/ 50 typer bakst som du kan lage hjemme

50 typer bakst som du kan lage hjemme

50 typer bakst som du kan lage med familie og venner

Innhold

Baking er en av de mest populære hobbyene i verden, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Det er noe med å lage noe fra bunnen av, og se det ferdige resultatet som gir en følelse av tilfredshet og stolthet. Hvis du er en baker eller bare elsker å spise bakverk, har vi satt sammen en liste over 50 deilige bakeverk som du bare må prøve! Har du lyst til å bake en eller flere av disse bakeverkene? Trykk på det uthevede ordet, her finner du oppskriften.

Vil du lære hvordan du kan bake saftig gjærbakst? Les innlegget til Mills, trykk her.

Liste med 50 typer bakst

 1. Brød: Et næringsrikt bakverk som kan ha forskjellige former og størrelser, laget av mel, vann, gjær og salt.
 2. Bagett: Et langt, tynt og sprøtt fransk brød som er perfekt til å lage sandwich eller servere som tilbehør til suppe.
 3. Focaccia: Et italiensk flatbrød som er vanligvis laget med olivenolje, salt og urter, og kan være en deilig snack eller serveres som tilbehør til en salat.
 4. Croissant: Et fransk bakverk laget av smørdeig som er formet som en halvmåne, og er perfekt til frokost eller som en liten snack.
 5. Scones: En britisk bakverk som vanligvis er laget med mel, sukker, smør og melk, og kan serveres med syltetøy eller krem.
 6. Boller: En type søt gjærbakst som kan være fylt med forskjellige typer fyll, som for eksempel vaniljekrem eller syltetøy, og er perfekt til en kopp te eller kaffe.
 7. Kanelboller: En type bolle som er krydret med kanel og sukker, og er en deilig og søt snack.
 8. Hveteboller: En type bolle som er laget med hvetemel, og kan være en deilig og myk snack.
 9. Knekkebrød: En type flatbrød som vanligvis er laget med grovt mel og kan være krydret med forskjellige urter og krydder, og er perfekt til å spise som snacks eller som en del av en ostetallerken.
 10. Flatbrød: En type brød som er tynn og flat og kan være laget av forskjellige typer mel, og er perfekt til å spise med pålegg.
 11. Pitabrød: En type brød som er hult inni og kan fylles med forskjellige typer mat, og er perfekt til å lage sandwich eller wraps.
 12. Naanbrød: En type indisk brød som er vanligvis laget i en tandoori-ovn og kan være krydret med forskjellige urter og krydder, og er perfekt til å spise med en curry eller som en liten snack.
 13. Ciabatta: En italiensk brød som er vanligvis laget med olivenolje og har en sprø skorpe og en myk kjerne, og er perfekt til å lage sandwich eller servere som tilbehør til suppe.
 14. Panettone: En italiensk julekake som er vanligvis laget med rosiner og tørket frukt, og er en deilig og søt juletradisjon.
 15. Panini: En italiensk sandwich som er laget med grillet brød og kan være fylt med forskjellige typer mat, og er perfekt til lunsj eller som en liten snack.
 16. Muffins: En type søtt bakverk som vanligvis er laget med mel, sukker, egg og smør og kan ha forskjellige typer fyll, som for eksempel blåbær eller sjokoladebiter, og er perfekt til frokost eller som en liten snack.
 17. Cupcakes: En type søtt bakverk som er vanligvis laget med mel, sukker, egg og smør og er pyntet med forskjellige typer glasur og pynt, og er perfekt til bursdager eller andre feiringer.
 18. Donuts: En type søtt bakverk som er vanligvis laget med gjærdeig og er formet som en ring eller en ball, og er perfekt til en liten snack eller som en søt godbit.
 19. Kringle: En type søt gjærbakst som er vanligvis formet som en sirkel og kan være fylt med forskjellige typer fyll, som for eksempel mandelfyll eller syltetøy, og er perfekt til å servere som en søt godbit.
 20. Kransekake: En type norsk kake som er laget av mandler og sukker og er vanligvis formet som en tårn, og er perfekt til å servere til spesielle anledninger som bryllup eller konfirmasjon.
 21. Kake: En type søtt bakverk som kan ha forskjellige smaker og er vanligvis pyntet med glasur og pynt, og er perfekt til bursdager eller andre feiringer.
 22. Småkaker: En type små, søte bakverk som kan ha forskjellige smaker og former, og er perfekt til å servere som en liten snack eller til en kopp te eller kaffe.
 23. Pepperkaker: En type norsk julekake som er vanligvis krydret med kanel, ingefær og nellik, og er en deilig og søt juletradisjon.
 24. Sirupsnipper: En type norsk småkake som er vanligvis laget med sirup og krydder, og er perfekt til å servere som en liten snack eller til en kopp te eller kaffe.
 25. Kokosmakroner: En type småkake som er laget med kokos og sukker og kan være formet som små topper, og er perfekt til å servere som en liten snack eller til en kopp te eller kaffe.
 26. Krumkaker: En tynn, sprø kake som lages ved hjelp av et spesielt krumkakejern. Den er vanligvis søt og serveres som en dessert eller en snack.
 27. Vafler: En runde eller firkantet kake som lages ved hjelp av et vaffeljern. Den er vanligvis litt tykkere enn en krumkake og kan serveres med forskjellige pålegg, som syltetøy, sirup eller frukt.
 28. Lefser: En tynn, flat kake som lages av poteter, mel og smør. Den kan serveres med forskjellige pålegg, som smør, sukker eller rømme.
 29. Tynne pannekaker: En flat, rund kake som lages av mel, melk og egg. Den er vanligvis tynnere enn en vafler og kan serveres med forskjellige pålegg, som syltetøy, sirup eller frukt.
 30. Tykke pannekaker: En flat, rund kake som lages av mel, melk og egg. Den er vanligvis tykkere enn en tynn pannekake og kan serveres med forskjellige pålegg, som bacon eller blåbær.
 31. Blinis: En tynn, rund kake som lages av mel, melk og gjær. Den er vanligvis servert med rømme og kaviar eller røkt laks.
 32. Crepes: En tynn, rund kake som lages av mel, melk og egg. Den er vanligvis servert med forskjellige pålegg, som sjokolade, frukt eller ost.
 33. Brioche: En søt, rund kake som lages av mel, sukker, smør og egg. Den kan serveres som en dessert eller en snack.
 34. Pain au chocolat: En søt, rund kake som er fylt med sjokolade. Den er vanligvis servert som en frokost eller en snack.
 35. Hamburgerbrød: En rund, flat kake som brukes til å lage hamburgere. Den kan være vanlig eller sesamfrø, og kan være servert med forskjellige pålegg, som kjøtt, ost og grønnsaker.
 36. Hotdogbrød: En lang, flat kake som brukes til å lage hotdogs. Den kan være vanlig eller sesamfrø, og kan være servert med forskjellige pålegg, som pølse, løk og sennep.
 37. Bagels: En rund, flat kake som er kokt før den er bakt. Den kan være servert med forskjellige pålegg, som kremost, laks eller egg.
 38. Fylte horn: En rund, flat kake som er bakt med fyll i midten. Det kan være forskjellige typer fyll, som ost, skinke eller grønnsaker.
 39. Pizzasnurrer: En rund, flat kake som er bakt med pizzafyll i midten. Den kan være servert som en snack eller en hovedrett.
 40. Ostehorn: En bakverk laget av deig som er formet som en horn og fylt med ost.
 41. Fylte croissanter: En bakverk laget av butterdeig som er formet som en halvmåne og fylt med forskjellige ingredienser som ost, skinke eller syltetøy.
 42. Fylte boller: En bakverk laget av gjærdeig som er fylt med forskjellige ingredienser som sjokolade, vaniljekrem eller syltetøy.
 43. Pizzabunn: En flat deig laget av mel, gjær og vann som brukes som grunnlag for å lage pizza.
 44. Foccaciabrød: En italiensk flatbrød som er krydret med olivenolje og urter.
 45. Pølsebrød: En bakverk laget av gjærdeig som er fylt med pølse.
 46. Baguette med fyll: En fransk baguette som er fylt med forskjellige ingredienser som ost, skinke eller grønnsaker.
 47. Fylte baguetter: En fransk baguette som er fylt med forskjellige ingredienser som ost, skinke eller grønnsaker.
 48. Fylte pitabrød: En flatbrød fra Midtøsten som er fylt med forskjellige ingredienser som kebab, falafel eller salat.
 49. Fylte naanbrød: Et indisk brød som er fylt med forskjellige ingredienser som kylling, ost eller grønnsaker.
 50. Focaccia med fyll: En italiensk flatbrød som er fylt med forskjellige ingredienser som oliven, tomater eller ost.

Relatert: 100 grønnsaker som du bør bruke i hverdagen

Baking er en kunstform som kan gi oss så mye glede og tilfredshet. Fra enkle kaker til mer avanserte kreasjoner, er det noe for enhver smak i denne listen over 50 typer bakst. Så hva venter du på? Ta frem bakebollen og sett i gang med å lage noen av disse deilige bakeverkene, og nyt smaken av hjemmelaget bakst!

Smartkjøkken

Vi håper du liker innlegget vårt. Takk for at du har tatt turen innom.

Litt om oss:
Smartkjøkken ble etablert i starten av 2023 og har på kort tid blitt en populær leverandør blant nordmenn. På nettbutikken vår finner du smarte kjøkkenprodukter. På bloggen vår gir vi deg våre beste anbefalinger.

Vi håper å se deg igjen!

Produkttester

Bilde

10 beste airfryere

Bilde

12 beste toastjern

Bilde

10 beste pizzaovner

Bilde

15 beste vaffeljern

Bilde

10 beste kokebøker

Facebook
Twitter
LinkedIn

Smartkjøkken

Vi håper du liker innlegget vårt. Takk for at du har tatt turen innom.

Litt om oss:
Smartkjøkken ble etablert i starten av 2023 og har på kort tid blitt en populær leverandør blant nordmenn. På nettbutikken vår finner du smarte kjøkkenprodukter. På bloggen vår gir vi deg våre beste anbefalinger.

Vi håper å se deg igjen!

Produkttester

Bilde

10 beste airfryere

Bilde

12 beste toastjern

Bilde

10 beste pizzaovner

Bilde

15 beste vaffeljern

Bilde

10 beste kokebøker

Vår produktkatalog

Andre artikler

Har du noen ideer? 🤩