oppskrift på hvordan du kan lage deilige boller på 7 enkle steg.

Steg 1: Samle ingrediensene

For å lage boller trenger du følgende ingredienser:

– 500 gram hvetemel – 100 gram sukker – 100 gram smør – 2,5 dl melk – 1 egg – 25 gram gjær – 1 ts kardemomme – 1 ts salt

Steg 2: Varm opp melken

Varm opp melken til den er fingervarm, ca. 37 grader. Smuldre gjæren i melken og rør godt til gjæren er oppløst.

Steg 3: Tilsett resten av ingrediensene

Tilsett sukker, smør, egg, kardemomme og salt i melkeblandingen og rør godt sammen. Tilsett deretter hvetemelet gradvis mens du rører godt. Elt deigen godt i ca. 10 minutter til den er smidig og elastisk.

Steg 4: La deigen heve

Dekk til deigen med et kjøkkenhåndkle og la den heve på et lunt sted i ca. 30 minutter.

Steg 5: Form bollene

Del deigen i like store emner og form dem til boller. Legg dem på en bakeplate med bakepapir og la dem heve igjen i ca. 30 minutter.

Steg 6: Pensle bollene

Pensle bollene med sammenvispet egg og stek dem midt i ovnen på 225 grader i ca. 10-12 minutter til de er gyldne og gjennomstekte.

Steg 7: Avkjøl og nyt

La bollene avkjøles på en rist og nyt dem gjerne med litt smør og syltetøy.

Oppskriften ovenfor gir ca. 15-20 boller avhengig av størrelsen. Du kan også variere oppskriften ved å tilsette rosiner eller kanel for ekstra smak.

Interessert i en ferdig pakke? Vi anbefaler møllerens bollepakke, trykk her.

Greit å vite før du baker boller

baking boller

Boller er en av de mest populære bakverkene i Norge, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Det er noe med den myke, luftige deigen og den søte smaken som gjør at vi ikke kan få nok. Men å lage perfekte boller kan være en utfordring. Her er fem tips som vil hjelpe deg å lykkes med bollene dine.

1. Velg riktig mel

Det første trinnet i å lage gode boller er å velge riktig mel. Velg et mel med høyt proteininnhold, som for eksempel hvetemel eller speltmel. Dette vil gi bollene en god struktur og hjelpe dem å holde formen. Unngå å bruke mel med lavt proteininnhold, som for eksempel mais- eller potetmel, da dette vil gjøre bollene tunge og tette.

2. Bruk fersk gjær

Fersk gjær vil gi bollene en mykere og mer luftig konsistens enn tørr gjær. Hvis du bruker tørr gjær, må du huske å aktivere den først ved å blande den med varmt vann og sukker. La blandingen stå i noen minutter til gjæren begynner å boble før du bruker den i deigen. Husk også å ikke bruke for mye gjær, da dette kan føre til at bollene blir tunge og tette.

3. Elt deigen godt

Å elte deigen godt er avgjørende for å få luftige boller. Elt deigen i minst 10 minutter, eller til den er glatt og elastisk. Dette vil hjelpe glutenet å utvikle seg og gi bollene en god struktur. Hvis du har en kjøkkenmaskin med eltekrok, kan du bruke den til å elte deigen.

4. La deigen heve

La deigen heve til den har doblet i størrelse før du former bollene. Dette vil ta omtrent en time, avhengig av temperaturen i rommet. Hvis du vil fremskynde heveprosessen, kan du sette deigen i en ovn som er varmet opp til 50 grader og deretter slått av. Husk å dekke deigen med en fuktig klut eller plastfolie for å hindre at den tørker ut.

5. Form bollene riktig

Når deigen har hevet, er det på tide å forme bollene. Del deigen i like store biter og rull dem til jevne boller. Plasser bollene på en bakeplate med god avstand mellom dem, da de vil ekspandere under steking. La bollene heve igjen i 15-20 minutter før du steker dem. Pensle bollene med egg eller melk for å gi dem en fin glans.

Relatert: Bake scones: 7 enkle steg

Konklusjon

Å lage boller er enkelt og morsomt når du har den riktige oppskriften og teknikken. Med våre 7 enkle steg kan du lage deilige boller som vil imponere både deg selv og gjestene dine. Så neste gang du har lyst på noe søtt og godt, hvorfor ikke prøve å lage dine egne boller? Lykke til!

Smartkjøkken

Vi håper du liker innlegget vårt. Takk for at du har tatt turen innom.

Litt om oss:
Smartkjøkken ble etablert i starten av 2023 og har på kort tid blitt en populær leverandør blant nordmenn. På nettbutikken vår finner du smarte kjøkkenprodukter. På bloggen vår gir vi deg våre beste anbefalinger.

Vi håper å se deg igjen!

Produkttester

Bilde

10 beste airfryere

Bilde

12 beste toastjern

Bilde

10 beste pizzaovner

Bilde

15 beste vaffeljern

Bilde

10 beste kokebøker

Facebook
Twitter
LinkedIn

Smartkjøkken

Vi håper du liker innlegget vårt. Takk for at du har tatt turen innom.

Litt om oss:
Smartkjøkken ble etablert i starten av 2023 og har på kort tid blitt en populær leverandør blant nordmenn. På nettbutikken vår finner du smarte kjøkkenprodukter. På bloggen vår gir vi deg våre beste anbefalinger.

Vi håper å se deg igjen!

Produkttester

Bilde

10 beste airfryere

Bilde

12 beste toastjern

Bilde

10 beste pizzaovner

Bilde

15 beste vaffeljern

Bilde

10 beste kokebøker

Vår produktkatalog

Andre artikler

Har du noen ideer? 🤩